Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μείον 10% στις επικουρικές συντάξεις

Μείωση κατά 10% στις επικουρικές συντάξεις για ένα εκατομμύριο συνταξιούχους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) αναμένεται το 2015, σύμφωνα
με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Σε δήλωσή του στα ΝΕΑ ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ Θανάσης Καποτάς τονίζει ότι η επερχόμενη μείωση στις επικουρικές συντάξεις που θα έρθει να προστεθεί στη μείωση 5,2% που είχε σημειωθεί στις 17/1/2014, θα είναι της τάξης του 10%.

Οι μειώσεις αφορούν 1 εκατομμύριο συνταξιούχους και είναι αποτέλεσμα των ελλειμμάτων σε συνδυασμό με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.

Η μείωση αφορά στους συνταξιούχους που παίρνουν τη σύνταξή τους μέσω του ΕΤΕΑ. Πρόκειται δηλαδή για τα εξής ταμεία:

Κωνσταντάτος: Θρίαμβος στον ΟΝΑΔΕΑ! - Κορτζίδης: Ελάτε τώρα ! ...


Πριν λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αναρτήθηκε η παρακάτω είδηση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του ΟΝΑΔΕΑ:


ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΟΝΑΔΕΑ
Με συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και του  Προέδρου του ΟΝΑΔΕΑ κ.Καλιντέρη δόθηκε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των ληξιπροθέσμων οφειλών του οργανισμού που είχαν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν. Με παρέμβαση του Δημάρχου και του Προέδρου του ΟΝΑΔΕΑ στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα υπεγράφη η απόφαση για την ένταξη του Οργανισμού στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και εν συνεχεία στις  4-11-2014 το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε  το υπ΄ αριθμ. 41065 έγγραφο όπου ο Υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε την επιχορήγηση  ύψους 682.981€.
Για τον Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. αυτό αποτελεί απόφαση ιστορικής σημασίας μιας και μετά την εξ ολοκλήρου αποπληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, το Νομικό Πρόσωπο γυρίζει σελίδα και  μπορεί πλέον να προχωρήσει σε υλοποίηση του οράματος και των στόχων της νέας διοίκησης . Αξίζουν συγχαρητήρια στην Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου  καθώς και το οικονομικό τμήμα του Αθλητικού Οργανισμού για τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλλαν ολο αυτό το διάστημα.
Ο Πρόεδρος του ΟΝΑΔΕΑ κ. Καλιντέρης  δήλωσε τα εξής :’ Ως νέα διοίκηση από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε ως πρώτη μας προτεραιότητα την εξεύρεση οριστικής λύση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Οργανισμού και την οικονομική εξυγίανση του. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και τις Υπηρεσίες του Δήμου και του Αθλητικού Οργανισμού γιατί καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να απαλλαγούμε από τα βάρη των ληξιπρόθεσμων οφειλών .Ο Αθλητικός Οργανισμός επιτελεί σπουδαίο αθλητικό, κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο και με την βοήθεια όλων των εργαζομένων σε αυτόν θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε πλέον τις  υποδομές μας και να εμπλουτίσουμε με νέα προγράμματα τις δράσεις μας.
Καυστική η απάντηση της Δημοτικής Συνεργασίας:

ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ, ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Προσλήψεις από το παράθυρο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης - αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Τρεις τουλάχιστον εργαζόμενους αναλαμβάνει να διαθέσει στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) με την επωνυμία «ΣΙΤΙ-ΖΩ» για την «Παροχή Κοινωνικών Υπηρεσιών στα ΚΑΠΗ του δήμου».
 
Τα άτομα αυτά, θα απασχοληθούν ως συνοδοί των ατόμων της Γ’ ηλικίας στους διάφορους φορείς προκειμένου να εξυπηρετηθούν για τις ανάγκες τους όπως: θέματα υγείας, ασφαλιστικά θέματα, συνταξιοδοτικά θέματα, ακόμα και εξυπηρέτησής τους για καθημερινές ανάγκες όπως αγορές τροφίμων και φαρμάκων, πληρωμές λογαριασμών κ.λπ.

Επιπλέον θα καλύψουν συμπληρωματικά διάφορες άλλες ανάγκες των χώρων των ΚΑΠΗ, όπως και την υποστήριξη από πλευράς ηλεκτρονικών και οπτικοακουστικών μέσων των εκδηλώσεων που οργανώνουν τα ΚΑΠΗ και τα άτομα της Γ’ ηλικίας είτε στις αίθουσες των ΚΑΠΗ, είτε στις αίθουσες εκδηλώσεων του Δήμου, χώρους στους οποίους τα ΚΑΠΗ υλοποιούν τις εκδηλώσεις τους.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 5ης Νοεμβρίου ο εκπρόσωπος του σωματείου των εργαζομένων δήλωσε την αντίθεση των εργαζομένων στις προσλήψεις μέσω Κοιν.Σ.Επ. σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η διοίκηση είχε και άλλες επιλογές με μεγαλύτερη οικονομία για το δήμο.

Ο Θουκυδίδης: οι μαθητές αγωνίζονται για μόρφωση

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Χιλιάδες μαθητές αυτή την βδομάδα, σε όλη την Ελλάδα, βγήκαν στους δρόμους με διαδηλώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα από κοινού με γονείς και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές δεν πραγματοποιούν «εθιμοτυπικές» κινητοποιήσεις, όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός Παιδείας και άλλοι. Έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν, να ξεσηκώνονται, να κινητοποιούνται. Έχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα.

Ξεσηκώνονται ενάντια στο «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων (ή αλλιώς «Τράπεζα Θυμάτων» όπως την αποκαλούν οι μαθητές), ενάντια σε ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο που τους εξοντώνει, όπως και τις οικογένειές τους («ιδιαίτερα», φροντιστήρια κ.τ.λ)

Με το νόμο για το «Νέο Λύκειο» άλλαξε και ο τρόπος πρόσβασης των μαθητών. Σαν αποτέλεσμα, χιλιάδες παιδιά έμειναν πέρσι μετεξεταστέοι ή  στην ίδια τάξη.

Ο Βούδας λιποθύμησε από ντροπή: Προβολή στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού

Αυτή την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού (Βοσπόρου 17). Διοργάνωση : Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αλίμου - Αργυρούπολης
- Ελληνικού, "Ο Θουκυδίδης"
Λίγα λόγια για την ταινία: 

Η Ιρανή σκηνοθέτης Χάνα Μακμαλμπάφ (γόνος μεγάλης κινηματογραφικής οικογένειας) πλησίασε το Αφγανιστάν με ένα τρυφερό και εμπνευσμένο τρόπο. Η πολύ σκληρή πολιτική και πολεμική πραγματικότητα, της τραγικής αυτής χώρας, πέρασε στα παιδικά παιχνίδια! Οι μικρές και τόσο αθώες και τρυφερές ψυχές των παιδιών του Αφγανιστάν ξυπνάνε και κοιμούνται με τη βία και τον πόλεμο. Τα παιδιά της πονεμένης ασιατικής αυτής χώρας από την κούνια τους, ακόμα, μαθαίνουν, πως για να επιβιώσουν πρέπει να καταφύγουν και αυτά στα ίδια μέσα (στη βία και στον πόλεμο). Πράγμα που σημαίνει, αν μείνουν έτσι τα πράγματα, αδιέξοδο. Η μια γενιά θα παραδίδει στην επόμενη την τρελή σκυτάλη! Και το αίμα και η απελπισία θα ρέουν!

12.11.2014: Γυναίκα απειλείται με έξωση στο Περιστέρι

Θρίλερ σε εξέλιξη από το μεσημέρι σε σπίτι στην περιοχή της Ανθούπολης στο Περιστέρι, με εταιρία που συνεργάζεται με τράπεζα να απειλεί με έξωση άνεργη γυναίκα.

Μιλάει στο Κόκκινο ο ΔΣ Περιστερίου, με την παράταξη Ενεργοί πολίτες για την Ανατροπή, Στέφανος Παπαδόπουλος.

Η γνωστοποίηση του θέματος έφερε άμεση κινητοποίηση από πρωτοβουλίες κατοίκων της περιοχής και την πρωτοβουλία Ιλίου που βρέθηκαν στο σημείο με στόχο να αποτρέψουν τους κλητήρες να μπουν με το ζόρι στο σπίτι και να το εκκενώσουν, σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας.

Μετά από την παρέμβαση των αλληλέγγυων αλλά και το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να ανοίξουν οι υπάλληλοι της εταιρίας το διαμέρισμα, αποχώρησαν αλλά αφήνοντας να εννοηθεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ότι θα επιστρέψουν σήμερα το απόγευμα μαζί με την αστυνομία για να προχωρήσουν στην κατάσχεση.

Το πάρκο της 129ΠΥ. Η ιστορία του και οι ευθύνες μας


Όσοι ζουν στην Αγία Παρασκευή του Ελληνικού αλλά και πολλοί άλλοι, που τα καλοκαίρια χαίρονται
τις κινηματογραφικές προβολές, στη δροσιά του πάρκου της 129, γνωρίζουν καλά το χώρο. Ίσως δεν ξέρουν όλοι την ιστορία του. Και οι περισσότεροι δεν φαντάζονται ότι για το χώρο αυτό σε λίγες μέρες, ανήμερα του Πολυτεχνείου δυο πρώην Δήμαρχοι του Ελληνικού και ένας πρώην δημοτικός σύμβουλος θα καθίσουν στο εδώλιο.


Οι Χρ. Κορτζίδης και Ιορδ. Εφραιμίδης μαζί με τον Παν. Κουλουρίδη κατηγορούνται ότι άνοιξαν το χώρο όπου μπορεί σήμερα ο καθένας να κάνει τη βόλτα του και να κερδίσει λίγες στιγμές ξεκούρασης.


Ας δούμε λίγο το ιστορικό του «εγκλήματος» για το οποίο κατηγορούνται:

Αίτηση ακύρωσης της παραχώρησης των παραλιών στην "Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε." κατατέθηκε στο Σ.τ.Ε.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ  εναντιώνεται για μια ακόμη φορά στα ‘’νομιμοποιημένα’’ συμφέροντα που έχουν σαν σκοπό την εμπορευματοποίηση των παραλιών μας, με μεθόδους νομιμοποίησης που θυμίζουν τα φιρμάνια της τουρκοκρατίας, παραχωρώντας, με άμεσο σκοπό το ξεπούλημα, ιδιαίτερα ευαίσθητες περιβαλλοντικά παραλιακές εκτάσεις  που περιλαμβάνουν και αρχαιολογικούς χώρους με συνοπτικές διαδικασίες και με λογική και περιγραφές - οριοθετήσεις που  τα φιρμάνια χρησιμοποιούσαν.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ κατέθεσε την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, που υπέγραψαν μέλη της κίνησης και με την οποία εναντιώνονται κατά των Υπουργών Οικονομικών - Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας - Τουρισμού και ζητούν την ακύρωση της ΚΥΑ 143/43399  (ΦΕΚ  2424  Β 11/9/2014 ) που παραχωρεί  κατά  κυριότητα, νομή και κατοχή χωρίς αντάλλαγμα στην Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε. το παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Σε «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία εξωθεί η διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας με τη δήθεν εθελοντική εργασία

Η Π.Ο.Ε. ΟΤΑ, το Σωματείο των εργαζομένων του δήμου Γλυφάδας, καθώς και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών καταγγέλλουν
τη δημοτική αρχή Γλυφάδας και τον κ. Παπανικολάου, για εξώθηση σε μαύρη ανασφάλιστη εργασία κατά τα «Λοβέρδεια… ήθη».

Μάλιστα ο κ. Παπανικολάου πρωτοπορεί μια και έχει προηγηθεί χρονικά των δημόσιων εξαγγελιών του κ. Υπουργού.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» κατήγγειλαν τόσο στο προηγούμενο όσο και στο χθεσινό Δ.Σ. αλλά και στη συνεδρίαση του ΚΑΠΠΑ την απαράδεκτη αυτή στάση του κ. δημάρχου να προωθεί και να ενθαρρύνει την υλοποίηση παράνομων «δήθεν εθελοντικών» πρακτικών. Απαίτησαν την άμεση διεκδίκηση μαζί με τους εργαζόμενους των αναγκαίων προσλήψεων για την κανονική λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.

Γλυφάδα: Εκδήλωση για τις προγραμματικές δεσμεύεις του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Η Ο.Μ. Γλυφάδας σας προσκαλεί την
Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014,
στις 7μμ
στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»
Ανατολικής Ρωμυλίας 127 & Γεννηματά
σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση
για τις
Προγραμματικές Δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

ομιλητής:
Δημήτρης Βίτσας
Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ /Γορτυνίας 46, τηλ: 210-9624294 syrizaglyfadas.blogspot.gr
.

Για τον Φαληρικό Όρμο


Από θέσεις αρχής, αλλά και πολιτικού σχεδίου για το μέλλον της πόλης πρέπει να είμαστε αντίθετοι με την διοίκηση, διαχείριση
των αιγιαλών, παραλιών από  μια ΑΕ., ΝΠΙΔ.

Πολύ περισσότερο από την «Παράκτιο  Αττικό Μέτωπο ΑΕ», που σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο είναι συνδεδεμένη με το ΤΑΙΠΕΔ.

Την διοίκηση, διαχείριση της παραλίας οφείλει  να την κάνει φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμοι) υπό την δέσμευση του δημόσιου χαρακτήρα και της κοινοχρησίας. (άρθρο 24 του συντάγματος).

  • Σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής και έντονων πλημμυρικών  φαινομένων στην περιοχή  η επιπλέον δόμηση  δημιουργεί περισσότερες ακραίες καταστάσεις . Την Παρασκευή 24/10 με τις μεγάλες βροχοπτώσεις  ο ποταμός  Κηφισός έφτασε στα όρια του. Τα έργα του 2003 στον Κηφισό μόλις μια δεκαετία μετά  αποδείχτηκε ότι δεν επαρκούν.  Τα επιμέρους τεχνικά έργα απαραίτητα μεν, δεν  επαρκούν όμως για πολλά χρόνια, λόγω έντονων κλιματικών αλλαγών. Χρειάζεται συνολική αλλαγή πολιτικής στην κατεύθυνση ανάκτησης φυσικού περιβάλλοντος και αποκατάστασης των οικοσυστημάτων.

Εκτός…θέματος το “Πρώτο Θέμα”

γράφει ο Κώστας Πουλάκης

Έχουν συνηθίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν μας ξέρουν, θα μας μάθουν.

 Για…”κλήση σε απολογία” και “θέση υπό επιτήρηση” της Ρένας Δούρου από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο -ποιος άλλος;- το “Πρώτο Θέμα” στο χθεσινό κυριακάτικο φύλλο του.
 
Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν:

1ον. Η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί πρωτόγνωρο εγχείρημα αριστερής διοίκησης σε μια γεωγραφική ενότητα που περιλαμβάνει το μισό πληθυσμό της χώρας και αποτελεί το επίκεντρο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής. Και ως τέτοιο, προφανώς ως ΣΥΡΙΖΑ μας ενδιαφέρει. Όπως ενδιαφέρει και όλη την ευρωπαϊκή Αριστερά, καθώς και τα ευρωπαϊκά και διεθνή ΜΜΕ.

2ον. Οι “απολογίες” και οι “επιτηρήσεις” δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση, την κουλτούρα και τον τρόπο λειτουργίας της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Συζητάμε δημοκρατικά, αντλούμε εμπειρίες και συμπεράσματα και προχωράμε συλλογικά.

"Διασπορά ψευδών μετεωρολογικών ειδήσεων"

του Γιάννη Σχίζα

Οι Αθηναίοι ακόμη περιμένουν εκείνη την περίφημη καταιγίδα που προβλεπόταν ότι θα σάρωνε τις ανατολικές περιοχές της χώρας και ειδικά την Αττική
το σαββατοκύριακο 7-9 Νοεμβρίου... Τελικά αυτό που ήλθε ήταν ένα βροχερό σκηνικό, καθόλου ασυνήθιστο για την εποχή και καθόλου επικίνδυνο.
Στατιστικά μια καταιγίδα τόσο κοντινή με αυτήν που έπνιξε κάποιες περιοχές του λεκανοπεδίου στις 24 Οκτωβρίου είναι πολύ σπάνια. Το κλίμα μας είναι γενικά «ευ-κρατο», δηλαδή «καλά κρατεί», έχοντας ευστάθεια άνω του μέσου όρου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπόκειται σε μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας, υγρασίας, ανέμων και καταπτώσεων.

Εξ άλλου κάθε μετεωρολογική πρόβλεψη, και μάλιστα όσο περισσότερο περιορίζει τα χωρικά και χρονικά «μεγέθη» της αναφοράς της, έχει έντονα πιθανοκρατικό χαρακτήρα και υπόκειται στον κίνδυνο της διάψευσης.

Χούντα δε γνωρίσαμε, ούτε Δημοκρατία

του Δημήτρη Καραμάνη *

Το φετινό σύνθημα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα 41 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973, δεν είναι μια προβοκατόρικη ατάκα. Πολλώ δε μάλλον δεν είναι ύβρις προς τους χιλιάδες αγωνιστές για τη δημοκρατία και ελευθερία που ανέτρεψαν τη χούντα των συνταγματαρχών.
Είναι η κραυγή μιας ολόκληρης γενιάς. Μιας γενιάς 16άρηδων, 20άρηδων, 30άρηδων που γεννήθηκαν και ζούν χωρίς τις συλλογικές παραστάσεις των προηγούμενων. Μιας γενιάς που μεγάλωσε και μεγαλώνει κάπου ανάμεσα στην ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη και την εθνική σωτηρία των μνημονίων. Αυτή η γενιά δεν γνώρισε χούντα. Γνώρισε όμως Δημοκρατία;
Επικήδειος στη σύγχρονη ελληνική δημοκρατία

Στο χέρι - στο χέρι με τον Καρατζαφέρη

 
Θυμόσαστε τότε που ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε πάει στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να διαμαρτυρηθεί επειδή δεν παραλαμβάνουμε
τα υποβρύχια που γέρνουν, ο Μεϊμαράκης τον είχε πετάξει έξω και ο Γιώργαρος είχε πει ότι ο Βαγγέλης είναι γνωστός στην πιάτσα με το προσωνύμιο «μπροστάντζας»; Θυμάστε που οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κατέθεταν κάθε τρεις και λίγο ερωτήσεις υπέρ της αγοράς εξοπλισμών;

Μην ανησυχείτε, απλές ασκήσεις μνήμης κάνουμε, ουδεμία σχέση έχουν αυτά με την αποκάλυψη της Real News ότι ο εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο να έχουν κατατεθεί σε οφ σορ Καραϊβικής του Καρατζαφέρη 1,65 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία που μεσολάβησε για την προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma. Άλλωστε η οφ σορ στην οποία φέρεται ότι έγινε το έμβασμα ονομάζεται Homeric, δηλαδή «Ομηρική», οπότε είναι βέβαιο ότι τα χρήματα, αν υπήρξαν, θα διατέθηκαν σε σκοπούς εθνικούς.

Το τεκμήριο της αθωότητας το έχουν άπαντες, ακόμη κι ο Καρατζαφέρης. Η απάντηση, ωστόσο, του προέδρου του ΛΑΟΣ έχει μεγάλο ενδιαφέρον:

Π.Κρούγκμαν: Ξεπούλημα χωρίς λόγο, οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

Τετρασέλιδο αφιέρωμα για το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η τρόικα στην Ελλάδα και άλλες χώρες της κρίσης δημοσιεύει η εφημερίδα Tagesspiegel, στην οποία κάνει δηλώσεις ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «ξεπούλημα χωρίς λόγο».


Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας, τις οποίες επιβάλλει η τρόικα, οδηγούν τις χώρες της κρίσης σε ζημιές δισεκατομμυρίων, σημειώνει η Tagesspiegel στο αφιέρωμά της. Σύμφωνα με έρευνες της γερμανικής εφημερίδας από το ξεκίνημα των προγραμμάτων της τρόικας το 2010, η δημόσια περιουσία πωλείται υπό μεγάλη χρονικά πίεση και πολύ κάτω από την αξία της. 

Σε Ελλάδα και Πορτογαλία διεξάγονται αυτή την εποχή έρευνες για ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες, προσυμφωνημένα και ύποπτα πλεονεκτήματα για ορισμένους ενδιαφερομένους.