Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

"Little big man" από τις ασύρματες προβολές στον Άγιο Δημήτριο

 
Την ταινία του Arthur Penn "Little big man" θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αύριο Τετάρτη  22 Ιανουαρίου στις 9.00 το βράδυ στον "Ασύρματο" στον 'Αγιο Δημήτριο.

Δυο λόγια : Ο Τζακ Κραμπ ξανακοιτάζοντας
τις αναμνήσεις της ζωής του
από πολύ μεγάλη ηλικία,
μιλάει για την ζωή του με τους Ινδιάνους
και πού πολέμησε με τον στρατηγο Καστερ...

Συνάντηση Χρ.Κορτζίδη με τον Φ.Κουβέλη για το πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένο, αντιπροσωπεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης συναντήθηκε με τον κ. Φώτη Κουβέλη, Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στα γραφεία
της ΔΗΜΑΡ. Στη συνάντηση ο δήμαρχος, Χρήστος Κορτζίδης, και ο αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Κοροβέσης ενημέρωσαν τον κ. Κουβέλη για τις εξελίξεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγίου Κοσμά. Εκτός από το Ελληνικό, ο Φ. Κουβέλης ενημερώθηκε και για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για επέκταση του ΚΥΤ Αργυρούπολης.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις του Δήμου ως προς τα παραπάνω θέματα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη παραμονή των υπηρεσιών του Δήμου στις εγκαταστάσεις του στο Ελληνικό.

"Το μουσικό ταξίδι του Γιάννη Πετρίδη" στην Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης


Η ταινία ONCE IN A LIFETIME της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, Ελληνικής παραγωγής 2009 και διάρκειας 76΄, θα προβληθεί αυτή την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 8.00μμ στην αίθουσα του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ (Μ.Αντύπα 86, Ηλιούπολη) από την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.


Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητές τους Νικόλ Αλεξανδροπούλου (σκηνοθέτιδα της ταινίας) και Γιάννη Πετρίδη (μουσικό παραγωγό).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για την "ταινία-ντοκουμέντο για τον άνθρωπο που διέσχισε τέσσερεις δεκαετίες μουσικών εξελίξεων και έμαθε σε παραπάνω από τρεις γενιές ακροατών ν’ακούνε μουσική". δείτε και εδώ (tsakthan.blogspot.gr).


Ολόκληρο το χειμερινό πρόγραμμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης εδώ στο νότο (edostonoto).

Με αισιοδοξία ξεκινά η δημοτική κίνηση "ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία"


Ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής
Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή την Κυριακή 19/1/2014 στο δημαρχείο της Γλυφάδας η διαδικασία επιλογής του ονόματος της νέας δημοτικής κίνησης, της εκλογής υποψηφίου Δημάρχου και συντονιστικής επιτροπής.

Τεράστια η συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Πάνω από 500 συμπολίτες μας έκαναν αίτηση για τα νέα τμήματα των ενηλίκων που θα λειτουργήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Τα προσφερόμενα προγράμματα είναι εντελώς δωρεάν, απευθύνονται σε ενήλικες ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης και φιλοξενούνται σε αίθουσες σχολείων της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.

Σημειώνουμε ότι όλοι όσοι έκαναν αίτηση έγιναν δεκτοί και ήδη ενημερώνονται τηλεφωνικώς για το τμήμα τους.

Ανάγκη για είδη σπιτιού και όχι ρούχων στο Δημοτικό Ανταλλακτήριο Ελληνικού - Αργυρούπολης

Δεν θα δέχεται άλλα ρούχα το επόμενο διάστημα το Ανταλλακτήριο Ρούχων και άλλων Ειδών του Δήμου μας καθώς λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης ρούχων, δεν υπάρχει άλλος χώρος.

Το Δημοτικό Ανταλλακτήριο είναι ένα από τα λίγα που λειτουργούν στο λεκανοπέδιο και πολύ γρήγορα έγινε γνωστό με αποτέλεσμα τη προσέλευση πολλών ανθρώπων είτε για να προσφέρουν είτε για να εξυπηρετηθούν. 

Παράλληλα ο Δήμος μέσω του Ανταλλακτηρίου έχει προσφέρει ρουχισμό σε πολλούς φορείς, ιδρύματα αλλά και σε προσφυγικούς
καταυλισμούς.

Όπως μας ενημερώνουν οι εθελοντές του Ανταλλακτηρίου υπάρχει ανάγκη για λευκά είδη σπιτιού, κουβέρτες, παπλώματα κλπ.

Το Δημοτικό Ανταλλακτήριο λειτουργεί:

• κάθε Τρίτη 16.30 – 18.30
• κάθε Πέμπτη 16.30 – 18.30
• το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα 16.00 – 18.00.

Πού βρίσκεται: Τριπόλεως 19 Αργυρούπολη (απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης).

Ελληνικό : Νέα Διάθεση Προϊόντων χωρίς μεσάζοντες την 1η Φεβρουαρίου

H Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αντίστασης (ΚΕΑ) σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, οργανώνει για 26η φορά διάθεση βασικών προϊόντων, προκειμένου να προμηθευτούν οι δοκιμαζόμενες οικογένειες της πόλης μας τα απαραίτητα για την συντήρησή τους τρόφιμα. Η διανομή, θα γίνει το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, κοντά στο πρώην Δημαρχείο Ελληνικού (25η οδός, πλατεία Αγίας Τριάδας Ελληνικού).
Περισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο " Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ " (kinimapolis.blogspot.com).

Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ και ειδικά του ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.
 
Η λίστα των προϊόντων που θα διατεθούν κατόπιν παραγγελιών, περιλαμβάνει:

"το βίντεο του Μπένι" στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης


"Το βίντεο του Μπένι" (1992) θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 9.00 το βράδυ στο Πολιτιστικό - Εκθεσιακό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" (Κύπρου 68, Αργυρούπολη).

Η είσοδος είναι όπως πάντα ελεύθερη, αλλά η αλληλεγγύη καθήκον. Γι' αυτό το λόγο υπάρχει στην είσοδο καλάθι τροφίμων κλπ για την τράπεζα τροφίμων της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου που εξυπηρετεί πάνω από 300 οικογένειες.

Κριτική από τον Γιώργο Ευθυμίου στο cine.gr :

΄'Αλιμος : Η ιστορία της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης


Η «Θουκυδίδειος Κοινοτική Βιβλιοθήκη Καλαμακίου» ιδρύθηκε στις 5-12-1964 ύστερα από πρόταση της τότε κοινοτικής συμβούλου Ελένης Γ. Καρανικόλα.
Οι πρώτοι τόμοι των βιβλίων που αποτέλεσαν τον πυρήνα της πρώτης συλλογής, δημιουργήθηκαν με δωρεές από φίλους των γραμμάτων και διαφόρους φορείς.


Οι πρώτες δωρεές ήταν του Προέδρου του κοιν. συμβουλίου Παύλου Τζιβανίδη και της Βουλής των Ελλήνων.

ΣΚΟΠΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
Σκοπός της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των υπευθύνων της πληροφόρησης, δηλαδή των βιβλιοθηκονόμων, είναι η ανύψωση του πνεύματος, η καλλιέργεια της προσωπικότητας των ανθρώπων, η διαφύλαξη της πνευματικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η ενημέρωση του δημότη σε επιστημονικά, τεχνολογικά και πολιτιστικά θέματα καθώς επίσης και η υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου των δημοτικών σχολείων της πόλης μας. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη προσπαθεί με τον δικό της τρόπο να αποτελέσει μέρος της σχολικής κοινότητας, που έχει ως κύριους πρωταγωνιστές τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Προβολή της ταινίας “Tungsten” από την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 8.00 το βράδυ, στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας (Λασκαρίδου 134)  θα προβληθεί το βραβευμένο “Tungsten” του Γιώργου Γεωργόπουλου και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και συντελεστές της ταινίας.

Υπόθεση: Δυο έφηβοι, ένας ελεγκτής εισιτηρίων, ένα ζευγάρι, μετανάστες, παιδιά, στριμωγμένοι στον τοίχο ενός αδιέξοδου χωματόδρομου στη καρδιά της Αθήνας.
Αποκλεισμός, βία, ψυχολογικός κανιβαλισμός και αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος, σκιαγραφούν μια κοινωνία στα όριά της, ξεχασμένη στο σκοτάδι, όπως λέει χαρακτηριστικά ένας από τους πρωταγωνιστές. Θύτες και θύματα σε ρόλους που εναλλάσσονται, αποκαλύπτουν μία μηχανή πιο ισχυρή από τη βούληση τους : την κρεατομηχανή των ληγμένων λογαριασμών, των άδειων καρτών και των πτωχευμένων ονείρων, που κινεί τη δράση έως το αδιέξοδο.


Εργαστήριο με θέμα «Η όπερα ως υπερθέαμα»

Ο «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.- Γρηγόρης Γρηγορίου» σας προσκαλεί να  παρακολουθήσετε Εργαστήριο με θέμα «Η όπερα ως υπερθέαμα», με εισηγητή τον μουσικολόγο, Αλέξανδρο Χαρκιολάκη την Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, από τις 18-21.00, στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης. 

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα προβληθούν εκτενή αποσπάσματα από παραστάσεις της όπερας του Β. Α. Μότσαρτ Ντον Τζιοβάνι – του έργου που έχει επιλέξει φέτος να παρουσιάσει και η «Όπερα της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής- και θα αναλυθούν διάφορες πτυχές του έργου, όπως το χιούμορ, η ελευθεριότητα των ηθών και των σχέσεων, ζητήματα τεχνικής φύσεως, τα υπερφυσικά φαινόμενα στην όπερα, οι σκηνοθετικές επιλογές κ.ά.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.