Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

'Εκκληση για γάλατα από το ΜΚΙΕ

Βοηθήστε μας να διαδοθεί το μήνυμα αυτό, ακόμα και εσείς οι ίδιοι να μην μπορείτε να βοηθήσετε, κάποιος που γνωρίζετε σίγουρα μπορεί!

Δυστυχώς λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης ζήτησης από τις οικογένειες που εξυπηρετούμε, κάνουμε έκκληση για γάλατα
εβαπορέ για παιδιά, βρεφικές κρέμες, γάλατα 2ης βρεφικής ηλικίας και παιδικές πάνες (Νο. 3, 4 και 5). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάθε μήνα βοηθάμε περίπου 100 βρέφη και παιδιά (μέχρι 3 ετών) και ήδη έχουμε σημαντικές ελλείψεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 3 χρόνια, έχει δεχτεί πάνω από 35,000 ιατρικές επισκέψεις, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία).

Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

''Πολυδιάστατη κρίση, απολυταρχία των αγορών και το φρόνημα του ελεύθερου πολίτη", εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ 3Β

Το Πολιτιστικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης οργανώνει εκδήλωση με θέμα:

''Πολυδιάστατη κρίση, απολυταρχία των αγορών και το φρόνημα του ελεύθερου πολίτη".

με ομιλητή τον Αντρέα Καρίτζη, διδάκτορα Φιλοσοφίας, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της Επιτροπής Προγράμματος και συγγραφέα του βιβλίου: "Λογική και μέθοδος μιας αριστερής κυβέρνησης"


Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014 στις 7:30 στην Πνευματική Εστία Βούλας
Αγ. Ιωάννου 3 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

Το περιεχόμενο της ομιλίας έχει να κάνει με τις δυνατότητες υπέρβασης της κρίσης αξιών, του ατομικισμού, της νοοτροπίας που διαπερνά την κοινωνία μας ως αποτέλεσμα της κυριαρχίας των αγορών στο ιδεολογικό επίπεδο και πως αυτά θα μετατραπούν σε συνειδητοποίηση του πολίτη, συμμετοχικότητα και αγωνιστικότητα ώστε να υποστηρίξουν ενεργά τις πολιτικές μιας αριστερής κυβέρνησης.

Το θέμα ιδίως μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τις πιθανότατες όπως επιθυμούμε εκλογές γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο και σοβαρό.

Ακολουθεί πρόσφατη συνέντευξη του ομιλητή:

Εξεγειρόμαστε επειδή δεν μπορούμε να ανασάνουμε - Από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα, η αστυνομία και το κράτος δολοφονούν

γράφει ο Jerome Roos * - μετάφραση: Ειρήνη Γαϊτάνου

Δεν μπορούμε να ανασάνουμε μπροστά σε αυτή την αδικία. Δεν μπορούμε να ανασάνουμε γιατί βράζουμε από οργή. Πρέπει να εξεγερθούμε -για μια ανάσα ελευθερίας
και δικαιοσύνης.

«Δεν μπορώ ν' ανασάνω. Δεν μπορώ ν' ανασάνω. Δεν μπορώ ν' ανασάνω.» Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Eric Garner. 

Τα επανέλαβε τουλάχιστον 11 φορές, και ακούστηκαν ξεκάθαρα στην κάμερα που τα κατέγραψε όλα, ενώ ένας μπάτσος καθόταν στο στήθος του και ένας άλλος τον έπνιγε κάνοντας του κεφαλοκλείδωμα. Και μετά σταμάτησε να κινείται. Για έξι λεπτά τον άφησαν απλά ξαπλωμένο στο πεζοδρόμιο -δεν έκαναν το παραμικρό καταραμένο πράγμα για να σώσουν τη ζωή του. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι ήταν δολοφονία· ακόμα ένας μαύρος άνθρωπος που δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό. Ωστόσο το δικαστήριο, αποτελούμενο κατά πλειοψηφία από λευκούς ενόρκους, αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη. Τώρα εμείς δεν μπορούμε να ανασάνουμε.

Δεν μπορούμε να ανασάνουμε με αυτή την αδικία στον αέρα. Δεν μπορούμε να ανασάνουμε γνωρίζοντας ότι στην Αμερική ένας μαύρος άνθρωπος σκοτώνεται από την αστυνομία κάθε 28 ώρες -και ο μπάτσος συνήθως τη βγάζει καθαρή, ατιμώρητος. Δεν μπορούμε να ανασάνουμε όντας μάρτυρες του πώς αυτά τα γουρούνια ακρωτηριάζουν, τρομοκρατούν και δολοφονούν έγχρωμους ανθρώπους. Πώς καταπνίγουν τις ειρηνικές διαμαρτυρίες ενάντια σε αυτή την κατάσταση. Πώς καταφτάνουν με τανκς, ντυμένοι σαν Ρόμποκοπ, κουβαλώντας συμπαγή ξύλινα ρόπαλα και πλήρως αυτόματα όπλα, ψάχνοντας για κάθε πιθανή δικαιολογία ώστε να σκοτώσουν ή να ξυλοφορτώσουν εκείνους τους ανθρώπους τους οποίους υποτίθεται ότι «υπηρετούν και προστατεύουν».

Δεν μπορούμε να ανασάνουμε μέσα σε αυτή την τοξική ατμόσφαιρα κρατικής βαρβαρότητας.

Δεν μπορούμε να ανασάνουμε μέσα σε αυτή την παρωδία δικαιοσύνης, σε αυτή τη φενάκη δημοκρατίας.

Πώς μπορούμε να ανασάνουμε γνωρίζοντας ότι, μόλις δυο βδομάδες πριν, συνέβη ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον λευκό μπάτσο που πυροβόλησε τον Mike Brown στο Φέργκιουσον;

Πώς μπορούμε να ανασάνουμε γνωρίζοντας ότι, μόλις μια μέρα αφού ο δολοφόνος του Garner αφέθηκε να φύγει ατιμώρητος, άλλος ένας άοπλος μαύρος πυροβολήθηκε από έναν λευκό μπάτσο στην Αριζόνα;

Πώς μπορούμε να ανασάνουμε γνωρίζοντας ότι τα καθάρματα που πυροβόλησαν ένα 12χρονο μαύρο αγόρι που έπαιζε με ένα όπλο-παιχνίδι δεν είναι καν ύποπτοι για οποιαδήποτε αδίκημα;

Πώς μπορούμε να ανασάνουμε γνωρίζοντας ότι το μόνο άτομο που κατηγορείται στην υπόθεση της δολοφονίας του Eric Garner είναι ο άντρας που την κατέγραψε σε βίντεο;!

Πώς μπορούμε να ανασάνουμε μέσα από την οργή που βράζει, μέσα από τη δυσπιστία - την αηδία;

Απλά δεν μπορούμε να ανασάνουμε.

Και δεν είμαστε οι μόνοι.

Τα ίδια σκατά συμβαίνουν παντού.

Στο Μεξικό, μπάτσοι και συμμορίες είναι ένα πράγμα. Ακόμα κανένα σημάδι από τους 43 εξαφανισμένους μαθητές της Escuela Normal Rural στην Ayotzinapa - αλλά όλοι ξέρουν τι έχει συμβεί. Ο δήμαρχος έβαλε τους μπάτσους να παραδώσουν τους μαθητές στις συμμορίες, οι οποίες άφησαν τους 15 από αυτούς να πεθάνουν από ασφυξία σε ένα φορτηγό, έπειτα εκτέλεσαν τους υπόλοιπους και έκαψαν τα λείψανά τους σε μια τεράστια φωτιά που έκαιγε όλη τη νύχτα. Καθώς φαίνεται, κάποιοι από τους μαθητές ήταν ακόμα ζωντανοί όταν πετάχτηκαν στις φλόγες. Όλο το πολιτικό σύστημα είναι μέσα σε αυτή την ιστορία - όλοι γνωρίζουν. Και έτσι στο Μεξικό, δεν μπορούν να ανασάνουν.

Στην Ελλάδα, μπάτσοι και φασίστες είναι ένα πράγμα. Ακόμα καμία απόφαση για την 25-ήμερη απεργία πείνας του αναρχικού Νίκου Ρωμανού. Όλοι ξέρουν τι έχει συμβεί. Ο Νίκος και οι σύντροφοί του λήστεψαν μια τράπεζα. Είπαν στους υπαλλήλους της τράπεζας ότι δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν - εχθρός τους ήταν το κράτος.
Αλλά οι μπάτσοι τους έπιασαν πριν μπορέσουν να δραπετεύσουν. Τους συνέλαβαν και τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια, τα πρόσωπά τους ήταν τόσο άσχημα χτυπημένα που οι μπάτσοι έπρεπε να επεξεργαστούν απροκάλυπτα στο φώτοσοπ τις φωτογραφίες τους που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ. Α, και σήμερα κλείνουν ακριβώς έξι χρόνια που ένας μπάτσος πυροβόλησε στην καρδιά εν ψυχρώ τον κολλητό του Νίκου, τον Αλέξη - ακριβώς μπροστά στα μάτια του.

Τώρα ο Νίκος είναι σε απεργία πείνας επειδή το κράτος αρνήθηκε να του χορηγήσει το συνταγματικό του δικαίωμα να παρακολουθήσει τα πανεπιστημιακά του μαθήματα εκτός της φυλακής. Σταμάτησε να τρώει, δήλωσε, για να κερδίσει «μια ανάσα ελευθερίας». Αλλά αντί να του δοθεί μια πνοή αέρα, το κράτος τον αφήνει απλά να πεθάνει από την πείνα. «Ακόμα κι αν ο Θεός ο ίδιος ερχόταν από τους ουρανούς», δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, «δεν θα του χορηγούσα άδεια». Τώρα οι γιατροί προειδοποιούν ότι ο Νίκος είναι σε κρίσιμη κατάσταση και θα μπορούσε να υποκύψει από ανεπάρκεια οργάνων οποιαδήποτε στιγμή. Οι γονείς του φοβούνται ότι ο γιος τους θα καταλήξει ως μάρτυρας. Αλλά οι μπάτσοι απαντούν απλά στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης με περισσότερα χημικά. Και έτσι στην Ελλάδα, όπως στο Μεξικό και τις ΗΠΑ, δεν μπορούν να ανασάνουν.

Θα μπορούσα να συνεχίσω. Θα μπορούσα να μιλήσω για την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός Παλαιστίνιου από την ισραηλινή αστυνομία τον προηγούμενο μήνα. Θα μπορούσα να μιλήσω για την δολοφονία από την αστυνομία του περιβαλλοντικού ακτιβιστή Rémi Fraisse στη Γαλλία. Θα μπορούσα να μιλήσω για την αστυνομική βία ενάντια στους διαδηλωτές του κινήματος Occupy στο Χονγκ Κονγκ. Θα μπορούσα να μιλήσω για την αστυνομία της Βραζιλίας που σκοτώνει έξι ανθρώπους την ημέρα. Θα μπορούσα να μιλήσω για την αστυνομική ατιμωρησία μετά τη σφαγή της Μαρικάνα στη Νότια Αφρική. Θα μπορούσα να μιλήσω για τους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες, που πυροβόλησαν έναν άντρα στο κεφάλι σήμερα -δέκα γαμημένες φορές!- μέσα σε ένα πλήθος από τουρίστες στη Λεωφόρο Χόλιγουντ. Θα μπορούσα να μιλήσω για τους Τούρκους μπάτσους που σκότωσαν έναν Κούρδο νέο σε μια διαδήλωση σήμερα. Θα μπορούσα να μιλήσω για την επιδημία αστυνομικής βίας και παρενόχλησης σε βάρος διαφυλικών έγχρωμων ατόμων. Θα μπορούσα να συνεχίσω και να συνεχίσω και να συνεχίσω.

Αλλά δεν υπάρχει κανένα νόημα να γράψουμε και να μιλήσουμε και να αναλύσουμε και να συζητήσουμε. Μερικά πράγματα είναι τόσο βασικά, τόσο στοιχειώδη, τόσο απλά και άμεσα, που απλά δεν μπορούν να σταθούν: ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στο Μεξικό, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Παλαιστίνη, ούτε στη Γαλλία, ούτε στο Χονγκ Κονγκ, ούτε στη Βραζιλία, ούτε στη Νότια Αφρική, ούτε στο Κουρδιστάν, πουθενά. Γιατί έτσι δεν μπορούμε να ανασάνουμε – και στην καθολική αίσθηση ασφυξίας που νιώθουμε στα χέρια του καπιταλιστικού κράτους και των δυνάμεών του της τάξης, είμαστε ένα. Μερικοί και μερικές από μας είναι ιδιαίτερα προνομιούχοι/ες, σίγουρα, αλλά ο εχθρός μας είναι ένας και ο ίδιος. Από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα, πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια στην αστυνομία. Όπως το έθετε τόσο οξυδερκώς ο μεγάλος Franz Fanon, «όταν εξεγειρόμαστε δεν είναι για μια συγκεκριμένη κουλτούρα. Εξεγειρόμαστε απλώς επειδή, για πολλούς λόγους, δεν μπορούμε πια να ανασάνουμε.»

Από τη Νέα Υόρκη (βίντεο):



 Στην Αθήνα (βίντεο):


* Ο Jerome Roos είναι υποψήφιος διδάκτορας στις πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα (European University Institute - EUI) και ιδρυτικός εκδότης του ROAR Magazine. Στο φόντο των εξελίξεων, των συνεχών δολοφονιών αφροαμερικανών από αστυνομικούς που μένουν ατιμώρητοι στις ΗΠΑ και της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού (Ασφυξία για μια ανάσα ελευθερίας) κόντρα στη ρεβανσιστική κυβερνητική πολιτική στην Ελλάδα, δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο το οποίο μεταφράσαμε και αναδημοσιεύσουμε. Επιλέξαμε να διατηρήσουμε τους συνδέσμους που δίνει ο ίδιος, παρ” όλο που παραπέμπουν σε κείμενα και βίντεο στα αγγλικά, καθώς αφενός πολλά από τα περιστατικά στα οποία αναφέρεται δεν υπάρχουν σε αντίστοιχο υλικό μεταφρασμένο στα ελληνικά, και αφετέρου, πολλοί σύνδεσμοι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες. (Δείτε εδώ κι ένα άρθρο που δημοσιεύσαμε χθες από το The Nation, για το πώς λειτουργεί το σύστημα που αθωώνει δολοφόνους αστυνομικούς)
Πηγή: www.toperiodiko.gr

Mega: «Οι εργαζόμενοι έσβησαν τη φωτιά» - Εργαζόμενη: «Οι διαδηλωτές έσβησαν τη φωτιά»

Mega, 6.12.14: «Λίγη ώρα νωρίτερα, κουκουλοφόροι έριξαν βόμβα μολότοφ σε πολυκατάστημα, το οποίο είχε κατεβασμένα ρολά. Μέσα βρίσκονταν υπάλληλοι, οποίοι κινδύνεψαν από την επίθεση καθώς ξέσπασε φωτιά. Όπως βλέπετε στο βίντεο ντοκουμέντο, εργαζόμενοι με πυροσβεστήρες έσβησαν την πυρκαγιά, ενώ το πολυκατάστημα γέμισε καπνούς».

Δείτε εδώ ολόκληρο το «βίντεο-ντοκουμέντο» που επικαλείται η δημοσιογράφος, στο οποίο φαίνονται οι… «εργαζόμενοι» -έχοντας μαυροκόκκινες σημαίες στα χέρια και τσάντες στην πλάτη- να σβήνουν τη φωτιά…

Εργαζόμενη στο κατάστημα, 7.12.14: «Μας βοήθησαν πολύ και τα παιδιά της διαδήλωσης. (…) Λοιπόν, τη φωτιά την έσβησαν διαδηλωτές, ούτε πυροσβεστική, ούτε εργαζόμενοι της επιχείρησης, την έσβησαν διαδηλωτές. Όπως, επίσης, μας βοήθησαν να βγούμε και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας κατέβηκαν κάτω να δουν αν υπάρχει κόσμος να τον βοηθήσουνε να βγει. Διαδηλωτές, έτσι;».

Δείτε το βίντεο:

Αντιπροσωπεία της ΡΑΚ στο Bazaar της “Στέγης Θηλέων”

Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργάνωσε το -μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα- ίδρυμα «Στέγη Θηλέων Άγιος Αλέξανδρος» που εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο από το 1963 και φιλοξενεί κορίτσια 8-18 ετών από
οικογένειες με κοινωνικά-οικονομικά προβλήματα.
 
Το παζάρι πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ιδρύματος (Μεσολογγίου 21 & Δημοκρατίας), ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή εθελοντών, συλλόγων αλλά και επισκεπτών.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε πλούσια κλήρωση ενώ στο χώρο βρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία της ΡΑΚ. Τον επικεφαλής της παράταξης Κώστα Μερκουράκη μάλιστα, υποδέχτηκε θερμά ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Μιχάλης Στακιάδης και η σύζηγός του Σοφία, ενώ του επιφύλασσαν κι ένα δώρο από τα παιδιά!

Εκτός από μέλη της ΡΑΚ, το παζάρι επισκέφτηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπίτσικας και η Δημοτική Σύμβουλος Αργυρώ Σύριγγα, ενώ από την δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή η εκπρόσωπος της ΡΑΚ Τάνια Κατέβα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Τάκης Καϊμάκης και ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Στέγη Θηλέων Άγιος Αλέξανδρος»:

Ζητούνται άνεργοι με ...λεφτά για επιδοτούμενα προγράμματα

της Άννης Καρολίδου

Οι …πεινώντες και διψώντες την ρευστότητα, δηλαδή άπαντες, περιμένουν πώς και πώς να ανοίξουν τα προγράμματα του Νέου ΕΣΠΑ, μη τυχόν και μπορέσουν να στηρίξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, μη τυχόν και μπορέσουν να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

Είναι και οι άνεργοι, νέοι, μακροχρόνια άνεργοι, που περιμένουν στη σειρά με όλους τους άλλους που πεινούν και διψούν για πόρους και υποστήριξη, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να κάνουν το ξεκίνημα της δικής τους επιχείρησης.

Αλλά, το ζήτημα δεν είναι η προκήρυξη προγραμμάτων, μα οι δυνατότητες που αυτά δίνουν, για να μπορέσουν, όσοι εντάσσουν έργα, να τα ολοκληρώσουν.

Γυναικείο στήθος: τελικά γυμνάζεται;

  Σερφάροντας καθημερινά στο διαδίκτυο για να ενημερώνομαι και να μελετώ, πέφτω συχνά πάνω σε άρθρα γυμναστικής που προτείνουν ασκησιολόγια για όλες τις μεθόδους Άσκησης και όλα τα γούστα. Είναι η εποχή της πληροφόρησης, στο μέγιστο βαθμό. 
 
Κι οι απόψεις τούτες, άλλοτε είναι
τεκμηριωμένες, άλλοτε όχι. Θα πρέπει να είμαστε όμως πολύ προσεκτικοί, όλοι εμείς που αναρτούμε, γράφουμε, δείχνουμε κάποια άσκηση ή πρόγραμμα. Κι εξηγούμαι.
 
Αλήθεια, είναι μεγάλη ευθύνη να προτείνεις οποιαδήποτε άσκηση σε κάποιον, για τον οποίον δεν γνωρίζεις τίποτα, ούτε το σώμα του και τη φυσική του κατάσταση, αλλά ούτε και τις δυνατότητές του. Επιπλέον, δε γνωρίζεις αν έχει κάποια προβλήματα υγείας, που θα τα επιβαρύνει επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει την άσκησή σου.
 
Καλό είναι λοιπόν, να τεκμηριώνουμε τις απόψεις μας για οτιδήποτε προτείνουμε και να μην λειτουργούμε αυθαίρετα, στο βωμό της προσέλκυσης πελατών.
 

Επίσκεψη της ΡΑΚ Π. Φαλήρου στο παζάρι των “Φίλων του Ερυθρού Σταυρού”

Αντιπροσωπεία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Παλαιού Φαλήρου βρέθηκε στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Πανελλήνιου Συλλόγου “Οι φίλοι του Ερυθρού Σταυρού” στο Παλαιό Φάληρο, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.

Εκεί μέλη της παράταξης με τον επικεφαλής Κώστα Μερκουράκη και τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπίτσικα ενημερώθηκαν από την πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Παλαιού Φαλήρου, κα Ευσεβία Θεοδοσίου και την αντιπρόεδρο κα Λίτσα Κολυβά, γύρω από τη δραστηριότητα και το έργο του συλλόγου.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να στηθούν γέφυρες συνεργασίας στο μέλλον, με το βάρος να πέφτει φυσικά στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως επίσης προβλήματα υγείας.

Σημειώνεται πως τα γραφεία του Συλλόγου βρίσκονται στην οδό Πρωτέως 75. Τηλ. επικοινωνίας: 2109802171



Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Άλιμος: Χαριστικό παζάρι 2014

Η Δημοτική Κίνηση ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Αλίμου διοργανώνουν χαριστικό παζάρι.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται μπορούν να φέρουν ρούχα, βρεφικά είδη, βιβλία, παιχνίδια, κοσμήματα και άλλα μικρά αντικείμενα, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 10.00 -13.00, στα γραφεία του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ
(Παλαμηδίου 12-16).

Όλα τα είδη που συγκεντρώνονται θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.


Το χαριστικό παζάρι θα πραγματοποιηθεί:
– Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
– Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Δεκεμβρίου
στα γραφεία του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ (Παλαμηδίου 12-16).


Οι ώρες λειτουργίας του χαριστικού παζαριού θα ανακοινωθούν σύντομα.
 
Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Άνω Κάτω στο Καλαμάκι: «… όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν …»

Η χρονική περίοδος μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, θα μπορούσε να μας θυμίζει τους στίχους «…όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν», αν δε χειροτερεύουν, σε κάποιες περιπτώσεις.

Το βλέπουμε παντού, στη γειτονιά μας, στη κοινωνία, στη χώρα ολόκληρη. Γιατί πίσω από τις αλχημείες του success story και των αριθμών, που «βιάζονται» για να εμφανίσουν «ανάπτυξη» και «έξοδο από τη κρίση», υπάρχει η ζοφερή πραγματικότητα.

Στο 26% η ανεργία, 1,5 εκατομμύριο οι άνεργοι, εκτός εργασίας το μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας. Διαλυμένες οι εργασιακές σχέσεις, πολλοί εργαζόμενοι υποαπασχολούμενοι, ανασφάλιστοι ή απλήρωτοι. Καταστάσεις γνώριμες στον καθένα μας, τις συναντάμε συχνά στο άμεσο περιβάλλον μας.

Το σχέδιο της «σωτηρίας» δια των μνημονίων (που κάποιοι βάφτισαν «ευλογία», ενώ κάποιοι άλλοι φλερτάρουν με τις «θετικές» πλευρές του…) δεν εξαντλείται, μόνο στο συντελεστή «εργασία» και τη διαρκή, στόχευση και σύνδεση δικαιωμάτων, μισθών ή συντάξεων, με τη λέξη «περικοπή».

Επεκτείνει την βουλιμική του διάθεση για «εκμετάλλευση», στη γη, στις παραλίες στα κοινόχρηστα πράγματα, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζει πολιτική συρρίκνωσης στη κοινωνική πρόνοια, την υγεία και τη παιδεία. Όλα αυτά συνδυασμένα με μια άγρια και άδικη φορολόγηση μικρών και μεσαίων στρωμάτων, την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται όργιο μεγάλης «συγκαλυμμένης» φοροδιαφυγής με επίκεντρο το Λουξεμβούργο και συμμετοχή μεγάλων ελληνικών εταιριών. Αυτές είναι -δυστυχώς- οι συνθήκες της πρόσφατης περιόδου στη χώρα μας. Γενικότερα, αλλά και εδώ.

ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Παλαιό Φάληρο: Φωτορεπορτάζ από το “Χωρίς Μεσάζοντες” του Σαββάτου 6/12

Ο καλός καιρός βοήθησε για να πραγματοποιηθεί μια ακόμη εξαιρετικά μαζική λαϊκή “Χωρίς Μεσάζοντες” στο Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο.

Δεκάδες παραγωγοί συμμετείχαν, ενώ η Πρωτοβουλία Πολιτών μαγείρεψε μαζικά φασολάδα για τους επισκέπτες και για όσους ήθελαν ένα πιάτο φαΐ.

Το Χωρίς Μεσάζοντες εδραιώνει την παρουσία του, παρά τα νομικά και οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζονται.

Ακολουθεί αναλυτικό… φωτορεπορτάζ και ραντεβού το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα!


ΜΚΙΕ: Γιορτή για τα τρία χρόνια με bazaar, εθελοντική αιμοδοσία και παιδική παράσταση

Τρία χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος τον Δεκέμβριο το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και με αφορμή την επέτειο αυτή που θυμίζει τι μπορεί να κάνει η αλληλεγγύη, οι φίλοι του, οι «Φίλοι του ΜΚΙΕ», διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο bazaar για την ενίσχυσή του.

Παράλληλα, οι επισκέπτες στο παζάρι -αλλά και αντίστροφα- θα μπορούν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες ενώ τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την υπέροχη χριστουγεννιάτικη παράσταση που ετοίμασε η θεατρική ομάδα του Ιατρείου αλλά και με τις πολλαπλές δραστηριότητες και εκπλήξεις.
 
Στις 14 Δεκεμβρίου επομένως, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού-Αργυρούπολης (δίπλα στο Ιατρείο, εντός της πρώην Αμερικανικής Βάσης Ελληνικού) θα λειτουργεί παζάρι με χειροποίητα είδη, βιβλία, καλλυντικά, γλυκά και πολλά χριστουγεννιάτικα στολίδια.   
Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν εξαιρετικό καφέ στο κυλικείο, έναντι αγοράς λαχνού με τον οποίο μάλιστα θα διεκδικήσουν μία καταπληκτική αυτόματη καφετιέρα με κάψουλες ενώ θα υπάρχει και γενική λαχειοφόρος αγορά με πολλά ακόμη εξαιρετικά δώρα-προσφορές από εταιρείες και συμπολίτες μας. Όσοι δε, πεινάσουν, κανένα πρόβλημα: οι εθελοντές θα έχουν φροντίσει
να υπάρχει ποικιλία εδεσμάτων και λαχταριστών λιχουδιών.

Συσσίτιο για τους απόρους στη Βουλιαγμενη

Ξεκίνησε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου η διανομή συσσιτίου, αποτελούμενο από ζεστά, μαγειρευτά φαγητά, από  την Κοινωνική  Υπηρεσία του Δήμου Βάρης-Βούλας-
Βουλιαγμένης.

Το συσσίτιο θα διανέμεται με απόλυτη εχεμύθεια, σε απόρους της περιοχής μας, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στον χώρο του Κοινωνικού Ξενώνα στη Βουλιαγμένη.

Τα τρόφιμα που διανέμονται καλύπτουν τις ανάγκες των δικαιούχων και για τις μέρες που δεν γίνεται διανομή.

Οι δικαιούχοι επιλέγονται με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, από την Κοινωνική Υπηρεσία, όπου μπορούν να απευθύνονταιοι ενδιαφερόμενοι.(τηλ. Επικοινωνίας: 213 2019904,6)
 
Πηγή: notosnet.gr

Γιατί η μουσική κάνει καλό

Η μουσική έχει δύναμη. Όχι μόνο μας κάνει να θέλουμε να… ξεβιδώσουμε το κορμί μας, χορεύοντας στο ρυθμό (στον όποιο ρυθμό), αλλά η μελωδία και οι νότες μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις που σχετίζονται με θέματα υγείας.

Δείτε παρακάτω μερικούς λόγους, για να… ανεβάσετε την ένταση της μουσικής…

Απαλύνει τον πόνο
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Psychology, οι ασθενείς με ινομυαλγία που άκουσαν για 10 λεπτά το είδος της μουσικής που ήθελαν -από ποπ μέχρι κλασική μουσική, αρκεί να ήταν πιο αργή από 120 beats το λεπτό- εμφάνισαν μειωμένο αίσθημα πόνου, καθώς επίσης και αυξημένη κινητικότητα.

Το ΔΝΤ ζητά μέτρα για την ανεργία αλλά με την «καταστροφή» των εργασιακών σχέσεων .

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εισηγείται μια «πολυδιάστατη προσέγγιση» για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην ευρωζώνη και την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, όπως αναφέρεται σε έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι «η Ευρώπη έχει αρχίσει να ανακάμπτει από την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά η ανάκαμψη είναι αργή και διστακτική στην ευρωζώνη. Η παραγωγή και οι επενδύσεις παραμένουν πολύ κάτω από τα επίπεδα προ της κρίσης.

Η ανεργία παραμένει σε απαράδεκτα υψηλή ποσοστά» και «η ανεργία των νέων είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα. Το ποσοστό ανεργίας στους νέους στην ευρωζώνη ανήλθε στο πρωτοφανές ποσοστό του 23% στα μέσα του 2014, πολύ πάνω από το ποσοστό του 2007».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το ΔΝΤ ζητά, μεταξύ άλλων, τον «περιορισμό της προστασίας» των μονίμων εργαζομένων και τη «διατήρηση υπό έλεγχο» του κατώτατου μισθού, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης μπορεί να βελτιώσουν την απασχόληση των νέων» και ότι «οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας μπορεί να συμβάλουν στη μείωση της επίμονα (υψηλής) ανεργίας των νέων».

Οι ασθένειες που ...φαίνονται στα πόδια

Τα πόδια επιτελούν μερικές πολύ πιο σημαντικές λειτουργίες, εκτός από το ότι μας… μεταφέρουν από το ένα μέρος στο άλλο.
 
Τα πόδια μας μπορούν να παρέχουν στους ειδικούς πολλές σημαντικές πληροφορίες για την υγεία μας, όπως για παράδειγμα από το αν είμαστε αφυδατωμένοι μέχρι το αν αντιμετωπίζουμε κάποιο κυκλοφορικό πρόβλημα ή πνευμονική νόσο.

Οι αλλαγές στην εμφάνιση ή την αίσθηση των ποδιών, μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι ορισμένων πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας, τα οποία αν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια.


Δείτε παρακάτω μερικές από τις «ανωμαλίες» που μπορεί να παρατηρήσετε στα πόδια σας και οι οποίες μπορεί να αποτελούν ενδείξεις σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο δημοσίευμα στην ιστοσελίδα Business Insider: