Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

η ποινικοποίηση της ασθένειας του AIDS από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

Η ταινία "Ερείπια : οι οροθετικές γυναίκες - το χρονικό μιας διαπόμπευσης" της Ζωής Μαυρουδή, θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ στην Κεντρική Αίθουσα του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε., Μαρίνου Αντύπα 86).
Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγήτρια την Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου (δημοσιογράφο του περιοδικού Unfollow, μέλος της παραγωγής της ταινίας).
 

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα με την εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, τη διαπόμπευση τους και δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

"Johnny Got His Gun" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας

"Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του" του Ντάλτον Τράμπο θα προβληθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 7.30μμ από τους εθελοντές του Αυτοδιαχειριζόμενου πρ. Κάμπινγκ Βούλας, στο κτίριο δίπλα στην είσοδο των πεζών.

Παίζουν οι ηθοποιοί : Κάθι Φίλντς, Μάρσα Χαντ,  Ντόναλντ Σάδερλαντ , Τίμοθι Μπότομς.

Την τελευταία μέρα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τζο τραυματίζεται πολύ σοβαρά από μια νάρκη.  Έχοντας χάσει τα άκρα, την ακοή και την όρασή του, ο νεαρός Τζο, βυθίζεται σε ένα κόσμο ονείρων και αναμνήσεων, ενώ οι γιατροί πιστεύουν ότι έχει χάσει τη δυνατότητα της σκέψης και συναίσθησης και τον μελετούν σαν να επρόκειτο για πειραματόζωο.

Ο Τζο θυμάται την ζωή του πριν τον πόλεμο και προσπαθεί να επικοινωνήσει με μια νεαρή νοσοκόμα για να τον βοηθήσει να αυτοκτονήσει. Ο σκηνοθέτης μακριά από τα πεδία των μαχών, σκιαγραφεί τη μεγαλύτερη παράνοια του πολιτισμού μας σαν ένα εργοστάσιο παραγωγής κουφαριών.


Πηγή 
 

Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης : "taxi"

Την ταινία "ταξί - taxi" προβάλλει την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 9.00μμ στην αίθουσα του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης», δίπλα στο Δημαρχείο (Κύπρου 68), η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Η είσοδος όπως πάντα είναι δωρεάν, απλά υπάρχει η προτροπή ο καθένας να αφήσει από ένα πακέτο τρόφιμα (μακράς διαρκείας) στην είσοδο του κινηματογράφου για την ενίσχυση της Τράπεζας Τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του Δήμου.

Λίγα λόγια για την ταινία :
 
Νεαρό κορίτσι, που αποτυγχάνει στις εξετάσεις της, αναγκάζεται από τον πατέρα της να μάθει να οδηγεί ταξί. Με τον καιρό, όμως, ανακαλύπτει ότι ο πατέρας της και ο νεαρός φίλος της ανήκουν σε συμμορία ακροδεξιών οδηγών ταξί που δολοφονούν περιθωριακούς, μετανάστες, ομοφυλοφίλους, τραβεστί και έγχρωμους για να “καθαρίσουν την Ισπανία από τα σκουπίδια”.

"Κόστος 0%" : ακόμα μια παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Ελληνικού

Ακόμα μία παράσταση, λόγω πληθώρας θεατών, από την "Ελεύθερη Θεατρική Σκηνή Ελληνικού", που αποτελείται αποκλειστικά από ερασιτέχνες θεατρόφιλους της περιοχής, του έργου "κόστος 0%" ("δεν πληρώνω - δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο) στο Δημοτικό Θέατρο του Ελληνικού (Χαλδείας 43).
Κυριακή 16 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης : 8.30μμ
Προτεινόμενη ώρα προσελευσης : 7.30μμ
Είσοδος ελέυθερη.
Στην είσοδο θα υπάρχει καλάθι τροφίμων για τους άπορους συμπολίτες που θα τα διαθέσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Πρόκειται για την πασίγνωση κωμωδία "δεν πληρώνω-δεν πληρώνω" του βραβευμένου με Νόμπελ Ιταλού Ντάριο Φο.

Ο Τάσος Ταστάνης στο αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας για το Ελληνικό

Αξιοποίηση ή ξεπούλημα;


Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
 

Και ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Αναστάσιος Ταστάνης, με την παράταξη Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία, δηλώνει στην «Ε» ότι «οι μόνοι ωφελημένοι από την εκποίηση του Ελληνικού θα είναι οι επενδυτές και οι δανειστές». Εξηγεί πως αυτό που σχεδιάζεται είναι «μία πόλη φαραωνικής μορφής 20.000 κατοίκων, με πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, καζίνο και mall», με τρομακτική, όπως λέει, επιβάρυνση του περιβάλλοντος, αλλά και με ταυτόχρονη κατάρρευση εκατοντάδων μαγαζιών, χειροτέρευση της κρίσης της αγοράς κατοικίας στα νότια προάστια και επιδείνωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των όμορων δήμων αλλά και του λεκανοπεδίου της Αττικής. Ως λύση προτείνει τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που προβλέπει τη δημιουργία ενός πάρκου υψηλού πρασίνου.
 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ, υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας:

Tρομακτική επιβάρυνση του περιβάλλοντος



Ποιοι είναι οι λόγοι που αντιδράτε και ως δημοτική παράταξη αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα στη σχεδιαζόμενη από το ΤΑΙΠΕΔ πώληση και αξιοποίηση του Ελληνικού;

Ξενάγηση μετ' εμποδίων στα αρχαία του «Αστέρα» (και ηχητικό από το "κόκκινο")


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί τους περίπου 100 πολίτες που επιχείρησαν να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο του ναού Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος βρίσκεται μέσα στα όρια του «Αστέρα» της Βουλιαγμένης. Με πρωτοβουλία πέντε τοπικών συλλόγων και δύο δημοτικών παρατάξεων της περιοχής, είχε οριστεί χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εκποίησης της Χερσονήσου του Λαιμού Βουλιαγμένης και η 6η κατά σειρά ξενάγηση στον αρχαίο ναό, προς τον οποίο η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο μέσω της εισόδου της πλαζ του ξενοδοχείου.

η Νάντια Βαλαβάνη στη Βουλή και στην τηλεόραση (βίντεο)


Βίντεο με την ομιλία της Νάντιας Βαλαβάνη στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία στο νομοσχέδιο του ΕΟΠΥΥ που καθιστά το Ελληνικό Δημόσιο δικαστικά υπόλογο αποζημιώσεων στους "επενδυτές", με συνυπογραφή του στις συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ.  (6.2.2014).
 

Μπορείτε να το δείτε εδώ.


Βίντεο από τη συμμετοχή της Νάντας Βαλαβάνη στην πρωινή εκπομπή του Σκάι "Πρώτη Γραμμή" (4.2.2014)

Μπορείτε να το δείτε εδώ. 

Μαγευτικές Απόκριες 2014 Στο Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ξεκινούν αυτή την Κυριακή οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου για μικρούς και μεγάλους.



Κυριακή 16 Φεβρουαρίου
Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρώην αμερικάνικη βάση).


«Μικροί μασκαράδες εν δράσει….»
‘Ωρα: 11:00
Ελάτε να ξεφαντώσουμε με χορό, τραγούδια, ομαδικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές και άλλες εκπλήξεις με την αξιαγάπητη « Λιμπελούλα».