Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Πιέζει η ευρωζώνη για τις αποκρατικοποιήσεις

του Θανάση Κουκάκη

Την ολοκλήρωση όλων των προαπαιτούμενων στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων ζήτησε ρητά από την Ελλάδα το Eurogroup, εντείνοντας τις πιέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ.

Η αναφορά της Ευρωομάδας δικαιολογεί το γιατί η κυβέρνηση προσέτρεξε χθες να βάλει τις υπογραφές της στο επικαιροποιημενο πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ που περιλαμβάνει 19 ιδιωτικοποιήσεις.

Συγκεκριμένα το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ εγκρίθηκε χθες διά περιφοράς και χωρίς να ανακοινωθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Le Monde: Επιτέλους μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα @ Όλη η απόφαση του Eurogroup για δόσεις, μέτρα και χρέος

«Η ευρωζώνη έχει, επιτέλους, μια "συνολική" συμφωνία για το ελληνικό χρέος» υπογραμμίζει η εφημερίδα Le Monde, σε ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας στις Βρυξέλλες Σεσίλ
Ντικουρτιέ, μετά το τέλος του Eurogroup κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών για την Ελλάδα, σημειώνει, υπήρξε ατελείωτη, «εποικοδομητική αλλά δύσκολη» σύμφωνα με τα λόγια του Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί.

Τελικά, όμως, όλοι έχουν αυτό που ήθελαν. Το ΔΝΤ, η κυβέρνηση Τσίπρα στην Αθήνα και οι Ευρωπαίοι ήσαν σε θέση να κομίσουν μια συνολική συμφωνία, μετά από 10 περίπου ώρες διαπραγματεύσεων.

"Είσαστε ψεύτες!"

του Νίκου Χατζηνικολάου *

Οι σχετικά πρόσφατες επιλογές του επικοινωνιακού επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστες.

Δυστυχώς, δικαιώθηκαν οι απαισιόδοξοι, που πίστευαν ότι ο νέος αρχηγός της συντηρητικής παράταξης δεν θα σεβόταν τις, ομολογουμένως απρόσμενες, δεσμεύσεις Μεϊμαράκη, ο οποίος στην Καθημερινή της 13ης Σεπτεμβρίου 2015 είχε δηλώσει:

«Εφόσον ο ελληνικός λαός αναδείξει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, θα σεβαστούμε την απόφασή του. Θα συμβάλλουμε ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη στη δημιουργία ενός σταθερού πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος».

Το τέλος του MEGA…

της Κατερίνας Ακριβοπούλου


Τίτλοι τέλους λοιπόν…
Το ΜΕGΑ, ο ακρογωνιαίος λίθος της διαπλοκής, στην πιο συγκεντρωτική μορφή εξουσίας που βίωσε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες,

τελειώνει όπως όλα δείχνουν…

Το τελειώνουν οι ίδιοι οι μέτοχοι, επειδή πλέον δεν το χρειάζονται… Αφού δεν μπορούν να ποδηγετήσουν άλλο την πολιτική ζωή με χαριστικά δάνεια και προκλητική κάλυψη κάθε είδους που παρείχε αφειδώς το πολιτικό σύστημα το οποίο τους «προσκυνούσε» για 30 χρόνια, το κλείνουν…

Δεν κλείνει μια ακόμη επιχείρηση, όπως διαστρεβλωτικά διακινούν οιόψιμοι ευαίσθητοι… Οι νόμοι της ελεύθερης αγοράς, αυτό το ευαγγέλιο του καπιταλισμού, διέπονται από την αρχή του κέρδους, πράγμα που ουδέποτε ίσχυσε στο ΜΕGΑ…