Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Το μη χείρον ...Λεβέντης

Είναι μειοψηφία, όπως απόδειξαν οι εκλογές τού Σεπτεμβρίου, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετοί Αριστεροί οι οποίοι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς παίζει χωρίς αντίπαλο
στον αγωνιστικό χώρο και γι' αυτό είναι αδιανόητο να μην σκοράρει συνεχώς χωρίς να δέχεται, παραλλήλως, γκολ στη δική της εστία, ακόμα κι αν ο αντίπαλος λέγεται Μπαρτσελόνα.

Το ενδεικτικότερο παράδειγμα μέσα στο 2015 της συγκεκριμένης ιδεοληψίας ήταν ασφαλώς η συμφωνία τής 13ης Ιουλίου, η οποία σαφώς και δεν είχε καμία σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τη δέσμευση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των μνημονίων.

Τα ερωτήματα, ωστόσο, που θέτει η ίδια η ζωή είναι αβυσσαλέα, ακόμα κι αν δεν ταυτίζονται με τα όνειρά μας.

Η Σοφία Βούλτεψη θύμα ρατσιστικής διάκρισης

Τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε από την ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης στη Βουλή εξήγησε στο Mega η Σοφία Βούλτεψη.

Τόνισε ότι η αποχώρηση ήταν συνειδητή και δεν οφείλεται σε κόψιμο όπως κάποιοι υπέθεσαν. Ξεκαθάρισε ότι ένιωσε θύμα ρατσισμού όταν είδε ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων να φιλιέται στο θεωρείο της Βουλής χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Ούτε καν ο φρούραρχος.

Ενώ η ίδια ποτέ δεν έχει διανοηθεί να φιληθεί δημοσίως με τον αγαπημένο της βουλευτή μέσα στη Βουλή. Στην καλύτερη περίπτωση το κάνουν στις τουαλέτες και μάλιστα στα πεταχτά για να μην τους πάρει χαμπάρι ο Σταύρος Θεοδωράκης και τους κάνει βούκινο.

Έργα ύψους 4,7 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέταξε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής έργα συνολικού ύψους 4,7 εκ. ευρώ για το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Περιφεριεακού Συμβουλίου ο δήμαρχος κ. Κωνσταντέλλος τόνισε τη σημασία των έργων και το ρόλο τους στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων ενώ εξήγησε ότι ο Δήμος έχει για τα προτεινόμενα έργα, (αλλά
και πολλά άλλα) ώριμες μελέτες και έτοιμα τεύχη δημοπράτησης.

Μετά την τοποθέτηση του δημάρχου, με εισήγηση της Περιφερειάρχη κας Ρένας Δούρου, αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρου Φιλίππου, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων όλα τα έργα που ζήτησε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα:

Συλλήψεις στην Καλλιθέα και την Ηλιούπολη μελών σπείρας διακίνησης ναρκωτικών

Σπείρα διακίνησης ναρκωτικών που μετέφερε και εισήγε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης εξάρθρωσαν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι εισήγαν κοκαΐνη από την Ολλανδία, μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Σε οργανωμένη επιχείρηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα, το ειδικό σκάνερ του Λιμενικού Σώματος εντόπισε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, αξίας άνω των 400.000 ευρώ, κρυμμένο σε νταλίκα που ταξίδευε με πλοίο της γραμμής Ανκόνα - Πάτρα.

Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ στην Εργατική Εστία Νέας Σμύρνης, την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου στις 1.00πμ


Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στις δομές παιδικής προστασίας Αλίμου και Αγίας Βαρβάρας

Τις Παιδοπόλεις Αλίμου και Αγίας Βαρβάρας, παραρτήματα του Κέντρου Παιδικής Προστασίας Μητέρα του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Πρόκειται για δομές προστασίας παιδιών (6 ως 12 ετών) και εφήβων κοριτσιών (12 ως 18 ετών), αντίστοιχα.

Η Περιφερειάρχης προσέφερε στα παιδιά αγιοβασιλιάτικα δώρα, άκουσε τα κάλαντα και τους ευχήθηκε για τις γιορτές.

Η επίσκεψη στις συγκεκριμένες παιδοπόλεις πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής στο πλαίσιο του οράματος "για κάθε παιδί, ένα σπίτι, μία οικογένεια".

Γερμανία: Ο πρώτος αυτοκινητόδρομος αποκλειστικά για ποδήλατα

Οι γερμανικές αρχές εγκαινίασαν το πρώτο κομμάτι, μήκους πέντε χιλιομέτρων, από τον πρώτο αυτοκινητόδρομο αποκλειστικά για χρήση από ποδηλάτες.

Ο νέος δρόμος θα έχει συνολικό μήκος πάνω από 100 χιλιόμετρα και θα συνδέει δέκα πόλεις της δυτικής Γερμανίας, όπως το Ντούισμπουργκ και το Μπόχουμ.


Για την υποδομή του δρόμου θα χρησιμοποιηθούν κυρίως εγκαταλελειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές.

Κερδισμένοι οι πολίτες και το περιβάλλον από την απόφαση του ΕΔΣΝΑ για το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης

Κατά τη συνεδρίασή της, στις 22 Δεκεμβρίου 2015, η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ έλαβε ομόφωνα μια σημαντική απόφαση για τους πολίτες, τη δημόσια υγεία
και το περιβάλλον.

Μια απόφαση επιβεβλημένη, που σχετίζεται με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης (ΕΜΑ) και με την εναρμόνιση της λειτουργίας του με τα προτάγματα τόσο του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων όσο και του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ και την έμφαση που δίνεται στην ανάκτηση και την ανακύκλωση.

Στόχος του ΕΔΣΝΑ ο οικονομικός εξορθολογισμός και παράλληλα η δημιουργία των προϋποθέσεων που θα καταστήσουν το ΕΜΑ σημαντικό εργαλείο που θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της κυκλικής οικονομίας που προωθεί η ΕΕ.

Για τον κ. Πιτσιόρλα, το ΤΑΙΠΕΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ελληνικό

γράφει ο Πάνος Τότσικας *

Στις 8.12.2015, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, σε ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους εκτίμησε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί το εν εξελίξει πρόγραμμα των εννέα ιδιωτικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων και του Ελληνικού, που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο που υπέγραψε τον περασμένο Ιούλιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές μας.

Σύμφωνα με τον Πιτσιόρλα, «…έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την υλοποίηση του μεγάλου έργου του Ελληνικού… και θα ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2016 η διαδικασία συζήτησης για βελτιώσεις επί της σύμβασης με τους επενδυτές. Έχουν ενεργοποιηθεί οι δήμοι πέριξ του Ελληνικού, η Περιφέρεια, η Γ.Γ Δημόσιας Περιουσίας και οι επενδυτές από δική τους πλευρά και θα ξεκινήσουν άμεσα συζητήσεις για τη βελτίωση της υφιστάμενης Σύμβασης με στόχο μέσα στην άνοιξη να έχει τροποποιηθεί όσο δυνατόν και όπου πρέπει για να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης...»

Ελληνικό-Αργυρούπολη: η Πρωτοχρονιά του "Υπόστεγου"

Υποδεχόμαστε το νέο έτος με αλληλεγγύη, δίπλα στις έγκλειστες μετανάστριες των φυλακών Ελληνικού.

Προσυγκέντρωση, 31/12, στις 23.00, στο μετρό Ελληνικού!


...και συνεχίζουμε με τρελό Πάρτυ στο Υπόστεγο!

Όλοι εκεί!


Παναγιώτης Πάντος, επικεφαλής «Στροφής»: «Φάμπρικα αδιαφάνειας ο Πολιτιστικός Οργανισμός Νέας Σμύρνης» (video)

γράφει ο Δημήτρης Πετρόπουλος

Στην πολιτική εκπομπή «Λάσπη» του διαδικτυακού τηλεοπτικού ραδιοφώνου της Νέας Σμύρνης radiostring φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Πάντος, επικεφαλής της παράταξης «Στροφή Νέας Σμύρνης» με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τον ενάμιση περίπου χρόνο θητείας της δημοτικής αρχής υπό το Σταύρο Τζουλάκη, τις προτάσεις της παράταξης «Στροφή» για τα προβλήματα της πόλης αλλά και γύρω από τον τρόπο του πολιτεύεσθαι των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Έχουμε μείζονα αντιπολίτευση;» αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Πάντος, υπονοώντας άμεσα, συνοπτικά αλλά και με χιούμορ ότι η παράταξη «Ποιότητα Ζωής» του Γιώργου Κουτελάκη, κατ’ εκείνον τουλάχιστον, δεν παράγει ουσιαστικό αντιπολιτευτικό έργο.

Έκκληση για μείωση των πλαστικών απορριμμάτων των επιστημονικών εργαστηρίων

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έξετερ στην Αγγλία πραγματοποίησαν έκκληση για δράση προκειμένου να μειωθούν οι 5,5 εκατομμύρια τόνοι
πλαστικών απορριμμάτων που παράγονται σε παγκόσμιο επίπεδο στα εργαστήρια επιστημονικής έρευνας.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η βιοεπιστημονική έρευνα είναι υπεύθυνη για το 1,8% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής πλαστικών, με απόβλητα που ζυγίζουν το ισοδύναμο του βάρους 67 κρουαζιερόπλοιων τον χρόνο.

Η ομάδα με επικεφαλής τον Μαουρίτσιο Ουρμπίνα εκτιμά ότι οι 280 επιστήμονες μόνο στο τμήμα βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Έξετερ παρήγαγαν περίπου 267 τόνους πλαστικών αποβλήτων πέρυσι.

Ομάδα εργασίας για επίλυση του ζητήματος του Ασωπού συγκροτεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος

Άτυπη ομάδα εργασίας για να δρομολογήσει την επίλυση χρόνιων προβλημάτων και να σχεδιάσει την ανεύρεση λύσεων για την οριστική επίλυση του ζητήματος του Ασωπού ποταμού, συγκροτεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο αναγνωρίζοντας μετά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, την ανάγκη για γρήγορες και αποτελεσματικές δράσεις, στα πλαίσια μιας συνεργασίας με την Περιφέρεια και με τους φορείς, θεσπίζει την εν λόγω ομάδα εργασίας για τον συντονισμό και την εύρεση λύσεων στο ακανθώδες αυτό ζήτημα.

"Κληθήκαμε να επιλύσουμε προβλήματα που χρονίζουν για 10ετίες. Η στενή συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους και τους φορείς, όπως η ΕΥΔΑΠ και το ΙΓΜΕ, είναι η προϋπόθεση για την οριστική επίλυση του προβλήματος", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης.

"Αγιά Σοφιά": Υψηλό κόστος & βαριές επιπτώσεις στο περιβάλλον της Νέας Φιλαδέλφειας

της Λούλης Σταυρογιάννη

Τα "δεινά" που θα επιφέρει στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας το γήπεδο της ΑΕΚ, έτσι όπως είναι σχεδιασμένο, ξεπροβάλλουν μέσα από τις γνωμοδοτήσεις
των αρμόδιων υπηρεσιών επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου της ΑΕΚ με τον βαρύγδουπο τίτλο " Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού".

Μια αξιολόγηση των επιπτώσεων, η οποία είναι εξ αρχής "υπονομευμένη", αφού, κατά παρέκκλιση της ισχύουσας διαδικασίας με διατάξεις του Νόμου 4247/2014, χωροθετήθηκε το γήπεδο σε 29 στρέμματα του Άλσους:

ροκανίστηκαν τρία αναδασωτέα στρέμματα για να περιληφθούν σε αυτό και να αλλάξουν χρήση, τροποποιήθηκε προς τούτο το ρυμοτομικό σχέδιο, ενώ, παρά τον νόμο, προβλέφθηκαν μόνο 180 θέσεις στάθμευσης για αυτοκίνητα.

Δεκατετράχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση - Νίκος Φίλης: Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι έργο πνοής

Τις βασικές αρχές του σχεδιασμού για "ένα νέο παράδειγμα σχολείου" παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, με την πρόταση για καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης να ξεχωρίζει.

Η υλοποίηση της εν λόγω μεταρρύθμισης, που εμπεριέχει την αναδιοργάνωση Γυμνασίου - Λυκείου, την οργάνωση ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και την ανάπτυξη της προσχολικής αγωγής για όλους, συνδέθηκε με τη σύγκλιση των εκπαιδευτικών δαπανών με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς και την αξιοποίηση του νέου επιστημονικού προσωπικού, που περνά και από τις προσλήψεις.

Όπως επισήμανε ο Ν. Φίλης, ο διάλογος για την Παιδεία, που θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, ξεκινά με ένα προαπαιτούμενο: Η μεταρρύθμιση να ξαναποκτήσει την ιστορικά προσδιορισμένη έννοιά της, δηλαδή την ικανοποίηση της δημοκρατικής αξίωσης για ισότητα μέσω και του σχολείου.

Νίκη και τραγική ειρωνεία

του Γιώργου Κυρίτση

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του ανεπίσημου ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος που οργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την εκχώρηση τεσσάρων αεροδρομίων
της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της αναγκαστικής υλοποίησης της συμφωνίας με τους δανειστές.

Δυστυχώς, το δημοψήφισμα αυτό δεν περιβλήθηκε το κύρος του αντίστοιχου δημοψηφίσματος που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές είναι ελπιδοφόρο.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων είπαν οι κάτοικοι του Ιονίου σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα

Με ποσοστό 76% οι πολίτες των Ιονίων Νήσων τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, σε ηλεκτρονικό δημοψήφισμα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ψήφισαν 6.426 πολίτες των Ιονίων Νήσων, εκ των οποίων «ΝΑΙ» στην πρόταση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport - Κοπελούζος ψήφισαν 4.887 (ποσοστό 76,05%) και «ΟΧΙ» ψήφισαν 1.539 πολίτες (ποσοστό 23,95%).

Τα αποτέλεσμα του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, που διεξήχθη το τελευταίο 20ημερο του Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Πηγή: www.stokokkino.gr