Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής για τη διαχείριση των συνεπειών των πλημμυρών της 24ης Οκτωβρίου

Σήμερα, Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών που προκλήθηκαν στις επιχειρήσεις από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου 2014.

Στην καταγραφή προβαίνουν οι Επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής ύστερα
από  σχετική αίτηση αποζημίωσης, η οποία πρέπει κατατεθεί από τις επιχειρήσεις (όπως ορίζονται στο άρθρο 36 του ν. 2459/1977, ΦΕΚ Α 17), στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15 – 17, 115 47, Αθήνα, τηλέφωνα επικοινωνίας: 21320636632132063655).

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 142 αιτήσεις. Η Διεύθυνση Βιομηχανικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας είναι αρμόδια για την καταβολή των ενισχύσεων στους Δικαιούχους.

Επισυνάπτεται η αίτηση που πρέπει συμπληρώσουν οι πληγείσες επιχειρήσεις σχετικά με τις ζημίες από τις πλημμύρες. Το fax της πολιτικής προστασίας είναι 2132063638.

Ρ. Δούρου: Λίγη τσίπα από όσους έκαναν επάγγελμα την παραπληροφόρηση (video)



Περιφερειακό Συμβούλιο:Ψήφιση Προϋπολογισμού, Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2015

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων, ο Προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης έτους 2015.

Στην εισήγησή της η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου τόνισε ότι ο παρών προϋπολογισμός εκφράζει τη στροφή της νέας Διοίκησης και αποτυπώνει ένα πρώτο δείγμα γραφής «ενδεικτικό του δικού μας προσανατολισμού, της ανάπτυξης δηλαδή με κοινωνικό πρόσημο και περιβαλλοντική εγρήγορση, μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Επιλέξαμε να δράσουμε πολιτικά υπεύθυνα, οικονομικά αξιόπιστα, κοινωνικά ευαίσθητα».

Ακολούθησε η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Χρίστου Καραμάνου, ο οποίος υπογράμμισε τον μεταβατικό χαρακτήρα του Προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι αυτός «συνιστά έναν μεταβατικό Προϋπολογισμό από μια κατάσταση στην Περιφέρεια Αττικής που χαρακτηριζόταν από απραξία και αταξία προς μια νέα κατεύθυνση που θα χαρακτηρίζεται από καινοτόμο αναπτυξιακή παρέμβαση, δράση για την κοινωνική ανακούφιση από την ανθρωπιστική κρίση, καθώς και από πλήρη διαφάνεια».

Στη συνέχεια ο κ. Καραμάνος θέλοντας να δώσει το στίγμα του Προϋπολογισμού αναφέρθηκε σε επτά βασικά χαρακτηριστικά:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Χρίστος Καραμάνος (Αντιπεριφερειάρχης οικονομικών): τι συμβαίνει με τις καθαρίστριες; αλήθειες και ψέματα

Δελτίο Τύπου περί ψευδούς δημοσιεύματος

Καταρχήν τα πραγματικά δεδομένα.
Στις 29 Αυγούστου του 2013, το Περιφερειακό  Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τη σκοπιμότητα διενέργειας διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτιρίων των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ.
Την 1η Νοεμβρίου 2013 η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε με την υπ’ αριθμ. 2401 απόφαση, την έγκριση της δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης ποσού 677.000€ (εξακοσίων εβδομήντα επτά χιλιάδων ευρώ) συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. για τη διενέργεια διεθνούς ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτιρίων των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Ηλεκτρικές οι καρέκλες των προέδρων του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ


Εκποίηση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου (Παλαί) αντί πινακίου φακής

Το ζήτημα της ουσιαστικής εκποίησης του κλειστού γυμναστηρίου στο Γαλάτσι (Παλαί) έφεραν σήμερα με ερώτησή τους στη Βουλή εννιά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου περιλαμβάνεται σε ένα από τα αλλεπάλληλα «πακέτα» ακινήτων που μεταβιβάζονται στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για να αξιοποιηθούν.

Όμως, η προκήρυξη διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του Παλαί για 40 χρόνια εγείρει σοβαρές ενστάσεις και ερωτηματικά σε ό,τι αφορά τη νομιμότητά της, καθώς κατά παράβαση του Συντάγματος ανοίγει το δρόμο αρχικά για ήπιες και εν συνεχεία πιο έντονες εμπορικές χρήσεις σε χώρο δασικό και αναδασωτέο. Άξιο δε αναφοράς, είναι πως ενώ το ΤΑΙΠΕΔ προσδοκά διακηρυκτικά σε οικονομικά ανταλλάγματα, στο διαγωνισμό δεν ορίζεται καν τιμή εκκίνησης για την επί 40 χρόνια μίσθωση του ακινήτου!

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν αν η κυβέρνηση προτίθεται να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα των εν λόγω αθλητικών εγκαταστάσεων και να τις αξιοποιήσει σύμφωνα με το βασικό εδώ και χρόνια αίτημα της δημοτικής αρχής και των πολιτών του Δήμου Γαλατσίου, για τις ανάγκες δηλαδή των κατοίκων. 
Ολόκληρη την ερώτηση μπορείτε να τη δείτε στη συνέχεια: