Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ

γράφει ο Νάσος Ηλιόπουλος


Ο αντίπαλος μας πήρε στα σοβαρά. Πίστεψε δηλαδή ότι όντως αποτελούμε συστημικό κίνδυνο. Όχι με όρους οικονομικούς, αλλά με όρους πολιτικούς.


Μας αντιμετώπισαν ως απειλή για την ηγεμονία του νεοφιλελεύθερου παραδείγματος. Ως το παράδειγμα που έπρεπε να τσακιστεί, έτσι ώστε μαζί μ' αυτό να τσακιστεί και κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης, κάθε ελπίδα ανατροπής σε όλη την Ευρώπη.

Εμείς δεν πήραμε τον εαυτό μας στα σοβαρά. Δεν οργανωθήκαμε ποτέ για πραγματική μάχη. Το βασικό σημείο της στρατηγικής που μας έφερε εδώ ήταν η ευκολία με την οποία ολόκληρη η δουλειά μας στήθηκε πάνω στο πιο καλό από τα καλά σενάρια:

Τέσσερις θετικές αποφάσεις από το νέο Δ.Σ. της "Ελληνικό Α.Ε."

Στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. που έχει την ευθύνη διαχείρισης όλου του χώρου του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού, ορίστηκε από 1 Ιουλίου νέο ΔΣ στο οποίο συμμετέχει και ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης.

Ανάμεσα στις πρώτες αποφάσεις του νέου ΔΣ είναι και οι εξής:

1) Επαναφορά στο χώρο, συλλόγων που είχαν εκδιωχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και την προηγούμενη διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

Ήδη αποφασίστηκε να παραχωρηθεί εκ νέου η χρήση των χώρων που χρησιμοποιούσαν η Ένωση Ποντίων Σουρμένων και ο Σύλλογος Κρητών Ελληνικού ο Ψηλορείτης.

Δυσαρμονίες

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Θεσμική δυσαρμονία με την πρόεδρο της Βουλής διαπίστωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Και, καθόλου τυχαία, το Μαξίμου έδωσε τη διαπίστωση στη δημοσιότητα.

Να ήταν όμως μόνο αυτό! Αν σύμφωνα με την κλασική μας αντίληψη ο άνθρωπος είναι το σύνολο από τις εμπειρίες του, η Αριστερά που κυβερνά σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είναι το σύνολο από τις δυσαρμονίες της.

Δυσαρμονίες που βαραίνουν όχι μόνο ιδεολογικά, ηθικά, και πολιτικά. Αλλά και φρενάρουν το τεράστιο έργο που αυτή η κυβέρνηση έχει μπροστά της.