Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Δραγασάκης: Βαδίζουμε προς μια νέα πολιτική συμφωνία με τους εταίρους (video)


Η πολύχρωμη λέσχη φίλων του Αλέξη Τσίπρα

του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Οι κεντροαριστεροί Φρανσουά Ολάντ και Ματέο Ρέντσι
έχουν λόγους να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα
ως μοχλό πίεσης στην Αγκελα Μέρκελ
για χαλάρωση της λιτότητας.
Ωστόσο, είναι απίθανο να στηρίξουν
το αίτημα του κ. Τσίπρα για διαγραφή χρέους.
«Φανταστική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ! Καλωσήρθες, θαρραλέε Ελληνα ψηφοφόρε, να δώσεις ένα χτύπημα στη λιτότητα και να ενισχύσεις όσους αγωνίζονται εναντίον της και στη Βρετανία».

Με αυτό τον τρόπο υποδέχτηκε τη νίκη της ελληνικής ριζοσπαστικής Αριστεράς ένας μάλλον απροσδόκητος σύντροφος: Ο βουλευτής των Βρετανών Εργατικών Πίτερ Χέιν, επί σειρά ετών υπουργός στις κυβερνήσεις του Τόνι Μπλερ και του Γκόρντον Μπράουν, ένας από τους σταθερότερους υποστηρικτές του σημερινού ηγέτη του κόμματος -και πιθανού αυριανού πρωθυπουργού, μετά τις γενικές εκλογές του Μαΐου- Εντ Μίλιμπαντ.

Δεν ήταν ο μόνος. Πολλοί βουλευτές από την αριστερή πτέρυγα των Εργατικών κάλεσαν τον Μίλιμπαντ να πορευτεί σε «γραμμή Τσίπρα», αμφισβητώντας την οικονομική ορθοδοξία. «Αντλούμε έμπνευση από την τεράστια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε και η Καρολάιν Λούκας, εκπρόσωπος των Πρασίνων, μιας ανερχόμενης δύναμης που μπορεί να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο για τον σχηματισμό της επόμενης βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Παραδόξως, σε παραπλήσιο μήκος κύματος κινήθηκε το διαμετρικά αντίθετο άκρο του πολιτικού φάσματος, το αντιευρωπαϊκό, ξενοφοβικό Κόμμα της Ανεξαρτησίας (UKIP). Ο ηγέτης του εν λόγω κόμματος, Νάιτζελ Φάρατζ, μίλησε για «κραυγή απόγνωσης του λαού της Ελλάδας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι φτωχοποιήθηκαν από το πείραμα του ευρώ».

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Χωρίς Καρνάβαλο οι φετινές απόκριες

Αισθητά περιορισμένες, αλλά πιο ακριβές οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο παιδικά αποκριάτικα πάρτι το ένα στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό και το άλλο στην πλατεία Βάρναλη στην Αργυρούπολη. Επίσης περιλαμβάνει, τα
καθιερωμένα Κούλουμα στο γήπεδο μπάσκετ της οδού Μιλήτου στην Αργυρούπολη, τα οποία θα είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Θεόδωρου Γουρδουράκου, του επί δεκαετίες προέδρου του Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου «Η Αργυρούπολη».

Από το φετινό πρόγραμμα απουσιάζουν το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, που γινότανε Σάββατο πριν την αποκριάτικη παρέλαση και ο Καρνάβαλος. Τα Κούλουμα επίσης που τα προηγούμενα χρόνια γιορτάζονταν και στις δύο κοινότητες του δήμου στο βουνό και στο αεροδρόμιο, φέτος θα γιορταστούν μόνο στο βουνό. Το κόστος των αποκριάτικων εκδηλώσεων ανέρχεται στις 4.367 €.

Στο δημοτικό συμβούλιο ο Βασίλης Μπούκας, εισηγητής της παράταξης του Χρήστου Κορτζίδη, άσκησε κριτική στην πρόταση της διοίκησης Κωνσταντάτου λέγοντας ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο τρεις εκδηλώσεις και κοστίζει 4.367€, ενώ τα προηγούμενα χρόνια γίνονταν περισσότερες εκδηλώσεις, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, με πολύ μικρότερο κόστος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης για Τσίπρα - Βαρουφάκη: «Ψηλώνουμε κι εμείς»

Με τον δικό του, ενωτικό όπως πάντα, τρόπο ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, σχολιάζει την επίσκεψη Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών «με σπάνια ψυχραιμία και ευγένεια, τον τύλιξαν μέσα σε δυο φωτεινά και ωραία ΟΧΙ, που τον κεραυνοβόλησαν, σε σημείο που να ξεχάσει την ευγενική του καταγωγή του Άρχοντα Ευρωπαίου και να μην ξέρει πώς και από πού να φύγει». 

Αναλυτικά, το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη που αναρτήθηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα:
«Το Γιούρογκρουπ και ο Πρόεδρός του ο Ολλανδός είναι οι εικόνες που με βασανίζουν. Πέρασα τόσα και τόσα γιατί η Μοίρα με γέννησε Έλληνα που πρέπει να υπομένει τα καπρίτσια των ισχυρών, να σκύβει το κεφάλι και να μάθει ακόμα και να τους αγαπά! Αυτόν όμως τον Ολλανδό με τα γυαλάκια ποτέ μου δεν μπόρεσα να χωνέψω, αν και μικρός έπινα γάλα Nestle.
Ήρθε λοιπόν φουριόζος με την έπαρση του Αφεντικού, για να τραβήξει τα αυτιά των άτακτων υπηκόων μιας φυλής για γέλια και για κλάματα που σήκωσε κεφάλι ξεχνώντας πως είναι αποπαίδι της Ευρώπης, του Γιούρογκρουπ και του Προέδρου του κυρίου Γερουν Νταϊσελμπλουμ.
Και τότε συνέβη ένα θαύμα, σαν κι αυτά τα ξεχασμένα στα βάθη της μνήμης μου. Δύο εκπρόσωποι αυτού του Λαού της β΄ κατηγορίας, ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης, με σπάνια ψυχραιμία και ευγένεια, τον τύλιξαν μέσα σε δυο φωτεινά και ωραία ΟΧΙ, που τον κεραυνοβόλησαν, σε σημείο που να ξεχάσει την ευγενική του καταγωγή του Άρχοντα Ευρωπαίου και να μην ξέρει πώς και από πού να φύγει.
Εδώ, στο σημείο αυτό, τα ξεχνάμε όλα. Ξαναγινόμαστε Ωραίοι Έλληνες. Και ψηλώνουμε κι εμείς. Πώς και γιατί έγινε και πού θα οδηγήσει, είναι λεπτομέρειες για τον Έλληνα που έζησε και επέζησε με τα Σύμβολα. Και θεωρώ μικρόψυχο το να μετράμε κουκιά σε μια στιγμή εθνικής αναλαμπής.
Αθήνα, 31.1.2015

Μίκης Θεοδωράκης».

Πηγή: www.periodista.gr

Κουβέρτες και ξύλα για πρόσφυγες από τις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής

Το Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015, στο πλαίσιο της 39ης Διάθεσης Προϊόντων Αλληλεγγύης συγκεντρώνουμε κατά προτεραιότητα, ξύλα για την θέρμανση των προσφύγων από τις
εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής που φιλοξενούνται προσωρινά στην περιοχή μας.

Επίσης κουβέρτες και είδη ατομικής καθαριότητας.

Τόπος συγκέντρωσης των προσφορών η Γραμματεία της Διάθεσης, 8 π.μ-1 μ.μ.

Τόπος διεξαγωγής της δράσης 25η οδός και Ελ.Βενιζέλου, πλατεία Αγίας Τριάδας Ελληνικού,κοντά στο πρώην Δημαρχείο Ελληνικού.
 
Ενημέρωση στο ιστολόγιο : kinimapolis.blogspot.com.
Πληροφορίες στα τηλ: 6944-145007 10 π.μ - 1 μ.μ & 6943-045752 6 μ.μ - 8 μ.μ.

Πηγή: kinimapolis.blogspot.gr

7 Φεβρουαρίου η 39η διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Η 39η διάθεση προϊόντων αλληλεγγύης χωρίς μεσάζοντες θα γίνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στην πλατεία Αγίας Τριάδας στο Ελληνικό (κοντά στο παλιό Δημαρχείο Ελληνικού), Ελευθερίου Βενιζέλου και 25η οδός.


Οι διαθέσεις προϊόντων αλληλεγγύης θα γίνονται πάντα το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα.



Παραγγελίες στο e-mail: kinima12@gmail.com.
Ενημέρωση στο ιστολόγιο : kinimapolis.blogspot.com.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

  • 6944-145007 (10.00πμ - 1.00μμ)
  • 6943-045752  (6.00μμ - 8.00μμ)

Η λίστα των προϊόντων περιλαμβάνει:

Ώστε λοιπόν δεν ήταν μονόδρομος…

Ούτε έπρεπε να χαθούν τόσες ψυχές επειδή δεν άντεξαν τις πληγές στην αξιοπρέπειά τους… Ούτε έπρεπε να λιποθυμούν παιδιά από την πείνα στα σχολεία… Ούτε έπρεπε να πάθουν κατάθλιψη οι μισοί Έλληνες επειδή περίμεναν από μέρα σε μέρα να τους πάρει το σπίτι μια τράπεζα… Ούτε ήταν αναγκαίο να πηγαίνουν 20χρονα κορίτσια γονατιστά σε βουλευτικά γραφεία να εκλιπαρήσουν για μια θέση σ’ ένα σούπερ μάρκετ με 250 ευρώ
μηνιάτικο, δουλεύοντας 6ωρο και υπογράφοντας για 4ωρο… Ούτε έπρεπε να υπομείνουμε τη γελοιοποίησή μας από τα γερμανικά ΜΜΕ ως τεμπέληδες και άχρηστοι με τους ηγέτες μας να κουνούν το κεφάλι συμφωνώντας… Ούτε έπρεπε να γεννηθεί το νεοναζιστικό τέρας με τη βοήθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ της, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν τη θεωρία των δύο άκρων…

Όλα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Υπήρχε η δυνατότητα. Κυρίως, όμως, ΚΥΡΙΩΣ θα μπορούσαν σήμερα να χαίρονται τη ζωή, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τους συντρόφους τους αυτοί που έφυγαν επειδή άδειασε η ψυχή τους από κουράγιο και ελπίδα.

Γράμμα στον πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα

του Σόλωνα Αντάρτη από το Κυπριακό IndyMedia

Αδελφέ μου Αλέξη καλημέρα από μια ηλιόλουστη Κύπρο. Το γράμμα αυτό είναι πολύ πιθανό να μη φτάσει ποτέ κοντά σου, αν και το εύχομαι ολόψυχα.

Έμαθα ότι τη Δευτέρα θα είσαι κοντά μας και με συγκινεί ιδιαίτερα η επίσκεψή σου και το ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιείς ως πρωθυπουργός.

Ήμουν παιδί του δημοτικού όταν μας ήρθε ο Αντρέας -ένας ήταν ο Αντρέας- και θυμάμαι αποσβολωμένος την εμπειρία όταν χιλιάδες μαθητές δημοτικού παραταχθήκαμε με τις ελληνικές σημαιούλες κατά μήκος του δρόμου όπου θα περνούσε η πομπή.

Θυμάμαι την προσωπική μου απορία, ανακατωμένη με απέχθεια για μια πράξη επιβεβλημένη και στην οποία ούτε λόγο είχα ούτε και κατανοούσα. Σήμερα ως ενήλικας εύχομαι οι γυμνοσάλιαγκες που κυβερνούν τον τόπο μου να μην προβούν σε παρόμοιες πράξεις.

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης εγκαινίασε τα γραφεία της (βίντεο)

Πλήθος  κόσμου έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια των γραφείων της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης στο Ελληνικό (Τριπόλεως 43 και Ροδοπόλεως).
Μεταξύ αυτών και η αναπληρωτής  υπουργός Οικονονικών Νάντια Βαλαβάνη.  Πρόκειται για έναν λειτουργικό χώρο 170 τ.μ., που θα εξυπηρετήσει συνολικά τις ανάγκες της παράταξης.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Χρήστος Κορτζίδης, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και εξέφρασε τη χαρά του για το νέο χώρο που απέκτησε η παράταξη.

Ανακοίνωσε πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι δραστηριότητες στο χώρο και ανέφερε πως μετά από πρόταση της ομάδας παιδείας (σ.σ. της παράταξης) θα δημιουργηθεί ένας Όμιλος Προβληματισμού και Συζήτησης που θα αφορά εκπαιδευτικά ζητήματα.

Στη συνέχεια ο κ. Κορτζίδης έβαλε ως προτεραιότητα να ανοίξει και ένα δεύτερο γραφείο στη δημοτική κοινότητα της Αργυρούπολης.

Αναφορά έκανε στην κυκλοφορία της εφημερίδας της παράταξης (Εξ Ευωνύμων) που πρόσφατα κυκλοφόρησε ανακοινώντας πως αρχικά θα κυκλοφορεί κάθε δίμηνο
και βάζοντας στόχο, να γίνει μηνιαίο έντυπο.

Κίνημα Λαϊκής Υποστήριξης της Ελληνικής Κυβέρνησης

Γιατί θέλουμε πίσω τις ζωές μας!

Στηρίξτε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησαν με το που ανέλαβαν!


Τόσον καιρό ζητούσαμε μια κυβέρνηση με κότσια, να πετάξει ένα τεράστιο "ΟΧΙ" στη μούρη της τρόικας, της Μέρκελ και των υπολοίπων!


Ε, λοιπόν... Ήρθε η ώρα!!!


(το κείμενο του ψηφίσματος στήριξης)

Κάνουμε κλικ εδώ και ψηφίζουμε!!!

Συμμετέχουμε στα συλαλλητήρια στην πλατεία Συντάγματος τις μέρες της διαπραγμάτευσης (πιθανότερη ημερομηνία έναρξης η 16η Φεβρουαρίου - θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες)!



Έκθετος πολιτικά ο δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης

Περισσότερο με διαδικασία απολογισμού και λογοδοσίας παρά με ενημέρωση έμοιαζε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (26/1/2015) για το ζήτημα της σύλληψης της -τέως πλέον-
δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας, Μ. Πανούση, που συνδέεται με παράνομη εξωθεσμική ταμειακή συναλλαγή.

Ο δήμαρχος σε μια -σκοπίμως κατά τη γνώμη μας- μακροσκελή ομιλία προσπάθησε να ρίξει το βάρος της συζήτησης στο «έργο» της διοίκησής του, διατυπώνοντας και το παράπονο ότι προχωρά μία πορεία μοναχική, δίχως κανέναν έπαινο από την αντιπολίτευση!

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ήταν ασφυκτικά γεμάτη με συμπολίτες μας που ενδιαφέρονταν να ακούσουν τον δήμαρχο να ενημερώνει για το ζήτημα και να παίρνει θέση.

Μάταια όμως, αφού ο δήμαρχος αρκέστηκε στην αρχή να πει ότι «η ίδια η συνάδελφος ανέλαβε τις ευθύνες της» παραιτούμενη, ενώ η όλη προσπάθεια συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη γνώμη του, δεν ήταν παρά «αίμα και θέαμα» από τη μεριά της αντιπολίτευσης.

Και έτσι, αφού όλα ήταν για «εφέ και εντυπώσεις», επέλεξε να μιλήσει για όσα έχει κάνει η διοίκησή του και να μην ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για το πραγματικό ζήτημα για το οποίο είχε συγκληθεί.

Υπουργέ μου, μόνο προσοχή μην πέσετε από τα τηλεπαράθυρα

 
Η κυβέρνηση Τσίπρα, οφείλει να μην είναι μόνο μια νέα κυβέρνηση αλλά μια άλλη κυβέρνηση. Αυτό το “άλλη” περιλαμβάνει άλλη πολιτική, άλλη ηθική, άλλη αντίληψη,άλλη κουλτούρα και όσα “άλλη” έχει ανάγκη αυτή η ταλαιπωρημένη κοινωνία.

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αυτό το “άλλη” να φύγει από τα μέτρα της κοινωνίας και να αρχίσει να μετριέται με μέτρο αναγκαίας προσωπικής ικανοποίησης.

Οι υπουργοί της νέας και άλλης κυβέρνησης, οφείλουν να είναι άλλοι. Ούτε Αδώνηδες, ούτε καν Αδώνηδες σε καλύτερη έκδοση. Οφείλουν, για να είμαι ξεκάθαρος, να είναι υπουργοί που παράγουν πολιτική και έργο και όχι πρωταγωνιστές φτηνού κόστους παραγωγής στα κανάλια της διαπλοκής.

Τον Σύριζα δεν τον έβγαλαν τα κανάλια,τον ανέδειξε η κοινωνία. Θα είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα, αυτό το απλό συμπέρασμα να στρεβλωθεί, να  φουσκώσει, να παραποιηθεί, να κακοποιηθεί για να χωρέσει προσωπικές φιλοδοξίες και χυδαίους ναρκισσισμούς.

Ανατροπή στο Ελληνικό!

γράφει ο Πάνος Τότσικας *

Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης ανατρέπει εκ των πραγμάτων μια σειρά «δεδομένες» καταστάσεις.

Σχετικά με την παραχώρηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου
Ελληνικού, επισημαίνεται ότι δεν έχει ακόμη υπογραφεί Σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ομίλου Λάτση. Το «προσύμφωνο» που εμφάνισε κάποια στιγμή το ΤΑΙΠΕΔ ως «Σύμβαση» , δεν είναι έγκυρο και νόμιμο, για δυο λόγους:

*Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου της από το καθ’ ύλην αρμόδιο Ελεγκτικό Συνέδριο .
* Δεν έχει κυρωθεί η «Σύμβαση» αυτή από την Ελληνική Βουλή, όπως προβλέπεται.

Κατά συνέπεια , με δεδομένη την μη τήρηση της νομιμότητας και την εκφρασμένη αντίθεση, για διάφορους λόγους, σημαντικών θεσμικών φορέων (Περιφέρεια Αττικής, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΣΑΔΑΣ, ΕΜΠ ), αυτοδιοικητικών, περιβαλλοντικών και άλλων κοινωνικών οργανώσεων , θεωρούμε ότι η νέα Κυβέρνηση θα πρέπει:

Αφήστε μας να το χαρούμε λίγο, ρε γαμώτο!

της Έλενας Ακρίτα

Πρώτη φορά βλέπω να βρίζουν όλοι επειδή μια νέα κυβέρνηση δηλώνει ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ότι θα υλοποιήσει όσα δεσμεύτηκε ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. Δεν έχει ξαναγίνει,
μιλάμε για παράνοια.

Αφήστε μας να το χαρούμε λίγο, ρε γαμώτο! Απ' τη μύτη, μας το βγάζετε. Κάνετε σαν το κωλόπαιδο που όλοι είχαμε στην τάξη και μας έβγαζε ξινή την πενταήμερη: Μια θα βρέξει, μια το μπέργκερ χάλια, μια μου πήρες τη μερέντα, μια αλλάξτε μουσική. Ίδιοι είστε!


       Τι μίρλα είναι αυτή. Τι γκρίνια, τι μιζέρια, τι λαός είμαστε εμείς, έλεος κάπου! Κάθεται ο άλλος σαν κυράτσα και παραμονεύει πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΑΝΑΓΑΘΕ, θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη στραβή.


      Read my lips, δεξιούλη μου: Θα τη κάνει τη στραβή, που να πάει ο διάολος. Θα την κάνει, στο λέω και στο υπογράφω. Νέοι είναι, άπειροι είναι, πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση είναι, θα γίνει η πατάτα, θα γίνει το φάουλ, θα γίνει το λάθος: Μόνο οι νεκροί είναι αλάνθαστοι.


      Αλλά αυτό το σίχαμα που βιώνουμε τρεις μέρες τώρα, δεν παλεύεται με τίποτα, αδερφάκι μου. Με τί-πο-τα: Κάθεται η ΝΔ σαν τη γριά στο κατώφλι και κουτσομπολεύει όποιον περνάει μπροστά της:

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη