Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σκάι επέστρεψε στη δραχμή



Πήγα το πρωί του Σαββάτου στον φούρνο της γειτονιάς μου ν' αγοράσω ψωμί και γάλα για την οικογένεια, έβγαλα το κολλαριστό πεντάευρο να πληρώσω κι ο φούρναρης μου το έτριψε στο πρόσωπο, για να μην πω «στη μούρη» και κατηγορηθώ για λαϊκισμό.

Τι έπαθες, κυρ Παναγιώτη, του λέω. Δεν τα 'μαθες, ρε ζαγάρ; Γυρίσαμε στη δραχμή, βρε αχαΐρευτε, Σκάι δεν βλέπεις, ρε τσοπανογεγέ; Είσαι και δημοσιογράφος, βρε στουρνάρι ξεπαπούτσωτο.

Επί του αισθητικού, ο κυρ Παναγιώτης ήταν ολίγο μπρουτάλ, μπρουταλέστερος του επιτρεπόμενου, θα έλεγα. Επί της ουσίας, όμως, είχε χίλια δίκια. Όποιος είδε και άκουσε Σκάι την Παρασκευή το απόγευμα, δεν επέστρεψε απλώς στη δραχμή, στη θαλπωρή της μήτρας επέστρεψε, μπας και σωθεί από την επικείμενη θεομηνία.

Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Από τον Μπογδάνο, που περιέγραφε τη συνέντευξη Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ σαν να ήταν πολεμική σύγκρουση από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών; Από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου που προφήτευσε από το δελτίο ότι τη Δευτέρα θα επικρατήσει «πανικός στο συναλλακτικό κοινό που θα τρέξει στις τράπεζες. Τελειώνουν τα μετρητά, τελειώνει η ρευστότητα»; Μόνο η μπέρτα, η βακτηρία και το φλεγόμενο άρμα τού έλειπε του Μπάμπη για να γίνει απολύτως πειστικός.

Διαμαρτυρία για την απουσία εισηγήσεων στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλίμου

Προς τον Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής,  δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη
Κοινοποίηση:  Μέλη Οικονομικής Επιτροπής

Επανειλημμένως πριν από κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής παρατηρείται το φαινόμενο της μη έγκαιρης αποστολής εισηγήσεων ή και της μη αποστολής εισηγήσεων
για τα προς συζήτηση θέματα της Ημερήσιας Διάταξης.

Παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις και οχλήσεις μας για την εμπρόθεσμη, σύμφωνα με τον νόμο, ενημέρωσή μας, εξακολουθείτε να μην τηρείτε, ως οφείλετε, τα νόμιμα, δυσχεραίνοντας έτσι την όποια τοποθέτησή μας στα υπό συζήτηση θέματα, με αποτέλεσμα, με δική σας αποκλειστική ευθύνη, να μην επιτελούμε τον θεσμικό μας ρόλο επαρκώς.

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την πρακτική αυτή, που δε συνάδει με την τήρηση της νομιμότητας και τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και της Οικονομικής Επιτροπής και ζητάμε εφεξής να μην επαναληφθεί η πρακτική αυτή και να μας δίνονται εγκαίρως οι εισηγήσεις όλων των προς συζήτηση θεμάτων, διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας.

Η αιτούσα
Ελένη Μπελιά

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Μια όμορφη εβδομάδα

γράφει ο Πολύφημος
 
Σημείωση: Σε αυτό το κείμενο βρίζω, και μάλιστα πολύ. Σε όποιον δεν αρέσει να διαβάζει κακές λεξούλες, μπορεί να κλείσει τη σελίδα τώρα.

Πέρασε μια εβδομάδα από την εκλογή της πρώτης κυβέρνησης στην ιστορία της χώρας που δεν έχει λαδωθεί από την Siemens, και το μόνο που έχω να πω είναι ότι επιτέλους βρέθηκαν κάποιοι γαμημένοι άνθρωποι να κάνουν εμένα και μερικούς ακόμη τριγύρω μου να αισθανθούν όμορφα έστω και για επτά μέρες.

Επτά διαολεμένες μέρες, που είδα την πιο ρατσιστική, ακροδεξιά, φιλοναζί, χουντική και φονταμεταλιστική κυβέρνηση παρέα με το πιο διεφθαρμένο, γλοιώδες, σιχαμένο και εγωιστικό πολιτικό υποκείμενο που είδε ο τόπος, να παίρνουν τον πούλο, να σταματούν να λένε «εγώ», και να ανακοινώνουν πως όπου να ‘ναι το σπίτι τους θα γίνει ο τάφος τους κι όλοι οι υπόλοιποι θα χορεύουμε γύρω του τον χορό των Μαορί.

Μια βδομάδα όλη κι όλη, κι όμως μέσα σ’ αυτήν άκουσα επιτέλους με τα ίδια μου τα αυτάκια ότι ένας γαμημένος γόνος μιας υπεραιωνόβιας κυβερνητικής οικογένειας που ξέσκισε, διέλυσε, δίχασε, ξεπάστρεψε και στο τέλος καταδίκασε τον τόπο για τον επόμενο αιώνα, δεν θα είναι πλέον μέσα στη βουλή.

O Γιώργος Σούρλας κατηγορεί τον Θεοχάρη του ποταμιού ότι διέγραψε πρόστιμα και φόρους

Επίθεση στον πρώην γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και βουλευτή του "ποταμιού" Χάρη Θεοχάρη εξαπέλυσε ο Γιώργος Σούρλας,
που κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση Θεοχάρη ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του για την είπραξη φόρων, δεχόταν απειλές.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Σούρλας ερωτά:

«Μήπως εννοεί ότι μετά από τέτοιες πιέσεις εξέδωσε στις 21.8.2013, δέκα περίπου μήνες πριν την παραίτησή του, την ΠΟΛ 1198 εγκύκλιό του με την οποία προσπαθούσε, μεταξύ άλλων, να ερμηνεύσει κατά τέτοιο τρόπο το νόμο ώστε να μην εισπραχθούν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για τις χρήσεις 2010 και 2011, που είχαν επιβληθεί σε εταιρείες που δραστηριοποιούνταν με τριγωνικές συναλλαγές μέσω off shore εταιρειών;

Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης: «Προσβλήθηκε, ο μόνιμα προσβάλλων τους άλλους»

Η μείζων αντιπολίτευση, δεν άφησε ασχολίαστο το περιστατικό που συνέβη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης (28/1), μιλώντας για «μεθοδευμένη πρόκληση».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας:

Προσβλήθηκε ο "θεσμός" που σε κάθε δημοτικό συμβούλιο προκαλεί με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς την τιμή, την αξιοπρέπεια, την τιμιότητα των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μας και του επικεφαλής της και δεν σταματάει να εκθειάζει τον εαυτό του.

Προσβλήθηκε ο "θεσμός" που πετάει διαρκώς πατσαβούρες και κολλάει ρετσινιές  για μαύρα χρήματα, για λεφτά που λείπουν από το ταμείο, για αόρατους χορηγούς,  για ρευματοκλοπή σε βάρος επαγγελματιών, για παράνομη εκμετάλλευση οστεοφυλακίων,  για ανίκανους, για παραρτήματα ανίκανων, για πετρελαιάδες που λαδώνουν τους ανίκανους και άλλα πολλά όσα ουκ εστίν αριθμός.

Η έκρηξη θυμού ενός δημοτικού συμβούλου της παράταξής μας (που συνεχώς προκαλείται προσωπικά) μπορεί να μην είναι συμπεριφορά που συνηθίζουμε και μας αρέσει, αλλά απέχει έτη φωτός από την μεθοδευμένη πρόκληση, την ψύχραιμη διαστρέβλωση και την αχαλίνωτη συκοφαντία, μέσα τα οποία μετέρχεται διαρκώς και συστηματικά ο "θεσμός" της πόλης μας και στενοί συνεργάτες του.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δυσαρέσκεια στα Διαπολιτισμικά Σχολεία από την αντιμετώπισή τους από τη διοίκηση Κωνσταντάτου

Δυσαρέσκεια έχει δημιουργήσει η δημοτική αρχή Κωνσταντάτου σε καθηγητές και μαθητές των Διαπολιτισμικών Σχολείων του δήμου μας, καθώς εδώ και 5 μήνες δεν τους έχει απαντήσει στο αίτημά τους για παραχώρηση χρήσης χώρου για το μάθημα της φυσικής αγωγής στα γήπεδα του αθλητικού κέντρου της Μυστρά
στο Ελληνικό, κάτι που γινόταν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
 
Τα σχολεία όπως κάθε χρόνο έχουν αποστείλει από τον Σεπτέμβρη το αίτημά τους με έγγραφα ήδη δύο φορές (στις 14/9/14 και 9/10/14) χωρίς μέχρι τώρα να έχουν λάβει καμία απάντηση, με αποτέλεσμα το μάθημα της γυμναστικής να πραγματοποιείται στο μικρό και ακατάλληλο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος στο οποίο στεγάζονται.

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου 2015 ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας και επί πολλά χρόνια αντιδήμαρχος Παιδείας, Βασίλης Μπούκας.

Η δημοτική αρχή δήλωσε άγνοια για το αίτημα των σχολείων.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αργυρούπολη» την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Αργυρούπολη» διοργανώνει εκδήλωση για την ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν : α) η χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» του συλλόγου β) το χορευτικό σχήμα παραδοσιακών χορών γ) το παιδικό χορευτικό σχήμα μοντέρνων χορών δ) το μουσικό σχήμα μοντέρνας μουσικής ε) η  λαϊκή ορχήστρα του συλλόγου «Λαϊκοί Αντίλαλοι».

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή  8 Φεβρουαρίου και ώρα 7.30 μ.μ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Πηγή: www.sinergasia.gr

Kοπή της πίτας των πολιτιστικών τμημάτων του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 7.30μ.μ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» προγραμματίζεται εκδήλωση για τη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας όλως των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν δάσκαλοι και μαθητές πολιτιστικών τμημάτων.

Επιτροπές στήριξης του κυβερνητικού έργου παντού

του Ανδρέα Νεφελούδη*


Ούτε 10 μέρες δεν πέρασαν από την ιστορική νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα. Ούτε 10 μέρες δεν πέρασαν και νομίζεις πως όλα έχουν αλλάξει. Και ακόμα δεν έχει ορκιστεί η νέα Βουλή, δεν έχουν ανακοινωθεί οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και το σήμερα δεν είναι όπως χθες.
 
Όπου και αν σταθείς, όπου και αν βρεθείς, βλέπεις χαμόγελα, βλέπεις πως η ελπίδα στέκεται με γερά, πια, θεμέλια στα αισιόδοξα μάτια των συνανθρώπων σου.

Νιώθεις περήφανος που ο Κοτζιάς απαίτησε και πέτυχε το αυτονόητο από τους εταίρους, δηλαδή να σέβονται την κυριαρχία της χώρας μας, είχαν συνηθίσει σε εθελόδουλους - υπαλλήλους.

Νιώθεις υπερήφανος όταν οι ξένοι εταίροι - δανειστές έμπλεοι τρόμου ψελλίζουν «τελικά έλεγε την αλήθεια προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ» και τρέχουν τώρα πια να μαζέψουν τα κουρέλια της λιτότητας και αναρωτιέσαι «μα πόσο εξαρτημένοι ήταν οι προηγούμενοι, με τι τους κράταγαν και πότε όλα αυτά θα βγουν στην επιφάνεια;».

Η Αριστερά και ο τρόπος

του Μάνου Στεφανίδη

Θύμωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ; Θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρό όσο και εξαιρετικά γελοίο. Σοβαρό γιατί είμαστε
ένα χρεοκοπημένο κράτος, με μηδενική παραγωγικότητα, με λουκέτο σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ανεργία που στις νεαρές ηλικίες υπερβαίνει το 50%! Και βέβαια αστείο επειδή όποιος κι αν είναι ο θεσμικός τίτλος του Ολλανδού, η Ελλάδα παραμένει, ελπίζω, κυρίαρχο κράτος και η κυβέρνησή της εξ ορισμού σεβαστή και ανεξάρτητη.

Αν έχασαν τους καλούς τρόπους τους ο Τσίπρας ή ο Βαρουφάκης, όπως διαβάζω στον ξένο Τύπο, πολύ περισσότερο τους λησμόνησε ο ίδιος ο κ. Ντάισελμπλουμ με εκείνο το ύφος του επικυρίαρχου και την νοοτροπία του «εμείς διατάσσουμε, εσείς εφαρμόζετε».

Και τώρα τι γίνεται; Περαιτέρω σύγκρουση; Όχι βέβαια, δεν συμφέρει κανέναν. Ούτε εμάς αλλά ούτε και αυτούς. Ανάκρουση πρύμνας και μάλιστα πανικόβλητη; Θα ήταν το χειρότερο λάθος αυτή τη στιγμή. Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ακριβώς για να μην κάνει όσα έκανε το θλιβερό δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου. Ώστε να μην συμπεριφέρεται η Ελλάδα σαν προτεκτοράτο.

Απλώς τώρα απαιτείται τρόπος, κάτι που μάλλον δεν διαθέτει η καινούργια άπειρή μας ηγεσία, όπως επίσης απαιτείται ψυχραιμία και αξιοποίηση του χρόνου χωρίς υπερβολικές βιασύνες. Η κυβέρνηση σωστά συγκρούεται προτού προχωρήσει σε μια πολιτική συμφωνία. Λάθος είναι η βιασύνη να πράξει κάτι τέτοιο χωρίς προηγουμένως να εξαντλήσει τον χρόνο που διαθέτει.

Ε, όχι κι ο Ομπάμα!



Και ο Ομπάμα, ρε παιδιά; Ε, άι στο καλό. Εντάξει οι διάφοροι Ευρωπαίοι παντός χρώματος και έθνους. Εντάξει οι βουλευτές που ιδρύουν "φράξιες" του ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα κόμματα. Εντάξει οι εξτρεμιστές τύπου Podemos, που διαδηλώνουν με ελληνικές σημαίες και σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ. Εντάξει και οι Ρέντσι, Ολάντ και λοιποί που προσκαλούν τον Τσίπρα.

Αλλά και ο Ομπάμα όχι μόνο να τηλεφωνεί στον εξτρεμιστή, αλλά και να δηλώνει ότι δεν μπορείς να στύβεις μια χώρα που βρίσκεται σε ύφεση; Και δεν μπορείς να περιμένεις προκοπή με 25% μείωση του βιοτικού επιπέδου;

Τη δουλειά τους κάνουν, θα πείτε. Ακριβώς, ακριβώς. Τη δουλειά τους κάνουν. Γιατί όμως δεν είναι η δουλειά τους να απομονώσουν, να στραγγαλίσουν, να εξοντώσουν την Ελλάδα, όπως μας απειλούσαν διάφοροι εντός και εκτός συνόρων;

Πού είναι το κύμα αλληλεγγύης στον Ντάισελμπλουμ που περίμεναν πώς και πώς διάφοροι ποταμίσιοι και λιμνάζοντες; Πώς η Ελλάδα διώχνει την τρόικα και δεν έρχεται το τέλος του κόσμου; Και πώς δέχονται κατ' αρχήν -για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια- ότι κάποιο δίκιο έχει κι αυτή; Ότι υπάρχουν λόγοι που η τρόικα είναι μισητή;

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Κάναμε Καρνάβαλο «με το τίποτα»

γράφει η Τάμμυ Κοντογιώργου *

Προσωπικά στενοχωρήθηκα όταν είδα στο φετινό πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων να λείπουν εκδηλώσεις για τις οποίες κοπιάζαμε πολύ να τις οργανώσουμε
και έδιναν σκυτάλη στον κόσμο.


Εννοώ το Κυνήγι του χαμένου θησαυρού που το οργανώναμε τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Συμμετείχαν σε αυτό 20 με 22 ομάδες των 4 ατόμων κατά μέσο όρο. Έτρεχαν σε κάθε γωνιά του δήμου λύνοντας γρίφο το γρίφο, για να βρουν το θησαυρό.

Έμπαιναν στο παιχνίδι οι φούρναροι , οι πωλητές των λαϊκών αγορών, μαγαζιά και ινστιτούτα αισθητικής, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που βοηθούσαν τα παιδιά τους να λύσουν τους γρίφους.

Εννοώ και την Καρναβαλική Παρέλαση. Θεωρώ τη διακοπή της ακόμη πιο βαριά ήττα για τα αποκριάτικα πολιτιστικά δρώμενα στην πόλη μας.

Τηλεόραση: Tο πολιτιστικό κριτήριο ως αναπτυξιακό εργαλείο

του Μάκη Ανδρονόπουλου

1.«Δείξε μου τα τηλεοπτικά προγράμματα που βλέπεις να σου πω ποιος είσαι» θα μπορούσε να είναι μια σύγχρονη παροιμία.

Άσχετα με το αν κάτι τέτοιο μπορεί να ευσταθεί, το βέβαιο είναι ότι τα τηλεοπτικά κανάλια με τα προγράμματά τους καλλιέργησαν τα τελευταία χρόνια τον αισθητικό εκμαυλισμό, την αποχαύνωση, την ελευθεριότητα και μέσα από τα σίριαλ, ένα μοντέλο ζωής επιφανειακό και δήθεν που συνήθως εξυπηρετούσε την ανάγκη των τραπεζών να φορτώνουν τον κόσμο με δάνεια για να αγοράζουν μικρά και μεγάλα κοινωνικά status symbol.

Η τηλεόραση καλλιέργησε όλα αυτά τα χρόνια της μαζικής παραίσθησης το «φαίνεσθαι» εις βάρος του «είναι», με αποκορύφωμα την διαχείριση των ειδήσεων και της πολιτικής. Και αυτά, σε ότι αφορούν τα μεγάλα κανάλια. Τα μικρά ήταν απλώς «σκουπίδια»…

Φυσικά, σχεδόν σε κάθε περίπτωση, υπήρχαν άλλοθι, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων. Θα ήμουνα άδικος, αν δεν υποκλινόμουνα σε ορισμένες σειρές που έβγαλαν πολύ γέλιο και σάρκασαν ορισμένα κοινωνικά στερεότυπα, όπου όμως και πάλι στο τέλος τα καθιστούσαν συμπαθή, αν όχι μοντέλα προς μίμηση.

Ιστορία: Όταν ο Κατρούγκαλος διέγραφε τον Βορίδη από τον Σύλλογο Φοιτητών της Νομικής

Η ιστορική φωτογραφία που έρχεται στην επικαιρότητα
με αφορμή την αλλαγή κυβέρνησης
Ήταν Μάρτιος του 1985. Στην κατάμεστη αίθουσα του Σβώλου της Νομικής λαμβάνει χώρα γενική συνέλευση που αποφασίζει τη διαγραφή «ως φασίστα» του Μάκη Βορίδη, ο οποίος
απεικονίζεται παραπάνω κρατώντας μια ντουντούκα. Ο ίδιος ήταν επικεφαλής και ιδρυτής της ακροδεξιάς φοιτητικής οργάνωσης «Φοιτητική Εναλλακτική».

Δίπλα του, είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ηγετικό στέλεχος εκείνες τις μέρες, της Πανσπουδαστικής (φοιτητικός φορέας του ΚΚΕ).

Στις 12 Μαΐου 1985, είχε λάβει χώρα η περίφημη «επιχείρηση Αρετή» από τον υπουργό Αντώνη Δροσογιάννη και εκτελεστή την Αστυνομία, με πρόσχημα την «εκκαθάριση των Εξαρχείων».

Μέλη της ΕΠΕΝ, οπλισμένοι με ρόπαλα και λοιπά αντικείμενα εφόρμησε σε συγκεντρωμένους που διαμαρτύρονταν για την εκτεταμένη καταστολή στην περιοχή.

Ένας από τους συμμετέχοντες στην εν λόγω επίθεση, ήταν ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Στη φωτογραφία ο Μ. Βορίδης με το τσεκούρι ανά χείρας
Τα παραπάνω γεγονότα οδήγησαν και στη διαγραφή του κ. Βορίδη στην οποία πρωτοστάτησε μάλιστα και η ΔΑΠ-Νομικής.

Την ίδια χρονιά είχε αναλάβει την προεδρία της νεολαίας της ΕΠΕΝ στη θέση του Νίκου Μιχαλολιάκου και μάλιστα με τις ευλογίες του δικτάτορα Παπαδόπουλου τον οποίον επισκέφτηκε στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Για την επίθεση των μελών της ΕΠΕΝ είχε γίνει και μήνυση κατά του Μάκη Βορίδη από την ΕΦΕΕ, η οποία όμως δεν είχε καμία τύχη.

Ο συνταγματολόγος και καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναλαμβάνει καθήκοντα ως αναπληρωτής υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Πηγή: lefterianews.wordpress.com

Αργυρούπολη: «Μύρισε» ανάγκες στο δημοτικό θέατρο στην Ολυμπίας

Σοβαρές ελλείψεις στον τομέα της καθαριότητας παρατηρείται στο Δημοτικό Θέατρο στην Ολυμπίας.

Από το Σεπτέμβριο το θέατρο δεν έχει μόνιμο συνεργείο καθαριότητας και έχει καθαριστεί  ελάχιστες φορές από καθαρίστρια του δήμου, με αποτέλεσμα όλοι οι χώροι να βρωμάνε.

Ευτυχώς, μαζεύουν κάποια από τα σκουπίδια οι συμμετέχοντες στο θεατρικό εργαστήρι αλλά η εικόνα παραμένει άθλια.

Μια κατάσταση που  είναι πλέον επικίνδυνη για την υγεία των σπουδαστών του θεατρικού εργαστηρίου της Αργυρούπολης αλλά και των θεατών που  παρακολουθούν τις θεατρικές παραστάσεις.

Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα να λύσει το πρόβλημα ενώ είναι απορίας άξιο, πώς η υπεύθυνη αντιδήμαρχος πολιτισμού, ανέχεται αυτή την κατάσταση.





Πηγή: www.sinergasia.gr

Σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού καλεί στην εκλογοαπολογιστική συνέλευσή του την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30πμ.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στο πρώην δημαρχείο Ελληνικού.




από το facebook

Η ταινία "το τέρας" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου


Η ταινία του του Ρομπέρτο Μπενίνι "το τέρας - Il Mostro" θα προβληθεί την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ στο  Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.

Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν. 

Σκηνοθέτης: Ρομπέρτο Μπενίνι

Πρωταγωνιστούν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Νικολέτα Μπράσκι, Μισέλ Μπλαν, Ζαν-Κλοντ Μπριαλί, Ντομινίκ Λεβανάντ, Λορέν Σπίλφογκελ, Ιβάνο Μαρεσκότι, Φράνκο Μαεκολίνι
Υπόθεση:

«Το πολιτιστικό μας "αλφαβητάρι"», του Λαοκράτη Βάσση - Ολόκληρη η παρουσίαση του βιβλίου σε video

Ανοιχτή Συζήτηση: «Το πολιτιστικό μας "αλφαβητάρι"»
(Ελληνισμός - Πολιτισμός - Αριστερά)
Συγγραφέας: Λαοκράτης Βάσσης
Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ

«Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί,
όπου και να θολώνει ο νους σας
μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό
και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη».
Ελύτης, Άξιον Εστί

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου (Πεσματζόγλου 5, Αθήνα).

Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ.:

1- Προλόγισε ο εκδότης: Κώστας Παπαδόπουλος
2- Συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης
3- Δημήτρης Χρήστου, δημοσιογράφος
4- Λουκάς Αξελός, Συγγραφέας και εκδότης
5- Στάθης Σταυρόπουλος, δημοσιογράφος
6- Ομιλία του συγγραφέα Λαοκράτη Βάσση

Βιντεοσκόπηση - διαδίκτυο Ναπολέων Ροντογιάννης http://giannena-e.gr







Άρχισε να λειτουργεί η Δανειστική Βιβλιοθήκη στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραϊστικού Συλλόγου «ΠΡΟΟΔΟΣ» η Δανειστική Βιβλιοθήκη ανοίγει τις πύλες της στην Αγία Παρασκευή του Ελληνικού.

Έγιναν πολλές προσπάθειες από όλα τα μέλη του Συλλόγου και οι περισσότεροι από αυτούς στήριξαν την προσπάθεια αυτή με την συνεισφορά τους.

Πραγματικά άνθρωποι διαφορετικοί με κοινό γνώμονα την αγάπη για το Βιβλίο δημιουργήσαμε στο χώρο του Συλλόγου μας μία περίφημη συλλογή από βιβλία.

Ίσως, αργότερα να μπορέσουμε να προσφέρουμε και εκπαιδευτικά προγράμματα, με απώτερο σκοπό να γίνει ένας χώρος δημιουργίας και αναζήτησης της γνώσης. Ελπίζουμε…

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη έχει ξεκινήσει στη διεύθυνση Αγίας Παρασκευής 70, τηλ. 2109948504 και θα είναι ανοιχτή κάθε Τετάρτη 6.30-8.30μμ.