Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Μένουμε Ευρώπη...


Σκίτσο του Πάνου Ζάχαρη

Μια πολύ διδακτική εβδομάδα

Ήταν γεμάτες και ενδιαφέρουσες οι προηγούμενες μέρες. Είδαμε και μάθαμε πολλά:

1. Είδαμε τον Αντώνη Σαμαρά να συναντιέται με πρώην πρωθυπουργούς για να «μονολογήσουν σαν καπετάνιοι βουλιαγμένης αρμάδας» για τη σημασία της παραμονής στην ευρωζώνη και να συνασπιστούν κατά της σημερινής κυβέρνησης που «οδηγεί τη χώρα στα βράχια». Μάθαμε ότι αν κυβερνάς για είκοσι χρόνια μια χώρα που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής δεν χρειάζεται να ζητήσεις συγνώμη. Μπορείς απλά να συνεχίσεις να παριστάνεις τον σωτήρα.

«Όχι στη λιτότητα» διαμηνύουν την Κυριακή, το Σύνταγμα και άλλες ευρωπαϊκές πλατείες!

Το Σύνταγμα είναι «έτοιμο» να ξαναγίνει τόπος συνάντησης ανθρώπων που διεκδικούν αξιοπρέπεια και καλύτερη ζωή, στον αντίποδα φιλομνημονιακών κινητοποιήσεων
τύπου «κατσαρόλας» (ή… ακριβών «Ρόλεξ»), οι οποίες προπαγανδίζονται μέσω tweet της… Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ένα 24ωρο πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, των Βρυξελλών, αποφασίζει να μιλήσει η άλλη Ευρώπη. Η Ευρώπη της εργασίας, του μόχθου, της αλληλεγγύης. Συγκέντρωση στο Σύνταγμα (στις 7.30μμ) και διαδηλώσεις σε πλήθος ευρωπαϊκών πόλεων, καθιστούν ξεχωριστή, αυτήν την Κυριακή.

Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ, καθώς και ομοσπονδίες εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Συμμετέχουν συνδικαλιστικοί φορείς και κινήσεις. Από πλευράς πολιτικών φορέων, σε συμμετοχή καλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Κάλεσμα υποστήριξης στην Ελληνική Επιτροπή Αλήθειας του Δημόσιου Χρέους και στην Ελλάδα που αντιστέκεται

Στους λαούς της Ευρώπης και ολάκερου του κόσμου,
Σε όλες εκείνες και όλους εκείνους που απορρίπτουν τις πολιτικές λιτότητας και δεν δέχονται να πληρώνουν ένα δημόσιο χρέος που μας στραγγαλίζει ενώ συνάφθηκε χωρίς εμάς και ενάντια σε εμάς.


Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, συμπαραστεκόμαστε στον ελληνικό λαό που, με τη ψήφο του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, ήταν ο πρώτος στην Ευρώπη και στο βόρειο ημισφαίριο που απέρριψε τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στο όνομα της αποπληρωμής ενός δημόσιου χρέους που έχει συναφθεί από τους «από πάνω» χωρίς το λαό και ενάντια στο λαό.


Ταυτόχρονα, εκτιμούμε ότι η δημιουργία, με πρωτοβουλία της Προέδρου του ελληνικού Κοινοβουλίου, της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας, συνιστά ένα ιστορικό γεγονός κεφαλαιώδους σημασίας όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου!

Για τον πρωθυπουργό καλά πάω ;...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα