Κυριακή 30 Απριλίου 2017

"Πιάσε τον Μάϊο μαζί μας" στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) - Το πρόγραμμα

Ο Μάιος είναι ο μήνας όπου όλα ανθίζουν. Κεντρικός πυρήνας του εορτασμού της Πρωτομαγιάς σε πολλούς πολιτισμούς ήταν η ανθρώπινη χαρά για την άνοιξη, η λατρεία της βλάστησης.

Τόπος εορτασμού ήταν η εξοχή όπου «έπιαναν τον Μάη», ενώ από εκεί προκύπτει και το έθιμο του μαγιάτικου στεφανιού.

Καλλιθέα: Τελετή τιμής στο Μνημείο των Σοβιετικών Μαχητών, την Τρίτη 9 Μαΐου στις 6.00μμ


Casus Belli για το Ασκληπιείο η απόπειρα συρρίκνωσής του από τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

του Γιώργου Λαουτάρη


Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Ασκληπιείου Βούλας για την αλλαγή του Ρυμοτομικού Σχεδίου που προωθεί η δημοτική αρχή Κωνσταντέλλου και θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του Νοσοκομείου.

Εν αναμονή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να κληθεί και να τοποθετηθεί ο Διοικητής του νοσοκομείου, Θεόδωρος Ρούπας, η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών ανέβηκε απότομα, μετά από τη γραπτή απάντηση του Δημάρχου των 3Β, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στον διοικητή του Νοσοκομείου.

Πρόσφυγες από το καμπ του Ελληνικού παραδίδουν χαμένο πορτοφόλι

του Δημήτρη Τζιαντζή


Δύο νεαροί πρόσφυγες, που ζουν στο καμπ του Ελληνικού, βρήκαν στην Ομόνοια ένα χαμένο πορτοφόλι με 200 ευρώ και μια αστυνομική ταυτότητα και το παρέδωσαν
στο αστυνομικό τμήμα.

Το έγγραφο που βλέπουμε στη φωτογραφία και υπογράφεται από το διοικητή του τμήματος είναι η «Δήλωση Ανεύρεσης» στην οποία αναφέρονται τα ονόματά τους και το περιεχόμενο του πορτοφολιού.

Πρωτομαγιά με γιορτή στο Πανόραμα Βούλας, από τις 11.30πμ

Φαγητό, ποτό και χορό έχει το πρόγραμμα για τη Δευτέρα 1η Μαΐου 2017 στην πλατεία Άλσους στο Πανόραμα Βούλας από τις 11.30πμ.

Η Πολιτιστική Συντροφιά Βούλας και η ομάδα Πανοραματιστές καλούν γείτονες και μη «να γίνουμε όλοι μια παρέα».

Άγιος Δημήτριος: Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2017

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου υπενθυμίζει στους πολίτες ότι έχουν υποχρέωση να καθαρίζουν τους ιδιωτικούς χώρους
από οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά του, να προχωρήσουν στην αποψίλωσή τους από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους.

Πρωτομαγιά με τον Γιώργο Νταλάρα & την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, στις 9.00μμΞεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις την Τρίτη 2 Μαΐου

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις την Τρίτη 2 Μαΐου και σύμφωνα με το νόμο τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά την Κυριακή 7 Μαΐου, με προτεινόμενο ωράριο 11.00 - 20.00.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο του νόμου 4446/2016, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 2 Μαΐου και θα λήξουν τη Δευτέρα 15 Μαΐου.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά

Aκινητοποιημένα θα είναι τα τρόλεϊ αύριο, 1η Μαΐου, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ, και ο ηλεκτρικός από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας,
λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό και το τραμ.

Νέα ιατροδικαστικά ιατρεία σε «Ασκληπιείο» Βούλας και «ΚΑΤ»

της Έφης Φουσέκη


Μέσα σε λίγους μήνες λειτουργίας του το ιατροδικαστικό ιατρείο του νοσοκομείου Βούλας έχει δεχτεί εκατοντάδες περιστατικά ξυλοδαρμών και σεξουαλικής κακοποίησης.

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (ΕΙΕ) για την λειτουργία δύο νέων δομών ιατροδικαστικών υπηρεσιών στα Νοσοκομεία «Ασκληπιείο» Βούλας και «ΚΑΤ».

Τι κράτος θέλουμε; - Παρέμβαση για την πανελλαδική ολομέλεια του Τμήματος Αυτοδιοίκησης ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ
Συζητώντας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για τον Καλλικράτη και τον Αντικαλλικράτη, δεν κάνουμε τίποτα άλλο, από το να προσπαθούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα «τι κράτος θέλουμε».

Μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ήδη και από τα
μέσα κάποια εμπειρία από αυτό, που καλείται ελληνικό κράτος.

Δημόσια συζήτηση για τον Υμηττό στη Λαμπηδόνα (Βύρωνας), την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 7.00μμΘετική η Περιφέρεια Αττικής στη δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στο Γραμματικό

Tα προβλήματα του κλάδου της μελισσοκομίας και ιδιαίτερα αυτά που προκύπτουν κατά αυτήν την περίοδο της ανθοφορίας από τα ραντίσματα στις καλλιέργειες, συζητήθηκαν στη διάρκεια σύσκεψης του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου με εκπροσώπους μελισσοκομικών συλλόγων του νομού.

Κατά τη συζήτηση οι μελισσοκόμοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τυχόν επιπτώσεις στο μελισσοκομικό πληθυσμό του Γραμματικού από τη μελλοντική λειτουργία του ΧΥΤΥ.

Οι πολλές μπίρες στη σειρά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής αρρυθμίας σύμφωνα με νέα γερμανική επιστημονική έρευνα

του Παύλου Δρακόπουλου

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους επίκουρους καθηγητές Στέφαν Μπρούνερ και Μόριτς Σίνερ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού
Νοσοκομείου του Μονάχου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "European Heart Journal" της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Οι επιστήμονες μελέτησαν πάνω από 3.000 ανθρώπους με μέση ηλικία 30 ετών (το 30% γυναίκες), που είχαν πάει στη γιορτή «Οκτόμπερφεστ» της γερμανικής πόλης και έπιναν μπίρες σε διάφορες ποσότητες μέσα στη μέρα.

Εμπόδια στην πρόσβαση ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα υγείας, καταγγέλλει το ΜΚΙΕ

της Έφης Φουσέκη

Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: «Αυταρχικά και αυθαίρετα μερίδα "λειτουργών" Υγείας εμποδίζουν την πρόσβαση ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα υγείας, παρά τη σχετική νομοθεσία».

«Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα βρισκόμασταν στη δυσάρεστη θέση να στηλιτεύσουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας "λειτουργών" του πρωτοβάθμιου Δημόσιου Συστήματος Υγείας, οι οποίοι, αυταρχικά και αυθαίρετα, εμποδίζουν την ομαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση ανασφάλιστων πολιτών, στη συνταγογράφηση φαρμάκων και τη διαδικασία εργαστηριακών εξετάσεων, επικαλούμενοι ακόμη-ακόμη και διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων δικής τους έμπνευσης.

Η Φώφη της Οικουμένης

Με την Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να τα βάλει η Φώφη Γεννηματά με αφορμή το επικείμενο Brexit.

Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί από καμία Μεγάλη
Βρετανία την καταπάτηση των δικαιωμάτων, όχι μόνο των Ελλήνων εργαζόμενων και φοιτητών, αλλά όλων των Ευρωπαίων.

Τι λέτε, ρε μάγκες... που οι ελάχιστοι ενεργοί πολίτες της πόλης θα φορτωθούμε τις αμαρτίες και το πολιτικό κόστος όλων σας

σχολιάζει ο Δημήτρης Βάσσιος

Όσο, εν έτει 2017, βλέπω τα ογκώδη απέναντι, έξω από τον κάδο, τόσο μου σπάνε τα νεύρα, γιατί το πρώτο που νοιάζει τη δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι να μην της ασκηθεί κριτική προκειμένου να παραμένει ατσαλάκωτη και χαμογελαστή η βιτρίνα της.

Όσο για εμένα είναι αδιανόητο εδώ και δεκαετίες να βγάλω ογκώδη, μπάζα κλπ χωρίς πρώτα να συνεννοηθώ με την αρμόδια υπηρεσία, τόσο αδιανόητο είναι για τη διοίκηση Κωνσταντάτου να εφαρμόσει τον κανονισμό που η ίδια ψήφισε, γιατί φοβάται το πολιτικό κόστος.