Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΕΛ.ΑΣ. στην υπηρεσία τίνος;

«Η Ελληνική Αστυνομία», αναφέρει το αρχηγείο της, «ως θεσμός του δημοκρατικού πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών
και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια».

Η ανωτέρω ανακοίνωση ήταν η επίσημη απάντηση στις αιτιάσεις της προέδρου της Βουλής για την απαγόρευση της διέλευσης διαδηλωτών από τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Λίγες ώρες μετά την έκδοση της ανακοίνωσης, στην άλλη άκρη της χώρας, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν επέμβαση στον πεζόδρομο της οδού Ικτίνου.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας !...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 23.05.2015

Μαθητικό Φεστιβάλ Μοσχάτου-Ταύρου: Θεατρική παράσταση "Σαν παλιό Σινεμά", την Κυριακή 24 Μαϊου

Στα πλαίσια του 24ου Μαθητικού Φεστιβάλ Μοσχάτου-Ταύρου η θεατρική ομάδα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 4ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Μοσχάτου παρουσιάζει τους μικρούς ηθοποιούς της σε σκηνές από ταινίες του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Μοσχάτου-Ταύρου (Κωνσταντινουπόλεως & Σολωμού, Μοσχάτο) την Κυριακή 24 Μαΐου στις 8.00μμ.

Κείμενα, χορογραφίες, γενική επιμέλεια: Σιγγίκου Άννα.
Σκηνικά κατασκευές: Βαρβαρίνης Αποστόλης.

Πηγή: my-mosxato.blogspot.gr

Του Ποταμιού απέναντι πείτε του πως ξερνάω


Το Ποτάμι διασχίζει τα αστικά σαλόνια μεγαλοεργολάβων και καναλαρχών και δεν ανέχεται τα ποταπά πεζοδρόμια, τις συνομιλίες με αστυνομικούς και

τα λοιπά λαϊκά...

Άστραψε και βρόντηξε εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιάσονας Φωτήλας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega με αφορμή το επεισόδιο με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων έξω από τη Βουλή.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου εν είδει νεόπλουτης Κατίνας κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο και χρησιμοποιεί τη θέση της και τον θεσμικό της ρόλο προκειμένου να αντιπαρατεθεί με αξιωματικό της ελληνικής αστυνομίας», είπε ο βουλευτής του Ποταμιού κάνοντας λόγο για «γκεμπελισμό» της προέδρου της Βουλής στο επεισόδιο με το δημοσιογράφο του Star.

Παρέμβαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι

Με σύνθημα "καμία θυσία για την οικονομία, του Λάτση θα φάμε την περιουσία" η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε παρέμβαση στα κτήρια της ΕΛΠΕ στο Μαρούσι το πρωί της Παρασκευής, διαμαρτυρόμενη για τις συνθήκες που οδήγησαν στο πρόσφατο εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς.

Για εμάς που μένουμε εδώ στα νότια προάστια της Αθήνας θυμίζουμε ότι συμφερόντων Λάτση είναι και η Lamda Development, η οποία διεκδικεί να "αξιοποιήσει" το φιλέτο του Ελληνικού και να "μοιράσει" υπερτιμημένο αριθμό θέσεων γαλέρας.

Διαβάστε σχετικά:

Νέο κάλεσμα για το ΚΥΤ Ηλιούπολης-Αργυρούπολης, την Κυριακή 24 Μαϊου στις 7.00μμ


Η «Συσπείρωση Πολιτών ενάντια στις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ Ηλιούπολης-Αργυρούπολης» καλεί για ενημέρωση και συζήτηση στη συνέλευση την Κυριακή 24 Μαϊου στις 7.00μμ, στο ανοιχτό θεατράκι Ηρ. Πολυτεχνείου & Θράκης.

Η «Συσπείρωση» μάχεται για να αποτρέψει τη νέα
περιβαλλοντική αδειοδότηση, που θα ανοίξει το δρόμο της επέκτασης του ΚΥΤ. Επίσης για να υλοποιηθούν, επιτέλους, οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνουν την ύπαρξή του στην περιοχή.


Πάρτι τέλος !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα στα ΝΕΑ

Λευκαδίτικο Πανηγύρι στην Ηλιούπολη, την Κυριακή 31 Μαΐου 2015 στις 9.00μμ

Το Λευκαδίτικο Πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί για 39η χρονιά την Κυριακή 31 Μαΐου, στις 9.00μμ, πραγματοποιείται στον υπαίθριο χώρο του "Λευκαδίτικου Σπιτιού", όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Λευκαδίων, στην συμβολή των οδών Εθνάρχου Μακαρίου, Αθηνοδώρου & Ίωνος.

Έναν όμορφο χώρο, τον οποίο οι Λευκαδίτες της Ηλιούπολης διεκδίκησαν το 1990 και τον έκτισαν, εξασφαλίζοντας έτσι την ιδιόκτητη στέγη τους στην περιοχή της Κάτω Ηλιούπολης, εκεί που οι πρώτοι Λευκαδίτες εγκαταστάθηκαν τις δεκαετίες του 1940 και 1950.

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Άσχημη η εικόνα των πεζοδρομίων


Εγκαταλειμμένα είναι τα πεζοδρόμια του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης καθώς τα χόρτα που θέριεψαν με τις βροχές του χειμώνα ξεράθηκαν και δυσχεραίνουν την διέλευση των πεζών, αλλά και την καθαριότητα.

Σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι παίρνουν
την πρωτοβουλία να ξελακώσουν.

Δεν αρκεί όμως αυτό καθώς σε πολλά σημεία το καθάρισμα μπορεί να γίνει μόνο από τα συνεργεία του δήμου.



Πηγή:
www.sinergasia.gr

Ηλιούπολη: Έναρξη του Δημοτικού Κινηματογράφου "Μελίνα Μερκούρη", την Τετάρτη 27 Μαϊου στις 9.00μμ - το πρόγραμμα

Την Τετάρτη, 27 Μαΐου στις 9.00μμ, αρχίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Κινηματογράφου «Μελίνα Μερκούρη», με υψηλής ποιότητας επιλεγμένες ταινίες, τόσο από αυτές που προβλήθηκαν κατά τη χειμερινή σεζόν όσο και πρώτης προβολής, με χαμηλό εισιτήριο για όλους.

Με αφορμή την έναρξη του Κινηματογράφου, θα τιμηθούν οι δύο ηλιουπολίτες καλλιτέχνες, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Σίσκος και ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας του Γούντι Άλεν «Μαγεία στο Σεληνόφως», με πρωταγωνιστές τον Κόλιν Φερθ και την Έμμα Στόουν.

Ελληνικό: Παράσταση Καραγκιόζη στον «βλαστό», το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 8.30μμ

Το Σάββατο 30 Μαΐου, στις 8.30μμ, παράσταση Καραγκιόζη στον «Βλαστό». Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό.

«Όταν ο Μεγαλέξαντρος σκότωνε το καταραμένο φίδι, όλα τα κανάλια έλειπαν, είχαν σπουδαιότερες δουλειές να κάνουν.

Όταν ο Καραγκιόζης
ξανασκότωνε το σκοτωμένο φίδι, όλα τα κανάλια ήταν εκεί, μόνο η μπάντα του Δήμου έλειπε».

Είσοδος 3,00 ευρώ

Τι θες εσύ εδώ ;...


Ο Ανδρέας Πετρουλάκης στην Καθημερινή 22.05.2015

4ο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων Αγίου Δημητρίου, το Σαββατοκύριακο 23 & 24 Μαϊου

Για άλλη μία χρονιά, πραγματοποιείται στο Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής το "4ο Πρωτάθλημα - Γιορτή ποδοσφαίρου Δημόσιων Δημοτικών σχολείων".

Συγκεκριμένα, η "Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγ. Δημητρίου", σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου, διοργανώνει το "4o Πρωτάθλημα - γιορτή ποδοσφαίρου δημοτικών σχολείων" που φιλοξενείται στο δημοτικό γήπεδο 9 x 9 , στην περιοχή του Ασυρμάτου.

Το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες για τη ματαίωση της αγοράς στη Γλυφάδα

1. Η Πρωτοβουλία πολιτών από τον Δήμο της Γλυφάδας του Κινήματος Εθελοντών Αλληλεγγύης είχε προγραμματίσει την διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες
συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οποία έχουν προκαλέσει οι κυβερνήσεις των μνημονίων.

Ως χώρος διάθεσης των προϊόντων προτάθηκε το τέλος της οδού Βενεζουέλας, μεταξύ Δημελά & Βουλιαγμένης, στα παλιά ναυπηγεία του ΖΕΗ.

Χώρος ξεχασμένος από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
Καταπατημένος από τα σκουπίδια και την εγκατάλειψη.
Ξεχασμένος και από την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Καθαρίσαμε και φροντίσαμε τον χώρο με δικές μας εθελοντικές δυνάμεις και μέσα μην επιβαρύνοντας με κανέναν τρόπο τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για την ανάκληση του προγράμματος "voucher 29-64"

Ως σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του χώρου της ανεργίας χαιρετίζει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ την ανάκληση του "voucher 29-64" από το Υπουργείο Εργασίας. Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Χαιρετίζουμε την ανάκληση από την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, του προγράμματος επιταγής κατάρτισης ανέργων, το γνωστό voucher 29-64 συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατομμυρίων ευρώ.


Η ανάδειξη των παθογενειών του σχετικού προγράμματος και το αίτημα για κατάργησή του αποτέλεσε κυρίαρχο ζήτημα για την Ομοσπονδία μας, καθώς με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις είχαμε ζητήσει την κατάργηση του προγράμματος αυτού, αλλά και όλων των σχετικών προγραμμάτων.

Σύρμααα...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ