Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Γης Μαδιάμ η Νέα Σμύρνη λόγω κυκλοφοριακών αλλαγών, με την υπεράσπιση Συρίγου

του Δημήτρη Πετρόπουλου

Εδώ και 2 ημέρες ένας πανικός έχει πέσει σε συγκεκριμένους κεντρικούς και ημικεντρικούς δρόμους της Νέας Σμύρνης λόγω αλλαγών στη ροή κυκλοφορίας εν όψει της επερχόμενης
έναρξης της ''Ανάπλασης οδών Ομήρου - Παλαιολόγου".

Έτσι πέραν των υπερβολικά πολλών καταγγελιών στα κοινωνικά δίκτυα της πόλης από αγανακτισμένους οδηγούς, στους συγκεκριμένους δρόμους γίνεται ''το έλα να δεις''.

Σημαντικές δομές στην Καλλιθέα διαθέσιμες για επίσκεψη

Η Διεύθυνση Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Καλλιθέας έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και την ενεργό δράση φορέων πολιτισμού, θέλοντας μεταξύ άλλων να αποτελέσει πυξίδα για τα παιδιά και τη νέα γενιά.

Έτσι, μάς προτρέπει να ανακαλύψουμε τις ιστορικές γωνιές της πόλης.

Όχι σε Κέντρο Μεταφόρτωσης - Ανακύκλωσης Απορριμμάτων στα όρια Άνω Ελληνικού & Ευρυάλης από το Δήμο Γλυφάδας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας στη χθεσινή συνεδρίασή του -Δευτέρα 7 Νοεμβρίου- ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο απορρίπτει
μεθοδεύσεις για κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων - Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στο Άνω Ελληνικό στα όρια με την περιοχή της Ευρυάλης.

Θυμίζουμε ότι όταν παραχωρήθηκε χώρος μέσα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού από την τότε αν. υπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη για την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων των Δήμων Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου & Π. Φαλήρου, οι δήμαρχοι αντέδρασαν θεωρώντας ότι υπονομευόταν η επένδυση.

Δεν νοούνται χορτοφάγοι σε σουβλατζίδικο ή αντισυστημικοί σε πρακτορείο ΟΠΑΠ...

Ρωτήστε τον μέσο Έλληνα που σπεύδει σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ για να συμπληρώσει ένα δελτίο Τζόκερ με την προσμονή να κερδίσει το τζακ ποτ των 13.000.000 ευρώ τι είναι αυτό που οραματίζεται για το μέλλον τής χώρας και αν σας απαντήσει "κοινωνική δικαιοσύνη" είστε ελεύθεροι να έλθετε και να μου τρυπήσετε τη μύτη.

Θα μου πείτε πως είναι λογικό με τα εισοδήματα να καταρρέουν και τους φόρους να αυξάνονται ο οποιοσδήποτε να αναζητά τη λύση των προβλημάτων του στην θεά Τύχη.

Νέα Σμύρνη: Παρουσιάστηκε το Φωτογραφικό Λεύκωμα ''Ο Πατριάρχης στην Ιμβρο'' (ρεπορτάζ - video)

της Δήμητρας Σέκη

Ο Σύλλογος Ιμβρίων παρουσίασε, στην αίθουσα εκδηλώσεών του, το Φωτογραφικό Λεύκωμα της Βάσως Ξεινού: «Ο Πατριάρχης στην Ίμβρο», την
Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, με αφορμή την 25η επέτειο ενθρονίσεως της ΑΠΘ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Η κάμερα του διαδικτυακού media οργανισμού της Νέας Σμύρνης www.nstv.gr ήταν εκεί, για να καλύψει την εκδήλωση.

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση του Λάζαρου Λασκαρίδη με αφορμή τα τρία χρόνια της παράταξης "ΤΩΡΑ Καλλιθέα"


Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι άλλων παρατάξεων και φορέων παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης "ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης" που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης κ. Λάζαρος Λασκαρίδης άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή και κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε συσπείρωση για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της.

Μπλε βαθύ σχεδόν μαύρο

του Κώστα Καναβούρη

Όταν η αντιπολίτευση δεν αντιπαρατίθεται αλλά υπονομεύει, κάτι βαθύτατα σάπιο υπάρχει στο πολίτευμα που ονομάζεται Δημοκρατία. Κάτι «Μπλε βαθύ σχεδόν μαύρο».

Και όμως. Το μαύρο έχει αποχρώσεις. Όπως και το «μαύρο στις ζωές των εργαζομένων» στα
κανάλια. Διότι ο καπνός
που βγήκε από την πολύπαθη Διάσκεψη των Προέδρων σχετικά με τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (την πέμπτη κατά σειρά) δεν ήταν μεν λευκός ώστε να... habemus ΕΣΡ, ωστόσο δεν είχε ακριβώς το χρώμα του μαύρου.

Εγκαίνια του Επιχειρησιακού και Εκπαιδευτικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας


Πάρκο του Ελληνικού: «Πράσινη αυλή» για τους πολίτες της Νότιας Αθήνας ή για τον Λάτση και τη νέα πόλη του;

«Μια "πράσινη αυλή" στο παλιό αεροδρόμιο» είναι ο τίτλος του άρθρου της "Καθημερινής" που μας παρουσιάζει σε γενικές γραμμές το αρχιτεκτονικό σχέδιο της Lamda Development για το Πάρκο του Ελληνικού.

Θα επαναλάβουμε και εδώ περίπου τα ίδια που γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο: Οι ασάφειες είναι αυτές που συνήθως θέλουν να κρύψουν την αλήθεια και εδώ το κρίσιμο δεν είναι το πού θα βρίσκεται το πάρκο -όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι στο... Τατόι-, αλλά το αν θα είναι «πράσινη αυλή» της Νότιας Αθήνας ή της πόλης του Λάτση.

Να σωθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον Αστέρα Βουλιαγμένης - Κάλεσμα για στήριξη του αγώνα τους


Οι εργαζόμενοι του Αστέρα Βουλιαγμένης ξεκινούν το δίκαιο αγώνα τους για την διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης του ξενοδοχειακού
συγκροτήματος αλλά και του μεγαλύτερου μέρους της χερσονήσου.

Η νέα διοίκηση δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της και το αβέβαιο μέλλον σκιάζει τις ζωές σχεδόν χιλίων οικογενειών.

"Μια βραδυά στην Όπερα" στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 7.30μμ


Νέα Σμύρνη: παρουσίαση των Ακαδημιών Βόλεϊ του ΑΟΝΣ "ο Μίλων"



του Ανδρέα Λεκάκη


Είναι γνωστό πως ο Μίλωνας, ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της Νέας Σμύρνης, βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις Ακαδημίες του, οι οποίες έχουν χαρίσει πολλές επιτυχίες στην ομάδα.

Εξαίρεση δε θα μπορούσε να αποτελεί και το τμήμα πετοσφαίρισης.