Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Την επίθεση στον Ταστάνη καταδικάζουν το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης και οι Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας και πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης στο σπίτι του, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από πρόταση του Βασίλη Βάσσιου, ο οποίος είπε τα εξής:

Το επίδομα και οι επιτήδειοι

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Ότι ο Τσίπρας κοροϊδεύει τον κόσμο συμφωνούν και η Ν.Δ., και το ΚΚΕ. Θέλει να εξαγοράσει συνειδήσεις, είπε χαρακτηριστικά και ποιητικά η Αλέκα
Παπαρήγα. Η Ν.Δ. έβγαλε όμως και δυο βαρύνουσας σημασίας συμπεράσματα. Ένα πολιτικό, κι ένα ψυχολογικό.

Ο Τσίπρας είναι απερχόμενος - το πολιτικό. Και πανικόβλητος - το ψυχολογικό. Στο ίδιο περίπου μήκος κύματος κινήθηκαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Με το Ποτάμι να σημειώνει τρίποντο: Αν τα είχε πάρει από περικοπές στο Δημόσιο, θα συμφωνούσαμε. Αλλά έτσι...

Χριστογεννιάτικο Ταξίδι στη Μαρίνα Φλοίσβου, από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου μέχρι το Σάββατο 7 Ιανουαρίου

Δείτε στη συνέχεια το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

"Τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνική πολιτική: Φιλανθρωπία ή κίνητρο ενεργοποίησης;", της Μαρίας Ανδρούτσου *

Τα τελευταία πολύ δύσκολα χρόνια, που αποτελούν και τον πυρήνα της οικονομικής κρίσης που βασανίζει τη χώρα, η τοπική αυτοδιοίκηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς, θλιβερές και ταυτόχρονα πολύ επείγουσες καταστάσεις ακραίας φτώχειας και ανέχειας.

Υπήρξαν, υπάρχουν και αντιμετωπίζονται από τους δήμους, καθημερινά, περιστατικά πολιτών που έχασαν το δικαίωμα στην εργασία, μονογονεϊκών οικογενειών χωρίς επιδόματα ή οικονομικοκοινωνική υποστήριξη, εξαθλιωμένων μεταναστών ή προσφύγων, μοναχικών ηλικιωμένων και ανήμπορων ατόμων, ανδρών και γυναικών σε εξάρτηση ή ΑμεΑ χωρίς επιδόματα και χωρίς φροντιστές, κακοποιημένων γυναικών με παιδιά…

Εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Φωστήρα, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 8.00μμ

Εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Φωστήρα θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου, ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας (12/12/1926) στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Οι άνθρωποι του fostiristas radio, διοργανώνουν μια εκδήλωση χωρίς χορηγούς ή άλλους οικονομικούς πόρους, όμως υπόσχονται μια ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη από συναισθήματα και συγκινήσεις!

2η Πεζοπορική Διάσχιση στα βήματα του Αρχαίου Δήμου Αλίμου, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 9.00πμ


Πού είναι η τρόικα; Από τη λογική τού “βάστα Σόιμπλε” στο στάδιο “πού είναι η τρόικα”

Το αίτημα για άμεση προκήρυξη εκλογών αποτελεί τη μόνιμη επωδό της Ν.Δ. σε κάθε πολιτική κίνηση της κυβέρνησης.

Το ίδιο έκανε εμμέσως πλην σαφώς και με την τελευταία πρωτοβουλία να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι επαγγελματίες στα ακριτικά νησιά που έχουν δεχθεί το βάρος όλου του προσφυγικού ζητήματος. Και πάλι εκλογές βλέπει πίσω από την απόφαση αυτή η Ν.Δ. και δεν είναι τυχαίο.