Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Η μάχη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

Φαίνεται ότι το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο θα αποτελέσει μια από τις λίγες κοινωνικές δομές που θα παραμείνουν, τουλάχιστον για την ώρα, στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μετά την παραχώρησή του (μέσω διαγωνισμού) από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη.

Ωστόσο, παρά την τεράστια προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, υπάρχει αγωνία και προβληματισμός όχι μόνο για την παραμονή του στις ίδιες εγκαταστάσεις, αλλά και για την απρόσκοπτη λειτουργία του, αφού η νέα Δημοτική Αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά της για το αν θα στηρίξει οικονομικά επαρκώς τη λειτουργία του.

Μιλώντας μάλιστα στο atticacoast.gr, η ψυχή του Μητροπολιτικού ιατρείου, ο Γιώργος Βήχας, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως στην περίπτωση που θα υπάρξει αρνητική εξέλιξη στις σχέσεις του με τον Δήμο, μπορεί να αυξηθούν οι δυσκολίες αλλά δεν θα διακοπεί η λειτουργία του.

Οι εθελοντές

Φάτε μάτια ... θέσεις εργασίας

Θαύμα, θαύμα! Οχι μόνο έχουμε ανάκαμψη, όπως δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός, αλλά μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και η ανεργία, ή τουλάχιστον αυτό δηλώνει ο υπουργός Εργασίας. «Παρατηρήσαμε, είπε,
ότι το 20% των νέων ανθρώπων, των νέων παιδιών που αναζητούν εργασία και εμπλέκονται με τα προγράμματα αυτά (...) παραμένουν στις θέσεις απασχόλησης». Καμιά σχέση με την πραγματικότητα, αλλά με όρους προπαγάνδας η δήλωση είναι στα κιλά της.

Εμφανίζει την κυβέρνηση όχι μόνο να επιδοτεί ανέργους, αλλά και να 'ναι τόσο αποτελεσματική στην πολιτική της που να δημιουργεί και θέσεις εργασίας. Απέναντι στην εικονική πραγματικότητα που προβάλλει η κυβερνητική προπαγάνδα ισχύει ακέραιη η εκτίμηση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που εφτά μήνες πριν, όταν και πάλι η κυβέρνηση έκανε τις ίδιες ακριβώς ανακοινώσεις, σημείωνε: «Η ανάκαμψη για την οποία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ανεργία προϋποθέτει πλήρες τσάκισμα της σταθερής και μόνιμης εργασίας, μισθούς στα όρια που προτείνει το ΚΕΠΕ, δηλαδή τζάμπα εργασία για τ' αφεντικά, δουλειά χωρίς δικαιώματα.

Ονομάζουν "ευκαιρία" και "εργασιακή εμπειρία" το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που στήνουν για μισό εκατομμύριο ανέργους που το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει αποβάλει από την παραγωγή. "Αποκατάσταση της αδικίας" δεν είναι οι στρατιές 5μηνων εργαζομένων/ανέργων που θα εισέλθουν στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους. Αποκατάσταση της αδικίας θα υπάρξει όταν γκρεμιστεί από τα θεμέλια το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την ανεργία».

Πηγή: www.rizospastis.gr

Προγράμματα τζάμπα εργασίας λέει το ΚΚΕ για τις ανακοινώσεις των προγραμμάτων εργασίας

«Τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων, που προσφέρουν τζάμπα εργασία στους μεγαλοεπιχειρηματίες και προσωρινό μισθό πείνας σε ανέργους, αλλά και η μαθητεία-απλήρωτη δουλειά, δεν αντιμετωπίζουν την ανεργία» σχολιάζει το ΚΚΕ απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για την αντιμετώπιση της ανεργίας.


«Η καπιταλιστική ανάπτυξη την οποία επικαλείται ο πρωθυπουργός», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «μπορεί να διασφαλίζει μόνο τα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, με δικαιώματα για όλους».


Το ΚΚΕ ζητά, επίσης, να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των παιδικών σταθμών, ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός, τονίζοντας ότι «καμία δικαιολογία δεν είναι ανεκτή» τη στιγμή που ο ίδιος «ο πρωθυπουργός ομολόγησε πως πάνω από 35.000 παιδιά των λαϊκών οικογενειών θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών».

Πηγή: www.dikaiologitika.gr
«Τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων, που προσφέρουν τζάμπα εργασία στους μεγαλοεπιχειρηματίες και προσωρινό μισθό πείνας σε ανέργους, αλλά και η μαθητεία - απλήρωτη δουλειά, δεν αντιμετωπίζουν την ανεργία» σχολιάζει το ΚΚΕ απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

www.dikaiologitika.gr
«Τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων, που προσφέρουν τζάμπα εργασία στους μεγαλοεπιχειρηματίες και προσωρινό μισθό πείνας σε ανέργους, αλλά και η μαθητεία - απλήρωτη δουλειά, δεν αντιμετωπίζουν την ανεργία» σχολιάζει το ΚΚΕ απαντώντας στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

www.dikaiologitika.gr

Τέσσερα πιάτα που σε αδυνατίζουν

Με τέσσερα απλά πιάτα που θα ετοιμάσεις σε ελάχιστα λεπτά, σου αποδεικνύει πως η σωστή διατροφή και οι τροφές που επιταχύνουν το μεταβολισμό είναι πιο απλή υπόθεση από ό, τι ίσως πίστευες.


1. Σαλάτα με καλαμπόκι, σολομό, λεμόνι και πιπέρι
Εύκολη σαλάτα με υπέροχη γεύση και συστατικά που αγαπούν τη γραμμή σου. Συστατικά που ενεργοποιούν το Μεταβολισμό: Ω-3 λιπαρά – Λουτείνη – Βιταμίνη C – Καψαικίνη.

Ψητό ή βραστό ψάρι ωφελεί την υγεία του εγκεφάλου

Νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ''American Journal of Preventive Medicine'', υποδεικνύει ότι η κατανάλωση ψητού ή βραστού ψαριού σε εβδομαδιαία βάση είναι καλή για τον εγκέφαλο, άσχετα από την ποσότητα περιεκτικότητας σε ωμέγα- 3 λιπαρά.

Ερευνητές του University of Pittsburgh School of Medicine, στην Πενσιλβάνια, σημειώνουν ότι η έρευνά τους προστίθεται σε ενδείξεις ότι παράγοντες του τρόπου ζωής θα μπορούσαν να αθροιστούν στην υγεία του εγκεφάλου μελλοντικά, ενδεχομένως ακόμα και να μειώσουν τον κίνδυνο άνοιας.

Προηγούμενες έρευνες υπέδειξαν ότι τα ωμέγα -3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ψάρι, τους σπόρους, τους ξηρούς καρπούς και ορισμένα έλαια έχουν αντιοξειδωτική δράση, που συνδέεται με τη βελτιωμένη υγεία του εγκεφάλου.
Για να ερευνήσουν περαιτέρω τη σχέση μεταξύ της διατροφικής πρόσληψης και της υγείας του εγκεφάλου, οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία 260 φυσιολογικών νοητικά ανθρώπων από την έρευνα Cardiovascular Health Study (CHS). Οι συμμετέχοντες παρείχαν πληροφορίες για τη διατροφική πρόσληψη και υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία.

Ηρακλής-Καλλιθέα 2-1

Ο Ηρακλής στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας του επικράτησε με 2-1 της Καλλιθέας στο Καρπενήσι με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο.

Το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης άνοιξε στο 5' υπό δοκιμή ποδοσφαιριστής,
το 2-0 έγινε στο 52' με αυτογκόλ του Μπριλάκη (πρώην ποδοσφαιριστή του Ηρακλή) ενώ για την Καλλιθέα μείωσε ο Βερτζιτζόγλου διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 στο 74'.

Το φιλικό παιχνίδι θα πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε υπό κακές καιρικές συνθήκες στο Καρπενήσι αφού έβρεχε από νωρίς το πρωί, ενώ το παρόν έδωσε και αντιπροσωπεία της Αυτόνομης Θύρας 10 που ανάρτησε και δύο πανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 36' ο Ηρακλής είχε δοκάρι μετά το πλασέ του Σιατραβάνη και η Καλλιθέα στο 90' μετά την κεφαλιά του Σταματάκου.

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Λαδάς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο, Σιατραβάνης, Υπό δοκιμή, Περόνε.
Β' Ημίχρονο: Χουάντερσον, Μουχάλης, Βαλλεριάνος, Σμίλτος, Ζιαμπάρης, Στεφανίδης, Ζιαμπάζης, Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Σιατραβάνης, Πασάς.

Καλλιθέα (Ηλιόπουλος): Λυμπερόπουλος, Λεβέντης, Παγώνης, Μπριλάκης, Πίκολο, Ρουσσάκης, Τσίπρας, Κατσικογιάννης, Πιτταράς, Μπέλλης, Μιχαλόπουλος.

Πηγή: www.sport24.gr

Ανυπακοή, η μόνη απάντηση στη φορολογική ληστεία της κυβέρνησης

γράφει ο Πέτρος Τσάγκαρης

«Κανένας φόρος δεν επιβάλλεται όταν δεν αποβλέπει σε δημόσια ωφέλεια. Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να συνεργάζονται στον προσδιορισμό των φόρων, να επιβλέπουν τη χρήση τους και να ελέγχουν τη διαχείρισή τους»
Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη, της Γαλλικής Επανάστασης, 220 χρόνια πριν
«Κανένας πρίγκιπας της Πρωσίας, κανένας Μπράντενμπουργκ και Βράνγκελ δεν παράγει ψωμί για το στρατό. Είστε εσείς που παράγετε ακόμη και το ψωμί για το στρατό… Κάντε τον εχθρό να πεινάσει και αρνηθείτε να πληρώσετε φόρους! Τίποτα δεν είναι πιο ανόητο από το να προμηθεύουμε μια προδοτική κυβέρνηση με τα μέσα να πολεμήσει το έθνος, και το μέσο όλων των μέσων είναι το χρήμα».
Καρλ Μαρξ, 165 χρόνια πριν
Το νέο χαράτσι στα σπίτια, ο διαβόητος ΕΝΦΙΑ, ήρθε να προστεθεί σε ένα εξαιρετικά άδικο και απόλυτα ταξικό φορολογικό σύστημα που έχουν επιβάλει οι μνημονιακές δυνάμεις. Ασφαλώς και προηγουμένως η φορολογία ήταν ταξική: η άρχουσα τάξη –με προεξάρχοντες τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες– είχαν πληθώρα φοροελαφρύνσεων και κυρίως πληθώρα φοροαπαλλαγών, γι’ αυτό και τα δημόσια έσοδα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, προέρχονταν σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τους έμμεσους φόρους –δηλ. από φόρους που καταβάλλονται από όλους το ίδιο, ανεξάρτητα από το εισόδημα και την περιουσία (ΦΠΑ, τέλη στα τσιγάρα και τα ποτά κ.λπ.)– κι όχι από τους άμεσους φόρους.

Η οργή του «νοικοκυραίου»

γράφει ο  Σπύρος Γουδέβενος

Από την Παρασκευή 1η Αυγούστου, τα ψέματα τελείωσαν για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων όταν ακολουθώντας τις εντολές των ΜΜΕ, μπήκαν στο TAXIS και είδαν τον νέο φόρο ακινήτων, συνέχεια του χαρατσιού της ΔΕΗ αλλά πιο ενισχυμένου αφού πλέον φορολογούνται
μη ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα και οικόπεδα!
 
Οι κατσαπλιάδες του Υπουργείου Οικονομικών βέβαια, το πολύ κακό νέο φόρο τον έκαναν με τα λάθη τους ακόμα χειρότερο, με αποτέλεσμα η ίδια η κυβέρνηση να παραδέχεται ότι το «μαλλί» βγαίνει περισσότερο από ότι εκτιμούσε και υπόσχεται στο μέλλον ελαφρύνσεις αφού οι πολίτες αρχικά φτάσουν στο ταμείο. Τα μηνύματα σε κοινωνικά δίκτυα, ακόμα και στα ΜΜΕ είναι χαρακτηριστικά… Οργή από τους «νοικοκυραίους»! Και ήδη ακόμα και τα μνημονιακά ΜΜΕ αρχίζουν να μιλάνε για όλεθρο της ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι κάποιοι συνταξιούχοι, κάποιοι δημόσιοι και λίγοι ιδιωτικοί υπάλληλοι που μέχρι σήμερα τη «βόλευαν», όντας φοβισμένοι για τα χειρότερα, στήριζαν στην κάλπη ΝΔ, και ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζοντας από την μία το «αδιέξοδο» της μνημονιακής πολιτικής, αλλά σκεπτόμενοι αποκλειστικά το προσωπικό τους παρόν και κλείνοντας τα μάτια στην κοινωνική καταστροφή που λαμβάνει χώρα δίπλα τους, γυρνάγανε την πλάτη σε «αντιμνημονιακά» σχέδια.

 
Και τα χειρότερα για τους μικροϊδιοκτήτες έρχονται από τον Σεπτέμβρη που ενεργοποιούνται οι κατασχέσεις σπιτιών λόγω χρεών στην Εφορία. Τότε, θα δούμε τον Χαρδούβελη και τον Άδωνι να κουνάνε το δάκτυλο στο πολίτη, ότι πρέπει να βρει λεφτά (από πού άραγε;) για να γλιτώσει την περιουσία του!

Γνώρισα μια κοπέλα, από τον ΚΥΡ


Πηγή: i-kyr.gr

Τρώγοντας έρχεται… το μαύρισμα

Η πολύωρη ηλιοθεραπεία, από μόνη της, δεν αρκεί για να αποκτήσετε άψογο μαύρισμα. Αφήστε, που δεν κάνει καλό στη επιδερμίδα. Η λύση είναι απλή και βρίσκεται στο πιάτο σας…

Καλοκαίρι έρχεται και όπως είναι φυσικό, θέλουμε να αποκτήσουμε εκείνο το σοκολατί χρώμα, που μας ομορφαίνει, μας δείχνει πιο χαλαρούς, αναδεικνύεται από τα χρώματα των καλοκαιρινών ρούχων και στρέφει πάνω μας τα βλέμματα. Θα φανταζόταν ο καθένας, ότι αφού ζούμε σε μία χώρα διάσημη για τις παραλίες και τον ήλιο της, το μαύρισμα είναι παιχνιδάκι. Δεν είναι όμως! Χρειάζεται προσπάθεια, ή αλλιώς πολλές ώρες έκθεσης στον ήλιο, που δεν είναι και ο πιο φιλικός για την επιδερμίδα. Πώς θα σας φαινόταν όμως, εάν μπορούσατε να έχετε και μαύρισμα και όμορφη επιδερμίδα και όλα αυτά… τρώγοντας πιο στοχοποιημένα;

Το μαύρισμα, δεν είναι τίποτα άλλο από την άμυνα του οργανισμού, στην ακτινοβολία του ήλιου. Συγκεκριμένα, όταν η ακτινοβολία του ήλιου, έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα, διεγείρεται μία ομάδα κυττάρων, που παράγουν τη χρωστική ουσία μελανίνη, η οποία προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές επιδράσεις της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας και παράλληλα, είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα.

Το τέλος της ΛΑΡΚΟ. Επανάληψη του σκηνικού με το μαύρο της ΕΡΤ

γράφει ο Νίκος Γεωργακάκης*

Η ΛΑΡΚΟ είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες μεταλλουργίες στην Ελλάδα και η μοναδική που είναι καθαρά εξαγωγική, με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 250 εκ €.

Η ΛΑΡΚΟ έχει ιστορία πάνω από 50 χρόνια και στη διάρκεια τους έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη έξι περιοχών της Ελλάδας, συνολικά της χώρας με την αύξηση των δημόσιων εσόδων, αλλά και με την ενίσχυση του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών.

Η βιομηχανία αυτή, συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων παραγωγών σιδηρονικελίου στον κόσμο. Είναι η μοναδική εταιρεία στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί ίδια μεταλλεύματα για την παραγωγή νικελίου και εξάγει το σύνολο της παραγωγής της σε μεγάλες βιομηχανίες όπως η Thyssen-Krupp, Outokumpu, Acerinox, British Steel κ.ά.

Σήμερα, αλλά και για πολλά χρόνια, η επιχείρηση αυτή που έχει σημαντικές εγκαταστάσεις, όπως αυτές της Μεταλλουργίας, των σημαντικών Μεταλλείων Αγίου Ιωάννη Βοιωτίας, των μεταλλείων Ευβοίας, των μεταλλείων Καστοριάς, κλπ στοχοποιείται κατά περίεργο τρόπο σαν κακή, προβληματική επιχείρηση που πρέπει να κλείσει, ενώ:

Κυτταρίτιδα τέλος με αυτές τις 10 απλές ασκήσεις

Η κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτα άλλα παρά συσσωρευμένο λίπος κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Η όψη και η υφή "σφουγγαριού" που έχει οφείλεται στο γεγονός ότι το λίπος αυτό "σπρώχνει" τον συνδετικό ιστό κάτω από την επιδερμίδα.

Σε κανέναν δεν αρέσει να έχει κυτταρίτιδα. Πόσο μάλλον κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και οι περισσότεροι από εμάς φοράμε τα μαγιό μας και επισκεπτόμαστε τις παραλίες.

Υπάρχουν 10 απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας, στον ελεύθερο χρόνο σας, και οι οποίες εγγυημένα εστιάζουν στις περιοχές που κατά κανόνα εμφανίζεται κυτταρίτιδα.

Άσκηση 1η


Κάντε από ένα σετ 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

Τα 8 απαραίτητα του φαρμακείου των διακοπών

Αν ακόμη δεν έχετε φύγει για διακοπές και βρίσκεστε στη φάση που φτιάχνετε τη λίστα με αυτά που πρέπει να πάρετε μαζί σας, τότε σε καμία περίπτωση μην ξεχάσετε να φτιάξετε το προσωπικό σας φαρμακείο, που θα σας σώσει, όταν σας τύχει η... στραβή στις διακοπές.

Μην περιμένετε να πάθετε κάτι για να επισκεφθείτε το φαρμακείο, γιατί τότε θα είναι πολύ αργά. Άλλωστε, το κόστος όσων σας προτείνουμε, είναι ιδιαίτερα μικρό και δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σας.

Για τις αλλεργίες
Ιδανικά για την αντιμετώπιση των αλλεργιών και των δερματικών εξανθημάτων είναι τα αντιισταμινικά χάπια. Προμηθευτείτε μία αλοιφή με κορτιζόνη και αντιβιοτικά για τα τοπικά συμπτώματα, καθώς και αμμωνία για τα τσιμπήματα.

Για το έγκαυμα

Προσοχή! Τα πρώιμα συμπτώματα καρκίνου στην ουροδόχο κύστη

Ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι ένας τύπος καρκίνου που ξεκινά από το μέρος του ουροποιητικού συστήματος που συγκρατεί τα ούρα.

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι, ανεξάρτητα από το φύλο, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης αυτού του τύπου καρκίνου, αφού -βάσει στατιστικών στοιχείων- περισσότερο από τα δύο τρίτα των θανάτων από καρκίνο της ουροδόχου κύστης είναι σε άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ερευνητικό φορέα Υγείας της Μ. Βρετανίας, Cancer Research UK, το ποσοστό θνησιμότητας που παρουσιάζει ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης είναι τόσο υψηλό, ώστε θεωρείται η 7η πιο κοινή αιτία θανάτου από καρκίνο.

Ανάλογα με το ακριβές σημείο που πρωτοεμφανίζεται και με την εξέλιξη της μη-φυσιολογικής κυτταρικής ανάπτυξης, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης ταξινομείται σε τρεις τύπους: Μεταβατικό καρκίνωμα, πλακώδες καρκίνωμα και αδενοκαρκίνωμα.

Πρώιμα σημάδια

Οι γυναίκες με μεγάλο στήθος είναι και πιο...

Έρευνα από το τμήμα Κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου του Σικάγο έδειξε ότι οι γυναίκες οι οποίες έχουν μεγάλο στήθος έχουν και ελαφρώς μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις συνολικά
1.200 γυναικών, τις οποίες χώρισαν σε 5 κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος τους στήθους τους, από εκείνες που είχαν πολύ μικρό στήθος μέχρι εκείνες που είχαν πολύ μεγάλο στήθος.

Στην συνέχεια όλες οι συμμετέχουσες έλαβαν μέρος σε κοινά τεστ αξιολόγησης της νοημοσύνης τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο οι συμμετέχουσες με μεγάλο στήθος είχαν περίπου 10 μονάδες ανώτερο δείκτη νοημοσύνης (I.Q.) από εκείνες που είχαν συγκριτικά μικρότερο στήθος.

Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα πηγαίνετε επειγόντως στο νοσοκομείο!

Υπάρχουν ορισμένες έκτακτες καταστάσεις, όπου ο οργανισμός σας αντιμετωπίζει άμεσο και πολύ σοβαρό πρόβλημα και επιβάλλεται να επισκεφθείτε άμεσα έναν γιατρό ή να πάτε στο νοσοκομείο.

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι αν πάθετε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, δηλαδή αν τα νεφρά σας πάψουν ξαφνικά να λειτουργούν. Αντίθετα με τα χρόνια προβλήματα στα νεφρά, τα οποία αντιμετωπίζονται σε βάθος χρόνου, στην περίπτωση της οξείας νεφρικής ανεπάρκειας, το πρόβλημα είναι επείγον.

Τα νεφρά αφαιρούν από τον οργανισμό τις βλαβερές ουσίες που εκείνος θέλει να αποβάλλει, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στην ισορροπία των υγρών, των αλάτων και άλλων μετάλλων (π.χ. ηλεκτρολύτες) στο αίμα. Όταν τα νεφρά πάψουν να λειτουργούν, οι βλαβερές ουσίες, τα άλατα, τα υγρά και οι ηλεκτρολύτες συσσωρεύονται στο αίμα και μπορεί να αποτελέσουν άμεσο κίνδυνο για την ζωή σας.

Αίτια οξείας νεφρικής ανεπάρκειας

Οι 6 κορυφαίες τροφές για επίπεδους κοιλιακούς

Ενσωματώστε αυτή την ομάδα τροφών στο διαιτολόγιό σας για να έχετε τα μέγιστα αποτελέσματα από την προσπάθεια που καταβάλετε στο γυμναστήριο για να ρίξετε τα περιττά κιλά στην περιοχή της κοιλιάς και να αποκτήσετε όμορφους κοιλιακούς,
ενώ ταυτόχρονα δείτε τον μεταβολισμό σας να αυξάνεται και το κοιλιακό λίπος να υποχωρεί γρηγορότερα.

Αμύγδαλα

Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης και ινών, καθώς και βιταμίνης Ε, η οποία είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για τον οργανισμό σας προκειμένου αυτός να παράγει ενέργεια, να χτίζει το μυικό σύστημα και να κρατάει σε χαμηλά επίπεδα το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Αυτό με τη σειρά του θα σας βοηθήσει να μην τρώτε περισσότερο του κανονικού και άρα να μην παίρνετε κιλά. Αλλά αυτό που καθιστά τα αμύγδαλα μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τροφή είναι η ικανότητά τους να "μπλοκάρουν" τις θερμίδες. Έρευνα έδειξε ότι η σύνθεση των κυτταρικών τοιχωμάτων τους, μπορεί να βοηθήσει να μειώσετε την απορρόφηση του συνολικού λίπους από άλλες τροφές.

Αυγά

Νέο θανατηφόρο ναρκωτικό σαρώνει την Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δίωξη Ναρκωτικών μετά από τον εντοπισμό ενός νέου θανατηφόρου ναρκωτικού, εκατό φορές πιο εθιστικού από την ηρωίνη και τη μορφίνη και πολύ πιο τοξικού, που θερίζει το τελευταίο διάστημα στα στέκια των τοξικομανών σε Αθήνα και Κρήτη, όπου μάλιστα έχει διαπιστωθεί και επίσημα ο πρώτος θάνατος.

Πρόκειται για την φαιντανύλη, η οποία είναι φαρμακευτικό σκεύασμα και συγκεκριμένα ισχυρό ναρκωτικό αναλγητικό, το οποίο χορηγείται αυστηρά σε καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας, όταν οι πόνοι έχουν γίνει αφόρητοι.

Παράλληλα χρησιμοποιείται και ως αναισθητικό σε σοβαρά χειρουργεία.

Χορηγείται μόνο με δίγραμμη ιατρική συνταγή και είναι πανάκριβο. Τα άτομα που εθίζονται σ΄ αυτήν χάνουν απότομα βάρος, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση κι έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

Ωδή στη χαρά




"Μα τι να πω τέλος πάντων
ντρέπομαι και να το πω
πως ειν' ωραίος ο κόσμος
επειδή σ' αγαπώ"
("Τα τραγούδια της Χαρούλας" - Λοΐζος - Ρασούλης - Πυθαγόρας, 1979)


Αγρύπνια, αψηλάφητο ζώο, δίχως μια στάλα στοργή. Σκληρό καλοκαίρι, σκληρός ο περασμένος χειμώνας, κάθε πέρσι και καλύτερα, κι ο επόμενος ποιος ξέρει τι... Και τα χρόνια περνάνε κι η ζωή αλλάζει προς το χειρότερο, δίχως να κοιτάζει τη δικιά σου μελαγχολία, δίχως να υπολογίζει τη δικιά σου αγωνία. Κι ο χρόνος λιγοστεύει κι ο κόσμος όσο πάει αγριεύει.

Και οι ρυτίδες πληθαίνουν και τα μαλλιά ασπρίζουν κι οι έρωτες σπανίζουν, χλωμιάζουν στη σκιά. Φίλοι φεύγουν ξαφνικά, φίλοι φεύγουν αργά και βασανιστικά, φίλοι φεύγουν απλώς απ' τη ζωή σου. Σχέσεις χρόνων διαλύονται, διαψεύσεις αλλεπάλληλες, κόστος καθημερινό, που ακόμα δεν συνήθισες. Κάθε μέρα και μια είδηση αρρώστιας, κάθε μέρα και μια προειδοποίηση θανάτου. Κάθε μέρα αιμορραγεί ο έξω κόσμος, κάθε μέρα η καρδιά σου στη Γάζα βομβαρδίζεται, και τό 'χεις ξαναζήσει τόσες φορές αυτό...

Και ψάχνεις μια νύχτα φωτός μέσα στον ζόφο και ψάχνεις τη σωτηρία της ψυχής μέσ' την αλληλεγγύη και ψάχνεις να στηρίξεις την προσωπική σου αντίσταση με κόκκινα γάντια που αντέχουν στη χλωρίνη. Χτυπημένοι απ' τις σφαίρες της κρίσης, όλοι ανεξαιρέτως οι συνήθεις ένοχοι, ενοχικοί αριστεροί, προσπαθούμε να επιδέσουμε τα τραύματά μας με πορείες, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, ακτιβισμούς, να βοηθήσουμε για να βοηθηθούμε, να διαλύσουμε τον φόβο και τον θυμό μας, μέσα στον φόβο και τον θυμό των πολλών.

Κι είναι πολύ νωρίς μέσα στον κόσμο αυτό. Δεν έχουν ημερέψει οι ανθρώποι κι η καημένη η ανθρωπότητα δεν πρόλαβε να γράψει ούτε το άλφα, κι αν είναι ανθρώπινος ο πόνος δεν είμαστε άνθρωποι μόνο για να πονούμε, σου φωνάζουν οι ποιητές.

Ψάχνεις μια θάλασσα να σε γιατρέψει και το παλιό σύνθημα με τον ιμπεριαλισμό και τη μοναξιά τό 'χεις τόσες φορές αντιστρέψει... αλλά έχεις μία ζωή, μόνο μία, και δεν σου φτάνει πια μόνο ο θυμός για να τραφείς, θέλεις ανάσες, θέλεις χαμόγελο, θέλεις χαρά.

Μα τι χαρά μου λες, ο κόσμος υποφέρει και πεινά κι εσείς τα ίδια παραμύθια. Μακάρι κι έτσι, πες μου, το παραμύθι σου εγώ πιστεύω. Γιατί αν πάψω να το πιστεύω, θα μ' έχουν νικήσει.

Θα μας έχουν νικήσει, θα έχουμε ηττηθεί, όταν ξεχάσουμε τα τριαντάφυλλα, όταν νιώθουμε ένοχοι επειδή ερωτευόμαστε, επειδή πάμε σινεμά, επειδή ξεκουραζόμαστε μερικές μέρες, όταν ντρεπόμαστε σχεδόν να πούμε ότι περάσαμε όμορφα, επειδή υπάρχει η Γάζα, η Μανωλάδα, οι καθαρίστριες.

Μέσα απ' αυτό το φονικό, μονάχα η γεύση της χαράς θα μας σώσει. Μονάχα η διεκδίκησή της θα μας ενώσει. Κι όποιος την έχει ξεχάσει, όποιος την ενοχοποιεί, είναι ήδη νεκρός.