Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΑΕΚ δικαιούται και πρέπει να κατασκευάσει το γήπεδό της στη Ν. Φιλαδέλφεια

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα δημοσιεύματα που επιδιώκουν να φέρουν σε αντιπαράθεση τον ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο της ΑΕΚ.

  • Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η ΑΕΚ δικαιούται και πρέπει να κατασκευάσει το νέο γήπεδό της στο οικόπεδο που της έχει παραχωρηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κατατεθεί και συζητηθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο θα στηρίξει τη κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και, εφόσον χρειαστεί, θα υποβάλλει βελτιωτικές προτάσεις για τη πλήρη διασφάλιση των συμφερόντων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και για τη καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Ελληνικό-Αργυρούπολη : ανοικτή επιστολή Πέτρου Σιδηρόπουλου


Φίλε και φίλη συντοπίτη,

Μετά από μια μακρόχρονη και μεστή παρουσία στα αθλητικά, κοινωνικά και δημοτικά δρώμενα στην πόλη μας, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σου και να σε ενημερώσω ότι εκ μέρους μιας μερίδας ψηφοφόρων και υποψηφίων συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης, με πολλά και μεγάλα ΨΕΜΑΤΑ στήθηκε ένας βρώμικος πόλεμος εναντίον μου.

Λασπολογούν και προσπαθούν να δημιουργήσουν με ψέματα μια πλασματική εικόνα με στόχο την προσωπική τους προβολή και παράλληλα της παράταξης που εντάχθηκαν.


Η παραπληροφόρηση και τα ψέματα καθημερινά δίνουν και παίρνουν με σκοπό να με αναγκάσουν να ανοίξω "παρτίδες" έτσι ώστε να πέσω στο ίδιο επίπεδο.

Προσωπικά σε όλους αυτούς θα απαντήσω μετά τις εκλογές και δεν θα τους παρακολουθήσω τώρα, γιατί ποτέ δεν το έπραξα.


Θέλω να πιστεύω ότι ο βρώμικος πόλεμος ξεκίνησε από την ημέρα που δήλωσα ότι στηρίζω τον Χρήστο Κορτζίδη.


Επειδή δεν με απασχολεί η επιλογή των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων άλλων παρατάξεων, έχω την απαίτηση να σεβαστούν τη δική μου επιολογή που θα κριθεί τον Μάιο.


Γι' αυτό λοιπόν τους καλώ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όπως αρμόζει στο λειτούργημα που θέλουν να επιτελέσουν προσφέροντας εθελοντικά στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Τελειώνοντας κάνω γνωστό ότι είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω κάθε κακοπροαίρετη πρόκληση που θα στοχεύει στη σπίλωση της προσωπικότητάς μου.


Πέτρος Σιδηρόπουλος

"ΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ" : Παρουσίαση υποψηφίων δημοτικών συμβούλων την Τετάρτη 2 Απριλίου



η Νέα Σμύρνη αλαλάζει

γράφει ο Αχιλλέας Παυλίδης *

Το τοπίο στην Νέα Σμύρνη λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου έχει κάτι το σουρεαλιστικό. Από την μια, η παράταξη που κέρδισε τις εκλογές έχει σπάσει στα δύο, από την άλλη οι δυο κύριες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αυτοδιαλύθηκαν και έτρεξαν πρόθυμες να στελεχώσουν την παράταξη του ενός εκ των δυο (πρώην;) συνεταίρων.

Και οι δυο συνδυασμοί των πρώην συνεταίρων αυτοπαρουσιάζονται ως «ανεξάρτητοι» και «υπερκομματικοί», ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να θολώσουν τα νερά, και να αρπάξουν μερικές ψήφους από κόσμο που διαφορετικά θα τους μαύριζε αν είχαν
το σθένος να παραδεχτούν ότι εφαρμόζουν κατά γράμμα όλες τις νεοφιλελεύθερες συνταγές που επιβάλει η τρόικα στους δήμους μέσω της κυβέρνησης. Και βέβαια ούτε ανεξάρτητοι είναι, ούτε υπερκομματικοί, αφού για να μπορείς στοιχειωδώς να διεκδικήσεις τέτοιους τίτλους πρέπει να διαθέτεις κάποια ελάχιστη υπόσταση ως δημοτική παράταξη. Θα πρέπει δηλαδή να έχεις ένα καταστατικό, αρχές δεοντολογίας, και φυσικά να τα εφαρμόζεις με εσωτερικές λειτουργίες που να διασφαλίζουν διάλογο και δημοκρατικό τρόπο λήψης αποφάσεων. Τι από όλα αυτά διαθέτουν οι δυο πρώην συνέταιροι; Τίποτα απολύτως. Πρόκειται απλά για συνονθύλευμα προσώπων που καταρτίζουν ψηφοδέλτια με μόνο στόχο την ανάληψη της εξουσίας. Προσώπων που είναι ενεργά στελέχη διάφορων κομμάτων, κάνοντας τους συνδυασμούς στην πραγματικότητα διακομματικούς και όχι υπερκομματικούς όπως λένε. Γιατί βέβαια είναι τελείως διαφορετικό να στηρίζει έναν συνδυασμό ένα κόμμα πάνω σε πολιτική συμφωνία, και άλλο να στηρίζεται από πολλά κόμματα πάνω σε μικροπολιτικές στρατηγικές που είναι και προσωπικές πολλές φορές.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ : παρουσίαση των 40 πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων το Σαββάτο 5 Απριλίου


Με μεγάλη και μαζική συμμετοχή των μελών της παράταξης "ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ" Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η συνέλευση της παράταξης.

Μετά την εισήγηση που έκανε στην συνέλευση ο υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Ταστάνης παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα τα πρώτα 40 ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων. Στη συνέχεια έγινε η
παρουσίαση των θέσεων και του προγράμματος της παράταξης.

Η δημόσια παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων θα γίνει το Σάββατο 5 Απριλίου στις 19:30 στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Κ. Αθανάτου 22 (δίπλα στα ΕΛΤΑ Τερψιθέας).

φιλελεύθερες κωλοτούμπες και στο Άγιο Δημήτριο

ΟΙ ΦΙΛΤΑΤΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ  ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ  "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" που "υποψιάζεται" ότι κάνει η Δήμαρχος?


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ  ΤΟ 2010 :

"Ακόμα τρία ηχηρά ονόματα στηρίζουν το Νίκο Λαζαρόπουλο με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"  Προσχώρηση Αδαμόπουλου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Αδαμόπουλος αποδέχτηκε πρόταση του Δημάρχου Νίκου Λαζαρόπουλου να είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συσπείρωσης στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Προηγήθηκε συνάντηση των δυο αντρών και φίλων την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και την επομένη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Αδαμόπουλος αφού ευχαρίστησε τον μέχρι τότε επικεφαλής της παράταξής του Δημοτική Δημιουργική Συνεργασία κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους, φίλους και φίλες της παράταξης. Και ο Μιχαλόπουλος στο πλευρό του Λαζαρόπουλου. Το ιστορικό στέλεχος της ευρύτερης φιλελεύθερης παράταξης Αναστάσιος Μιχαλόπουλος μετά από διάλογο που είχε με το Δήμαρχο Νίκο Λαζαρόπουλο για το παρόν και το μέλλον του Δήμου αποφάσισε να προσχωρήσει στην παράταξή του και θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές".

Ρένα Δούρου: Οι καταθέσεις που θα έπαιρνε ο Τσίπρας, εξανεμίστηκαν από τον Στουρνάρα

Να… ξορκίσει τη στρατηγική του εκφοβισμού που ακολουθεί η κυβέρνηση, αναφορικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου, με τη συνέντευξη την οποία παραχωρεί στο “Παρόν της Κυριακής”.

Η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθαρίζει ότι “το πάρτυ συμφερόντων” τελειώνει στη μεγαλύτερη εκλογική Περιφέρεια της χώρας, εξαπολύει επίθεση κατά του Γιάννη Σγουρού, και σημειώνει χαρακτηριστικά με νόημα για τις πολιτικές εξελίξεις :

“Οι μάσκες έχουν πλέον πέσει. Οι καταθέσεις που θα “έπαιρνε” ο Τσίπρας, εξανεμίστηκαν από τον Στουρνάρα. Ο κόσμος μας γνωρίζει πλέον όλους καλά, και αντιλαμβάνεται ότι η μόνη αληθινά πατριωτική επιλογή, που θα βάλει τα συμφέροντα της Ελλάδας πάνω από δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ”, σχολιάζει η Ρένα Δούρου.

Πηγή

η Ρένα Δούρου στη συνάντηση δομών αλληλεγγύης και αντίστασης

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. 


Στιγμιότυπα από την χθεσινή επίσκεψη της Ρένας Δούρου στο Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου όπου συναντήθηκαν δομές Αλληλεγγύης και Αντίστασης.