Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Το παράλληλο πρόγραμμα για την Υγεία: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Δημητρίου, την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 7.30μμ


Πέντε χρόνια μετά τον όλεθρο στη Φουκουσίμα

Παρά την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα προ πενταετίας, η Ιαπωνία εξακολουθεί να ποντάρει στην πυρηνική ενέργεια για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Έχουν συμπληρωθεί πέντε χρόνια από τον πυρηνικό όλεθρο στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας στις 11 Μαρτίου 2011.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει προβεί σε νέες ρυθμίσεις της εγχώριας αγοράς ενέργειας με χρονικό ορίζοντα το 2030. Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων αυτών έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι σήμερα περί τις 130 νέες εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Μια παρατήρηση λόγω των ημερών



Για να μην μπερδευόμαστε, το Panama paper δεν είναι μια στρέβλωση του καπιταλιστικού συστήματος, όπως θέλουν να το παρουσιάσουν τα συστημικά μέσα.


Το panama paper, είναι η μοναδική και φυσιολογική εξέλιξή του, είναι το απότοκο της υπερεθνικής ηγεμόνευσης
του κεφαλαίου και της κατάρρευσης του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Η μοναδική διέξοδος του καπιταλισμού ήταν η νομιμοποίηση της φοροδιαφυγής ακόμα και μέσα στο αστικο-δημοκρατικό δικό του πλαίσιο, το οποίο είχε ως θεμέλιο λίθο τον ηθικό κρατικό παρεμβατισμό, δια του φορολογικού, για την απονομή μιας κάποιας κοινωνικής δικαιοσύνης.

Άγιος Δημήτριος: Ειρηνοδρομία 2016, την Κυριακή 15 Μαΐου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής και η Περιφέρεια Αττικής προκηρύσσουν, σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ Οδυσσέας, και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, τον αγώνα «Ειρηνοδρομία 2016».

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την μνήμη του Αλέκου Παναγούλη.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα περιλαμβάνονται αγώνες 10Χλμ., 5Χλμ. (και για μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων), 2,5Χλμ.(και για μαθητές Δημοτικών Σχολείων) και αγώνες ΑμεΑ.

Συνεταιριστικό πνεύμα και πολλή αγάπη για τα παιδιά

του Μάριου Διονέλλη

Ένα από τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα ΚΟΙΝΣΕΠ και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τομέα αποτελεί ο συνεταιριστικός
βρεφονηπιακός σταθμός «Σύγχρονη Αγωγή» στα Χανιά.

Τέσσερις γυναίκες βρεφονηπιοκόμοι πήραν στα χέρια τους την επιχείρηση στην οποία εργάζονταν, όταν πριν από δύο χρόνια ο ιδιοκτήτης τούς ανακοίνωσε πως επρόκειτο να κλείσει λόγω της οικονομικής δυσχέρειας.

«Η ιδέα ήρθε από έναν από τους γονείς που έφερνε το παιδί του στον σταθμό» λέει στην «Εφ.Συν.» η Μαρία Καλλιβρετάκη, μία εκ των τεσσάρων συνεταιριστριών.

Ανασφάλιστοι: Εκδόθηκε η ΚΥΑ - Με ΑΜΚΑ στο ΕΣΥ και με τρία κριτήρια η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη

Σχεδόν ενάμισυ μήνα μετά την ψήφιση του Παράλληλου Προγράμματος το οποίο περιλαμβάνει τις σχετικές ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους, εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση που αφορά στην δωρεάν πρόσβασή τους σε όλες τις δομές υγείας (ΕΣΥ και ΠΕΔΥ) με την επίδειξη του ΑΜΚΑ.

Αναφορικά με την δωρεάν ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, αυτή θα πραγματοποιείται με εισοδηματικά, κοινωνικά και κλινικά κριτήρια.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου Υγείας, σε συνέχεια της ψήφισης του Νόμου 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα) υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με θέμα: «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Κύριοι, σας βλέπουν @ ο κάπτεν Ψυχάρης, τα βράχια και οι όμηροι

Την ώρα που ο Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του Σαμαρά και συνεταίρος της συζύγου του Μητσοτάκη, εντοπίζεται και στα έγγραφα του Παναμά, τα "Νέα" στήνουν
ανύπαρκτο θέμα με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, το οποίο "τροφοδοτείται" από τη Ν.Δ.

Έτσι, για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται η απροκάλυπτη και απροσχημάτιστη η συνεργασία ΔΟΛ - Ν.Δ.

Λαλίστατος και ο  αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης για τον Παπασταύρου: "Αν ο ελληνικός λαός δεν ήταν διαχρονικά αχάριστος, θα έπρεπε να είχε δώσει το όνομά του σε δρόμο".

ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως ο Άδ. Γεωργιάδης "πρέπει να απευθύνει το αίτημά του στον Παναμά και τις Παρθένες Νήσους, ως ελάχιστο φόρο τιμής";