Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Λοβέρδος, ο Άδωνις του ΠΑΣΟΚ

«Δεν έχω λείψει από καμία μάχη του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος και ζήτησε να τον ψηφίσουν ως τον επόμενο πρόεδρο της παράταξης.

Του το αναγνωρίζουμε.
Πάντα ήταν στην πρώτη γραμμή. Αλίμονο.


Είτε δήλωνε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα, που κάνει ακτιβισμό πάνω σε υπαρκτά προβλήματα», είτε διέσυρε οροθετικές γυναίκες με ρατσιστικούς και φασιστικές μεθόδους -παρέα με τον Χρυσοχοϊδη-, είτε έφυγε από το ΠΑΣΟΚ κι έκανε δικό του κόμμα. Εντάξει, μπορεί στον «ακτιβισμό» της «Χρυσής Αυγής» να περιλαμβάνονται μαχαιρώματα και δολοφονίες, αλλά ο Ανδρέας είναι καλών προθέσεων. Εξάλλου, και το κόμμα του για αυτό το διέλυσε. Μόλις του έγινε πρόταση να γίνει υπουργός, έκανε κάτι πιρουέτες,»τύφλα» να “χει ο Ιωάννης Μελισσανίδης στα καλά του.

Ο Λοβέρδος να εκλεγεί, λοιπόν. Ο Άδωνις του ΠΑΣΟΚ. Ο απουσιολόγος της παράταξης. Και των καναλιών. Και των γηπέδων.

Niko Ago

Θέλεις επανάσταση; Ούτε γουλιά Coca Cola!

γράφει ο Γιώργος Κτενάς


Ας αρχίσουμε με ένα αξίωμα του Μπένζαμεν Κονστάν: στις νεότερες κοινωνίες οι άνθρωποι δεν επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη διαχείριση δημόσιων υποθέσεων, αλλά στη διασφάλιση ατομικών απολαύσεων. Δηλαδή ιδιώτευση, άρα ηλιθιότητα (idiotie/ηλιθιότητα, προέρχεται από το idiot/ιδιώτης).

Συμπληρώνει ο Κονστάν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων ασκεί αποκτηνωτικά και πολύωρα επαγγέλματα, με αποτέλεσμα ακόμα κι αν θέλουν να μην μπορούν να ασχοληθούν με δημόσιες υποθέσεις.

Μάλλον αυτή την αρχή έχει σαν βάση η οικονομία της αγοράς, όταν για την εύρυθμη λειτουργία της αυξάνει συνεχώς την ανεργία: Όταν κάποιος δεν δουλεύει, ίσως ασχοληθεί με τα δημόσια.

Σε εγρήγορση για δεύτερη ημέρα η Περιφέρεια Αττικής λόγω της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο

Για δεύτερη ημέρα οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και συνολικά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, τελούν σε εγρήγορση προκειμένου να συνδράμουν άμεσα και αποτελεσματικά την Πυροσβεστική
υπηρεσία, στην προσπάθειά της για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, 6 Ιουνίου, κοντά στον οικισμό Νέα Ζωή του Ασπροπύργου, στις εγκαταστάσεις ιδιωτικού Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).

Από το Σάββατο, ύστερα από ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκονται επιτόπου και ενεργούν, υπό τις διαταγές της Πυροσβεστικής, 12 υδροφόρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Παράλληλα η Περιφέρεια έχει διαθέσει μηχανήματα έργου και παραμένει σε επιφυλακή προκειμένου να συνδράμει με όποιο τρόπο της ζητηθεί στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Χαράς Ευαγγέλια!

Χαράς ευαγγέλια, σου λέω, αντιμνημονιακό μου, πληκτρολόγιο κι ας σε καταχτυπώ ετούτη την ώρα με περίσσια μανία -κι ας ελπίζω έτσι που σε κοπανάω, ότι κάνω τραγικό λάθος στις εκτιμήσεις μου…

Την ώρα που οι Κινέζοι, οι οποίοι έχουν αποταμιεύσει πολλά τσουβάλια ευρώ σιωπούν επισήμως –κι ας βράζουν από το κακό τους μέσα στο αρωματισμένο με κάρυ ζουμί τους επειδή επέλεξαν το ευρώ ως αποθεματικό νόμισμα, την ώρα που οι Αμερικάνοι βλέπουν στον ύπνο τους τον εφιάλτη του GRexit ως ισοδύναμο με το επεισόδιο της Lehman Brothers πολλαπλασιασμένο επί δέκα ή εκατό, ανάλογα με τα πόσα χάμπουργκερ έχουν χλαπακιάσει πριν κοιμηθούν το προηγούμενο βράδυ και ξυπνούν οι καημένοι μούσκεμα στον ιδρώτα, την ώρα που οι Ιάπωνες, όπως παρατηρήσαμε τις προάλλες, ετοιμάζονται να κάνουν χαρακίρι υπό το βάρος του κινδύνου που διατρέχουν οι επενδύσεις τους στη ζώνη του ευρώ, την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά και ποιος ξέρει πόσα άλλα κακά και τρισχειρότερα, ακριβώς την ίδια ώρα, οι μαφιόζικοι θεσμοί, μετά από μήνες κοπιαστικών διαπραγματεύσεων, μας στέλνουν τηλεγραφικό τελεσίγραφο.

Μια τελευταία προσφορά που δεν μπορείς να αρνηθείς…

γράφει ο Ρεμπελίσκος

Τελικά, μετά από τα τελεσίγραφα Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου, φτάσαμε σε αυτό του Ιουνίου. Το κατά πόσο αυτός ήταν ο μεγάλος κρυφός πόθος της Ελλάδας
ή περισσότερο των δανειστών θα το δείξει η ιστορία.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει σε λίγο στα χέρια του την τελευταία προσφορά των κλειδούχων της ηπείρου και της υπόλοιπης Δύσης. Με αυτή θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Με αυτήν θα μάθουμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος.

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης συμφωνούν. «Οι θεσμοί θα κάνουν στην Ελλάδα μία πρόταση που δεν θα μπορεί να αρνηθεί».

Όχι, δεν ψάχνουν για φαϊ...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 07.06.2015

Όσο φοβόμαστε το πατατράκ...

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Κι αν δεν; Κι αν δεν προσχωρήσουν στον ρεαλισμό οι δανειστές; Κι αν αγνοήσουν την προειδοποίηση Τσίπρα, ότι ούτε ένας βουλευτής δεν θα ψήφιζε όσα προτείνουν;

Κι αν δεν υπάρξει τελικώς συμφωνία, με όλα τα παρεπόμενα για την Ελλάδα και την Ευρώπη; Κι αν δεν επικρατήσει πνεύμα συμβιβασμού ή, ακόμα χειρότερα, αν αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει κανένα πνεύμα συμβιβασμού από κάποιες ισχυρές φράξιες των δανειστών;

Και υπάρχει μόνο πνεύμα και πολιτική ταπείνωσης της κυβέρνησης και συνέχισης του εξανδραποδισμού; Τόσο απίθανο το έχετε;

Τι γίνεται όταν το πειραματόζωο τίθεται εκτός ελέγχου;

του Μάκη Καβουριάρη

Από τα τέλη της 10ετίας του 2010, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη κρίση του καπιταλισμού, η οποία, σε πολλές χώρες, πέρασε από το χρηματοπιστωτικό
σύστημα στη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες, είναι αποκαλυπτική αυτών των συνεπειών.

Μόνο το 1/4 των εργαζομένων παγκοσμίως έχουν σταθερή εργασία. Αντίθετα, συνεχώς αυξάνονται άτυπες μορφές απασχόλησης κυρίως στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού:

Άλιμος: "Επί κέρως τεταγμέναι" στη Θεατρική Σκηνή Κάρολος Κουν, στις 13 & 14 Ιουνίου


Εσείς βάζετε τον αρχηγό. Εμείς βάζουμε τα κόμματα

του Τάκη Μαστρογιαννόπουλου

Σε πρωτοφανή κρίση εκπροσώπησης έχουν περιπέσει τα άλλοτε κραταιά κόμματα του αλήστου μνήμης μεταπολιτευτικού δικομματισμού, καθώς και το νεοφανές εγχείρημα του καθ’ ημάς εκσυγχρονισμού.

Το ανερμάτιστο αυτό μωσαϊκό -για να χρησιμοποιήσω την πολιτική ορολογία την οποία ο Κ. Χατζημπίρος χρησιμοποίησε για τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πρόσφατο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών (2.6.15)- τρέμοντας κυριολεκτικά την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, επιχειρεί να «σώσει» και πάλι τη χώρα από «τις αντικαπιταλιστικές και εθνικιστικές δυνάμεις που ανέβηκαν στην εξουσία».

Δεν έχει την στοιχειώδη πολιτική ευθιξία να απαιτήσει το αυτονόητο, εκλογές. Φοβάται, δικαίως, και τη σκιά του.

Πώς να βγάλετε χρήματα από το Internet

γράφει ο πιτσιρίκος

Με την Ελλάδα χρεοκοπημένη εδώ και πέντε χρόνια, με την ελληνική οικονομία στην εντατική, με τις θέσεις εργασίας να
μειώνονται διαρκώς, και με τους μισθούς -όταν πληρώνονται- σε κάθοδο, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στη μετανάστευση και την εξαθλίωση. Κι όμως, πολλοί από αυτούς μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς στην Ελλάδα.

Από την στιγμή που ξέρουμε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο τα επόμενα πολλά χρόνια, ο μόνος τρόπος -για χιλιάδες Έλληνες- να συνεχίσουν να ζουν στην Ελλάδα και να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα είναι το Διαδίκτυο.

Φυσικά, το ελληνικό Διαδίκτυο είναι κορεσμένο και φτωχό. Στην Ελλάδα, μπορεί να έχεις ένα πολύ πετυχημένο site και να βγάζεις ψίχουλα. Αυτό οφείλεται στο ότι ελληνική αγορά είναι νεκρή.

Εσύ Μήτσο τι προβλέπεις ;...


Καλημέρα από τον ΚΥΡ 06.06.2015

Μια ρήξη μα ποια ρήξη;

γράφει ο Καρτέσιος

 
Σαφώς και ο λαός δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει σε «ρήξη» με τους «δανειστές» και να βγούμε από το «ευρώ» στα καλά καθούμενα, άνευ σοβαρού λόγου και αιτίας.

«Δεν μας έδωσε αυτή την εντολή», όπως ευχαρίστως θα έλεγε ο Κουρουμπλής και κάθε άλλος καθαρμένος πασόκιος. Σε εισαγωγικά οι λέξεις που δεν είναι… ταμπού, αλλά είναι τοτέμ ή κάτι άλλο επίσης λατρευτικό που δεν το αγγίζουμε.

Σοφός, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί το επιχείρημα αυτό και συνεχίζει να κωλοτρίβεται με τους περσινούς εχθρούς, εκλιπαρώντας για μια στάλα δανεικά καύσιμα ώστε να συνεχίσει ο εκσκαφέας να φτιάχνει πιο βαθύ τον τάφο μας.

"Ανήσυχοι γονείς": Εκδήλωση - συζήτηση στην πλατεία οδού Σταδίου - Ν. Σμύρνη, την Τετάρτη 10 Ιουνίου


Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η έφεση του δράστη της επίθεσης στο μαθητή του 3ου ΓΕΛ Π. Φαλήρου (28 Ιανουαρίου 2013).

Ο Γεώργιος Αποστολόπουλος, ένα χρόνο μετά την πρωτόδικη καταδίκη του, επιδιώκει τη μείωση της ποινής του με στόχο την αποφυλάκιση του.

Θυμίζουμε ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του επέβαλλε πέρσι (4 Ιουνίου 2014) ποινή κάθειρξης 10 ετών & 6 μηνών χωρίς αναστολή για το αδίκημα «της απόπειρας ανθρωποκτονίας, τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο». Θυμίζουμε επίσης ότι ο Γεώργιος Αποστολόπουλος είναι ένας από τους 70 κατηγορούμενους στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αθλητικές επιδείξεις του Θουκυδίδειου Γ.Σ. Αλίμου, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 7.00μμ


Είχε η Ζάμπια Σαμαρά - Βενιζέλο;

του Νίκου Μωραΐτη

Και ξαφνικά -ω! του θαύματος- όλοι οι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι της χώρας, από τα Media της Διαπλοκής μέχρι τους παραπόταμους του Ποταμιού, εκτόξευσαν (αυθορμήτως πάντα) την ίδια ατάκα:

Γίναμε Ζάμπια!

Η στρατηγική απόφαση του πρωθυπουργού να συνενώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ, συνδέοντάς τις άμεσα με τη διαπραγμάτευση, εξομοιώθηκε με το γεγονός ότι η Ζάμπια, λόγω αδυναμίας καταβολής, ήταν η τελευταία χώρα που διατύπωσε το ίδιο αίτημα προς το Ταμείο.

Γίναμε, όμως, Ζάμπια στ' αλήθεια;

Κι εδώ στρίβουμε πρώτη φορά αριστερά...


Ο Κώστας Μητρόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα 07.06.2015