Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Άγιος Δημήτριος: Πρεμιέρα την Πέμπτη 7 Ιουλίου για το Cine Πανόραμα - Το Πρόγραμμα Προβολών του Ιουλίου

Το πρόγραμμα θερινών προβολών του Σινέ Πανόραμα στον Άγιο Δημήτριο μας περιμένει και φέτος με την ίδια φροντίδα και υπέροχη θέα!

Σινέ Πανόραμα... θερινής νυκτός στο δώμα Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Αγίου Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17), κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 9.00μμ, με ελεύθερη είσοδο (και σειρά προτεραιότητας από τις 8.15μμ).

Φέτος θα λειτουργήσει και ανταλλακτική βιβλιοθήκη, όποτε μπορείτε να ανταλλάξετε ένα, αγαπημένο και διαβασμένο, με κάποιο
άλλο βιβλίο, αρκεί να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Θρήνος για τους συνταξιούχους


Και ξάφνου γίναμε όλοι Αυτιάδες. Τι οργή, τι οδυρμός, τι συμπόνια για τις συντάξεις που έκοψε τελικά η κυβέρνηση στο 1/5 των συνταξιούχων, αφού προηγούμενα τις «έκοβε» καθημερινά επί ένα χρόνο στα δελτία «ειδήσεων»!

Το ότι μέχρι το 2015 έγιναν σημεία και τέρατα, ήταν απλά μια τοσοδούλα λεπτομέρεια. Το κόψιμο των συντάξεων 40-60% (μαζί με τα δώρα) ήταν …της μοίρας το γραφτό.

Για την ανεργία που πετάχτηκε από το 7% στο 27% και τους 450 χιλιάδες νεοξενιτεμένους , έτερον εκάτερον! Για το ρήμαγμα των ταμείων με το κούρεμα Βενιζέλου, τον τζόγο των δομημένων, τις χαριστικές παροχές σε ημετέρους και «ευγενείς» συντεχνίτες, τι να κάνουμε τώρα, περασμένα ξεχασμένα.

"Ιδεοληπτική η επιβολή τροφείων" στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Για το θέμα της επιβολής τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμού του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής
της Ρι.Κι.Π. Θάνος Ματόπουλος.

Ως σύγκρουση δύο κόσμων - απόψεων για το θέμα χαρακτήρισε ο Θ. Ματόπουλος την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη της παραταξής του με αυτή της δημοτικής αρχής και χαρακτήρισε ιδεοληπτική την επιβολή τροφείων.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών:

Ένα εκατομμύριο για παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε τμήματα οδών Δήμων της Αττικής υπέγραψε η Ρένα Δούρου

Την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο τις «Εργασίες κατασκευής - επισκευής φρεατίων υδροσυλλογής και αγωγών ομβρίων, άμεσες επεμβάσεις αποκατάστασης ζημιών αυτών στην Περιφέρεια Αττικής», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ με ΦΠΑ, δρομολόγησε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής και αφορά στην κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων και φρεατίων υδροσυλλογής και επίσκεψης, καθώς και σύνδεσή τους με το υπάρχον δίκτυο ομβρίων υδάτων, στις οδούς που θα γίνουν οι παρεμβάσεις.

Ακολούθως, έχει ως αντικείμενο την κατασκευή, την ανακατασκευή και την επισκευή τυχόν κατεστραμμένων φρεατίων υδροσυλλογής και φρεατίων επίσκεψης και των συνδετηρίων αγωγών των φρεατίων, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Προπαγάνδα της... στιγμής

Το χθεσινό μενού της προπαγάνδας περιελάμβανε πολύ Γκαλμπρέιθ, με αρκετή δόση δραχμής και φυσικά Νομισματοκοπείο.

Η λεπτομέρεια ότι όλα αυτά που παρουσίασαν
ως καινούργια έχουν χιλιοειπωθεί, σχολιαστεί και διαψευστεί από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές πολλές φορές, από πέρσι, δεν έχει κανένα νόημα.

Θόρυβος να γίνεται, φόβος να καλλιεργείται, εντυπώσεις να χτίζονται κι ας διαρκούν μόνο για λίγες ώρες.