Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Περιφερειακό Συμβούλιο: ομόφωνα το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής στο Πέραμα

Κατερίνα Θανοπούλου,
Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής
Ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος», προϋπολογισμού
320.000 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες κοινωνικές δομές που αυτή τη στιγμή απουσιάζουν από το Πέραμα, ώστε να αναπτυχθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι η παρατεταμένη ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος υπερβαίνει το 50% και έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη. Περισσότερο δοκιμαζόμενα είναι τα παιδιά, με τον υποσιτισμό να αγγίζει σε αυτά το 40%-50%, αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα και η νεολαία της περιοχής.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Περάματος, περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

Ας δούμε μερικές "αλήθειες"...


Αφού δεν πέρασε η τρομοκρατία, η ΝΔ προσπαθεί να μας πείσει ότι κάνει έργο, "λέγοντας αλήθειες". Ας δούμε μερικές...

"Αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά τη βία με το νέο αθλητικό νόμο"
Εξαιρούνται επιθέσεις βαλτών του "τίγρη" στη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας.


"Διανείμαμε 100.000.000 από το πρωτογενές πλεόνασμα σε ένστολους."
Μπόνους παραγωγικότητας.


"Ρυθμίζουμε τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές σε 100 δόσεις"
Μπορεί να σας χαρατσώνουμε, αλλά το κάνουμε με τρόπο.

Δημοκρατική επαναθεμελίωση για Ελλάδα και Ευρώπη - Άρθρο της Ρένας Δούρου στην εφημερίδα RealNews

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είναι μια κυβέρνηση άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. Μια κυβέρνηση που έχει υποβαθμίσει ως το μη παρέκει τη Δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε. Μια κυβέρνηση που έχει κηρύξει και συνεχίζει ανηλεή πόλεμο κατά των πολιτών. Μια κυβέρνηση που απαξιώνει και αποδυναμώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί τη θέλει μόνο τυφλό, εκτελεστικό όργανο των πολιτικών λιτότητας.

Στην Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύουμε καθημερινά ότι οι πολιτικές λιτότητας δεν είναι μονόδρομος. Όπως και οι πολιτικές απαξίωσης της δημόσιας διοίκησης και των λειτουργών της. Ότι η κοινωνική πολιτική μπορεί και οφείλει να είναι η πρώτη προτεραιότητα σε μία καθημαγμένη χώρα.

Και όλα τούτα έχοντας απέναντί μας μια εχθρική κυβέρνηση που, για παράδειγμα, αναιτίως περιορίζει τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών και οδικών έργων - η Τράπεζα της Ελλάδας δεν προχώρησε στην κατανομή χρηματοδότησης ύψους 9 εκατομμυρίων ύστερα από σχετικά μέηλ του υπουργείου Ανάπτυξης. Έργων κρίσιμων για την ασφάλεια των πολιτών ενώ παράλληλα βάζει σειρά γραφειοκρατικών προσκομμάτων κατά της νέας περιφερειακής διοίκησης. Αυτή η στάση έχει όνομα: εκλογικές σκοπιμότητες.

Μια κυβέρνηση που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα σαν να ήταν προσωπική της περιουσία, μια κυβέρνηση που περιφρονεί την αυτονομία της ΤΑ, μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας εχθρικά λόγω της… διοίκησής της μην υπολογίζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας, είναι ανάξια του ονόματός της.

14η αγωνιστική: Αποτελέσματα στην Β΄κατηγορία της ΕΠΣΑ - βαθμολογίες

Για την 14η αγωνιστική στον 1ο Όμιλο της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣΑ το Καλαμάκι πέτυχε νίκη 2-0 εκτός έδρας επί του ΓΣ Καισαριανής με γκολ των Κοκκιναρά (78') και Μπουζά (90').

Αντίθετα η Γλυφάδα γνώρισε νέα βαριά ήττα 5-1 από τον Αθηναϊκό με το γκολ της τιμής να πετυχαίνει ο Βενάρδος στο 40'.


Στον 2ο Όμιλο της Κατηγορίας νέα ήττα (3-0) γνώρισε ο ΑΟΝΑργυρούπολης στα Μελίσσια.

Στον Ταύρο ο Άγιαξ με δυο γκολ των Κτενά (41') και Αρβανιτάκη (92') ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 και νίκησε την ΑΕ Περιστερίου με σκορ 2-1.

Στον 3ο Όμιλο η Λαύρα ηττήθηκε στην Αργυρούπολη 1-0 από την Ανθούπολη και η Τερψιθέα 2-1 εκτός έδρας από την Κηπούπολη - το γκολ της Τερψιθέας ο Ζουμπουρλής στο 86'.

Η Δάφνη Π.Φαλήρου έφυγε από το Περιστέρι αποσπώντας ισοπαλία 2-2 από την Άμιλλα με τέρματα των Κνέζετιτς (3') και Δρακα (83').







Μετά την 14η αγωνιστική οι βαθμολογίες της Β' Κατηγορίας της ΕΠΣΑ διαμορφώθηκαν ως εξής:

16η αγωνιστική: Αποτελέσματα 2ου Ομίλου στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Την πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με το Αιγάλεω μοιράζεται ο ΓΣ Αργυρούπολης στο συναρπαστικό κι αμφίρροπο πρωτάθλημα του 2ου Ομίλου που εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία της Αγίας Παρασκευής και αύξησαν τη διαφορά στους τρεις βαθμούς.

Αυτή τη φορά ο ΓΣ Αργυρούπολης με γκολ των Λεβέντη (43') και Χιόνη (70') νίκησε το Ρουφ με σκορ 2-0.

Ο Χαραυγιακός νίκησε εκτός έδρας 1-0 τη Θύελλα Αγ.Δημητρίου με γκολ Ντάκοβ (75'), ενώ στη Διάνα Ηλιούπολης κατακυρώθηκε χωρίς αγώνα το 3-0 επί του Ακάδημου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

16η αγωνιστική: Αποτελέσματα 1ου Ομίλου στην Α΄κατηγορία της ΕΠΣΑ

Το Καματερό γκρέμισε στην 4η θέση της βαθμολογίας τον Φωστήρα Ηλιούπολης με το βαρύ 4-0.

Ήττα έκπληξη εντός έδρας γαι την Ηλιούπολη που ηττήθηκε με 1-0 από τον Άγιο Δημήτριο με εύστοχο πέναλτι του Κοκλίδη (43').

Εντός έδρας ήττα 3-1 και για τα Σούρμενα από τον ΑΟ Περιστερίου. Για την ομάδα των Σουρμένων σκόραρε ο Αναστασόπουλος στο 58'.


Ήττα και για το Παλαιό Φάληρο εκτός έδρας με 1-0 από το δεύτερο στη βαθμολογία Χαϊδάρι.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής του Ομίλου:

Μπάσκετ ΕΣΚΑΝΑ: Κυνηγά την άνοδο το Ελληνικό

Η ομάδα του Ελληνικού πήρε ακόμα ένα δίποντο και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις θέσεις που οδηγούν στη Β' ΕΣΚΑΝΑ.
Ήττες για ΑΟΝΑ, ΑΣΗ και Ερμή.


Α' ΕΣΚΑΝΑ

13η αγωνιστική

ΑΟΝΑ - ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 62-72 (26-35)
ΑΟΝΑ (Τριαντάφυλλος-Τάγκαλος): Κουνενής, Παπαδόπουλος 7, Μανίκας Κ. 7, Καλογερόπουλος 8 (1), Παρασκευόπουλος 6, Παπαϊωσήφ 17, Μανίκας Γ. 3, Χριστοδουλόπουλος 6, Ζαφειρόπουλος, Γκαβασιάδης 8
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Τσαπάκης, Βιτζηλαίος ): Σταυρούλης, Φωτόπουλος 14(1), Σουρλής 15(3), Κανέλλης 9(1), Ραλλάτος 7, Κόλιας 5, Χατζής 2, Αναστασόπουλος 3(1), Σκιαθίτης 5(1), Πολυχρονόπουλος 12(2)

Γ' ΕΣΚΑΝΑ

13η αγωνιστική

ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΓΑΣ ΕΛΕΥΣΙΣ 68-81 (29-47)
ΕΡΜΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ (Γιαννακόπουλος): Πελιβανίδης, Φύτρος, Μανωλιάδης 8, Βλάχος Ε., Παππάς 13(1), Μενιουδάκης, Φραγκιουδάκης 5(1), Κανίνης 4, Σιούτης 3(1), Κεφαλληνός 12, Βλάχος Γ. 15 (2), Μακρυωνίτης 5
ΓΑΣ ΕΛΕΥΣΙΣ (Μαυρογιάννης): Παπαϊωάννου 16, Στεφάνου 20(3), Παρμαξίδης, Καρράς 11, Παραλής 2, Αντωνίου 13(2), Κοσκινάς 9, Λάσκος 6(1), Νερούτσος, Μαρούγκας 4

ΟΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ 54-42 (34-22)
ΟΚΕ (Διολέτης, Τσικίνας): Μπακογιάννης, Τηγάνης 23(5), Αντωνάρας 4, Πατάλας 8, Χρήστου, Παπαρηγόπουλος 4, Δούκας, Ντάφας, Αρβανίτης 11(1), Κουρίλας 4, Λιώρης ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (Καρατζούνης): Κοντογιάννης, Ριζούλης, Χατζηγώγος, Τσαγκάς 4, Ρόζος, Πετς 8, Καμακάρης 10, Σταθόπουλος 12(2), Λύρας, Παπαδημητρίου 2, Γραικούσης 6, Μελισσάρης

ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜ. 50-49 (33-25)

ΑΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (Νικολαίδης, Ιτζελέρ): Καρασούλος 3(1), Μαγγωνάκης 17, Κουτσαύτης, Ευστρατίου 2, Λεβαδείτης, Αγγελάκης, Παπαμαρινόπουλος 9, Ρούμελης 8, Θεολογίτης 2, Ζαραϊδώνης 9(1)
ΔΑΦΝΗ ΑΓ ΔΗΜ. (Τάσος Καλαμπόγιας): Ζέρβας 4, Μπάκας 4, Ρούσσης 9, Φλέγκας 15, Αλεξανδόπουλος 11(3), Θεοδώρου 3(1), Κασβής, Ελενίτσας, Παπανικολάου, Κακαράτζας 3

Μπάσκετ Α1 Γυναικών: Σαρωτική εμφάνιση του Ελληνικού και παραμονή στην κορυφή

Εύκολο απόγευμα είχε το Ελληνικό στην εντός έδρας αναμέτρησή με την Αναγέννηση Ν.Ρ., την οποία συνέτριψε με 80-56.

Το συγκρότημα της Ελένης Καπογιάννη ήταν σαρωτικό και «καθάρισε» την υπόθεση νίκης απέναντι στο Νέο Ρύσιο από το πρώτο μέρος. Έτσι, παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης στην Α1 Γυναικών, ύστερα από δώδεκα αγώνες, μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Πρωτέα Βούλας.

Δεκάλεπτα: 23-9, 40-20, 60-33, 80-56.
 
Ελληνικό (Καπογιάννη): Παπαμιχαήλ 8, Σταμάτη 7, Καλογήρου 7 (1), Κοσμά 9 (1), Μαγκλάρα 4, Μπαλτά, Νικολαΐδου 6, Χαλιβέρα 16 (2), Τζόνσον 8, Μπόνη 8 (2), Φουράκη Β. 3 (1), Φουράκη Σ. 4.
Αναγέννηση Νέου Ρύσιου (Καφαντάρη): Μαραγκού, Παπαβασιλείου 8, Γράψα, Μούρτου, Σταυρίδου 8 (1), Τζήκου, Μούλη 12, Σκιαδοπούλου 15, Λόγκαν 13.

Πηγή: www.sinergasia.gr