Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Μοσχάτο: "Θάνατος στη Βενετία" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 9.00μμ

Η τελευταία προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Μεσοποταμίας για το μήνα Ιούνιο είναι αφιερωμένη στο αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι, "Θάνατος στη Βενετία", βασισμένο στο ομότιτλο αριστούργημα του Τόμας Μαν.

Η προβολή γίνεται στον κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο, την Τετάρτη 29 Ιουνίου λίγο μετά τις εννιά το βράδυ.

Προσπαθώντας να βρει την ηρεμία
από προσωπικά και επαγγελματικά προβλήματα, ο συγγραφέας Άσενμπαχ ταξιδεύει στη Βενετία.

Η ταινία «Το Φιλί της Γυναίκας αράχνης» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 1η Ιουλίου στις 9.00μμ

Η κινηματογραφική ταινία του Hector Babenco «Το Φιλί της Γυναίκας αράχνης - The Kiss of Spiderwoman» θα προβληθεί την Παρασκευή 1η Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας.

Η προβολή γίνεται μπροστά από το κτίριο της παραλίας και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Hector Babenco
Πρωταγωνιστούν: William Hurt, Raul Julia, Sonia Braga

Λίγα λόγια για την ταινία:

Το δίλημμα για την Ευρώπη

Το βρετανικό δημοψήφισμα δεν συγκλόνισε μόνο, αλλά ήταν και το εναρκτήριο λάκτισμα ώστε να βγουν στην επιφάνεια όλα τα αποσυνθετικά στοιχεία που έκρυβε στο
εσωτερικό της η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και οι άνεμοι που ξέφυγαν δημιουργούν θυελλώδη ατμόσφαιρα.

Το βασικό θέμα της εφημερίδας μας είναι αποκαλυπτικό. Το Σάββατο, με πρωτοβουλία του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, συναντήθηκαν στο Βερολίνο οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών μελών της ενωμένης Ευρώπης για να υιοθετήσουν έναν γαλλογερμανικό οδικό χάρτη μετά το Brexit.

Προσωπικότητες απούσες ξεχνούν (φωτο) & πολίτες που συμμετείχαν θυμίζουν (video): Αναβλήθηκε η δίκη για την 129ΠΥ

Αναβλήθηκε για τις 29 Σεπτεμβρίου το Εφετείο για τους Χρήστο Κορτζίδη, Ιορδάνη Εφραιμίδη και Παναγιώτη Κουλουρίδη σχετικά με την κινητοποίηση για το άνοιγμα της 129ΠΥ το 2009.

Στις 17 Νοεμβρίου 2014 οι τρεις αιρετοί μετά από αυτεπάγγελτη εισαγγελική δίωξη καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 1 έτος φυλάκιση με την κατηγορία «παράνομης κατάληψης δημόσιου κτήματος».

Πρόκειται για τον χώρο ανάμεσα στο σημερινό σταθμό «Αργυρούπολη» του μετρό και τα σπίτια της γειτονιάς, που είναι από παλιά χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου και φιλοξενούσε την 129 ΠΥ (Πτέρυγα Υποστήριξης) της πολεμικής αεροπορίας.

Στην τελική ευθεία για «Αστέρα» Βουλιαγμένης και Ελληνικό

της Χαράς Τζαναβάρα

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι μπαίνει η πώληση του «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

Το αναθεωρημένο σχέδιο της πολεοδομικής ανάπτυξης του ακινήτου
εξετάστηκε σε συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων του ΣτΕ και η γνωμοδότησή του αναμένεται να κοινοποιηθεί σύντομα στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για θετικό κλίμα, που σχετίζεται με την οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου, αλλά και τη σημαντική μείωση της προβλεπόμενης δόμησης, αφού θα κατασκευαστούν το πολύ 15 μεζονέτες αντί των 100 που είχαν προβλεφθεί στο αρχικό σχέδιο και είχαν απορριφθεί από το Ε' τμήμα του ΣτΕ.

17 εκατομμύρια ”ρατσιστές, βλάκες και γέροι”

του Νίκου Μπιζά

Δεν γνωρίζω ούτε έναν άνθρωπο που να ψήφισε υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ίσως να συμβαίνει κάτι τέτοιο επειδή είμαι Ευρωπαίος πολίτης, όπως και οι περισσότεροι φίλοι μου.

Παίζει ρόλο φαντάζομαι και το γεγονός ότι αυτό τον καιρό κατοικώ στη Σκωτία, η οποία στο δημοψήφισμα αυτό ψήφισε συντριπτικά υπέρ της παραμονής στη ΕΕ [1]. Ίσως σε τελική ανάλυση και να μην έχω τόσο μεγάλο κύκλο όσο νομίζω.

Όποιος και να είναι ο λόγος, ο κοινωνικός μου κύκλος φαίνεται να βρίσκεται σχεδόν ολόκληρος στο ελαφρώς μικρότερο ήμισυ της χώρας που ψήφισε Bremain.