Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μούφα και οικογενειακά η συγκέντρωση των "μένουμε Ευρώπη"


ΕΠΕΙΓΟΝ: ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ !!!

Υπάρχει ένα θεματάκι με την οργάνωση του "μένουμε παράγκα" γι αυτό δεν υπάρχει ανταπόκριση... μπερδεύτηκε ο κόσμος...

Οι μισοί ετοιμάζονται για τις Βρυξέλες, όπου καλεί το παραπάνω event για Κυριακή 12 Ιουλίου στις 12.00 π.μ.

Δ.Β.

Η Ρήξη είναι ήδη εδώ!

του Στάθη Τραχανατζή *

Μετά την έκφραση του λαϊκού παράγοντα στις κάλπες της 5ης Ιουλίου 2015 χθες ήταν μια σημαντική ημέρα. Μία σημαντική συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό
Κοινοβούλιο. Την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ένα μεγάλο μέρος πολιτών. Ανέδειξε με σιγουριά το πρόβλημα της Ευρώπης.

Μίλησαν όλοι οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μίλησαν φανατικοί εχθροί μας, αλλά και απρόσμενοι, ίσως πρόσκαιροι καινούργιοι φίλοι μας. Δεν είναι και μικρό αποτέλεσμα, το να συζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέσα από το πρόβλημα της Ελλάδας, στην ουσία το πρόβλημα της Ευρώπης.

Είναι μια μεγάλη ρήξη αυτή, μια μεγάλη τομή που το μέγεθος, η αξία της θα αξιολογηθεί αργότερα. Είναι μια μεγάλη επιτυχία η χθεσινή, του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Διήμερο πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ από τις παρατάξεις Γλυφάδας & Ελληνικού-Αργυρούπολης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Διήμερο πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου στο πάρκο Μυστρά (Ελ. Βενιζέλου & 29ης) στο Ελληνικό, 200 μ από Μετρό «Ελληνικό» συνδιοργανώνουν οι αριστερές, αντικαπιταλιστικές κινήσεις πόλης, Εκτός Πλάνου (Ελληνικού-Αργυρούπολης) και Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας.

«ΣΥΡΙΖΑ-PODEMOS: ελπίδα για τους λαούς που εναντιώνονται σε χρέος και λιτότητα»

O Αλέν Μπαντιού σε άρθρο του στην γαλλική Liberation με τίτλο «έντεκα σημειώσεις εμπνευσμένες από την ελληνική κατάσταση» σχολιάζει τις
τελευταίες εξελίξεις στο επίπεδο των διαπραγματεύσεων, τονίζει την αναγκαιότητα διαγραφής του χρέους και καλεί σε διεθνή υποστήριξη στην Ελλάδα.

Ο Γάλλος διανοούμενος στο άρθρο του τονίζει μεταξύ άλλων πως το ΟΧΙ του ελληνικού λαού δεν είναι ΟΧΙ στην Ευρώπη, «αλλά άρνηση της Ευρώπης των τραπεζικών, του χρέους χωρίς τέλος και του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού».

Ο κ. Μπαντιού τονίζει ακτινογραφώντας το πολιτικό σκηνικό της Ευρώπης ότι αφενός «Υπάρχει μία μικρή ελπίδα για νέους σχηματισμούς στη βάση της αντίθεσης στο χρέος και τη λιτότητα, όπως το Podemos και ο ΣΥΡΙΖΑ», αφετέρου «Η τακτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενθάρρυνση για το νέο αυτό πρόταγμα στο πεδίο της πολιτικής» προσθέτει.

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: Χαιρετίζουμε το ΟΧΙ του ελληνικού λαού

Χαιρετίζουμε από την καρδιά μας το ΟΧΙ του λαού μας, που ακούστηκε δυνατά παρά την πρωτοφανή τρομοκρατία της οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας, ντόπιας και ξένης, και των ΜΜΕ που την υπηρετούν.

Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης και μέσα στη χώρα και σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο δρόμος μπροστά μας παραμένει δύσκολος.

Χρέος μας είναι να παλέψουμε, να ενώσουμε και να βάλουμε σε κίνηση λαϊκές δυνάμεις, για να πάμε αυτό το ΟΧΙ όσο μπορούμε μακρύτερα και βαθύτερα.

Για να ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, για τη διαγραφή του χρέους που είναι θηλιά στο λαιμό μας, για να ανοίξουν νέοι δρόμοι ανάπτυξης της χώρας μας.

Για την κοινωνική αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας, η Ευρώπη, ο κόσμος.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Ισπανίδα, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, παραιτείται λόγω… Ελλάδας


Η μαχητική Ισπανίδα Μπεατρίθ Ταλεγόν, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος παραιτήθηκε χθες Τετάρτη από το κόμμα της, εξαιτίας , όπως είπε, της έλλειψης αλληλεγγύης που έχει δείξει στην ελληνική κοινωνία.

Δεν είναι πρώτη φορά που η Ταλεγόν εκπλήσσει. Πριν από δύο χρόνια και κατά τη διάρκεια ομιλίας της από το βήμα της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κασκάις της Πορτογαλίας, στο οποίο ήταν παρών και ο Γ.Παπανδρέου, είχε καταγγείλλει την πολυτέλεια των συνεδρίων των σοσιαλιστών ηγετών, ζητώντας τους να είναι πιο κοντά στον λαό.

Τώρα εγκαταλείπει τη θέση της στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας δηλώνοντας ότι το άμεσο σχέδιό της είναι η ενότητα της Αριστεράς , όχι μόνον στην Ισπανία αλλά και σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, οι οποίες είναι στόχος των πολιτικών της λιτότητας.

ΝΑΙ στην Ευρώπη,... ΟΧΙ στα Λαχανάκια Βρυξελλών...


του Γιάννη Ιωάννου

Για το «ελληνικό ζήτημα» - άρθρο της Ρένας Δούρου στην huffingtonpost.gr

Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές είναι άγνωστη η έκβαση της έκτακτης συνόδου Κορυφής για το «ελληνικό ζήτημα».

Ωστόσο ήδη οι εξελίξεις είναι τέτοιες που μπορεί κανείς να διατυπώσει με ασφάλεια ορισμένες παρατηρήσεις, οι οποίες δεν αφορούν αποκλειστικά την Ελλάδα αλλά ευρύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον τρόπο διαχείρισης μίας κρίσης στο πλαίσιο μιας εξόχως σύνθετης και πολυσήμαντης γεωπολιτικής συγκυρίας.

Γιατί τα υπό εξέλιξη γεγονότα που σχετίζονται με την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία, έχουν ευρύτερο αντίκτυπο και επηρεάζουν οντότητες και σύνολα, πολύ μακρύτερα από τη Γηραιά Ήπειρο.

Σύντροφε, θα νικήσουμε

Στην τοποθέτησή του κατά του Τσίπρα ο Βέμπερ, αφού χαρακτηρίζει τον Φιντέλ Κάστρο λάθος φίλο και μετά από κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση
των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, αποφασίζει πως έχει να παραδώσει κάποιο μάθημα για τη Δημοκρατία. Πλήθος ευρωβουλευτών τον γιουχάρουν και τον διακόπτουν.

Ο Σουλτζ παρεμβαίνει.Τους ζητάει να σταματήσουν αλλά για να μην καρφωθεί πως τον υπερασπίζεται τους ζητάει να το κάνουν για να μην χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Μετά από λίγο σταματάνε.

Τότε εκείνος, με τον φανερό εκνευρισμό ανθρώπου που συγκρατείται με τα χίλια ζόρια, τους παραδίδει το μάθημα Δημοκρατίας για την ικανότητα τού να μπορεί να ακούει κανείς.

Ήρθε η ώρα ο λαός να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες

γράφει ο Νάσος Ηλιόπουλος

1. Το βασικό χαρακτηριστικό της συγκυρίας που βρισκόμαστε είναι η απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης. Ο στόχος είναι διπλός. Να υπογραφεί μία συμφωνία που δεν θα αμφισβητεί το μνημονιακό πλαίσιο, να φτιαχτεί μια κυβέρνηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις και τεχνοκράτες για να μπορέσει να υπάρξει μια συνολική παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος.

2. Η εισβολή του λαού στο προσκήνιο μέσω του δημοψηφίσματος δημιούργησε νέα δεδομένα. Το δημοψήφισμα δεν το κέρδισε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καμία άλλη πολιτική δύναμη. Το δημοψήφισμα το κέρδισε η μεγάλη λαϊκή διαθεσιμότητα που αναπτύχθηκε όλες αυτές τις μέρες. Μέσα σε όλη την κοινωνία (άρα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ) φάνηκε η αντίθεση ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν ή δεν φοβούνται πια και σε αυτούς που έχουν να χάσουν και ακόμα σχεδιάζουν με βάση τον φόβο.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις - Εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής την Κυριακή

Σήμερα οι αναλυτικές προτάσεις της Αθήνας για το νέο πρόγραμμα: Μεταρρυθμίσεις, επενδυτικό πακέτο, βιωσιμότητα του χρέους. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός
Σταθερότητας (EMS) παρέλαβε την Τετάρτη το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.

Το Σάββατο στις 16.00 ώρα Ελλάδας το Eurogroup, την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής και η Σύνοδος των «28».

Σήμερα αργά το απόγευμα αναμένεται να σταλεί η ελληνική πρόταση με τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που θα συνοδεύουν το ελληνικό αίτημα προς τον ESM για τριετή παράταση.

Τα φρικιά την κάνανε !...



Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Σιγή ιχθύος



Όλοι είπαν τι ψηφίζουν στο πρόσφατο δημοψήφισμα, από τη γειτόνισσα και τον κύριο που περίμενε υπομονετικά μπροστά μου στην ουρά του ΑΤΜ, μέχρι τον Ρουβά, τον τέως και τον Σουλτς.


Το όχι και το ναι έδινε κι έπαιρνε, πήγαινε κι ερχότανε με κάθε αφορμή, κόλλαγε δε σε κάθε μικροσυζήτηση ή ιδεολογική αντιπαράθεση.

Ποιος φυλάχτηκε και δεν πήρε δημόσια θέση; Ποιος θεώρησε ότι εκπροσωπεί πολυφωνική παράταξη και δεν δικαιούται να την καπελώσει; Ο Δήμαρχός μας κι είναι άξιο, αν όχι απορίας, σίγουρα προβληματισμού.

Συνεννοηθείτε, ηττημένα γατάκια...


Μεϊμαράκης: Εάν δεν έρθει η συμφωνία την Τετάρτη, θα παρέμβουν οι δυνάμεις της αστικής τάξης.
Τζήμερος: Εάν δεν έρθει η συμφωνία, την Παρασκευή 10.00πμ καταλαμβάνουμε το Μαξίμου και τους διώχνουμε από τα υπουργεία.

Όχι... μην ψάχνετε τον Βουλγαράκη... αυτός αναζητείται !!!
Όσο για τα παντελόνια... τα έχει καβατζώσει όλα ο προσωρινός πρόεδρας.

η ιδέα είναι από το barikat.gr

Η Ελλάδα αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις

Μετά την θριαμβευτική ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως η Ελλάδα αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις
και πήγε για διακοπές στη Νάξο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως δίνει διορία μέχρι την Κυριακή το βράδυ στους Ευρωπαίους εταίρους να βρουν μια λύση, ενώ διευκρίνισε πως, αν δεν βρουν λύση, θα τους αναγκάσει να επιστρέψουν στις σπηλιές.

«Έκανα μεγάλη υπομονή με την Μέρκελ, τον Γιούνκερ και τους άλλους πουθενάδες τους τελευταίους πέντε μήνες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε πως έχει και δουλειές και δεν μπορεί να ασχολείται συνέχεια με τα δουλάκια των τραπεζιτών και των ολιγαρχών.

Με πληρωμή και παιδιά δύο κατηγοριών οι καλοκαιρινές δραστηριότητες στο δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα θερινά camp του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και θα συνεχιστούν έως και 24 Ιουλίου στα γραφεία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδικής Αγωγής, Αφροδίτης 2 Βουλιαγμένη.

1η Περίοδος: Από 13 Ιουλίου 2015 έως 24 Ιουλίου 2015
2η Περίοδος: Από 27 Ιουλίου 2015 έως 7 Αυγούστου 2015


Ημέρες και Ώρες Εγγραφών: Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 - 13.00

Βραδιά «ROCKCLUB» στη Βάρκιζα, το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 9.00μμ


Mία ξεχωριστή βραδιά περιμένει όσους παρευρεθούν το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 9.00μμ στο λιμανάκι της Βάρκιζας, για να ταξιδέψουν στις μεγάλες επιτυχίες της Rock μουσικής.

Οι «QUALIFIED», από το 1999 έχουν παίξει στις μεγαλύτερες σκηνές, rock clubs και festivals της Αθήνας με τραγούδια από τις δεκαετίες του ΄60 έως το 2000.

Το επταμελές συγκρότημά τους αποτελείται από τους:
  • Σταμάτη Καπάτο: Κιθάρα, τραγούδι
  • Χριστίνα Πανούση: τραγούδι
  • Νανά Περάκη: τραγούδι
  • Δημήτρη Καρούσο: κιθάρα, τραγούδι
  • Παναγιώτη Παπανικολάου: πλήκτρα
  • Περικλή Χατζή: μπάσο
  • Μιχάλη Σκουτέλη: ντραμς

Να μας βρει ενωμένους !...



Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 06.07.2015

Αλ. Τσίπρας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Yπέρτατος νόμος είναι το δίκαιο των ανθρώπων (video)

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρέστη και μίλησε στη συζήτηση προτεραιότητας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της Τρίτης καθώς και της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου της 25ης και 26ης Ιουνίου.

Η ομιλία Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: "Η γενναία επιλογή του ελληνικού λαού δεν είναι ρήξη με την Ευρώπη" (ακολουθεί το video):

Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές είναι τιμή για εμένα να μιλώ στο ναό της δημοκρατίας της Ευρώπης. Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση.

Η τελευταία ομιλία του Μανώλη Γλέζου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Δεν σας τη χαρίζουμε την Ευρώπη»


Παραιτούμενος, όπως είχε δηλώσει, από το αξίωμα του Ευρωβουλευτή μετά από ένα έτος θητείας, ο Μανώλης Γλέζος είχε αποχαιρετιστήρια συνάντηση με τον

πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Η συνάντηση με τον Μάρτιν Σουλτς έγινε σε φιλικό κλίμα και οι δύο άνδρες εξέφρασαν την αμοιβαία τους συμπάθεια και εκτίμηση, παρά τις υφιστάμενες ισχυρές πολιτικές διαφορές τους.

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση στην Ευρωβουλή για την Ελλάδα, όπου μίλησε και ο Αλ. Τσίπρας, ο Μανώλης Γλέζος τόνισε: «Ματαιοπονούν όσοι ετοιμάζονται να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη».

Το σχετικό βίντεο από την τελευταία παρέμβαση του Μ. Γλέζου:


Πηγή: left.gr

Σεβόμαστε τη δημοκρατία σας !...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 08.07.2015