Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Μεγαλειώδης υποδοχή Τσίπρα στην Άρτα (φωτογραφίες)

Μεγαλειώδης ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν Αρτινοί και Αρτινές για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό απ' όπου κατάγεται! - "Είμαι χαρούμενος που
βρίσκομαι στην Ήπειρο. Έναν τόπο που πέρα από τόπος καταγωγής μου, είναι και ένας τόπος ιδιαίτερος, παραμελημένος και φτωχός, αλλά με εξαιρετικά σημαντικές δυνατότητες", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την άφιξη του στα Ιωάννινα.

Τεράστια ήταν η συγκέντρωση του κόσμου στην Άρτα, όπου περιόδευσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόμενος στον συγκεντρωμένο κόσμο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:
 
"Η ελπίδα έχει ήδη νικήσει το φόβο και αξίζει να δώσουμε μια μεγάλη ευκαιρία στο μέλλον και την ελπίδα. Αξίζει να δώσουμε μια ευκαιρία στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Μια ευκαιρία στην Ήπειρο και στην Άρτα που της αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, με καλύτερη προοπτική.


Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον μετασχηματισμό του κράτους

του Κώστα Ζώρα *
 
Λοιπόν, και αν ακόμα δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να τον εφεύρουμε.

Κατέθεσε το πιο ριζοσπαστικό πρόγραμμα της μεταπολίτευσης για τον μετασχηματισμό του κράτους και τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, σε κεντρικά σημεία τού οποίου θα επικεντρώσουμε, μετά από κάποιες επισημάνσεις, τα σχόλιά μας.

Ίσως είναι το μοναδικό κόμμα που φιλοδοξεί «να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών κομμάτων και οικονομικής ολιγαρχίας - ιδιοκτητών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - τραπεζών».

Στο τρίγωνο αυτό αναφέρθηκε προσφάτως και η δικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» υπό τον τίτλο: «Η εφημερίδα μου, η κατασκευαστική μου εταιρεία, η χώρα μου».

Συνέντευξη του Θοδωρή Κατωπόδη στην ERTopen (ηχητικό)

Συνέντευξη του Θοδωρή Κατωπόδη * στους αγωνιζόμενους δημοσιογράφους της Ertopen, που με αυτοθυσία και αποφασιστηκότητα, μάχονται από το ελεύθερο και αυτοδιαχειριζόμενο πόστο τους ενάντια στην κυβέρνηση του αυταρχισμού και της προπαγάνδας
των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης!
* υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννος Γιαννόπουλος: Οι αγώνες που δίνει η Αριστερά είναι πάντοτε συλλογικοί - βιογραφικό

Λοιπόν, μάλλον το έχετε καταλάβει οι περισσότεροι, αλλά τώρα θα το ανακοινώσω και επίσημα. Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας.

Οι αγώνες που δίνει η Αριστερά είναι πάντοτε συλλογικοί.


Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων της συμβολίζει εκείνους τους ανθρώπους που θέλει να εκπροσωπήσει. Υπ' αυτήν την έννοια, οι υποψηφιότητες της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να εκφράσουν το στίγμα, τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις προτάσεις της γενιάς μας. Των νέων ανέργων, των μαθητών, των εργαζόμενων, όσων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Αλλά οι υποψηφιότητές μας επιχειρούν να δείξουν και κάτι ακόμα.


Ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Επομένως, όσοι με γνωρίζετε προσωπικά και έχετε θετική άποψη, έχετε έναν λόγο παραπάνω να στηρίξετε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, εάν δεν το έχετε ήδη αποφασίσει.


Όσοι πάλι έχετε λιγότερο θετική άποψη, μην το σκέφτεστε, υπάρχουν πολλές άλλες εξαιρετικές υποψηφιότητες για να σας πείσουν.



* υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας

από το facebook

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει τους υποψήφιους βουλευτές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Από την εκδήλωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει τους υποψήφιους της Νεολαίας Γιάννο Γιαννόπουλο και  Θοδωρή Κατωπόδη (Β' Αθήνας), Στέφανο Τυροβολά (Α΄Αθληνας) και Χρήστο Σταυρακάκη
(Β' Πειραιά).

Συνάντηση της Ρένας Δούρου με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Μάσλοφ

Συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Μάσλοφ, είχε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στα γραφεία της Περιφέρειας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος ενόψει στενότερης συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την Περιφέρεια της Μόσχας.


Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου υπογράμμισε:

«θεωρούμε ότι μπορούμε από σήμερα να βάλουμε τα θεμέλια για μία αναβαθμισμένη συνεργασία των περιφερειών Αττικής και Μόσχας, τόσο ενόψει του έτους Ελλάδας - Ρωσίας, το 2016, όσο και πέρα από αυτό. Η συνεργασία αυτή είναι αμοιβαία επωφελής γιατί αποτελείται από τα ανθεκτικότερα υλικά. Εκείνα των κοινών εμπειριών στον πολιτισμό, στη θρησκεία, στον τουρισμό. ‘Συστατικά’ που διασφαλίζουν στενή και παραγωγική συνεργασία. Μας συνδέουν κοινές ιστορικές και πολιτιστικές ρίζες, μας ενώνουν αμοιβαία οικονομικά συμφέροντα, μας οδηγούν κοινοί μελλοντικοί στόχοι».

Το κεντροαριστερό τσίρκο

«Επιχειρήματα» τροποποιούνται άρδην, κωμωδίες εξελίσσονται σε δράματα - και τανάπαλιν

του Διονύση Ελευθεράτου

Όλα τα έχει σταθεροποιήσει ο Σαμαράς. Τον ΕΝΦΙΑ. Την κοινωνική ένδεια. Την ακροδεξιά ρότα της Νέας Δημοκρατίας. Τις περαιτέρω προοπτικές της πολιτικής καριέρας της κυρίας Γκερέκου. Το κόμμα του στη δεύτερη θέση, με απόσταση απόλυτης ασφάλειας από το τρίτο. Την Ελλάδα στο πρώτο σκαλί του βάθρου της μακροχρόνιας ανεργίας Τις χριστιανικές εικόνες στις θέσεις τους. Την μπάλα του Νικόλα, η οποία ίσως έπεφτε θύμα κάπου τροχοφόρου στη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, εάν δεν είχε παρέμβει το επιδέξιο πρωθυπουργικό πόδι. Η σταθεροποίηση, της σταθεροποίησης, ω σταθεροποίηση - εκεί στα δεξιά.

Αντιθέτως, στο κεντροαριστερό τμήμα του «μνημονιακού τόξου» οργιάζει το πάρτι της αποσταθεροποίησης. «Επιχειρήματα» τροποποιούνται άρδην, κωμωδίες εξελίσσονται σε δράματα - και τανάπαλιν. Ένα ημιθανές τσίρκο με άτσαλες ακροβασίες και «λογικές» για… τα θηρία, πότε διασκεδάζει και πότε εξοργίζει -αμφότερα ανθρώπινα- όσους στρέφουν προς τα εκεί τα μάτια τους. Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις…

Η κοινωνία ενώπιον της κάλπης, ο "φόβος" και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη*
 
Το εγχώριο και αλλοδαπό σύστημα στήριξης των μνημονιακών πολιτικών και επιλογών, όσο προσεγγίζει η κοινωνία ενώπιον της κάλπης, περιφέρει την αγωνία του με επιστράτευση όλων των δυνατών και αδύνατων εμπνεύσεων, προκειμένου να κλονισθεί η στέρεη απόφαση της κοινωνίας να αξιοποιήσει τις εμπειρίες της και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα διακυβέρνηση, για να ανοίξει ο δρόμος στον ΣΥΡΙΖΑ που εγγυάται τη μετάβαση από την ανθρωπιστική κρίση στην ανόρθωση της χώρας και του λαού της.

Το «μνημονιακό μπλοκ» στην πρώτη φάση εφαρμογής των πολιτικών της τρόικας εφεύρε και εφάρμοσε το «Δόγμα του Σοκ». Έτσι, πριν από δύο (2) χρόνια η κοινωνία αιφνιδιάστηκε με απροσδόκητη ανασφάλεια. Η εκφορά του λόγου επιβολής των μνημονιακών πολιτικών επιδιώχτηκε να έχει το κύρος της «αυθεντίας», έτσι ώστε να τροφοδοτηθεί το εκλογικό σώμα με μελλοντικές παραστάσεις αντίθετες στο δημόσιο συμφέρον και στα κοινωνικά δικαιώματά του.

Στόχος αυτού του δόγματος ήταν να κυριαρχήσει σε πρώτη ιστορική φάση η ανοχή. Επειδή όμως η "αυθεντία" του «Δόγματος του Σοκ» κατέρρευσε, καθόσον δεν επιβεβαιώθηκαν οι παράλληλες υποσχέσεις εξόδου από την κρίση, επινοήθηκε ειδικότερα στις πρόσφατες ευρωεκλογές να εφαρμοσθεί και να εμπεδωθεί στην κοινωνία το «Δόγμα του Χάους».

Το «Δόγμα του Χάους», που τυποποιείται σε λαϊκίστικο ύφος «δεν παίζουμε την Ελλάδα στα ζάρια» αφορά ένα περαιτέρω δόγμα επιρροής έτσι ώστε να εγκαθιδρυθεί, πέραν της ανασφάλειας που εισάγει το «Δόγμα του Σοκ», ο φόβος ανατροπής των πάντων.

Αυτή τη φορά θυμάμαι !!!