Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

η Ρι.Κι.Π. ΒΒΒ για την πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Οι προτάσεις της Ομάδας Περιβάλλοντος της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για διαβούλευση

O δήμος μας χτισμένος πάνω στα ίχνη δύο αρχαίων δήμων της εποχής του Κλεισθένη, του Αναγυρούντος και των Αιξωνίδων Αλών, βρίθει αρχαίων ερειπίων και τοπίων εξαιρετικού φυσικού κάλλους, που έχουν κατοικηθεί από την προϊστορική εποχή. Οι συστηματικές ανασκαφές, λίγες σε σχέση με το πλήθος των σωστικών, που έγιναν υπό την πίεση της οικιστικής ανάπτυξης και των σύγχρονων αναγκών, έχουν φέρει στο φως τις τελευταίες δεκαετίες ένα πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων, αποτυπώσεων και πληροφοριών, που ζητάει επιτακτικά να βρει τρόπους να διοχετευθεί στους πολίτες, να στηρίξει και να δυναμώσει την μνήμη και την αυτογνωσία τους.

η Ρι.Κι.Π. ΒΒΒ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗ ΠΗΓΗ


Οι προτάσεις της Ομάδας Περιβάλλοντος της Ριζοσπαστικλης Κίνησης Πολιτών Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης για διαβούλευση

Τα σκουπίδια είναι χρυσός! Οι εκκολαπτόμενες επιλογές έχουν αντιπεριβαλλοντικό και αντικοινωνικό χαρακτήρα, θα επιβαρύνουν με νέα υπέρογκα κόστη δήμους και δημότες, ενώ θα ωφελήσουν αποκλειστικά τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που εποφθαλμιούν την ανάληψη των σχετικών εργολαβιών.

η Ρι.Κι.Π. ΒΒΒ για το παραλιακό μέρωπο του Δήμου

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ - ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Οι  απόψεις της ομάδας περιβάλλοντος της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών
για διαβούλευση

Ερευνα Ελληνικό: αξιοποίηση η ξεπούλημα ;

«Ενας θύλακος πλούτου και πολυτέλειας για τους λίγους προνομιούχους», σε αντίθεση για τους πολλούς, που θα σηκώσουν στους ώμους τους το οικονομικό κόστος των συνοδευτικών υποδομών, είναι σύμφωνα με το δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη, η επένδυση που δρομολογείται για το φιλέτο του Ελληνικού.


Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο Χρήστος Κορτζίδης στη συνέντευξή του στην «Ε», αρκετοί από τους φορείς, των οποίων οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο χώρο, «έχουν να αντιμετωπίσουν υπέρογκα και παράνομα πρόστιμα ως ένα ακραίο μέτρο εκφοβισμού και τρομοκράτησης», στο πλαίσιο της εκστρατείας «καθαρισμού» του χώρου, ενόψει της ιδιωτικοποίησης.

Οικονομέας να γίνεις γιε μου

Γιατί οι δημοσιογράφοι δεν αντέδρασαν στην είδηση πως 2 συνάδελφοί τους πήραν δάνεια που αποπληρώθηκαν από έναν εφοπλιστή;

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Hot 
Doc υπάρχει ένα αναλυτικό δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρεται ότι οι δημοσιογράφοι Γιώργος Οικονομέας και Αντώνης Δελατόλας
έλαβαν μεγάλα δάνεια χωρίς εγγυήσεις, δεν πλήρωσαν τις δόσεις τους και, τελικά, αυτός που αποπλήρωσε τα δάνεια ήταν ο εφοπλιστής και τραπεζίτης Βίκτωρας Ρέστης. Θα περίμενε κάποιος πως αυτή η αποκάλυψη –που δεν διαψεύστηκε- θα προκαλούσε αντιδράσεις. Όχι, δεν προκάλεσε. Και οι δυο στις θέσεις τους. Σαν να μην τρέχει τίποτα.

Θα περίμενε επίσης κάποιος πως οι συνάδελφοί τους θα τους ζητούσαν εξηγήσεις. Έστω, μέσω της ΕΣΗΕΑ.

Άκρα του τάφου σιωπή.

Γιατί οι δημοσιογράφοι δεν αντέδρασαν στην είδηση πως δυο γνωστοί συνάδελφοί τους πήραν δάνεια που αποπληρώθηκαν από έναν εφοπλιστή;

Σήμερα 7 Φλεβάρη απεργούν οι εκπαιδευτικοί - Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30 πμ

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Απεργούν οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 7 Φλεβάρη, μέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Παράλληλα 3ωρη στάση έχει κηρύξει η ΔΟΕ.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Μέχρι 25 Φεβρουαρίου οι δηλώσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις

Φέτος θα εφαρμοσθεί η μέθοδος της «τράπεζας θεμάτων»

Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου θα καταθέσουν εφέτος τις αιτήσεις -δηλώσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του καλοκαιριού όσοι συμμετάσχουν στη διαδικασία από όλες τις κατηγορίες.

Την ίδια περίοδο θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους και όσοι ανήκουν στις κατηγορίες των αποφοίτων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Όπως είναι γνωστό, για εφέτος στη πρώτη τάξη του Λυκείου για τις ενδοσχολικές εξετάσεις θα εφαρμοσθεί η μέθοδος της «τράπεζας θεμάτων» για την επιλογή μέρους των θεμάτων στα οποία θα εξετασθούν οι μαθητές.


Πηγή : alfavita.gr

Σε δομές υγείας 200 εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα

Για την επανατοποθέτηση εντός των επομένων εβδομάδων σε δομές υγείας περίπου 200 εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ, δεσμεύθηκε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη.

Ο Τ. Κουράκης επεσήμανε ότι σε 40 μέρες λήγει η περίοδος της διαθεσιμότητας και, αν δεν επανατοποθετηθούν, θα απολυθούν. Ο Κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε ότι οι 200 εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν σε δομές του Υπουργείου Υγείας, καθώς προέρχονται από τον υγειονομικό χώρο, ενώ επεσήμανε ότι ήδη 1.400 εκπαιδευτικοί επανατοποθετούνται.

Πηγή : avgi.gr