Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση Τ. Ταστάνη με τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο

  • Ταύτιση απόψεων στα θέματα αλληλεγγύης, δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου και Ασκληπιείου της Βούλας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, συνάντηση αντιπροσωπείας της Δημοτικής Κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα- Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Τάσο Ταστάνη και τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο. Ο κ. Παύλος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση αυτή, που έγινε για πρώτη φορά στο γραφείο του και τόνισε με έμφαση ότι:

«…Τα τελευταία χρόνια δεν δέχομαι
προεκλογικά καμία παράταξη γιατί έχω κουραστεί να ακούω υποσχέσεις που δεν πραγματοποιούνται…».

Αναφέρθηκε στο ήθος που πρέπει να διακατέχει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εξήρε την προσφορά του Χρήστου Κορτζίδη, δημάρχου Ελληνικού -Αργυρούπολης. Ο Μητροπολίτης εξέφρασε την επιθυμία του να συναντήσει προσωπικά τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα.

Η συζήτηση με τον Μητροπολίτη Παύλο περιστράφηκε γύρω από τα ζητήματα της Αλληλεγγύης, της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, της προστασίας της δημόσιας υγείας και κυρίως, του νοσοκομείου του Ασκληπιείου της Βούλας. Πιο συγκεκριμένα:

Στήριξη Τάσου Ταστάνη από Στάθη Παναγούλη

Επιστολή στήριξης έστειλε προς τον υποψήφιο δήμαρχο της δημοτικής κίνησης "Ανατροπή στη Γλυφάδα" Τάσο Ταστάνη, ο Γλυφαδιώτης βουλευτής της Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης.
 
Ταυτόχρονα καλεί τους Γλυφαδιώτες να στηρίξουν στις Περιφερειακές εκλογές το ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο βουλευτής αναφέρει:

Ο Θάνος Ματόπουλος υποψήφιος δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φλεβάρη στην Πνευματική Εστία Βούλας, η Συνέλευση των μελών της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ με κύριο αντικείμενο τη διαδικασία επιλογής του υποψήφιου Δήμαρχου – επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού της στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.


Η Συνέλευση αποφάσισε να έχουν δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη της Κίνησης που εγγράφηκαν μέχρι την έναρξη της παρουσίασης των υποψηφίων.


Οι υποψήφιοι που είχαν προταθεί από την προηγούμενη Συνέλευση της 2 Φλεβάρη, μέχρι την Παρασκευή 21 Φλεβάρη ήσαν εννέα: Οι ΒΗΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΜΙΛΤΟΣ, ΚΟΙΛΑΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΚΟΤΣΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ, ΠΕΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ και ΣΠΑΝΟΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ. Από αυτούς οι συμπολίτες Βήχας, Κοιλάκος, Κότσαλης, Κωσταράκος και Ματθαίου, δεν αποδέχθηκαν τελικά την πρόταση για προσωπικούς ή αντικειμενικούς λόγους, με αποτέλεσμα στην ψηφοφορία να παραμείνουν ως υποψήφιοι οι τέσσερις υπόλοιποι. Η εκλογή έγινε με μυστική ψηφοφορία, με ενιαίο ψηφοδέλτιο και τα μέλη είχαν δικαίωμα ενός ή δύο σταυρών.


Τα αποτελέσματα:
Εγγεγραμένα μέλη 170.
Ψήφισαν 111.
Έγκυρα 111.
1.- ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ, σταυροί 80.
2.- ΣΠΑΝΟΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, σταυροί 42.
3.- ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΜΙΛΤΟΣ, σταυροί 32.
4.- ΠΕΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, σταυροί 21.


Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα ο συναγωνιστής ΘΑΝΟΣ ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ εξελέγη από τα μέλη της ΡΙΚΙΠ υποψήφιος δήμαρχος - επικεφαλής του εκλογικού συνδυασμού της Κίνησης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.


Η διαδικασία εκλογής του υποψήφιου δήμαρχου από τη βάση των μελών Δημοτικής Κίνησης με δημόσια, δημοκρατική διαδικασία είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης μας, αλλά και από τις σχετικά λίγες περιπτώσεις στο σύνολο των δήμων της Ελλάδας. Αυτό που για τις άλλες «εκλογογενείς» δημοτικές παρατάξεις είναι ασύλληπτο, γιατί ο «αρχηγός» είναι δεδομένος, η παράταξη είναι δημιούργημα και ιδιοκτησία του και οι δημότες θεωρούνται χρήσιμοι μόνο ως οπαδοί, στη ΡΙΚΙΠ είναι μιά αυτονόητη άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων των δημοτών και θεμελιώδες συστατικό στοιχείο της ύπαρξής της. Η εκλογή του υποψήφιου δήμαρχου της Κίνησής μας είναι ένας σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός μίας πορείας, όπου τα μέλη συμμετέχουν επί ίσοις όροις στη διαμόρφωση του εκλογικού συνδυασμού, όπως επίσης και στη διαμόρφωση των θέσεων της Κίνησης και βέβαια σε όλες τις τελικές αποφάσεις.