Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Μπάμπης Μπεχλιβανίδης: Έφυγε ο αριστερός δήμαρχος της Νέας Σμύρνης

Ο Μπάμπης Μπεχλιβανίδης, ο απλός αγωνιστής και μεταδιδακτορικός δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, έφυγε σήμερα σε ηλικία 88 ετών. Η Νέα Σμύρνη θα αποχαιρετήσει τον δήμαρχό της
τη Δευτέρα στις 2.00μμ στην Αγία Φωτεινή.

Ο Μπάμπης Μπεχλιβανίδης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1929, με καταγωγή από τη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας. Έφθασε στην Αθήνα με τους γονείς του σε ηλικία δύο ετών για να συνδέσει το όνομα του με τη Νέα Σμύρνη.

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μήνυσε τη Λίμνη Βουλιαγμένης για το πάρτυ της ντροπής

του Γιώργου Λαουτάρη


Με μήνυση κατά του αγορανομικού υπευθύνου της επιχείρησης που εκμεταλλεύεται τη Λίμνη Βουλιαγμένης αντέδρασε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στο γαμήλιο πάρτυ με ζωντανή μουσική που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, όπως αποκάλυψε το 3vita.gr.

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης ο Δημοσθένης Δόγκας, αναφερόμενος στο βίντεο που έστειλε δημότης στο 3vita.gr όπου αποδεικνύεται ότι το Μνημείο της Φύσης μετατράπηκε για μια νύχτα σε πριβέ live club της τραγουδίστριας Demy.

Παρουσίαση της ολοκληρωμένης ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας με θέμα την «Ολοκληρωμένη Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου» παρεβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιας Αθήνας Χρήστος
Καπάταης την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής.

Ο Χρ. Καπάταης παρουσίασε τις βασικές πτυχές του έργου και άκουσε τις απόψεις από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της Καλλιθέας.

Κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Ταύρο υπέρ των προσφυγόπουλων

Σε μια μοναδική πράξη αλληλεγγύης προχώρησαν τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Ταύρου.

Οι μαθητές αποφάσισαν και έκαναν κατάληψη την περασμένη Παρασκευή (14/10) με ένα και μοναδικό αίτημα: Να έρθουν παιδιά προσφύγων στο Γυμνάσιο και να κάνουν μάθημα στο σχολείο τους, μετά το δικό τους ωράριο.

Τέλος οι εργολάβοι στο δημόσιο

Ψηφίσθηκε η κοινή τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία τρία Υπουργεία (Εσωτερικών και Διοικητικής
Ανασυγκρότησης, Υγείας και Εργασίας) που αφορά όλο το δημόσιο τομέα και ξεθεμελιώνει το καθεστώς των εργολάβων στις υπηρεσίες καθαριότητες, φύλαξης και σίτισης.

«Σημαντική τομή στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και στην επαναθεμελίωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων στο δημόσιο τομέα» χαρακτήρισε την τροπολογία ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε προτεραιότητα η σύσταση του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγίου Δημητρίου»

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, η σύσταση του «Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγίου Δημητρίου» εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων - Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014-20».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και φυσικό αντικείμενό της είναι η χρηματοδότηση της 3ετούς λειτουργίας του «Κέντρου Κοινότητας» στον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

"Με το δίκιο και το λαό κι όχι με τους νταβατζήδες", φράση που δεν θα πει ποτέ ο άθλιος Κούλης...

Μόνο όποιος ζει σε άλλο γαλαξία δεν έχει αντιληφθεί ότι στο παρασκήνιο διεξάγεται ένας πόλεμος μεγάλων διαστάσεων γύρω από το νέο τηλεοπτικό τοπίο, ο οποίος ακυρώνει ντε φάκτο ένα από τα βασικότερα
επιχειρήματα της διαπλοκής:

πως, δηλαδή, οι τηλεοπτικές άδειες είναι όπως οι άδειες για τα ψιλικατζίδικα, οι οποίες μπορεί να είναι απεριόριστες και η ελεύθερη αγορά θα κρίνει ποιος θα επιβιώσει και ποιος όχι.

Γελάει ο κάθε πικραμένος: Όταν η επικοινωνιακή υπερπροβολή του αυτονόητου, οδηγεί στην προβολή του ανόητου

σχολιάζει ο Δημήτρης Βάσσιος


Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για επιθεωρησιογράφους η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης, όταν με τα δελτία τύπου ή τις ενέργειές της δεν προκαλεί την οργή... Το έχουμε ξαναγράψει.

Η αντικατάσταση μιας λάμπας φωτισμού, ο καλωπισμός σε ένα παρτέρι, η τοποθέτηση μιας ράμπας για ΑμεΑ, η αντικατάσταση ενός κάδου, η τοποθέτηση σε 4-5 δημοτικά οχήματα αυτοκόλητων με το λογότυπο του ενιαίου δήμου... όλα γίνονται είδηση.

Συνελήφθη ο απόστρατος της ΕΛΑΣ και υποψήφιος της Χ.Α. για τη δολοφονία στην Πανόρμου

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο συνταξιούχος αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, χθες το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου, πολύ κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Συνοδευόμενος από συγγενείς του παραδόθηκε, πριν λίγη ώρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Βάστα, Βόλφγκανγκ»

Την ώρα που ο Μάριο Ντράγκι, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Μάρτιν Σουλτς έθεταν στις Βρυξέλλες την επιτακτική ανάγκη της αναδιάρθρωσης του χρέους στο πλαίσιο της εφαρμογής των όσων η Ε.Ε. και το Βερολίνο έχουν δεσμευτεί από τον Μάιο, η Ν.Δ. έσπευδε, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, να συμπαραταχθεί στο πλευρό του κύριου αντίπαλου της χώρας στο ζήτημα αυτό, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Με τη στάση της αυτή η Ν.Δ. δεν παρέμεινε απλώς στην εκδοχή Σαμαρά περί βιώσιμου χρέους, που δεν την αποδέχθηκε ποτέ κανείς άλλος εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αλλά προχώρησε ένα βήμα περισσότερο στον δρόμο του πολιτικού ξεπεσμού.

Υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία και απόστρατος αστυνομικός δολοφόνησε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου

Ο συνταξιούχος αστυνομικός Φώτης Μπέλλος, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές του 2012, φέρεται ότι είναι ο δράστης του φονικού που έγινε το απόγευμα
της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου στην Αθήνα, δίπλα στη ΓΑΔΑ.

Ο απόστρατος αστυνομικός, σύμφωνα με πολλές έγκυρες ενημερωτικές ιστοσελίδες, τσακώθηκε άγρια με έναν ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στην περιοχή, ο οποίος τού είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν παρατήρηση.