Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης για την παραχώρηση της Ελληνικό Α.Ε.

Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης της Ελληνικό Α.Ε.

Το νομοσχέδιο αφορά την κύρωση της από 14/11/2014 σύμβασης για την αγοραπωλησία μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, όπως και την κύρωση της από 19/07/2016 τροποποιητικής σύμβασης.

"Ο Μικρός Ταύρος" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ

8η προβολή της σεζόν από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ με την ισπανική κωμωδία "Ο Μικρός Ταύρος - La Vaquilla" (1985, Έγχρωμη, 122΄).

Οι προβολές, που είναι δωρεάν, γίνονται στο Café Teatral Πολυμήχανο - Φλέμινγκ 58 & Ολυμπίας, Αργυρούπολη. Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα της σεζόν που είναι αφιερωμένο στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.

Άγιος Δημήτριος: "Ο Φαντομάς εναντίον της Σκότλαντ Γιάρντ" στο Cine Πανόραμα, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ


Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
"Φθινοπωρινές Γιορτές στην Πόλη 2016"

Τάσος Ταστάνης: Στις αρχές του 2017 το ηλεκτρονικό εισιτήριο αντί του χάρτινου, με πολλαπλά οφέλη για επιβάτες και ΟΑΣΑ

Με την "έξυπνη κάρτα" θα αντικατασταθούν σταδιακά από το νέο έτος τα χάρτινα εισιτήρια βελτιώνοντας σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών σε όλα τα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα για μια δικαιότερη τιμολόγηση των μετακινήσεων προς όφελος των επιβατών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, στις αρχές του 2017, οι «έξυπνες» κάρτες, θα αντικαταστήσουν το κλασικό χάρτινο εισιτήριο, δίνοντας τη δυνατότητα για ζωνική-αναλογική χρέωση, δηλαδή ο επιβάτης θα πληρώνει αντίτιμο ανάλογα με την απόσταση που θα διανύει και όχι για το σύνολο της διαδρομής που το μέσο εκτελεί, όπως συμβαίνει σήμερα.

The Charms στα "Φαληρικά 2016" στην Παραλία Μπάτης, το Σαββάτο 17 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Φαληρικά 2016" που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στις 8.30
και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου στην Παραλία Μπάτης

Άγιος Δημήτριος: Μέχρι 23 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο 2016-17

Ανοίγει τις πόρτες του για τέταρτη χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αγ. Δημητρίου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη λειτουργία του.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως και φέτος από τους 10 μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι 6 ήταν επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Επίσης, για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι δημιουργήθηκαν θερινά τμήματα προετοιμασίας μαθητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 στα οποία συμμετείχαν 21 παιδιά της πόλης.

Άγιος Δημήτριος: Ορφέας Περίδης και Λιζέτα Καλημέρη στην Πλατεία Παναγούλη, το Σαββάτο 17 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ


Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
"Φθινοπωρινές Γιορτές στην Πόλη 2016"

Τους δύο μήνες πλησιάζουν οι «διακοπές» του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης

του Γιώργου Λαουτάρη

Το ανώτερο όργανο διοίκησης των τριών πόλεων συγκλήθηκε τελευταία φορά πριν τις άτυπες διακοπές στις 29 Ιουλίου 2016 και δεν αναμένεται να συνέλθει ξανά πριν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Ένα πραγματικά ασυνήθιστο διάστημα δημοτικής αδράνειας (52 ημέρες), αν υπολογίσει κανείς ότι για την ίδια περίοδο οι γειτονικοί των 3Β Δήμοι λειτουργούν κανονικά:

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκη στο Φεστιβάλ Γλυφάδας, στην 3η Μαρίνα, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ


Δείτε εδώ το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γλυφάδας

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος από τους δυο νέους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας

Eγκαινιάστηκε σήμερα από το Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου ο πρώτος από τους δυο νέους παιδικούς σταθμούς της Γλυφάδας, στην περιοχή του Αγίου
Νικολάου, παρουσία και του Μητροπολίτη κ. Παύλου.
 
Πρόκειται για τον πρώτο παιδικό σταθμό που κατασκευάζεται στην πόλη μετά από δώδεκα χρόνια και θα φιλοξενήσει περίπου εκατό παιδιά.

Καλλιθέα: Guitar Workbench Plays The Blues στην Πλατεία Δαβάκη, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 8.00μμ


Οι γονείς έβαψαν τις αίθουσες, το Σχολείο λειτούργησε κανονικά κι οι αντιδήμαρχοι απαιτούν "μπράβο - μπράβο στον δήμαρχο"


Έξυσαν τοίχους και οροφές, σπατουλάρισαν, έβαψαν, έπλυναν έπιπλα και άλλα αντικείμενα, σφουγγάρισαν δάπεδα, σκούπισαν και καθάρισαν τον προαύλιο χώρο, ξεβούλωσαν φρεάτια... για να λειτουργήσει το Σχολείο με αξιοπρέπεια.
 

Άλλοι πρόσεχαν τα παιδιά των εθελοντών γονιών, άλλοι ετοίμαζαν και έφερναν κολατσιό στους "εργάτες" του εργοταξίου που δούλεψαν εντατικά επί τριάντα ώρες το Σαββατοκύριακο, για να ξεκινήσουν τα παιδιά τους τη σχολική χρονιά σε ένα περιβάλλον που τους αξίζει.

"σέρρα, Η ψυχή του Πόντου": Βιβλιοπαρουσίαση από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης, απόψε στις 8.00


Ξανά στα σκαριά -από την Περιφέρεια Αττικής- η ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου

Με την «εγγραφή» 150 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του 2016 για τον Φαληρικό Ορμο, η Περιφέρεια Αττικής δείχνει καταρχήν να επιβεβαιώνει την
πρόθεσή της να ξεκινήσει την υλοποίηση της πολύπαθης ανάπλασης.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να δημοπρατηθεί η πρώτη φάση των έργων, που αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, τη «μετακίνηση» της παραλιακής λεωφόρου και άλλα έργα υποδομής.