Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Για την Πέμπτη 30/01 αναβλήθηκε η δίκη του Μίλτου Ευσταθιάδη

 
10.06.2007 : η απελευθέρωση της παραλίας του Αγ.Κοσμά

του Άκη Μπαδογιάννη


Όπως γνωρίζουν πολλοί ο Μίλτος καταδικάστηκε πέρυσι από το Εφετείο για "κλοπή" μιας κάμερας της εταιρίας που εκμεταλλεύονταν την πλαζ Αγ. Κοσμά μέχρι το 2007.
Ο Μίλτος εργαζόταν - ως φύλακας - στην πλαζ που μόλις είχε ανοίξει στο κοινό με τη δράση της 10ης Ιουνίου του 2007. Ανθρωποι της εταιρίας τον κατηγόρησαν ότι αφαίρεσε και ιδιοποιήθηκε μια κάμερα ελέγχου της παραλίας.

Δημοτική Συνεργασία: Το θέμα του πρώην αεροδρομίου και του ΚΥΤ στη Βουλή


Συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πραγματοποίησε ο Χρ.Κορτζίδης, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στη Βουλή.

Δημοτική Συνεργασία: «Forget it Giannis» εδώ είναι Αργυρούπολη

Παρακάμπτοντας την γνωστή «καραμέλα» περί διαχωρισμού των δυο κοινοτήτων από τη δημοτική μας παράταξη, ερχόμαστε στην ουσία των πραγμάτων, αναζητώντας λύσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Αργυρούπολη και το Ελληνικό.

Προσφάτως στο ανοικτό δημοτικό συμβούλιο (18-12-13) μας απασχόλησε το θέμα του ΚΥΤ στην Αργυρούπολη. Έχοντας ως μοναδικό μέλημα την προστασία των κατοίκων της περιοχής, η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης ζητά:
1. Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ που κρίνουν παράνομες τις εγκαταστάσεις του υπάρχοντος ΚΥΤ Αργυρούπολης 150KV της ΔΕΗ/ΑΔΜΗΕ στον Υμηττό.
2. Να ακυρωθούν οι σχεδιασμοί για δημιουργία νέου ΚΥΤ 400KV στο ίδιο σημείο.
 
Η δημοτική παράταξη «Ενωμένη Πόλη» μέσω του κ. Γ. Κωνσταντάτου αφού παραδέχεται πως το ΚΥΤ είναι παράνομο, δεν αποκλείει την επέκτασή του…
Βέβαια, η αναλυτική τοποθέτηση της αντιπολιτευόμενης παράταξης επί του θέματος, θα γινόταν με τοποθέτηση του κ. Γ. Τσαρπαλή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της.
Τελικά, ο κ. Τσαρπαλής δεν εμφανίστηκε ποτέ στη συνεδρίαση. Να σημειώσουμε ακόμα, πως μετά από περίπου ένα μήνα, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα.
Παρακαλούμε, λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει…
 

Δ. Ηλιούπολης: Βοήθημα για τους φοιτητές που σπουδάζουν επαρχία

Πακέτα ειδών πρώτης ανάγκης θα στέλνει η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ηλιούπολης σε φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ που σπουδάζουν στην επαρχία.

Οι δημότες Ηλιούπολης, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ εκτός Λεκανοπεδίου, καλούνται να το δηλώσουν στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου,
προκειμένου η υπηρεσία να τους στέλνει κάθε μήνα πακέτα ειδών πρώτης ανάγκης, στον τόπο που σπουδάζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπάλληλο κα. Καμπάνταη Χρυσή, στο τηλέφωνο 210-9970053, ή με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Γιαννάκη, στο τηλέφωνο 210-9970010.

Πηγή : aftodioikisi.gr

Συλλογή υπογραφών για τις εξώσεις συλλόγων από το Ελληνικό

"Απαιτούμε:
• την άμεση ανάκληση των διαδικασιών αποβολής των φορέων από τις εγκαταστάσεις τους στο Ελληνικό και την απόσυρση των προστίμων που τους επιβλήθηκαν.
• την παραμονή στο Ελληνικό όλων των φορέων και των χρήσεων που είναι συμβατές με τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες χρήσεις αθλητισμού, πολιτισμού και έρευνας, σύμφωνα με την πρόταση του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ."

 
Υπογράφουμε εδώ.

Ο άξονας των εφοπλιστών και ο κ. Βαρβιτσιώτης

Ένας άξονας του... Νότου:
Ο άξονας της ντροπής.  

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κοινή πρωτοβουλία των υπουργών Ναυτιλίας Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας με προεξάρχοντα τον ημέτερο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος σχεδόν έχει εγκατασταθεί
στο Σιτυ του Λονδίνου για να είναι κοντά στους εφοπλιστές και φοβερίζει την ΕΕ οτι θα πάρουμε τα βαπόρια μας και θα φύγουμε. Και νά σου βρισίδι στη "γραφειοκρατία των Βρυξελλών", αυτή τη φορά από τη Λευκωσία.

“Η Επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα” από την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας

Η Επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα – The Return of the Pink Panther“ (1975, 113′) προβάλλεται απόψε  Παρασκευή 17/1, στις 8.00 (ακριβώς!), στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας (Λασκαρίδου 134).

Η υπόθεση:

Στουρνάρας και Σταϊκούρας γνώριζαν για Βαρβιτσιώτη και το «Βατοπέδι της Γλυφάδας» και δεν έκαναν τίποτα

Ευρύτερες διαστάσεις λαμβάνει πλέον η υπόθεση κακουργηματικής απιστίας στο Δήμο Γλυφάδας στην οποία εμπλέκεται μεταξύ άλλων και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είχαν ενημερωθεί λεπτομερώς για το σκάνδαλο, αλλά δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να το σταματήσουν. Παρά το γεγονός ότι με βάσει το νόμο ήταν οι μόνοι αρμόδιο για να σταματήσουν την εκταμίευση των χρημάτων για την αγορά των οικοπέδων απο το Δήμο Γλυφάδας.

Η τελευταία έκκληση του Άρη Ταστάνη

Έκκληση προς τους Ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών για τη διακοπή των νοσηλίων χιλιάδων κατάκοιτων συμπολιτών μας είχε απευθύνει ο ποιητής (με κινητική αναπηρία) Άρης Ταστάνης τον Ιούλιο του 2013 με ένα κείμενο υπογραφών που έδωσε στη δημοσιότητα. 
 
"Τον Ιούλιο του 2013 θα πάψουν να καταβάλλονται τα νοσήλια των ανθρώπων με βαριές αναπηρίες και των ασθενών με μακροχρόνιες βλάβες. Ακόμα και αυτή η κατά κοινή ομολογία άθλια περίθαλψη του βάρβαρου νεοελληνικού κράτους, που επί δεκαετίες μεταφραζόταν σε αβίωτες συνθήκες διαβίωσης για τους πάσχοντες και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό, εξολοθρεύεται και πετιέται στα αζήτητα.