Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ιατρείο διακοπής καπνίσματος στον Άγιο Δημήτριο κάθε Τετάρτη


ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι για τη διαχείριση των απορριμμάτων: "Στα σοβαρά θέματα οφείλουμε να στεκόμαστε με σοβαρότητα"


Η ανακοίνωση του δημάρχου Αλίμου σχετικά με την παραχώρηση 12 στρεμμάτων στον χώρο του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού για την υλοποίηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων (σύμφωνα με τον
σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής) πετυχαίνει ακριβώς αυτό που φαινομενικά δείχνει να τον ανησυχεί, δηλαδή την παραπληροφόρηση των πολιτών του Αλίμου πάνω στο ζήτημα της διαδημοτικής μονάδας διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων.

Ο κ. Κονδύλης γνωρίζει πολύ καλά, μετά τη συνάντηση των δημάρχων με τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Καπάταη, ότι το επόμενο βήμα, ήταν ακριβώς αυτό που έκανε η κ. Βαλαβάνη. Δηλαδή, να παραχωρηθεί η έκταση, όπως, άλλωστε, οι ίδιοι οι τέσσερις δήμαρχοι είχαν ζητήσει κατά τη συνάντηση.

Θερινές Μουσικές Εκδηλώσεις του Ωδείου Δήμου Αγ. Δημητρίου, την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 6.00μμ


Ορατότης μηδέν για τις κοινωνικές δομές του Π. Φαλήρου - 30 Ιούνη λήγει η παράταση

Ο επικεφαλής της ΡΑΚ Κώστας Μερκουράκης κατέθεσε ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 29 Μάη, για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου, απευθυνόμενος στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

«Κύριε αντιδήμαρχε, είστε υπεύθυνος για την λειτουργία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας, δηλαδή το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

»Θα θέλαμε να ρωτήσουμε -και επιθυμούμε μια συνοπτική και περιεκτική απάντηση- πόση χρηματοδότηση λαμβάνετε κι αν αυτή είναι αρκετή για την ικανοποίηση των αναγκών λειτουργίας τους. Επίσης πόσοι ακριβώς σιτίζονται κι αν εξυπηρετούνται όλοι όσοι έχουν καταθέσει αιτήματα σίτισης».

Περιφέρεια Αττικής: Ασφάλεια και αυστηροί κανόνες - Απάντηση σε αναρτήσεις και δημοσιεύματα


Απάντηση στην κριτική που δέχεται μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο έδωσε η Ρένα Δούρου, και η Δύναμη Ζωής καταγγέλλοντας για παραπληροφόρηση.

Στην ανακοίνωσή της, η Περιφερειάρχης Αττικής διευκρινίζει ότι η Περιφερειακή αρχή παρέλαβε σε προχωρημένο στάδιο τη διαδικασία διαγωνισμού για την σύμβαση με την εταιρεία «Σήμενς Α.Ε.» για τη «Λειτουργία και Συντήρηση Συστήματος Διαχείρισης Κυκλοφορίας Ν. Αττικής».

Επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια με τους χειρισμούς της πέτυχε να αποσπάσει από την εταιρεία έκπτωση 10%, αντί για 3% που ίσχυε τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Βαθύς ΣΥΡΙΖΑ...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 07.06.2015

Οι πραγματικοί εμπρηστές & δυο φωτογραφίες που πρέπει να κρατηθούν

του Θωμά Μπιζά

Δεν έχει σημασία ποιος άναψε το σπίρτο στον Ασπρόπυργο το Σάββατο. Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι αυτοί που έστησαν το άθλιο συγκεντρωτικό μοντέλο στην Φυλή.

Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι αυτοί που μπούκωναν τους τοπικούς δημάρχους με δισεκατομμύρια δραχμές και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσουν την ποθούμενη κοινωνική ανοχή στο έγκλημα της Φυλής με πρώτους και καλύτερους τους υπουργούς του κραταιού ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80.

Οι πραγματικοί εμπρηστές είναι αυτοί ακόμα και τώρα, έκαναν περιφερειακούς σχεδιασμούς με πρόβλεψη το 90% των απορριμμάτων να πηγαίνει στην Φυλή. (Αυτό προβλέπει και ο υφιστάμενος ΠΕΣΔΑ του κ. Σγουρού).

«Αστερίσκος» το Ελληνικό στις ιδιωτικοποιήσεις

Η διαρροή της ελληνικής πρότασης για επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους - δανειστές ήρθε να προσθέσει ακόμα ένα ερωτηματικό για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ,
στον πίνακα με τις ιδιωτικοποιήσεις, το Ελληνικό συμπεριλαμβάνεται με αστερίσκο (άγνωστο γιατί), ωστόσο δεν προβλέπεται κάποιο έσοδο για το ελληνικό δημόσιο τα επόμενα χρόνια γεγονός που μπορεί να ερμηνευτεί και ως «πάγωμα» στην διαδικασία εκχώρησής του.

Πάντως, από την πλευρά των δανειστών και σύμφωνα με τη δική τους πρόταση, το Ελληνικό πρέπει να πουληθεί.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Η ΡΑΚ Π. Φαλήρου για τη Μονάδα Διαχείρισης & ανακύκλωσης απορριμμάτων στο Ελληνικό

«Να αγκαλιάσουν την υπόθεση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων και να απαιτήσουν την εφαρμογή τους σε όλο το λεκανοπέδιο» καλεί τους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου η «Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση» Π. Φαλήρου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα από τα εμβληματικά προβλήματα που στάθηκε ανίκανο να δώσει λύση το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα απαλλοτριώσει την Υδρούσα;

Μετά από σιωπή μηνών για τους χειρισμούς σχετικά με την υπόθεση αξιοποίησης της Υδρούσας, η δημοτική αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
αποκάλυψε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες της.

Η σπουδαιότερη κίνηση βεβαίως, είναι η πρόβλεψη στην αναμόρφωση προϋπολογισμού που συζητήθηκε να απαλλοτριώσει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης τη νήσο Υδρούσα.

Για το σκοπό αυτό διέθεσε ποσό 250.000 ευρώ. Και αν φαίνεται μικρό, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εξήγησε ότι σήμερα η αντικειμενική αξία του νησιού ανέρχεται σε μόλις 524.000 ευρώ.

Eurologic...


Πηγή: yannis-ioannou.com

Ο δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Χατζηδάκης για τα 12 στρέμματα στο Ελληνικό (ηχητικό στον ρ/σ Alpha 9,89 )

Καμπανάκι χτυπάει ο δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Χατζηδάκης: "Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι τον Φεβρουάριο του 2016 η Φυλή κλείνει... Εμείς όμως έτσι που παρουσιάζουμε το θέμα, θα τα κάνουμε τα σκουπίδια να τα έχουμε στην αυλή μας".

Άρα πρέπει να γίνει εκεί ένας χώρος -όχι για να θάβουμε τα σκουπίδια, αλλά- για να κάνουμε διαλογή και μεταφόρτωση των απορριμμάτων όπως θα γίνει σε όλους τους δήμους.

Το σχέδιο που έχει κάνει η κα Περιφερειάρχης είναι κάθε δήμος να διαχειρίζεται τα απορρίμματά του. Είναι η ώρα για έργα και όχι για λόγια. Οι δήμοι πρέπει να διαχειρίζονται μόνοι τους τα σκουπίδια με σύγχρονες μονάδες όπως γίνεται σε όλες της πόλεις της Ευρώπης.


Ακούστε στη συνέχεια όλα, όσα είπε ο κ. Χατζηδάκης στον ρ/σ Alpha 9,89:

Παιδικές χαρές Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης: 7 κλείνουν, 12 πιστοποιούνται

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση επισκευών και πιστοποίησης των παιδικών χαρών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε το γραφείο του Δημάρχου, καταργούνται άμεσα 7 παιδικές χαρές, ενώ αναμένεται η πιστοποίηση άλλων 12 παιδικών χαρών εντός του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα:

Δεν είναι υποκριτές... Είναι αρπακτικά !!!

Λύσσαξαν για τα 12 στρέμματα στο Ελληνικό που θα γίνουν πράσινο σημείο. Όταν βγήκαν στο σφυρί τα 6.240 στρέμματα του Ελληνικού έκαναν
τους Κινέζους.

Τώρα κατηγορούν την Βαλαβάνη, την Δούρου, τον ΣΥΡΙΖΑ , την Κυβέρνηση και όλους όσους συνωμότησαν για να γίνει το πράσινο σημείο στο Ελληνικό !

Για τα χιλιάδες στρέμματα και τα σκουπιδο-βουνά της Φυλής δεν μιλούν καθόλου. Για τα χιλιάδες στρέμματα στις Σκουριές το ίδιο. Για αυτά όποιος μιλά είναι γραφικός οικολόγος.

Αλλά έτσι είναι.. από την επένδυση των Αράβων στο Ελληνικό θα είχαν το κάτιτις τους... Από το πράσινο σημείο τι θα βγάλουν;

Κάτι βγάζουν και από αυτό...

Θ.Μ. 

Η «Ανατροπή στη Γλυφάδα» χαιρετίζει τις αποφάσεις που προωθούν το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων

«Πρώτο βήμα στην αναγκαία διαδικασία για την αποτροπή των φαραωνικών σχεδίων του ομίλου Λάτση και στην πορεία της δημιουργίας του Μητροπολιτικού
Πάρκου σύμφωνα με τη μελέτη του ΕΜΠ» θεωρεί η «Ανατροπή στη Γλυφάδα» την απόφαση της Νάντιας Βαλαβάνη για την παραχώρηση των 12 στρεμμάτων στο Ελληνικό προκειμένου να υλοποιηθεί το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Παράλληλα «χαιρετίζει την πολιτική βούληση της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση των σχεδίων αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος της κοινωνίας και όχι των εργολάβων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Θα γίνουμε Ζάμπια !...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ 08.06.2015

Ελληνικό: Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος στον "Αγρό"

Την Κυριακή 7 Ιουνίου, στο Ελληνικό, στον χώρο του «Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού» , με αφορμή τον γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον, διοργανώθηκε συνάντηση - εκδήλωση από την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», την Πρωτοβουλία «Ένα πάρκο για όλους», τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Βλαστός» και τον «Αγρό».

Πολλοί φίλοι παραβρέθηκαν, αντάλλαξαν μαζί μας τις ιδέες τους για τις καλλιέργειες του «Αγρού» και φύτεψαν μαζί μας ντομάτες. Ορισμένοι φεύγοντας πήραν και φυντανάκια ντομάτας για να τα φυτέψουν στο σπίτι τους. Επίσης προσφέραμε σε όλους ντοματάκια και αγγούρια παραγωγής του «Αγρού» που είχαν ωριμάσει.

Ν. Μπελαβίλας: για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

γράφει ο Νίκος Μπελαβίλας *

«Συνοπτικά, η πρόταση για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιλαμβάνει εκτός
των πρασίνων επιφανειών, δεκάδες χρήσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα κτιρίων (241 κτίρια με 370.000 τ.μ.).

Οι χρήσεις αυτές είναι: Χρήσεις αναψυχής με καφέ, εστιατόρια, το υδροπάρκο-θεματικό πάρκο στο Ολυμπιακό Slalom, το ενυδρείο, το κέντρο εμπορικών και επιστημονικών εκθέσεων και συνεδρίων στον πρώην Ανατολικό Αεροσταθμό, χρήσεις αθλητισμού με τον πόλο επαγγελματικού και λαϊκού αθλητισμού με γήπεδα, γυμναστήρια και ξενώνες αθλητών, χρήσεις πολιτισμού και έρευνας με το ερευνητικό κέντρο του ΕΛΚΕΘΕ, τα μουσεία των αρχαιολογικών συλλογών του Σαρωνικού και της αεροπορίας.

Περιλαμβάνει τις χρήσεις τουρισμού, θαλάσσιου τουρισμού και αναψυχής μαζί με τις εγκαταστάσεις ναυταθλητισμού στην Ολυμπιακή Μαρίνα και στον Άγιο Κοσμά. Περιλαμβάνει τέλος ένα τοπικό κέντρο εμπορίου και διοίκησης με καταστήματα μικρού εμπορίου και ιδιωτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διοίκησης πρόνοιας και εκπαίδευσης των γύρω δήμων.

Αργυρούπολη: Αχρήματα μαθήματα ΥΟGA στο Υπόστεγο, κάθε Πέμπτη στις 7.00μμ!


Η αλήθεια για την καθαρότητα των παραλιών και τις μετρήσεις

γράφει ο Θάνος Ματόπουλος *

Για το θέμα της καθαρότητας και ποιότητας των υδάτων κολύμβησης κάθε χρόνο στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου δημιουργείται θέμα με τις μετρήσεις που σπεύδει η ΠΑΚΟΕ να δημοσιοποιήσει πρώτη και δεν επιβεβαιώνει με τακτικές μετρήσεις.

Η έναρξη της περιόδου μέτρησης από το 2011 ορίζονταν με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, μετά από εισήγηση της Γενικής Γραμματείας Υδάτων και συνήθως άρχιζε τα τέλη Απριλίου.

Ανάλογα με τα μετεωρολογικά φαινόμενα (βροχές - δυνατοί άνεμοι) μπορεί να ξεκινήσει και αργότερα, φέτος ορίστηκε την 1η Ιουνίου, έχει διάρκεια 5 μηνών και θα γίνεται κάθε μήνα σε κάθε σημείο λήψης.

74η Επέτειος από την Μάχη της Κρήτης. Η εκδήλωση της Ένωσης Κρητών στο Άλσος Νέας Σμύρνης (video)

γράφει η Δήμητρα Σέκη

Στο Άλσος της Νέας Σμύρνης η Ένωση Κρητών παρουσίασε την εκδήλωση για τον εορτασμό της 74ης επετείου της Μάχης της Κρήτης, της επιχείρησης
κατάληψης της Μεγαλονήσου από τους Γερμανούς κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με το συνθηματικό όνομα «Επιχείρηση Ερμής».

Με την επιχείρηση αυτή οι Γερμανοί κατάφεραν να καταλάβουν το νησί από τις αγγλοελληνικές συμμαχικές δυνάμεις, ωστόσο αυτή τους η επιτυχία κόστισε τόσο πολύ, που δεν επιχείρησαν ξανά άλλη αεροπορική έφοδο της ίδιας κλίμακας κατά την διάρκεια του πόλεμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία με αναφορές στους πεσόντες της μάχης, ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε το σχήμα των φίλων της Ένωσης Κρητών.

Diapragmatefsi Pride...


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη 04.06.2015

Εναλλακτική Δράση: Γιορτή λήξης των Σεμιναρίων Ιστορίας στο αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, απόψε στις 8.00

Μετά από τρία χρόνια εθελοντικής συστηματικής επιστημονικής προσφοράς στη γνώση της ιστορίας με διοργάνωση σεμιναρίων ανοιχτών σε όλους τους πολίτες η Εναλλακτική Δράση θα πραγματοποιήσει την 3η γιορτή για τη λήξη και των φετινών σεμιναρίων.

Θα απολαύσουμε σπιτικούς μεζέδες σε συλλογικό τραπέζι από καλούδια που θα φέρουν οι φίλες και οι φίλοι θα πιούμε κρασάκι θα ακούσουμε ζωντανή μουσική και θα κουβεντιάσουμε σε μια φιλική παρέα.

Η γιορτή θα γίνει την Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 8.00 το βράδι στην παραλία του αυτοδιαχεριζόμενου πρ. κάμπινγκ Βούλας (200μ από το τέρμα του Τράμ Βούλας).

Η Ρένα Δούρου σήμερα στην τελετή υποδοχής της αρχαίας κεφαλής του Ερμή


Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, θα πάρει μέρος, σήμερα Δευτέρα, 8 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στην τελετή υποδοχής και παρουσίασης της αρχαίας κεφαλής του Ερμή, η οποία επαναπατρίστηκε ως προϊόν παράνομης εξαγωγής από την Ελλάδα.

Η τελετή, στην οποία θα μετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, θα λάβει χώρα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων: «Υποδεχόμαστε ένα αρχαιολογικό κόσμημα που επιστρέφει στον οργανικό του χώρο από τον οποίο είχε παράνομα αποκοπεί». Η ίδια, αφού υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια στέκεται σταθερά στο πλευρό του υπουργείου Πολιτισμού, στηρίζοντάς το με κάθε τρόπο στο έργο του, παρατήρησε ότι η επιστροφή της κεφαλής του Ερμή σηματοδοτεί το γεγονός ότι «σήμερα την κρίση θα την υπερβούμε συνολικά, ολιστικά, χωρίς εκπτώσεις σε θέματα πολιτισμού».

«Γιατί ο πολιτισμός δεν μπορεί να νοείται ως πολυτέλεια ή κάποιου είδους "παράπλευρη απώλεια" της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για τον άξονα για την υπέρβαση της κρίσης με όρους αξιοπρέπειας της κοινωνίας», σημείωσε η Περιφερειάρχης.

Οι κόκκινες γραμμές υπάρχουν όταν τηρούνται - Κάλεσμα συλλογής υπογραφών

Οι υπογραφές (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, email) στέλνονται στα e-mails: kklokiti@gmail.com, linafini@gmail.com, ppol@uth.gr. Η ενημέρωση του πίνακα υπογραφών γίνεται μια φορά την ημέρα.

Αυτή η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών κατά οποιασδήποτε συμφωνίας με τους δανειστές που θα περιλαμβάνει νέα μέτρα λιτότητας απευθύνεται στον κόσμο της Αριστεράς και των κινημάτων, που δεν του αξίζει να παραμένει σε αυτή την παραλυτική αναμονή, ούτε να ανεχτεί -πολύ περισσότερο να αναγκαστεί να υπερασπιστεί- μορφές μνημονιακής διολίσθησης.

Στη σημερινή συγκυρία δεν αρκεί να διεξάγεται η συζήτηση με επιθετικούς προσδιορισμούς του τύπου «έντιμη - επώδυνη», καθώς είναι πασιφανές ότι η όποια συμφωνία -ή η μη επίτευξή της- θα σφραγίσει την πορεία του κόσμου της εργασίας αλλά και της Αριστεράς για πολλά χρόνια.

Αλλάζει το Δ.Σ. του σπηλαίου...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 07.06.2015