Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Μεταμνημονιακό ξέφωτο: Στην απομόνωση ο γόνος και επίδοξος πρωθυπουργός της οικογένειας Μητσοτάκη


Δεν πρέπει να έχει νοιώσει στο παρελθόν μεγαλύτερη μοναξιά η -κυριολεκτικά- μεγάλη οικογένεια Μητσοτάκη.

Ανήθικο πλεονέκτημα

του Κώστα Βαξεβάνη

Όσοι εσχάτως αναρριχώνται στα αξιώματα της δεξιάς παράταξης -ή κατά Καρατζαφέρη πολυκατοικίας- όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει τον Άδωνη και τον Κυρανάκη να σκουπίσουν και να σφουγγαρίσουν για να είναι έτοιμοι, αποκτούν αυτομάτως και ένα πλεονέκτημα.

Συναναστρέφονται διάφορους μιντιάρχες και επιχειρηματίες που ονειρεύονται πως έρχονται καλύτερες μέρες.

Ρένα Δούρου: «Δεν είμαι "εξαφανισμένη" στα άσχημα και "παρούσα" στα εγκαίνια και τις κορδέλες»

Τη στάση που κράτησε και τις ενέργειες που έκανε κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι υπερασπίστικε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου,
σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

«Δεν είμαι "εξαφανισμένη" στα άσχημα και "παρούσα" στα εγκαίνια και τις κορδέλες», είπε χαρακτηριστικά.

Μεγάλη η ανταπόκριση των δήμων για τα προγράμματα «ΦιλόΔημος» του Υπουργείου Εσωτερικών

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των δήμων για τη χρηματοδότηση έργων, προμηθειών και υπηρεσιών από τα δύο Ειδικά Προγράμματα «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, μέχρι στιγμής, έχουν εγκριθεί έργα συνολικού προϋπολογισμού 368.647.255 ευρώ για 264 δήμους σε όλη τη χώρα, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με 326.729.637 ευρώ, με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης της εκπαιδευτικού που απολύθηκε λόγω του υιού Σαμαρά

Το άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης της εκπαιδευτικού, Φώφης Μπουλούτα αποφάσισε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων,
Κώστας Γαβρόγλου.

Την απόφαση αυτή έλαβε ο κ. Γαβρόγλου έπειτα από συνάντηση που είχε νωρίτερα με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

Ν. Βούτσης: Κάποιοι φορούν μαύρες πολιτικές πλερέζες ενόψει της εξόδου από τα μνημόνια (συνέντευξη - ηχητικό)

Η κυβέρνηση Τσίπρα βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια και εκείνοι που με τις πολιτικές τους οδήγησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία σήμερα φορούν «μαύρες πλερέζες» και επιχειρούν αντιστροφή της πραγματικότητας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στον Real FM.

«Εκπλήσσομαι για τις μαύρες πολιτικές πλερέζες που έχουν πέσει σε κάποιους δημοσιολογούντες από προχθές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης και υπενθύμισε ότι η συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και οι εξαιρετικά μεγάλες προσπάθειες που αυτή προέβλεπε τέθηκαν υπόψη του ελληνικού λαού μαζί με τα μέτρα που είναι γνωστά ως «παράλληλο πρόγραμμα».

Το ξεκίνημα μιας νέας εποχής - Οι τομές, οι σταθμοί και οι πολλαπλές εκλογικές μάχες του 2019

του Σπύρου Ραπανάκη

Μία μέρα λοιπόν για την ημερομηνία που μέλλει να αναδειχθεί σε ιστορικό ορόσημο όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και την ίδια την Ευρώπη.

Η 20ή Αυγούστου σηματοδοτεί και επίσημα το τέλος της οκταετούς περιόδου των Μνημονίων, της χρεοκοπίας, της ακραίας νεοφιλελεύθερης προσαρμογής, ανοίγοντας, έτσι, ένα νέο κεφάλαιο, μια νέα εποχή για την Ελλάδα και την κοινωνική πλειονότητα.