Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ακροάσεις για τις χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας, μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου

Το Δημοτικό Ωδείο Γλυφάδας προσκαλεί σε ακρόαση παιδιά από 7 έως 12 ετών που θέλουν να βελτιώσουν τις φωνητικές τους ικανότητες και ταυτόχρονα να γνωρίσουν τη μαγεία
του χορωδιακού τραγουδιού συμμετέχοντας στην Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας.

Επίσης προσκαλούνται σε ακρόαση σπουδαστές μουσικής και καλλίφωνα άτομα όπως και άτομα που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι από 13 ετών, προκειμένου να στελεχώσουν τη Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας και να λάβουν μέρος στις ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

«Επιστρέφουν οι θεσμοί. Ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα» @ Πρώτες δηλώσεις & αντιδράσεις: Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Τζανακόπουλου

Συμφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των επικεφαλής των θεσμών, ώστε να επιστρέψουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα και να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία (SLA) εντός ολίγων ημερών, επήλθε πριν από λίγη ώρα στο Eurogroup, όπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης.
 
Ως προς το τι προβλέπει η συμφωνία, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως περιλαμβάνει τελικά τον απαράβατο όρο που έθεσε η ελληνική πλευρά για «ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα».

Α2 ΕΠΣΑ, 21η αγωνιστική: Νίκες εκτός με 2-1 για Σούρμενα και Ηλιούπολη, ήττες με 1-0 για τους ουραγούς Άγιαξ και Διάνα

Εκμεταλλεύθηκαν την ισοπαλία του Πανερυθραϊκού τα Σούρμενα και πλησίασαν στους 10 βαθμούς την κορυφή περνώντας με νίκη 2-1 από την Α. Παρασκευή,
ενώ και η Ηλιούπολη νίκησε με το ίδιο σκορ στο Χαλάνδρι.

Οι Τράχωνες νίκησαν με 1-0 τον Άγιαξ Ταύρου, ενώ η Διάνα Ηλιούπολης ηττήθηκε με το ίδιο σκορ στον Χολαργό.

Α1 ΕΠΣΑ, 21η αγωνιστική: Στους 5 βαθμούς ο Χαραυγιακός από την κορυφή, ήττες για τις άλλες ομάδες των νοτίων προαστίων

Με νίκη 2-0 επί της Πεύκης ο Χαραυγιακός πλησίασε στην κορυφή τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, αλλά ο Φωστήρας Ηλιούπολης δεν τα κατάφερε απέναντι στον Θρίαμβο Αθηνών (1-2 εντός).

Νέα ήττα του ΓΣ Αργυρούπολης από τον Κένταυρο Βριλησσίων (1-2), ενώ ηττήθηκαν ο ΑΟ Γλυφάδας με 4-0 από τον Ήφαιστο Περιστερίου και η Δάφνη Π. Φαλήρου με 5-2 από το Χαϊδάρι.

«Δολοφόνοι και νταβατζήδες μιλάνε στο κοινοβούλιο»

της Ντίνας Δασκαλοπούλου

Πριν από λίγες μέρες έκαναν λαμπόγυαλο την αίθουσα του δικαστηρίου όπου δικάζονται και δεν δίστασαν να χλευάσουν τη Μάγδα Φύσσα με την ερώτηση: «Πού είναι ο Παύλος τώρα;».

Οι νεοναζί αποθρασύνονται και το ερώτημα πια είναι πώς απαντάμε; Η λογοτέχνις Έρη Ρίτσου έδωσε τη δική της απάντηση:

Ανδρέας Ξανθός: Εργαζόμαστε με προσήλωση ώστε να βγούμε από την κρίση

«Εργαζόμαστε με προσήλωση και με χαμηλούς τόνους ώστε να βγούμε από την κρίση και έχει σημασία και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους, δεδομένου ότι ο τόπος χρειάζεται κοινωνική και πολιτική σταθερότητα». 

Αυτό τόνισε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμάρι Ρεθύμνου που βρίσκεται στο κέντρο ακριβώς της ενδοχώρας του νομού.

Εκδήλωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι & την εργασία, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), διοργανώνει την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση - ομιλία "Ημέρα Ενέργειας", με
θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι και στην εργασία.

Πρόγραμμα ομιλιών

Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο Δήμο Γλυφάδας για την προμήθεια και φύτευση δέντρων και άλλων φυτών

Μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η δημοτική αρχή Γλυφάδας προχωρά στην υλοποίηση του έργου για την προμήθεια και φύτευση δέντρων και άλλων φυτών, με άμεσες προτεραιότητες:
- Τη δημιουργία ενός κατάφυτου χώρου περιπάτου και ποδηλάτου περιμετρικά της έκτασης του Γκολφ Γλυφάδας
- Τη δενδροφύτευση όλου του παραλιακού μετώπου
- Την τοποθέτηση των εκατοντάδων δέντρων που είναι απαραίτητα για το νέο κοιμητήριο της πόλης

Δείξε μου πώς καρφώνεις τη μπάλα να σου πω αν είσαι Έλληνας...

Υπάρχουν, σχηματικώς γράφοντας, δύο είδη ρατσιστών: εκείνοι που είναι ρατσιστές απέναντι σε οτιδήποτε δεν τους μοιάζει στον καθρέφτη κι αυτοί που είναι ρατσιστές ακόμα και στο ρατσισμό τους.
Αυτό έχει εφαρμογή και στην περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία δεν θα δεχθούν ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει μαύρος Έλληνας, γι' αυτό κι αντιμετωπίζουν ως ξένο ένα παιδί που από σεβασμό δεν θέλει να υπογράφει αυτόγραφα στην ελληνική σημαία και το οποίο δηλώνει πως όπου κι αν βρεθεί, κουβαλά μαζί του την Ελλάδα.

Δεν πέφτει από τη 2η θέση Ο Πανιώνιος. Νίκησε και τον Ηρακλή με 1-0

Το πάρτι συνεχίζεται στη Νέα Σμύρνη! Εστω κι αν πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις, ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 τον Ηρακλή για την 21η αγωνιστική της Super League και παραμένει μόνος δεύτερος στη βαθμολογία.

Η αποβολή του Σαραμαντά στο 32΄ και το τυχερό γκολ του Μπεν στο 39΄ ήταν οι στιγμές που έκριναν την αναμέτρηση.