Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Άγιος Δημήτριος: Πρωτοβουλία για την ίδρυση του «Συλλόγου Ασυρμάτου», το Σάββατο 27 Μα:ιου στις 7.30μμ

Στον ασύρματο καλούν το Σάββατο 27 Μαΐου στις 7.30μμ οι «Φίλοι του Ασυρμάτου» με σκοπό τη δημιουργία συλλόγου προκειμένου να δοθεί συμμετοχικός χαρακτήρας στο χώρο. 

Το κάλεσμα:

Τι είναι η θερμοπληξία & οι αναπνευστικές αλλεργίες και πώς να προφυλαχτούμε: Ενημερωτικές συζητήσεις του ΠΕΔΥ Καλλιθέας



5.385.000 ευρώ και "πράσινο φως" από την Περιφέρεια Αττικής για τη διαπλάτυνση της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου

Tο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ενέκρινε ένα μεγάλο έργο για το Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Πρόκειται για τη διαπλάτυνση της Λεωφόρου Αγίου Δημητρίου προϋπολογισμού 5.385.000 ευρώ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

WWF: «Έλα να ανακαλύψεις τα μυστικά του Βυθού» στο Πάρκο Φλοίσβου, το Σάββατο 27 Μαΐου στις 9.00πμ

Δικαιώματα ανέργων, επανασχεδιασμός προγραμμάτων και τάσεις της εγγεγραμμένης ανεργίας

της Μαρίας Καραμεσίνη *

Τα δύο τελευταία χρόνια ένας αυξανόμενος αριθμός μη επιδοτούμενων ανέργων που βρισκόταν εκτός μητρώου ΟΑΕΔ γράφτηκε σε αυτό, προκαλώντας
την άνοδο της εγγεγραμμένης ανεργίας.

Ταυτόχρονα η Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ - που δίνει αξιόπιστες στατιστικές εκτιμήσεις στον πληθυσμό- κατέγραφε συνεχή αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας και η ΕΡΓΑΝΗ επιβεβαίωνε αμετάκλητα την καθαρή αύξηση των θέσεων μισθωτής εργασίας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Γιορτή λήξης μαθημάτων παραδοσιακών χορών στο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 9.00μμ



Λάζαρος Λασκαρίδης: «Νέες παρανομίες στη μαρίνα Καλλιθέας, με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Τι συμβαίνει με τα camp;»


Ο επικεφαλής της παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Λασκαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Από την αρχή της θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης (τον Σεπτέμβριο θα συμπληρωθούν 3 χρόνια) έχουμε καταγγείλει το καθεστώς ανομίας που επικρατεί στη μαρίνα Καλλιθέας.

Τα «κόλπα του Σόιμπλε» στο ελληνικό ζήτημα

Αναλυτικό παρασκήνιο για το Γιούρογκρουπ της Δευτέρας παραθέτει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η νέα ένταση στις σχέσεις
Γερμανίας-Τουρκίας για τη βάση του Ιντσιρλίκ.

Ασυνήθιστα αιχμηρός ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της Welt: «Αυτά είναι τα κόλπα του Σόιμπλε για τη διάσωση της Ελλάδας». Στην έντυπη έκδοση ο τίτλος είναι «Κόλπα διάσωσης για την Ελλάδα».

Αυλαία στο αφιέρωμα για την καταστροφή τής Σμύρνης, με "το Γαϊτανάκι" στον Γαλαξία, την Τετάρτη 31 Μαΐου στις 7.30μμ


Αφιέρωμα στα 95 χρόνια από την καταστροφή τής Σμύρνης
στον Δημοτικό Πολυχώρο «Γαλαξίας»

Κανένα τρόπαιο από το αποτρόπαιο

του Θανάση Καρτερού


Τι σημαίνει να τραυματίζεται ένας πρώην πρωθυπουργός στο κέντρο της πρωτεύουσας από επιστολή - βόμβα όλοι μπορούν να το καταλάβουν.

Πρώτα - πρώτα, φυσικά, τι σημαίνει για τον άνθρωπο που γίνεται στόχος και θύμα μιας τέτοιας πράξης. Για την οικογένεια, τους φίλους, τους δικούς του. Και ύστερα, καθόλου ασήμαντο κι αυτό, τι σημαίνει για τη χώρα, για την εικόνα της, για την κυβέρνηση, για την αστυνομία, για την κοινωνία. Για όλους μας από μια άποψη.

Ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος

Οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερο καφέ -με ή χωρίς καφεΐνη- κινδυνεύουν λιγότερο από καρκίνο του ήπατος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Για όσους πίνουν
δύο καφέδες τη μέρα, ο κίνδυνος ηπατοκυτταρικού καρκινώματος, της πιο συχνής μορφής καρκίνου του ήπατος, είναι μειωμένος κατά 35% κατά μέσο όρο, σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου καφέ. Όσοι πίνουν ένα καφέ τη μέρα, έχουν 20% μικρότερο κίνδυνο, ενώ για όσους πίνουν πέντε καφέδες, ο κίνδυνος μειώνεται περίπου στο μισό (50%).

Αργυρούπολη: Ένα ταξίδεμα στην "καθ' ημάς" ανατολική μουσική παράδοση, την Κυριακή 28 Μαΐου στις 7.00μμ



Γ. Σταθάκης: Αλλαγές στην κλίμακα χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος - Καμιά αύξηση στο νερό

Αλλαγές στην κλίμακα χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης.

«Η χρεώση του ρεύματος θα γίνεται πιο ομαλά» είπε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, καθώς σήμερα οι τιμές χρέωσης είναι προοδευτικές με χαμηλή χρέωση έως 1500 κιλοβατώρες, ενώ όταν ξεπεραστεί το όριο ολόκληρη η κατανάλωση επιβαρύνεται με το τιμολόγιο της νέας κλίμακας.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον ελεύθερο επαγγελματισμό

Συνάντηση πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας. Στη συνάντηση
δεν κατέστη εφικτό να παραστεί ο Αλέξης Τσίπρας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Αν και η φήμη περί παρουσίας του στη συνάντηση προβλημάτισε τους ελεύθερους επαγγελματίες αφού, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας αν και επαγγελματίας δεν είναι ελεύθερος αλλά δέσμιος των δανειστών.

Βάρη: Επίσκεψη και ξενάγηση στο Σπήλαιο Νυμφών - Πανός "Νυμφολήπτου", την Κυριακή 28 Μαΐου στις 10.00πμ