Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Λουτσιάνα Καστελίνα: «Η επιλογή που έκανε ο Τσίπρας, παρότι είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής, είναι και η καλύτερη»

Η Λουτσιάνα Καστελίνα, μια γοητευτική γυναίκα που έχει νικήσει προ πολλού το χρόνο και στο πρόσωπο της οποίας θα έλεγες με άνεση ότι συμπυκνώνονται οι περιπέτειες της ιταλικής Αριστεράς, παραμένει σταθερά στις επάλξεις.

Αποτέλεσε ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς -που σήμερα παραπαίει- από τα 18 της χρόνια, ενώ υπηρέτησε τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας (Partito Comunista Italiano), στις θρυλικές εποχές, όταν το κόμμα του οποίου ηγείτο ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ μετρούσε στις τάξεις του 2.252.446 μέλη.

Επανήλθε στο κομμουνιστικό κόμμα το 1984, όταν ο ευρωκομμουνισμός του μεγάλου κομμουνιστή ηγέτη είχε αφήσει μία για πάντα το στίγμα του στην ιταλική αριστερά. Η ίδια ήταν ιδρυτικό στέλεχος της «Il manifesto», με τον Λούτσιο Μάγκρι, καθώς και της ομώνυμης ιστορικής εφημερίδας. Ακόμη ίδρυσε το κόμμα της Προλεταριακής Ενότητας για τον Κομμουνισμό (PdUP).

Σάλος για τις μαζικές απολύσεις στον ΑΝΤ1 - 48ωρη απεργία στο κανάλι, αυστηρή προειδοποίηση της κυβέρνησης

Σε μαζικές απολύσεις τουλάχιστον 24 τεχνικών, καθώς και σε μείωση μισθών κατά 20%, προέβη την Παρασκευή o τηλεοπτικός σταθμός Ant1. Εξάωρη στάση
εργασίας την Παρασκευή, από τις 18.00 έως τις 24.00. Απεργία και το Σαββατοκύριακο.

Αιχμές εναντίον των ιδιοκτητών καναλιών, και προειδοποίηση να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο, ως πρόσχημα για τις απολύσεις, από το Νίκο Παππά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής κήρυξε (48ωρη) απεργία στον ΑΝΤ1, για το παρόν Σαββατοκύριακο.

Λ. Κρέτσος: «Σκληρή μάχη με τους μιντιακούς ολιγάρχες»

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δώσει σκληρή μάχη με τους μιντιακούς ολιγάρχες εξέφρασε μιλώντας στον Ρ/Σ στο Κόκκινο ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, τους οποίους κάλεσε να δώσουν εξηγήσεις για τα δάνεια που έχουν λάβει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, αποδομεί ένα - ένα τα επιχειρήματα των καναλαρχών και δίνει το στίγμα των διαθέσεων της κυβέρνησης να επιβάλει το γράμμα του νόμου στους «ολιγάρχες», που τόσα χρόνια ήταν στο απυρόβλητο.

Μοσχάτο: "Μαχαίρι στο νερό" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, την Τετάρτη 5 Αυγούστου


Συριζοφρένεια!

Όχι, προφανώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή, τα ξημερώματα της γουρσούζας, της 13ης Ιουνίου.

Δεν υπήρχε άλλη επιλογή, εκεί που έφτασε το πράγμα, επειδή η στρατηγική του σκουπίσματος των αποθεματικών για να πληρώνονται επί πέντε
μήνες οι δόσεις ενός αποτυχημένου και διαφοροτρόπως καταγγελμένου προγράμματος "διάσωσης" ήταν φαιδρή και κρινόμενη εκ του αποτελέσματος, αποδείχτηκε καταστροφική.

Δεν υπήρχε άλλη επιλογή, επειδή η τακτική που έδινε την ελευθερία στον καθένα, επί πέντε μήνες, να σηκώνει το κομπόδεμα του από την τράπεζα, αδυνατίζοντας, ευρώ-ευρώ την ελληνική διαπραγματευτική θέση, ήταν μοιραία και ανεδαφική.

Τελευταία είχα κάτσει !...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα

Η συνέλευση των ποντικών (στο στομάχι του γάτου)

Στη συνέλευση των ποντικών των Κατσιμιχαίων, τα ποντίκια αναζητούν έναν τρόπο να γλιτώσουν από του γάτου τον αιώνιο βραχνά.

Ένας ποντικός προτείνει λοιπόν να πλησιάσουν την ώρα που κοιμάται και να του δέσουνε κουδούνα στην ουρά.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου, μετά από μια συνεδρίαση που κράτησε αιώνες, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποφάσισε να στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα γι’ αυτήν τη δουλειά. Ήταν η απάντησή μας στον γάτο.

Θα κάνουμε δημοψήφισμα !...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ