Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Τα βάρη στους εντός της Βουλής παραγωγούς βλακείας


Δεν γνωρίζω αν προκάλεσε γέλιο, θλίψη ή οργή ο σημερινός ξεσηκωμός των τρολ πολιτευτών της αντιπολίτευσης στη Βουλή εξαιτίας του τελειώματος
χθεσινού άρθρου του Γιώργου Κυρίτση.

Προσωπικά γέλασα πολύ, αν και από την άκρη του μυαλού μου πέρασε η σκέψη πόσο επικίνδυνοι μπορεί να είναι αυτοί οι τύποι και οι τύπισσες -μέχρι και τη Φώφη, αρχηγό κόμματος, είδα- που αναδεικνύουν μια πρόταση απομονώνοντάς την από την προηγούμενη και δημιουργώντας εντυπώσεις ότι η κυβέρνηση φορτώνει τα βάρη σε όσους εκφράστηκαν διαφορετικά στο δημοψήφισμα.

Προσπαθώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν ο Γιώργος Κυρίτσης έγραφε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ 
«ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους εντός της Βουλής παραγωγούς βλακείας»...

Φωνάζει ο κλέφτης...

του Πέτρου Κατσάκου

Είναι φορές που βάζεις το χέρι στη φωτιά πως η κοινή, η απλή, η απλούστερη λογική έχει μετακομίσει προ πολλού από τον τόπο ετούτο.

Και το βάζεις με κάθε σιγουριά το χέρι σου στη φωτιά για την πιστοποιημένη και απύθμενη υποκρισία που βασιλεύει στη σφαίρα της πολιτικοδημοσιογραφικής μας πραγματικότητας καθώς χρειάζεται να καταναλώνεις χρόνο και χώρο για να εξηγήσεις τα αυτονόητα και να αντιπαρατεθείς με την εξαχρείωση της προπαγάνδας που ανακάλυψε την εγκαθίδρυση «του πελατειακού κράτους» με αφορμή την υποχρέωση του υπ. Παιδείας να προχωρήσει σε «εξετάσεις πιστοποίησης για όσους έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών, αφού σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή τα περιστατικά που χρήζουν επανεξέτασης ξεπερνούν τις 2,5 χιλιάδες».

Αυτή λοιπόν η είδηση μεταφράστηκε ως «καραμπινάτη παρανομία διά των εξετάσεων».

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά Σταύρου Θεοδωράκη και δημάρχων από τους εθελοντές στο Ελληνικό


Με μια αιχμηρή ανακοίνωση απάντησαν εθελοντές που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και
μετανάστες στον Σταύρο Θεοδωράκη -ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή- και στα όσα είπε αμέσως μετά.

Συγκεκριμένα τον κατηγορούν για «αποσπασματική» αυτοψία και προσπάθεια απαξίωσης του έργου τους, τονίζουν ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των εθελοντών στην περιοχή και υπογραμμίζουν πως δεν είναι οι δήμοι οι μοναδικοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν κατάλληλες συνθήκες ζωής.

Τέλος καταγγέλλουν ειδικά τον δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης αφενός για μη αποκομιδή των απορριμμάτων της συγκεκριμένης δομής και αφετέρου ότι τους είπε να βάλουν τους πρόσφυγες να τα μαζέψουν, με τον χαρακτηρισμό «αυτοί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν 11 εθελοντές αναφέρει τα εξής:

Για την ιστορία με τα «πλαστά» πτυχία: Πλήρης & αντικειμενική ενημέρωση



1) Όσοι κατέχουν αυτά τα πτυχία, δεν είναι απατεώνες. Απατεώνες είναι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΤΕΕ που έφτιαξαν σχολές - σκουπίδια, κλέβοντας και κοροϊδεύοντας τόσο το κράτος, όσο και τους σπουδαστές, δίνοντας πτυχία που στη συνέχεια (μετά από χρόνια) σταμάτησαν να αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας.

2) Συγκεκριμένα, τα πτυχία αυτά χορηγήθηκαν από σχολές ιδιωτικής εκπαίδευσης οι οποίες έκλεισαν μετά από τη διαπίστωση σωρείας παραβάσεων και ατασθαλιών. Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.3577/07 επί υπουργίας Γιαννάκου, τα πτυχία των μαθητών ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια, θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.


3)
Οι εξετάσεις δεν έγιναν ποτέ επί 9 συναπτά έτη. Νόμος της ΝΔ του 2007 δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ούτε από τη ΝΔ, ως το 2009. Ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ως το 2011. Ούτε από την Κυβέρνηση Παπαδήμου, ως το 2012. Ούτε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ως το 2015.

Το Σάββατο στις 12.00 αποχαιρετούμε τον Χρήστο Βλάχο

Το Σάββατο 28 Μαΐου στις 12.00 το μεσημέρι από το Ναό της Μεταμόρφωσης Σωτήρος στα Σούρμενα θα συνοδεύσουμε το σύντροφο και φίλο Χρήστο Βλάχο στο τελευταίο του ταξίδι.

Χρηστάρα, σήμερα δεν είχα το καλύτερο πρωινό.
Το πρώτο τηλέφωνο που χτύπησε δεν ήταν για να μου πουν την "καλημέρα" τους, αλλά για να μου ανακοινώσουν το δικό σου "αντίο"...

Έτσι απλά, όπως είχε γίνει με τον Μιχάλη... όπως έγινε και με τον Ηλία.

Δεν ήθελα να πω τίποτα - ήμουν σίγουρος ότι θα τα έλεγαν άλλοι... Και πράγματι τα είπαν οι σύντροφοι/σες από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα είπαν οι φίλοι/ες σου από τον Σύλλογο για τα παιδιά με καρκίνο (έτσι ήθελες να λέμε την "Πίστη" - με το όνομα της αλήθειας).