Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

«Sid and Nancy» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας στο Μοσχάτο, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας συνεχίζονται με τη σπουδαία ταινία «Sid and Nancy» (1986) του Άλεξ Κοξ, αυτή την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το κουτί οικονομικής
στήριξης των προσφύγων.

1ο Κallithea Night Run στην Πλατεία Τζιτζιφιών, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

«Ας μην το κρύβουμε, διψάμε για ουρανό»

του Πέτρου Κατσάκου

Δεν ήταν μόνο οι αναφορές της πλειονότητας των ομιλητών στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας. Δεν ήταν μόνο οι επισημάνσεις του Αλέξη Τσίπρα στο έργο των δύο αυτών υπουργείων. Δεν ήταν οι σταυροί του Νίκου Φίλη και του Ανδρέα Ξανθού.

Μαζί με αυτά -και πάνω από όλα αυτά- ήταν η κοινή πεποίθηση πως πολιτικό πρόταγμα αυτού του κόμματος είναι η ανασύσταση και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Όχι με την αυτοκαταστροφική και απαξιωμένη μορφή που είχε λίγο πριν διαλυθεί από τα Μνημόνια, αλλά ενός κοινωνικού κράτους βγαλμένου μέσα από τα σπλάχνα της Αριστεράς.

Πώς έχουν διατεθεί οι 58.000 ευρώ που εισπράχθηκαν από το ενοίκιο του κληροδοτήματος του 1ου Δημοτικού Σχ. Ελληνικού;

Με έγγραφο ερώτημα ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης Βασίλης Μπούκας ζήτησε να πληροφορηθεί μετά τον πρόσφατο διακανονισμό
των οφειλών του μισθωτή που νοικιάζει το οικόπεδο - κληροδότημα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελληνικού, τι ποσό καταβάλλει ο μισθωτής κάθε μήνα στο δήμο, τι εισέπραξε έως τώρα ο δήμος και αν τα έσοδα του ενοικίου διατέθηκαν στα σχολεία για επισκευές και σε ποια.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών που ανέλαβε να απαντήσει στο ερώτημα αντί να διευκρινίσει περιέπλεξε περισσότερο τα πράγματα.

Ενώ επιχειρείται διεύρυνση του τηλεοπτικού πραξικοπήματος, στην επόμενη διάσκεψη του ΣτΕ θα κριθεί η συνταγματικότητα

Π. Πολάκης: Η λαϊκή κυριαρχία δεν ανατρέπεται από σκοτεινά παιχνίδια των παρακέντρων της διαπλοκής
«Πάρτε το χαμπάρι, δεν κάνουμε πίσω. Η "Ελευθερία" της προπαγάνδας υπέρ των 100 οικογενειών που απομυζούν τη χώρα 70 χρόνια τελείωσε!!!».


«Η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να καταλάβει την κυβέρνηση δια του δικαστικού σώματος. Ό,τι δεν κατάφερε με την ψήφο του λαού φαντασιώνεται ότι θα το καταφέρει με δικαστικές αποφάσεις!» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με μήνυμά του στο facebook.

Η ταινία «Avatar» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 8.30μμ

Η αμερικάνικη περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας (2009) του James Cameron «Avatar» θα προβληθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: James Cameron
Πρωταγωνιστούν: Sam Worthington, Zoe Saldana , Sigourney Weaver, Stephen
Lang

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ηλιούπολη: Μαντολινάτα για την Αλληλεγγύη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 7.30μμ

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 7.30μμ το Δίκτυο Αλληλεγγύης "ΗΛΙΟΥ-πόλις" διοργανώνει εκδήλωση με το κουιντέτο της Αθηναϊκής Μαντολινάτας «Νικόλαος Λάβδας» σε έργα Χατζηδάκη, Λάγιου, Calace, Mandonico κ.α. Στο τραγούδι η Ιωάννα Φόρτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο
Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Μαρίνου Αντύπα και Ελευθερίου Βενιζέλου, Ηλιούπολη.

Είσοδος με προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας.