Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Ρένα Δούρου παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2016

Την παρουσίαση των πεπραγμένων της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, έκανε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο της ειδικής
συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη.

Στην ομιλία της η Περιφερειάρχης εστίασε στα βασικά πεπραγμένα του 2016:

Κούλουμα στην Ηλιούπολη



Γλυφάδα: Καρναβάλι με Γιώργο Τσαλίκη - Κούλουμα με Πέτρο Ίμβριο και Μαρία Νομικού, 26 και 27 Φεβρουαρίου

Αποκριάτικο ραντεβού στην οδό Γούναρη, για το σχολικό καρναβάλι, δίνει και φέτος ο Δήμος Γλυφάδας.

Την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Γλυφάδας, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας, διοργανώνει καρναβαλική παρέλαση μαθητών στην οδό Γούναρη και αποκριάτικο πάρτυ στην πλατεία Μακεδονίας με το παραδοσιακό κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου και μεγάλη συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη.

Συνάντηση της δημοτικής κίνησης Αλίμου "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ κ. Τάσο Ταστάνη

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης Αλίμου "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι" συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΑ,
κ. Τάσο Ταστάνη, στα γραφεία του Οργανισμού.

Η αντιπροσωπεία, που την αποτελούσαν η επικεφαλής Ελένη Μπελιά, η συντονίστρια Σ. Καραμπάτη και τα μέλη Αντ. Τζίμος και Δημ. Τζιβελάκης  εξέθεσαν στον κ. Ταστάνη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αλίμου σε σχέση με τις δημόσιες συγκοινωνίες καθώς και τις προτάσεις της κίνησης για την επίλυσή τους.

Άγιος Δημήτριος: Αναβίωση του εθίμου της Τζαμάλας από την Αδελφότητα των Απανταχού Κραψιτών



Η εκδήλωση ευαισθητοποίησης σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας που έγινε στον Άγιο Δημήτριο (video)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου η πρώτη εκδήλωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου για τα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και προσκεκλημένους/ες τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων και τους εργαζόμενους και εργαζόμενες του Δήμου.

Τα θέματα των ομιλιών της εκδήλωσης "Energy Day" αφορούσαν στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπιτι και την εργασία, αλλά και τις δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Αγ. Δημητρίου προς αυτή την κατεύθυνση.

Άλιμος: Αναζητείται επειγόντως Μαθηματικός για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Αλίμου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλίμου λειτουργεί χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά εθελοντών καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων και στοχεύει στην όσο το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών των προαναφερθέντων μαθητών.

"Γονείς - Έφηβοι και Επαγγελματικός Προσανατολισμός": Σεμινάριο στο 4ο ΓΕΛ Νέας Σμύρνης

Το 4ο Γεννικό Λύκειο Ν. Σμύρνης σε συνεργασία με το Δήμο Ν. Σμύρνης και την Ένωση Γονέων διοργανώνει σεμινάριο με γενική θεματική: "Γονείς - Έφηβοι και Επαγγελματικός Προσανατολισμός".

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από 6 Μαρτίου έως 3 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου ΓΕΛ (Μηδείας 2Α, Ν. Σμύρνη - στάση τραμ «Μηδείας - Μυκάλης»).

Οι χαρακτηρισμοί που απευθύνεις, είναι το "τοπόσημο" της προσωπικότητας και της μόρφωσής σου, "βρε"!!!


Άκου "βρε" κύριε... Όποιος κι αν είσαι -είτε ο ίδιος ο δήμαρχος, είτε συνεργάτης του-, εσύ που γράφεις στη σελίδα της παράταξης του κ. Κωνσταντάτου...

Το τοπόσημο δεν έχει σχέση ούτε με το ποιος το έφτιαξε, ούτε γιατί το έφτιαξε... Είναι κομμάτι της Ιστορίας της πόλης μας. Ακόμα και η Αμερικάνικη Βάση!

Τοπόσημο είναι το σημείο αναφοράς μιας πόλης, είναι το σήμα κατατεθέν της... Μπορεί εσύ να μην το καταλαβαίνεις γιατί το Ελληνικό δεν είναι η πόλη της "καρδιάς σου".

Για εμάς όμως το Ελληνικό είναι η πόλη της καρδιάς μας και τον Υδατόπυργο τον θέλουμε, τον αγαπάμε, έχουμε μνήμες...
Κάποιοι άλλοι αγώνες...

Τώρα χρειαζόμαστε έναν Βαρουφάκη που να μην φτάνει σε οργασμό από την ίδια του τη ρητορική...

Αν έπρεπε να περιγράψω με ένα ουσιαστικό τα συναισθήματα που κυριαρχούν σε όσους διαχειρίζονται το ελληνικό πρόγραμμα στη χώρα μας και στο εξωτερικό, αυτό θα ήταν η "αμηχανία".

Είναι έκδηλη, άλλωστε, κι εκφράζεται είτε με μισόλογα, όπως στην περίπτωση της Ανγκ. Μέρκελ και της Κρ. Λαγκάρντ, είτε με τη σιωπή, όπως συμβαίνει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.