Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Αναπάντητα τα ερωτήματα για το "πήγαινε-έλα" των οργάνων των παιδικών χαρών στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Αναπάντητα αφήνει η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης τα ερωτήματα που τίθενται από την αντιπολίτευση και από ενεργούς πολίτες
της πόλης σχετικά με την τύχη των οργάνων των παιδικών χαρών και άλλων δημόσιων χώρων.
 

Δημιουργικό Σάββατο, για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, με το Πνευματικό Κέντρο Μοσχάτου-Ταύρου

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων συνεχίζει το νέο κύκλο δράσεων για τα παιδιά, «το Δημιουργικό Σάββατο».

Πρόκειται για μία καινοτόμα δράση που έχει ως στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, ηλικίας 5 έως 12 ετών, μέσα από δραστηριότητες ψυχαγωγίας.

Η γιόγκα μπορεί να κάνει καλό στους χρόνιους πόνους της μέσης

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει κάπως στην μείωση των χρόνιων πόνων της μέσης και μάλιστα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Όμως η βελτίωση είναι συνήθως μικρή έως μέτρια και δεν διασφαλίζει ότι ο ασθενής θα δει ουσιαστική βελτίωση.

Όλγα Γεροβασίλη: Συνειδητό ψέμα από την πλευρά της ΝΔ οι 27.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Συνειδητό ψέμα από την πλευρά της ΝΔ είναι οι υποτιθέμενες 27.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89.

«Όσα ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχουν καμία επαφή με την αλήθεια», υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη σημειώνοντας ότι ο αριθμός που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ αφορά την απασχόληση στο Δημόσιο και όχι νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η άλλη -θετική- πλευρά στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων - Ρεπορτάζ της Huffingtonpost στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου

Θησείο, 72ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Ανδρέας Κάλβος», τελευταία βδομάδα μαθημάτων για το 2016.

Στην αυλή του σχολείου οι δάσκαλοι καλούν τα παιδιά να αφήσουν τα παιχνίδια και τις μπάλες - αυτά, τρέχοντας, στοιχίζονται σε γραμμές. Ένας δάσκαλος τους μιλάει, σε κάποια απευθύνεται με το μικρό τους. Ξενικά ονόματα, αλλά δικά μας παιδιά.

Μαθήματα παρασκευής καλλυντικής κρέμας στον Δήμο Ηλιούπολης, το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Ιανουαρίου

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης διοργανώνει μαθήματα παρασκευής καλλυντικής κρέμας.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν τις ημέρες:
Σάββατο 28/01/2017 και ώρες 10.00-13.00, 14.00-17.00, 17.15-20.15 και
Κυριακή 29/01/2017 και ώρες 10.00-13.00, 14.00-17.00, 17.15-20.15

Η πίεση του αίματος αυξάνεται παγκοσμίως, προκαλώντας ολοένα περισσότερους θανάτους

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει παγκοσμίως ο ρυθμός αύξησης της συστολικής πίεσης του αίματος, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές,
με επικεφαλής τον δρα Κρίστοφερ Μάρεϊ του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of American Medical Association), ανέλυσαν στοιχεία από 844 μελέτες από 154 χώρες. Τα στοιχεία αφορούσαν συνολικά 8,7 εκατομμύρια ανθρώπους και κάλυπταν την περίοδο 1980-2015.

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στη Νέα Σμύρνη, την Πέμπτη 19 & την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών ετησίως υπολογίζεται στις 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητά της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας των σημαντικών προόδων της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις, όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Το αλκοόλ ανοίγει την όρεξη επιδρώντας στον εγκέφαλο

Το αλκοόλ δημιουργεί στον εγκέφαλο ένα αίσθημα πείνας, ενεργοποιώντας έτσι τα εγκεφαλικά σήματα που λένε στο σώμα ότι πρέπει να φάει περισσότερο.

Αυτό αποκαλύπτει μια νέα
βρετανική επιστημονική έρευνα, που έγινε σε πειραματόζωα (ποντίκια).

Έναρξη του Β' Κύκλου Μαθημάτων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Ηλιούπολης - Το πρόγραμμα

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου διαλέξεων που διεξήχθησαν στα πλαίσια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Ηλιούπολης, από τον Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Θάνο Βερέμη, με θέμα την Ελληνική Επανάσταση, συνεχίζεται η λειτουργία του σπουδαίου αυτού θεσμού με νέο κύκλο διαλέξεων.

Ο νέος αυτός κύκλος περιλαμβάνει πέντε διαλέξεις του Καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ιωάννη Μάζη, με ανάλυση θεμάτων που είναι ιδιαιτέρως επίκαιρα και ενδιαφέροντα μέσα σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον ανατροπών και ανακατατάξεων.

Θέλετε να σταματήσετε τον βήχα; Φάτε σοκολάτα!

Τώρα το χειμώνα με το κρύο, τα κρυολογήματα και οι ιώσεις έχουν την τιμητική τους. Κι ένα από τα συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν για πολύ καιρό είναι ο βήχας.

Δοκιμάζουμε τα πάντα.
Καραμέλες, ζεστά, σιρόπια. Τώρα, Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν ένα άλλο ιατρικό για τον βήχα. Την σοκολάτα. Ναι, καλά διαβάσατε. Την σοκολάτα.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για απασχόληση 4.000 ανέργων στην Υγεία - Ενστάσεις μέχρι 16 Ιανουαρίου

Aναρτήθηκε χθες από τον ΟΑΕΔ ο προσωρινός πίνακας κατάταξης μακροχρόνια ανέργων για 4.000 θέσεις εργασίας του "ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας" καθώς και ο πίνακας αποκλεισμένων για το ίδιο πρόγραμμα.

Ο πίνακας περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ από 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους φορείς υποδοχής, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της δημόσιας πρόσκλησης.

Όταν ο ανίκανος υπουργός δεν παραιτείται, απολύεται...

Τουλάχιστον ο Δημήτρης Βίτσας είχε το θάρρος να το παραδεχθεί ότι η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη στη Λέσβο, όπου οι πρόσφυγες αφέθηκαν
να ξεπαγιάσουν στις σκηνές τής ντροπής.

Αλίμονο, ωστόσο, αν αυτό είναι αρκετό για να συγχωρηθούν οι ευθύνες όσων είναι αρμόδιοι, με πρώτο και κύριο τον Γ. Μουζάλα. Ο άνθρωπος είναι γιατρός εγνωσμένης αξίας, με χρόνια προσφοράς στο ακτιβιστικό κίνημα.

Καλλιθέα: Πρωτοχρονιάτικη Πίτα και Βραβεία «Δεληγιώργη» από τους Αργοναύτες Κομνηνούς Καλλιθέας

Οι εκδηλώσεις της Κοπής της Πίτας του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύτες Κομνηνοί» και η εορτή του Αγίου Ευγενίου θα πραγματοποιηθούν στις 22 Ιανουαρίου.

Το πρωί στις 9:00, στον Άγιο Νικόλαο Καλλιθέας, θα γίνει η εορταστική δοξολογία με την καθιερωμένη αρτοκλασία.