Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Η τελευταία ευκαιρία @ Χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα για μία δημοκρατική Ευρώπη (video)

Μουδιασμένη και εν μέρει πανικοβλημένη ξύπνησε χθες η ευρωπαϊκή ηγεσία, καθώς είχε πέσει για ύπνο με τις καθησυχαστικές πληροφορίες των νυχτερινών exit polls, που έφερναν τους Βρετανούς να μένουν εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Και μόλις υποχώρησε το πρώτο μούδιασμα, άρχισαν οι πρώτες δηλώσεις από τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε., τον Γιούνκερ, τον Τουσκ, τον Σουλτς, που ξεκινούσαν με την έκφραση της “λύπης” τους για την απόφαση των Βρετανών -την οποία, βεβαίως, “σέβονται”- για έξοδο και κατέληγαν με το... ηρωικό “Η ένωση των 27 θα συνεχίσει, καθώς είναι το πλαίσιο για το κοινό πολιτικό μας μέλλον”.

Α
υτή η “συνέχεια” έχει δύο αναγνώσεις - και δυστυχώς η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτικών και τεχνοκρατών φαίνεται να προτιμά την πρώτη.

Καλλιθέα: Τι τρέχει με την ονοματοδοσία της αίθουσας του σταδίου;

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εντύπωση προκαλεί η ειλημμένη (παρότι δεν έχει συζητηθεί σε κανένα αρμόδιο όργανο του Δήμου Καλλιθέας, έχει επιβεβαιωθεί, όμως, ενώπιον είκοσι ανθρώπων,
από τα πλέον αρμόδια χείλη) απόφαση της διοίκησης, να δώσει σε αίθουσα του Δημοτικού Σταδίου το όνομα, μη Ολυμπιονίκου, εν ενεργεία αθλήτριας.

Ποιοι λόγοι το επιβάλλουν; Είναι πολιτικοί ή άλλοι;

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας να σταθεί υπεράνω τέτοιων σκοπιμοτήτων και να συντονίσει σε υγιή βάση, χωρίς λεκτικές ακρότητες που ακούγονται ένθεν κακείθεν, το διάλογο ανάμεσα στα σωματεία της γυμναστικής στην πόλη, ώστε να επιβεβαιωθούν η ευγενής άμιλλα από τη μια και η ενότητα με τη δημιουργία από την άλλη».