Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση του "Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίου Δημητρίου και Νοτίων Προαστίων"

Για την σωστή οργάνωση των μαθημάτων και τη λειτουργία των τμημάτων, το "Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγίου Δημητρίου και Νοτίων Προαστίων" εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

α) Για τη σωστή οργάνωση των μαθημάτων και των σεμιναρίων μας, απαιτείται μέχρι 15 Αυγούστου 2016, το αργότερο, να έχουν δηλωθεί από τα μέλη-φοιτητές, στην
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ τους, μέχρι 5 Τμήματα της αρεσκείας τους (τα οποία επιλέγονται από τη λίστα ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ).

β) Για να λειτουργήσει κάποιο Τμήμα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 20 φοιτητές.

Μανώλη, κάθε φορά που έκρινες σκληρά τους άλλους, δίδασκες κι εμάς να κρίνουμε...

Αργυρούπολη 2014, συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
όταν είχαμε ανάγκη ειδικά τον Μανώλη Γλέζο να είναι κοντά μας

Δεν είναι δικαίωμά σου να σε τιμάμε,
αλλά ηθικό και συναισθηματικό φορτίο δικό μας...

Ρίκο - ρίκο - ρίκοκο

του Θανάση Καρτερού

Αυτό πάλι; Να μάθουν αμόκ οι τζοχανταραίοι της Ν.Δ. με τον Τσακαλώτο; Να κάνουν τη Βουλή άνω - κάτω με τους βρυχηθμούς τους; Και κοτζάμ σιορ Δένδιας να τον καθίσει στο σκαμνί, γιατί -άκου πράγματα!!!- επιδεικνύει συμπεριφορά «ανάγωγη, ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη»;

Κι όλα αυτά γιατί, όπως αποδείχτηκε, ο υπουργός Οικονομικών, παρά το άκρως μαθηματικό του όνομα, το άκρως πολεμικό του επίθετο και το άκρως αγέλαστο πόστο του, έχει χιούμορ.

Και τόλμησε να πει ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσσώ, λόγω δύσκολων παιδικών χρόνων.

Μοσχάτο: "Μέρες του '36" από την Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 9.00μμ


 
Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης για το μήνα Αύγουστο ξεκινούν με την προβολή της σπουδαίας ταινίας "Μέρες του '36" του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Η προβολή γίνεται στον
πανέμορφο κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας.
Στον χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Χαιρετίσματα από τη Λιθουανία στις Στέπες του Ελληνικού

Εμβολιασμός παιδιών προσφύγων με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής

Στη διενέργεια μαζικού εμβολιασμού στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων / μεταναστών στον ξενώνα «ΞΕΝΙΑ», προχωρά η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, κατόπιν της σχετικής πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, έγινε δεκτό το σχετικό αίτημα από τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Σε συνέχεια της συγκεκριμένης απόφασης, δύο Παιδίατροι από τον Κεντρικό Τομέα και δύο Επισκέπτριες Υγείας από Κεντρικό και Βόρειο Τομέα, ξεκινούν εμβολιασμούς για παιδιά ηλικίας 1 έως 15 ετών.

Σημειώνεται ότι ο ξενώνας «ΞΕΝΙΑ» φιλοξενεί περί τους 350 Ιρακινούς και Σύριους πρόσφυγες / μετανάστες, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά.

Αννέτα Καββαδία: Διαδικτυακό bullying και νέες απειλές για κλείσιμο της ΕΡΤ (ηχητικό)


Στα όρια της χυδαιότητας και με σαφείς πολιτικές αναφορές στις προθέσεις μίας «επόμενης κυβέρνησης» για την ΕΡΤ, κινήθηκαν τα μηνύματα που έλαβε

η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, μετά την αντιπαράθεσή της με τον Δημ. Σταμάτη, πρωτεργάτη του «μαύρου» στην ΕΡΤ, στην Βουλή, όπως είπε Στο Κόκκινο 93,4 και τους Δύο Λύκους με τον Λευτέρη Αρβανίτη.

Η κ. Καββαδία αποκάλυψε συγκεκριμένα ότι μετά το πέρας της διαδικασίας και την δημοσιοποίηση όσων είπε ο κ. Σταμάτης, η ίδια υπέστη «διαδικτυακό bullying» που άγγιζε τα όρια της χυδαιότητας, αλλά και με αναφορές σε νέο κλείσιμο της ΕΡΤ από την «επόμενη κυβέρνηση».

Άγιος Δημήτριος: "Αυστηρώς κατάλληλο" στο Cine Πλατεία, τη Δευτέρα 1η Αυγούστου στις 9.00μμ

Έχω πάρει το μεγαλύτερο δώρο και θα το φυλάξω στην καρδιά μου μαζί με τις ξέχειλες από αγάπη ζωγραφιές τους!


Με τι καρδιά, με τι κουράγιο
αποχαιρετάς τώρα αυτά τα αγγελούδια...
Ήταν πριν τέσσερις μήνες περίπου, βράδυ Παρασκευής, μετά την δουλειά που έτρεξα γεμάτη αγωνία να τους συναντήσω.

Τους βρήκα μέσα σε μια μεγάλη αίθουσα, ταλαιπωρημένους, φοβισμένους να διαλέγουν, ρούχα και σκεπάσματα και να προσπαθούν να τακτοποιηθούν.

Είχε προηγηθεί μια απίστευτη επίθεση από ανεγκέφαλους κατοίκους της περιοχής -που είχαν ενημερωθεί ότι έφταναν και τους περίμεναν απ' έξω- που τους είχε τρομάξει όλους.

Ανάμεσά τους εννέα ζευγάρια παιδικά και μωρουδιακά ματάκια να με κοιτούν και να με επεξεργάζονται, χαρίζοντάς μου όμως τα χαμόγελα τους.