Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Μοσχάτο: «Η Τρύπα» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 8.00μμ

Ολοκληρώνοντας τις προβολές της για το μήνα Σεπτέμβριο, η Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας προβάλλει τη γαλλική τηλεταινία  «Η Τρύπα - Le Trou, 1960)» του Ζακ Μπεκέρ, αυτή την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου στις 8.00μμ.

Οι προβολές της Μεσοποταμίας ξεκινούν -προσοχή στην αλλαγή ώρας- ακριβώς στις 8.00 το βράδυ, όπως πάντα, στον πολύ όμορφο κήπο, Πλάτωνος 13, στο Μοσχάτο.

Γιώργος Δελαστίκ: Σωστά χειρίστηκε η κυβέρνηση Τσίπρα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών (ηχητικό)

Σωστά χειρίστηκε η κυβέρνηση Τσίπρα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εκτίμησε ο γνωστός αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής Γιώργος Δελαστίκ μιλώντας σήμερα στον
ραδιοφωνικό σταθμό "Μεσόγειος 105,4 στο κόκκινο" και την Ρούλα Μπράουν, εκτιμώντας παράλληλα ότι το ΣτΕ θα κρίνει συνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

3.600.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για την προμήθεια 30 ασθενοφόρων και 15 κινητών μονάδων για το ΕΚΑΒ

Την προμήθεια 30 ασθενοφόρων και 15 κινητών μονάδων προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Αττικής, δρομολόγησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με την υπογραφή σχετικής Πρόσκλησης που απευθύνεται στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Η πρόσκληση έχει ως στόχο τη βελτίωση των υποδομών υγείας στην Περιφέρεια Αττικής, και αφορά στην υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» του άξονα προτεραιότητας 10, με τίτλο «Ανάπτυξη - Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

"Η Διέξοδος" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ

9η προβολή της σεζόν από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΚΙ.Λ.ΕΛΛ.ΑΡ.), την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις
9.00μμ με την αργεντίνικη κοινωνική ταινία "Η Διέξοδος - Proxima Salida" (2004, Έγχρωμη, 110΄).

Οι προβολές, που είναι δωρεάν, γίνονται στο Café Teatral Πολυμήχανο - Φλέμινγκ 58 & Ολυμπίας, Αργυρούπολη. Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα της σεζόν που είναι αφιερωμένο στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο.

Η Θεανώ Φωτίου στην προσυνεδριακή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης: "Το σύστημα αμύνεται αγρίως" (video)


της Εριέλλας Χρυσού


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης και στο πλαίσιο του δεύτερου Συνεδρίου που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις 13 έως 16 Οκτωβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης διοργάνωσε συζήτηση με εισηγήτρια τη Θεανώ Φωτίου, Αναπλ. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και μέλος της Κ.Ε. του κόμματος.

Η Αναπλ. Υπουργός ενημέρωσε για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές θα παρουσιαστούν στο δεύτερο Συνέδριο, ενώ στο τέλος ακολούθησε συζήτηση.

Συναυλία της Περιφέρειας Αττικής για το άνοιγμα της Ηετιώνειας Πύλης, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Μεγάλη συναυλία διοργανώνουν, με την ευκαιρία του ανοίγματος για το κοινό του αρχαιολογικού χώρου της Ηετιώνειας Πύλης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής.

Η συναυλία, στην οποία θα πάρουν μέρος οι γνωστοί ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης και Ρίτα Αντωνοπούλου, θα πραγματοποιηθεί εντός του αρχαιολογικού χώρου, αύριο, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι γονείς της Ηλιούπολης καλούν κάθε Σύλλογο, να γυρίσει την πλάτη του σε φοβικές φωνές

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Ηλιούπολης σε δελτίο τύπου με αφορμή τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές ανακοινώσεις μερίδας γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ξεκαθαρίζουν τα παρακάτω ως "ενεργοί και δραστήριοι γονείς-πολίτες":

 Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε το αυτονόητο: Ίσα δικαιώματα των παιδιών, σ’ όλο τον πλανήτη χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Περισσότερο πράσινο και ανοιχτές ακτές!

του Νίκου Μπελαβίλα *


 Τι σημαίνει κλιματική αλλαγή μόλις το μαθαίνουμε, με τις πλημμύρες, τους καύσωνες, τις επιπτώσεις στην ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Σε μια πόλη που ήδη υποφέρει, με ένα
περιβάλλον λεηλατημένο, χωρίς πράσινο, χωρίς ποτάμια, χωρίς δάση, χωρίς ανοιχτές ακτές.

Διασχίσαμε έναν χρόνο δύσκολο, πολύ δύσκολο! Κάθε συζήτηση για το περιβάλλον αντιμετωπιζόταν με ένα στραβό χαμόγελο: «Τι λες τώρα! Εδώ κινδυνεύουμε με χρεωκοπία, στενάζουμε από τη φτώχεια και την ανεργία. Μ' αυτά θα ασχολούμαστε;».

Η παράσταση "Οι 12 ένορκοι" στο αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" στην Αργυρούπολη, 30/9 & 1/10 στις 9.00μμ


Η ταινία «Μέσα από τις Φλόγες» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ

Η Καναδική δραματική ταινία (2010) του Denis Villeneuve «Μέσα από τις Φλόγες - Incendies» θα προβληθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 8.30μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της παραλίας και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Denis Villeneuve
Πρωταγωνιστούν: Lubna Azabal, Melissa Desormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Remy Girard, Abdelghafour Elaaziz


Λίγα λόγια για την ταινία:

Αργυρούπολη: 8η Εθελοντική Αιμοδοσία του "ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ", την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου


Θα αφήσουμε να μας κάνουν Μπανανία;

των Γιώργου Βεργόπουλου & Λευτέρη Στουκογεώργου


Το παλιό πολιτικό σύστημα και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που το στηρίζουν έχουν επιδοθεί σε μια Λατινοαμερικανικού τύπου εκστρατεία
ανατροπής της κυβέρνησης.

Η Λατινική Αμερική είναι δυστυχώς πλούσια σε εμπειρίες υπονόμευσης προοδευτικών κυβερνήσεων και ύφανσης συνωμοσιών. Εκεί πρωτοδοκιμάστηκαν, από τις διαδηλώσεις της κατσαρόλας μέχρι την ακραία σκανδαλολογία των ολοκληρωτικά ελεγχόμενων ΜΜΕ. Εκεί εμφανίστηκαν οι «δημοκρατίες της μπανάνας», όπου την κυβέρνηση διόριζαν οι πολυεθνικές.