Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Νέες συνθήκες, νέα καθήκοντα μετά το διπλό φιάσκο για την «Αθηναϊκή Ριβιέρα»



Πολλά γράφτηκαν και περισσότερα ειπώθηκαν, κάποια απ' αυτά αυθαίρετα, λίγοι όμως κινητοποιήθηκαν με αφορμή το 
«Blue Money Show» με τίτλο «Επενδύοντας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα» που πραγματοποιήθηκε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

Και όταν κάποιες αυθαιρεσίες γράφονται ή λέγονται με την αμφισβητούμενης χρησιμότητας λογική «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» προκειμένου να κινητοποιηθούν περισσότερες δυνάμεις, μπορεί κανείς να πει ότι δεν είδε, δεν άκουσε.

Όταν όμως επαναλαμβάνονται ως δήθεν ρεπορτάζ ή ως συμπεράσματα της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, τότε κανείς δεν δικαιούται να σιωπά, γιατί δεν πρόκειται απλά για την αποκατάσταση της ιστορίας, αλλά κυρίως γιατί τα λάθος συμπεράσματα οδηγούν σε νέες λαθεμένες επιλογές στο μέλλον και τέτοια περιθώρια πλέον δεν υπάρχουν.

Ας δούμε λοιπόν πόσο στέκουν αυτά τα συμπεράσματα κι ας προκαλέσουμε ένα νέο κύκλο σύντομου διαλόγου -καθώς τα περιθώρια στενεύουν- προκειμένου να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται.

Οι παρεμβάσεις του δήμου Ηλιούπολης για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Ο δήμος Ηλιούπολης ξεκίνησε παρεμβάσεις με ψεκασμούς σε σημεία της πόλης, για την έγκαιρη καταπολέμηση κουνουπιών.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε έγκαιρα, πριν εκκολαφτεί η πρώτη γενιά κουνουπιών και θα διαρκέσει οπωσδήποτε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, αφού οι κλιματολογικές συνθήκες του τόπου μας είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη εστιών. Η επανάληψη των ψεκασμών θα γίνεται ανά 25 ημέρες.

Στόχος είναι η περιστολή του παράγοντα όχλησης, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και κυρίως η προφύλαξη του πληθυσμού από τον κίνδυνο ασθενειών.

Άγιος Δημήτριος: Σε πλήρη εφαρμογή το πρόγραμμα αντιμετώπισης των κουνουπιών

Όπως κάθε χρόνο την Άνοιξη, έτσι και φέτος προγραμματίζονται τόσο από το δήμο Αγίου Δημητρίου, όσο και από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας, ψεκασμοί σε περιοχές όπου πιθανόν μπορεί να αναπτυχθούν υψηλοί πληθυσμοί κουνουπιών.

Συγκεκριμένα:
  • Οι ψεκασμοί στο Ρέμα της Πικροδάφνης γίνονται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Περιφέρεια, η οποία έχει και την αρμοδιότητα. Η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει εβδομαδιαίους ψεκασμούς από τις 7 Απριλίου 2016.
  • Ο Δήμος πραγματοποίησε τον πρώτο ψεκασμό (προνυμφοκτονία) στις 22 Απριλίου σε όλο το μήκος του ρέματος και για το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται ψεκασμοί για τις 29 Απριλίου και τις 9 Μαΐου.
  • Στις 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός περιμετρικά του Νεκροταφείου και στις 4 Μαΐου θα γίνει και εσωτερικά σε όλο το χώρο.
  • Μετά το Πάσχα προγραμματίζονται ψεκασμοί και στα φρεάτια.

Χρέος των πολιτών ο καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Από την 1η Μαΐου έως την 31 Οκτωβρίου ισχύει η αντιπυρική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας σε όλη τη χώρα λαμβάνονται αυξημένα μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών
και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου μας, έχουν την υποχρέωση του καθαρισμού τους από ξερά χόρτα και πιθανά άλλα εύφλεκτα υλικά, ώστε να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η υποχρέωση απορρέει από την υπ΄αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη, ΦΕΚ 1346/25-04-2012 Τεύχος Β’ και το Ν.3852/10, άρθρο 94, παρ. 26), σύμφωνα με τα οποία οι ιδιοκτήτες ακινήτων οφείλουν να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους μέχρι την 20ή Μαΐου. Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης, ο Δήμος θα προβεί σε καθαρισμό των οικοπέδων και στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων και των εξόδων καθαρισμού.

Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου προσβλέπει στην άμεση ανταπόκριση και στη συνεργασία των πολιτών.
Για κάθε πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας (Τηλ.: 2109811328 - 2109889945).

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι όροι και το σχέδιο για την Πλατεία Χαρίτων στη Γλυφάδα

Στο δρόμο της αισθητικής και ποιοτικής αναβάθμισης βρίσκονται η Πλατεία Χαρίτων και οι παράπλευροι χώροι στη Γλυφάδα με απόφαση που ελήφθη στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία τους όρους και το σχέδιο τροποποίησης - παράτασης  της προγραμματικής σύμβασης 
μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Γλυφάδας για το έργο.

Η Πλατεία Χαρίτων ήταν ο μοναδικός ελεύθερος παιδότοπος στο κέντρο της Γλυφάδας και έπαψε να λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2011, όταν 5χρονος κινδύνευσε να χάσει το μάτι του μετά από σοβαρό ατύχημα.

«Βιώσαμε την απαξίωση και τον εμπαιγμό από τη δημοτική αρχή»

Το sinergasia.gr, συνομίλησε με την πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Ελληνικού- Αργυρούπολης, Μαίρη Δημητρακοπούλου και τον αντιπρόεδρο Νίκο Σούγελα, για όλα
τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής οδηγούν στην πλήρη «απαξίωση και εμπαιγμό» του εμπορικού κόσμου, μας λένε τα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Μείζον θέμα τα σχέδια «αξιοποίησης» του πρ. αεροδρομίου Ελληνικού με τον Εμπορικό Σύλλογο να προετοιμάζει τις αντιδράσεις του.

Πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε αστέγους από την Περιφέρεια Αττικής

Την «προμήθεια τροφίμων για παροχή σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης που δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής», εξασφάλισε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων των Δήμων, θα παραδοθούν συνολικά 11.970 πακέτα τροφίμων για τους δικαιούχους.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένων παρεμβάσεων.

Έσπειρες λιτότητα, θερίζεις ακροδεξιά...

Μακάρι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης να έρθει αυτή την εβδομάδα, τη Μεγάλη για τους χριστιανούς.

Όσο νωρίτερα
ξεμπερδέψουμε μαζί της τόσο το καλύτερο, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει αποδοχή των μέτρων-κάβα τα οποία είναι στο χέρι μας να μην χρειαστεί να ληφθούν.

Άλλωστε μιλάμε για μια χρονική περίοδο από το 2018 μέχρι το 2022, οπότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι τότε. Πόσω μάλλον όταν η ημερομηνία θανάτου τής Ε.Ε. μπορεί να φτάσει πολύ νωρίτερα, για την ακρίβεια σε δύο μήνες, όταν και πραγματοποιείται το δημοψήφισμα για το Brexit...

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νότιας Αθήνας με τον δήμαρχο Αλίμου για τρέχοντα θέματα του δήμου

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Καπάταη επισκέφθηκε τη Δευτέρα 25 Απριλίου ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις τρέχουσες εξελίξεις στον δήμο Αλίμου.

Αρχικά, ο δήμαρχος ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην παραλία του δήμου Αλίμου μετά από την τελευταία απόφαση της δημοτικής αρχής να «καταστήσει» ελεύθερη την είσοδο των πολιτών στην «Ακτή του Ήλιου» λόγω της μη ύπαρξης νόμιμης άδειας λειτουργίας της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χώρο.

Η δημοτική αρχή προέτρεψε τους δημότες να εισέρχονται ελεύθερα στο χώρο χωρίς την καταβολή εισιτηρίου, η οποία είναι παράνομη.