Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Μοσχάτο: "Στην καρδιά του Χειμώνα" από την Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας, την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, 9.00μμ


Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κι άλλες ιστορίες…

γράφει ο Μιχάλης Καλογήρου *

Είναι (κι αυτό) παράδοξο.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ (σημειωτέον ότι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας λειτουργεί
μάλιστα με επιτυχία, τα οργανογράμματα, οι κανονισμοί και η Συμφωνία Αρχών είναι προς υπογραφή, οι εργαζόμενοι επέστρεψαν χωρίς ρεβανσισμούς, αλλά κανένας ακόμη δεν έχει μπει στον κόπο να διαψεύσει τις ‘’Κασσάνδρες’’), έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, υλοποιώντας μια εκ των βασικών προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού πέρασαν 25 χρόνια που οι τηλεοπτικοί σταθμοί απολάμβαναν της γνωστής ασυλίας, λειτουργώντας με το πρωτότυπο καθεστώς των προσωρινών αδειών, και αφού έρχεται ένα νομοσχέδιο, νομικά θωρακισμένο και ουσιαστικά πλήρες, το μόνο που φαίνεται να απασχολεί ορισμένους συντρόφους και μη, είναι το πώς θα αμφισβητήσουν ή ακόμη και πώς θα διαστρεβλώσουν (και) την πρωτοβουλία αυτή.

Δυστυχώς, ακούσια έστω, η επιχειρηματολογία αυτή έρχεται να συμπαραταχθεί με τη στάση της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Ένα βαγόνι «γεμάτο Ευρωπαίους»

Επιστολή αναγνώστη για περιστατικό στον ηλεκτρικό με πρωταγωνιστές ανθρώπους που αδυνατούν να καταλάβουν τον συνάνθρωπό τους.

Κυριακή απόγευμα, κι εγώ, είμαι ένας απ’ τους τελευταίους ψηφοφόρους σε ένα από τα εκλογικά τμήματα της Καλλιθέας. Συνδυάζω την επιστροφή μου σπίτι με χαλαρή βόλτα μέχρι το σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοσχάτο.

Φτάνω στην αποβάθρα και περιμένω το στο ύψος του πρώτου βαγονιού. Το τρένο έρχεται. Επιβιβάζομαι… και δε λέει ξεκινήσει.

Αέρα στα πανιά μας και πιάνουμε λιμάνι στη Βουλιαγμένη

Ο ξακουστός πλέον αγώνας Hellenic Match Racing Tour 2015 έρχεται στα νότια. Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο (26-27 Σεπτεμβρίου) πιάνει λιμάνι
στη Βουλιαγμένη.

Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης θα αποτελέσει τον 3ο σταθμό της διοργάνωσης, μετά τον κόλπο της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική και την γραφική Παροικιά στην Πάρο.

Στόχος των πληρωμάτων είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα με στόχο τον τελικό που θα γίνει στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος στο Μικρολίμανο στις 3-4 Οκτωβρίου.