Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Βόλεϊ Γυναικών: Μπαράζ ανόδου στην Α2 Εθνική Κατηγορία, στο Α' Κλειστό Γυμναστήριο Αργυρούπολης - 6, 13, 20 Απριλίου


Μηδενική συμμετοχή στη διαβούλευση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στο δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι έληξε η δημόσια διαβούλευση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, με μηδενική συμμετοχή.

Η διοίκηση δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να μάθει ο κόσμος το θέμα - ούτε στο facebook του δήμου δεν έβαλαν την είδηση.

''Πανιώνιος και Γυναικείος Αθλητισμός στην Ελλάδα'', μια εξαιρετική η εκδήλωση (ρεπορτάζ - συνεντεύξεις - video)

γράφει η Εριέλλα Χρυσού

Ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης γιόρτασε στο Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» τα 126 χρόνια του με μία
εκδήλωση αφιερωμένη στο γυναικείο αθλητισμό.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρης Μισαηλίδης, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βασίλης Σεβαστής, Γ.Γ. του ΣΕΓΑΣ, επί 15 χρόνια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και παλιός αθλητής του Πανιωνίου στο δέκαθλο, ο Γιάννης Στουραΐτης, Α΄ αντιπρόεδρος ΕΟΠΕ, ο Γιώργος Κογκαλίδης, πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ, αθλήτριες και αθλητές του Πανιωνίου, εκπρόσωποι του ΔΣ του Ερασιτέχνη και τοπικοί παράγοντες.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου «Πανιώνιος 125 χρόνια προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό» και γνωστός φίλαθλος του Πανιωνίου Θοδωρής Μπελίτσος.

Παπασταύρου, ο ράφτης του Παναμά

του Κώστα Βαξεβάνη

Με διαρροή 11,5 εκατομμυρίων ντοκουμέντων από τα αρχεία μιας δικηγορικής εταιρείας του εξωτικού Παναμά, πιστοποιήθηκε αυτό που όλοι υποψιάζονται.

Αρχηγοί κρατών, αχυράνθρωποί τους, επιχειρηματίες, βασιλιάδες, τραπεζίτες, έκρυβαν και μετέφεραν μαύρο χρήμα μέσω offshore εταιρειών.

Αν και τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει είναι πάρα πολλά, αποτελούν ωστόσο ένα μικρό κομμάτι από τη δραστηριότητα των offshore εταιρειών σε όλο τον κόσμο. Από το 1977-2015 σύμφωνα με τα αρχεία, μερικοί από τους πιο διάσημους του πλανήτη χρησιμοποίησαν τις offshore για να κρύψουν πως ταυτόχρονα ήταν και από τους πιο μεγάλους κλέφτες.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου συμμετέχει στο πρόγραμμα για την προσωρινή στέγαση προσφύγων

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει μαζί με το Δήμο Αθηναίων (μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής) στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους
πρόσφυγες, που προβλέπει την προσωρινή στέγαση προσφύγων στην Ελλάδα με την παροχή 20.000 θέσεων υποδοχής.

Το πρόγραμμα αφορά στους αιτούντες άσυλο και στους πρόσφυγες που πρόκειται να μετεγκατασταθούν στη χώρα.

Τα διαμερίσματα θα αναζητηθούν εκτός από την πόλη του Αγ. Δημητρίου και στους δήμους Μοσχάτου-Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Ζωγράφου και Δάφνης-Υμηττού, με στόχο να καλύψουν 1.200 θέσεις υποδοχής, μισθώνοντας αρχικά 200 διαμερίσματα.

Κατάληψη του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας από τευτλοπαραγωγούς

Σε επ΄ αόριστον κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) στο Πλατύ, προχώρησαν, από νωρίς το πρωί, τευτλοπαραγωγοί των νομών Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου τους για την Κεντρική Μακεδονία, Σάκης Πίππας.

«Φορτηγά μπαίνουν, αλλά δεν πρόκειται να βγει ούτε ένα από το εργοστάσιο, μέχρι να πληρωθούμε τα 8 εκατ. ευρώ που μας οφείλουν για την καμπάνια του 2015, αλλά και τη συνδεδεμένη, όπως και τα ποσά που μας οφείλουν μέσω του κοινοτικού προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013» είπε ο κ. Πίππας και πρόσθεσε: «η περιουσία της ΕΒΖ είναι δική μας, των τευτλοπαραγωγών, μέχρι να μας εξοφλήσουν».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι στις διεκδικήσεις των τευτλοπαραγωγών της χώρας, εντάσσεται και το αίτημα της αποπληρωμής τους, έστω και ως αποζημίωση, για τη φετινή σπορά τεύτλων, που ανέρχεται σε 45.000 στρέμματα.

Οι τευτλοπαραγωγοί έφραξαν την είσοδο του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας, με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

#Panamapapers: Σε τρία ΔΣ offshore εταιρειών του Παναμά ο Σταύρος Παπασταύρου του Αντώνη Σαμαρά

Το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου βρίσκεται στα Διοικητικά Συμβούλια τριών εταιρειών του Παναμά σύμφωνα με τα αποκαλύψεις που δημοσιοποίησε η Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists).
Συγκεκριμένα ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με τα έγγραφα από το 2005 έως το 2014 ήταν μέλος των συμβουλίων της Green Shamrock Foundation, της Diman Foundation, ενώ το 2006 έγινε αναπληρωτής πρόεδρος της Aisios Foundation.