Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η Θράκη έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο

Ο σύλλογος Αγχιαλιτών Αθήνας, “Η Αγχίαλος” διοργανώνει την μουσικοχορευτική παράσταση "η Θράκη μας", την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στις 21:00, στο Θέατρο του Ιδρύματος “Μιχάλης Κακογιάννης”.

Ο Γιώργος Παντζιαρίδης, αυτή τη φορά, προσεγγίζει καινούργια χωριά της Θράκης και παρουσιάζει ήθη, έθιμα, χορούς και τραγούδια, πάντα με σεβασμό στην παράδοση τους…

Μαζί του, αυτή τη χρονιά, θα είναι τα χωριά Παταγή Έβρου (Θράκης), Ορτάκιο, Μεγαλο και Μικρό Μπογιαλίκι (Βόρειας Θράκης), Σοφικό Έβρου (Δυτικής Θράκης). Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους τα χωριά Κυπρίνος και Σοφικό.

Πληροφορίες:

Εκπρόσωποι του Συντονιστικού των Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αττικής στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 η συνάντηση των εκπροσώπων του Συντονιστικού Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό.

Στη συνάντηση από πλευράς ΚΙΦΑ κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν οι πολίτες -ειδικά οι ανασφάλιστοι, άνεργοι και άποροι- στην ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό που λέγεται Υγεία.

Με ιδιαίτερη έμφαση συζητήθηκε η διαγραφή χρεών προς την εφορία που αφορούν νοσήλια ανασφάλιστων ασθενών τα έτη της κρίσης, αίτημα το οποίο θεωρήθηκε απόλυτα λογικό.

Επιπλέον, συζητήθηκε και η εφαρμογή των προτάσεων των Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αλληλεγγύης οι οποίες ουσιαστικά εξυπηρετούν τους πολίτες και δεν απαιτούν αυξημένα κόστη, όπως για παράδειγμα η κάλυψη εργαστηριακών ή ιατρικών πράξεων με το υπάρχον ιατρικό προσωπικό και η χρήση μηχανημάτων που σήμερα βρίσκονται σε αχρησία.

"Ο ρόλος της γυναίκας στην ιστορική πορεία της ανθρωπότητας" στην Αργυρούπολη, την Τετάρτη 11 Μαρτίου

Ο ρόλος της γυναίκας στην καθημερινή ζωή των κοινωνιών όλων των εποχών, ακόμα και στις πιο καταπιεστικές περιόδους της ιστορίας ήταν και παραμένει καθοριστικός για την εξέλιξη και την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Όμως η καθοριστική για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη  προσφορά των γυναικών υποτιμήθηκε σκόπιμα σε όλα κοινωνικά συστήματα που κυριάρχησε η αδικία  και η εκμετάλλευση.

Οι κάθε φορά εξουσιαστές  έχοντας σαν αρχή τους το “διαίρει και βασίλευε”, επέβαλαν  διακρίσεις που δημιούργησαν ανταγωνιστικές σχέσεις ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες, για να είναι και τα δύο φύλλα πιο εύκολα αντικείμενα εκμετάλλευσης σαν εργαζόμενοι και εργαζόμενες.

Και οι διακρίσεις αυτές σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας λειτούργησαν  κυρίως σε βάρος των γυναικών.

Παρουσίαση μελέτης διαπλάτυνσης της λεωφόρου Αγίου Δημητρίου, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου

Η Επιτροπή Συγκοινωνίας & Κυκλοφοριακού του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της Μελέτης τροποποιήσεων - βελτιώσεων στη διαπλάτυνση της λεωφόρου Αγ. Δημητρίου, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Αγ. Δημητρίου 55, 2ος όροφος.

Συνημμένα αρχεία:
Πηγή: geitoniamou.gr

Διαδήλωση έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision, στον Ταύρο (φωτογραφίες του Μάριου Λώλου)

Διαδήλωση έγινε χθες το βράδυ την ώρα του ελληνικού τελικού της eurovision, έξω από το κέντρο διασκέδασης "έναστρον" στον Ταύρο.

Την κινητοποίηση οργάνωσαν οι απλήρωτοι απολυμένοι των Metropolis συμφερόντων Ανδρέα Κουρή, ιδιοκτήτη του mad tv στο οποίο είχε ανατεθεί

η συνδιοργάνωση του τελικού με απόφαση του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ πέντε μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές.

«Γυναίκες Γράφουν Ιστορία»: Κυριακή 8 Μαρτίου στο Καφενείο Γραμμόφωνο στον Άγιο Δημήτριο

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Αγίου Δημητρίου ΠΡΑΞΗ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και διοργανώνει βραδιά γυναικών στο καφενείο «Γραμμόφωνο» (Γράμμου 37, Άγιος Δημήτριος), την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 8 το απόγευμα.

Στη συνάντηση αυτή, που θα συνοδεύεται από φαγητό και ποτό, θα μιλήσει άτομο από την ΠΡΑΞΗ για την ιστορία της  8ης Μάρτη ως ημέρα αγώνων και ως γιορτή. Επίσης, θα παρευρεθεί μέλος της αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κομπάνι, συνδέοντας τους αγώνες των γυναικών με το σήμερα. Γιατί -αν μη τι άλλο-  ο αγώνας για ελευθερία και Δημοκρατία, είναι κοινός όλων των γυναικών του κόσμου. 

Σας περιμένουμε το βράδυ της Κυριακής, στο ζεστό χώρο του «Γραμμοφώνου» για μία συνάντηση γυναικών… ιστορική!
 
Για εκδήλωση συμμετοχής, παρακαλείσθε να στείλετε email με ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας στη διεύθυνση: ipraxiallilegiis@gmail.com ή να καλέσετε στο 693 2528 205, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 6/3.

Η διοίκηση Κωνσταντάτου συζητά την κατάργηση του ΙΑΚ Ελληνικού

Σε επικίνδυνη θέση βρίσκονται οι υπηρεσίες του ΙΑΚ (πρώην ΠΙΚΠΑ) σε Ελληνικό και Αργυρούπολη.

Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας η οποία εποπτεύει τη λειτουργία τους και συγκεκριμένα
η Διεύθυνση Υγιειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) διαπραγματεύεται με τη δημοτική αρχή την παραχώρηση δημοτικού κτηρίου στο οποίο θα λειτουργήσουν συγχωνευμένα τα δύο ΙΑΚ αλλά και το Κέντρο Μητέρας και Παιδιού το οποίο σήμερα στεγάζεται στο ΙΚΑ.

Πρόσφατα η ΔΥΠΕ, με έγγραφό της προς το δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, ζητά να μάθει «αν έχουν προχωρήσει οι εργασίες ώστε να μεταφερθούν σε κτήριο που θα διαθέσει ο δήμος, τα ΙΑΚ Αργυρούπολης και Ελληνικού και το Κέντρο Μητέρας και Παιδιού». Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το κτήριο του δήμου επί της Σπετσών κοντά στο σταθμό Αλίμου του ΜΕΤΡΟ.

Ο σύμβουλος της Δημοτικής Συνεργασίας και πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Μαραγκός, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, δήλωσε ότι η συζητούμενη μεταφορά των ΙΑΚ στο κτήριο της Σπετσών εκμηδενίζει την υπηρεσία αυτή για την δημοτική κοινότητα Ελληνικού, δεν εξυπηρετεί όμως ούτε την Αργυρούπολη καθώς βρίσκεται στο άκρο της πόλης.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Τρένο παρέσυρε αυτοκίνητο στον Ταύρο (φώτο)

Ατύχημα χωρίς τραυματισμό, σημειώθηκε χθες στον Ταύρο όταν τρένο παρέσυρε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την Τροχαία, ο οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ενώ στην αμαξοστοιχία δεν υπήρχαν επιβάτες.

Το αυτοκίνητο έχει απομακρυνθεί από τις γραμμές του τρένου.


Πηγή: my-mosxato.blogspot.com

Εκδήλωση του "Βλαστού", το Σάββατο 7 Μαρτίου: «Το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση»

Ο κοινωνικός συνεταιρισμός αλληλέγγυου εμπορίου «Βλαστός» διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα μετά τη μεταπολίτευση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 18.30 (Καλλιπόλεως 33, Ελληνικό)

Σύντομες εισηγήσεις θα γίνουν από:

τον Θοδωρή Αρβανίτη, βιοκαλλιεργητή
τον Σπύρο Αναγνωστόπουλο, συνδικαλιστή
τον Περικλή Κοροβέση
τον Χρήστο Κορτζίδη 

«Να προσμένουμε το απρόσμενο από το κάθε παιδί», η εκδήλωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης

Με αυτή τη φράση  έκλεισε η πρώτη συζήτηση για ζητήματα της Παιδείας που διοργάνωσε την 1η Μαρτίου η «Δημοτική Συνεργασία» με καλεσμένο ομιλητή τον κ. Παύλο Χαραμή, φιλόλογο του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης  (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ.) της ΟΛΜΕ.

Το πρώτο θέμα των τεσσάρων συζητήσεων που έχει προγραμματίσει η δημοτική παράταξη είχε ως θέμα: «Όψεις της εκπαιδευτικής πολιτικής στην Ευρώπη και τη Λατινική Ευρώπη».
 
Ο κ. Π. Χαραμής αρχικά ανέλυσε τους στόχους του νεοφιλελευθερισμού στην εκπαίδευση και τις τακτικές προώθησης των αλλαγών αυτών στα εκπαιδευτικά προγράμματα των ευρωπαϊκών κρατών.

Με βάση τα δυο μεγάλα μεταρρυθμιστικά υποδείγματα στην εκπαιδευτική πολιτική των ΗΠΑ και της Βρετανίας παρουσιάστηκαν τα βασικά σημεία  της εκπαίδευσης στην Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, Φινλανδία κλπ.

Το ΓΕΝΟΠ με πόσα νι το γράφει;


Πηγή: i-kyr.gr/

Δεν θα απαντάει στο εξής ο του Αλίμου "πολύς" κ. Κονδύλης

Κονδύλης Αλίμου,
Κωνσταντάτος Ελληνικού-Αργυρουπόλεως,
Παπανικολάου Γλυφάδας
Έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους, είναι φανερό ότι δεν χάνουν ευκαιρία οι "νέοι κι ανεξάρτητοι" δήμαρχοι να επιβεβαιώνουν ότι κουβαλάνε από το παρελθόν τις
χειρότερες παθογένειες του πολιτικού συστήματος.

Κοινό στοιχείο τους ο βομβαρδισμός των πολιτών με επικοινωνιακά τρικάκια πίσω από τα οποία καλύπτονται ακραίες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, αδιαφάνεια και άκρατη αλαζονεία. 

Κοινή τακτική τους η συμπεριφορά των κλακαδόρων "πολιτών" που επιτίθενται λεκτικά σε όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη.
 

Τα τερτίπια στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης -που υποχρέωσαν κατ' επανάληψη την αντιπολίτευση σε αποχώρηση από τις συνεδριάσεις του ΔΣ- και στο Δήμο Γλυφάδας -με τις οργανωμένες κραυγές των κλακαδόρων- ακολουθούνται απροκάλυπτα και στον Άλιμο.

Δεν θα απαντάει στο εξής ο άλλοτε πασοκικός νεογνός κ. Κονδύλης στον έλεγχο που του ασκείται από την δημοτική παράταξη "ΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι"...


Κι αυτό χωρίς ίχνος αισχύνης, δημόσια (!), στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Τι λέτε κύριε;


Σχετικά: Δήμαρχος, Α. Κονδύλης: «Αυτή είναι η τελευταία φορά που απαντώ σε ερωτήσεις του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι»

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Παράλογα πρόστιμα που δεν θα εισπραχθούν ποτέ…

Έπεσαν... καμπάνες χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που συζήτησε την επιβολή προστίμων σε επαγγελματίες οι οποίοι ρύπαναν την πόλη με αφίσες και άλλα διαφημιστικά μέσα.

Ο ίδιος ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας για τις σοβαρές περιπτώσεις όπου βεβαιώθηκαν μεγάλα ποσά, παραδέχτηκε ότι πρόκειται για επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν πλέον και ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δεν θα μπορέσουν να εισπράξουν τέτοια ποσά, που σε μία περίπτωση ξεπερνά τα 200.000 ευρώ.

Για να γίνει κατανοητό πόσο αυστηρό είναι το νομικό πλαίσιο και η Κανονιστική Απόφαση του Δήμου που ισχύει, αρκεί να αναφέρουμε ότι μόλις μία αφίσα ή ένα φυλλάδιο που θα καταγραφεί από τις δημοτικές υπηρεσίες ότι ρυπαίνει, κοστίζει σε αυτόν που ρυπαίνει 1.467 ευρώ!

Ο πολλαπλασιασμός οδήγησε σε τρελά ποσά.

Μαχαίρι σε προνόμια βουλευτών και επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, εξήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου (video)

Θέμα ακυρότητας μνημονιακών νόμων που ψηφίστηκαν με λιγότερους από 151 βουλευτές κι απόντες τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έθεσε
η Πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, την ώρα που εξήγγειλε σειρά μέτρων με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας των λειτουργιών της Βουλής και την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση των πολιτών για τα τεκταινόμενα στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε σχετικές πρωτοβουλίες για το θέμα των διατάξεων που πέρασαν χωρίς απόλυτη πλειοψηφία κι ενώ δεν είχε δοθεί άδεια παρουσίας στην Βουλή στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές, επανερχόμενη στο θέμα που άνοιξε την περασμένη εβδομάδα με την πρότασή της για αναβολή της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας του Άδ. Γεωργιάδη, όταν και δεν είχε δοθεί η σχετική εισαγγελική άδεια.

Η Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για «κακόπιστα» κι «αποπροσανατολιστικά» σχόλια σχετικά με το ζήτημα που είχε προκύψει εκτιμώντας ότι οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από την ανησυχία μήπως ακυρωθούν οι συγκεκριμένες διατάξεις που δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία, καθώς ο αριθμός των παρόντων επηρεάζει την εκάστοτε πλειοψηφία.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, μετά την παραπομπή του σε βαθμό κακουργήματος

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, μετά την παραπομπή του για κακούργημα, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, για παράνομες αυξήσεις  που είχαν δοθεί σε 19 στελέχη της ΔΕΗ τη διετία 2010-2012.

Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι από Μάρτιο 2010 έως και Σεπτέμβριο 2012 οι αυξήσεις προκάλεσαν ζημιά στη δημόσια περιουσία της ΔΕΗ που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ και η οποία χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα μεγάλη και για αυτό εντάσσεται σε κακούργημα.


Ο κ. Ζερβός κατηγορείται ότι ενέκρινε τη χορήγηση μισθολογικών αποδοχών σε διευθυντικά στελέχη της ΔΕΗ πάνω από τα 5.981 ευρώ που όριζε ο νόμος για την περίοδο Μαρτίου-Μαίου 2010, άνω των 5.586 για το διάστημα Ιουνίου 2010-Αυγούστου 2012 και άνω των 5.000 ευρώ από τον Σεπτέμβριο 2012 ως σήμερα.


Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ακόμη ότι "με περισσότερες πράξεις του που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και με την ιδιότητα του διευθύνοντα συμβούλου και Προέδρου του διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά την διαχείριση των εσόδων της εταιρείας που του είχαν ανατεθεί με νόμο, ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της παραπάνω εταιρείας, η οποία ανήκε στο ελληνικό δημόσιο, που κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού της κεφαλαίου και ορίζει την διοίκηση αυτής".


Πηγή: www.avgi.gr

Δημοσιογραφία σημαίνει να τολμάς...


Ο Τάσος Αναστασίου στην Αυγή 04.03.2015