Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Αναμνήσεις της Άνοιξης


Η Άνοιξη μού θυμίζει πάντα την παλιά μου γειτονιά. Τις βόλτες στο γειτονικό πάρκο που τέτοια εποχή είναι πλημμυρισμένο από τις μυρωδιές των λουλουδιών στα γύρω παρτέρια.

Τις κοπάνες από το σχολείο για καφέ στη διπλανή συνοικία. Τις κουβέντες στα σκαλάκια των σπιτιών μας, αφού τότε υπήρχαν παντού μονοκατοικίες, καταναλώνοντας τόνους από σποράκια γελώντας με τις ιστορίες τρόμου που λέγαμε.

Ατυχές, το λιγότερο…

της Κατέ Καζάντη


Καρακιτσαριό & κοινωνικός αυτοματισμός
στο όνομα της πάλης των τάξεων
Ενίοτε η αισθητική κουλτούρα των πολιτικών υποκειμένων, που διεκδικούν την πραγμάτωση των -ίσως μικρών όσο και σημαντικών- ονείρων τους, υποβιβάζει
την αξία του ονείρου καθεαυτού.

Το μήνυμα που δίνουν προς μαζική κατανάλωση μοιάζει συχνά να ενισχύει ενδοταξικές διαμάχες μάλλον παρά ταξικούς πολέμους. Το ζήτημα μοιάζει περισσότερο πολιτισμικό, υπόθεση του, τρόπον τινά, λάιφ στάιλ που επεκτείνεται στους τρόπους διαμαρτυρίας.

Ηλιούπολη: Συζήτηση για την Υγεία στο 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης, το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 9.00μμ


της δημοτικής κίνησης “ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”
 

Τι τραβάει ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης!... Πόσα να σηκώσει πια;;;

του Δημήτρη Πετρόπουλου

Δε φτάνει που έμεινε από προσωπικό ολόκληρη η Κοινωνική Υπηρεσία της Νέας Σμύρνης και βολεύεται με εθελοντές (βλ. εδώ σχετικό άρθρο και ΔΤ Κοινωνικής Υπηρεσίας)...

Δε φτάνει που τα σχολεία έχουν ξεσηκωθεί για τα θέματα καθαριότητας και φύλαξης (βλ. εδώ επιστολή Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων) που σποραδικά και μόνο κάποιες υπηρεσίες προσπαθούν κάτι να βολέψουν...

Άγ. Δημήτριος: Εκδήλωση κατά του ρατσισμού στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο (Στρογγυλό), τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 7.00μμ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού στις 21 Μαρτίου, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, το Σωματείο Εργαζομένων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ του Δήμου Αγ. Δημητρίου, διοργανώνουν εκδήλωση τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στις 7:00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου (Στρογγυλό) Παπάγου και Καλλιθέας.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Κουρούνη, «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση» και κατόπιν θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ηλιούπολη: Βραδυά με μελοποιημένη ποίηση στο 4ο Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης, Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 8.00μμ


της δημοτικής κίνησης “ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη”
 

Δεν είναι κρίμα να βρέχει λεφτά και εσύ να κρατάς ομπρέλα;

Βρέχει λεφτά αλλά εμείς κρατάμε ομπρέλα τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη όπου βρίσκεται και την οργώνει ώστε να πείσει και τον τελευταίο κρητικό να κλείσει επιτέλους αυτή την ομπρέλα.

Γιατί είναι κρίμα να βρέχει λεφτά και εμείς να μην βρεχόμαστε. Είναι καιρός να γυρίσει ο τροχός, να βραχεί και ο φτωχός.

Τα ωμέγα-3 προστατεύουν τους καρδιοπαθείς, αλλά όχι τους υγιείς

Τα συμπληρώματα με ιχθυέλαια ωμέγα-3 μπορεί να προστατεύσουν από πρόωρο θάνατο τους καρδιοπαθείς...

Όμως δεν υπάρχουν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ
της ευρείας προληπτικής χρήσης τους από το γενικό πληθυσμό.

Η δική μου Άνοιξη

γράφει η Ζωή Χατζηθωμά

Η δική μου άνοιξη είναι και πόρνη και αγία και μας κοιτάζει στα μάτια με νόημα.

Κάνει χατίρια σε όσους δεν ένιωσαν τρυφερότητα και είναι εδώ για να αγκαλιάζει τα λάθη, να υλοποιεί υποσχέσεις και να διώχνει τη μαυρίλα στα ζόρια μας.
Η δική μου άνοιξη θέλει έρωτες και καυτές ανάσες.

Ανδρέας Ξανθός: Είμαστε απολύτως προσηλωμένοι στην αποασυλοποίηση τω ψυχιατρείων

«Μόνο αυτή η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει το προοδευτικό όραμα αυτής της μεταρρύθμισης, τομής στην ψυχική υγεία, σε συνέργεια και με
το υπουργείο Εργασίας.

Είμαστε απολύτως δεσμευμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο αποασυλοποίησης όλων των ψυχιατρείων» τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία.

Ρούτε και Πράσινη Αριστερά νικητές στην Ολλανδία, ηττημένοι Βίλντερς και Ντάισελμπλουμ

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε επικράτησε επί του αντι-ισλαμικού και αντιευρωπαϊκού Γκέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές της Τετάρτης 15 Μαρτίου 2017, εξέλιξη που πρόσφερε ανακούφιση σε άλλες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν ένα κύμα εθνικισμού.

Με 95% των ψήφων καταμετρημένες, το κόμμα VVD του Ρούτε κερδίζει 33 από τις 150 έδρες του κοινοβουλίου, λιγότερες από τις 41 που κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές το 2012.

Πρόθεση... Αριστερής Πολιτικής


Η μείωση στις εισφορές (ΕΦΚΑ) στην μεγάλη πλειοψηφία των Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ε.Ε.) επιβεβαιώνεται απ’ όλους.
Επίσης είναι βέβαιο πως θα υπάρξει ανάλογη μείωση και στην φορολογική τους επιβάρυνση σε σχέση με το παρελθόν.
Διαψεύδεται η καταστροφολογία
της αντιπολίτευσης και των γνωστών ΜΜΕ.