Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Είδαν το χιόνι και πήγαν για... ύπνο οι αρκούδες του "Αρκτούρου"

Για ύπνο αποσύρθηκαν οι αρκούδες του Καταφυγίου του "Αρκτούρου", στο Νυμφαίο Φλώρινας, καθώς, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το χιόνι, συντέλεσαν
στο να "χτυπήσει" το βιολογικό τους ρολόϊ.

"Πρώτα πήγαν για χειμέριο ύπνο οι γηραιότερες αρκούδες, δηλαδή ο Μήτσος και η Κατερίνα, που είναι 27 χρονών και οι 25χρονες Σάσα και Αλεξάνδρα, που είχαν έρθει από τον Ζωολογικό Κήπο της Θεσσαλονίκης" αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από τον "Αρκτούρο".

Υπό εξαφάνιση οι μπανάνες;

Η μπανάνα είναι ένα από τα αγαπημένα μας φρούτα. Ωστόσο μια ασθένεια απειλεί σήμερα την πιο διαδεδομένη ποικιλία, επειδή οι μονοκαλλιέργειες είναι επισφαλείς. Ποια μέτρα θα μπορούσαν να αποτρέψουν την καταστροφή;

Κανένα φρούτο δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο η μπανάνα. Όμως το είδος αυτό που εισάγεται σε μεγάλες ποσότητες στην Ευρώπη κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Για τον Φαληρικό Όρμο: Τι δεν καταλαβαίνουν;

Όσοι με περισπούδαστο τρόπο επικρίνουν σήμερα την Περιφέρεια Αττικής ότι δήθεν «ανέθεσε» το έργο τής ανάπλασης του Φαληρικού όρμου σε συγκεκριμένο όμιλο, είναι είτε υποκριτές,
είτε απλά άσχετοι.

Και τούτο γιατί πρόκειται περί διαγωνισμού και όχι «ανάθεσης», που διεξήχθη στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής στις 15/1/17, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/2016 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ), με ανοικτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής έργου, με ενσφράγιστες προσφορές, με το σύστημα της χαμηλότερης οικονομικής προσφοράς, με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης και τη συμμετοχή 8 εταιριών (εκ των οποίων 2 από το εξωτερικό).

Η σατιρική μουσική παράσταση «Γυναίκες… Δυο χρόνια μετά» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου


Προχωρά η Μουσειογραφική μελέτη της αποκατάστασης του συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης

Με τη χρηματοδότηση της μελέτης, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ με ΦΠΑ, από την Περιφέρεια Αττικής προχωρά η Μουσειογραφική αποκατάσταση του συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης.

Αναλυτικότερα, η προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης για τη σύνταξη της μελέτης, υπογράφηκε από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, και τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

Μοσχάτο: «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο» στην Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 8.00μμ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας συνεχίζει τις προβολές της με το φιλμ «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο», του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν (2011, έγχρωμο, 90').

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 8.00μμ, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με την ταινία.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας
ή στο Αλληλέγγυο Σχολείο Μεσοποταμίας με γραφική ύλη.

Η πίτα της δημοτικής κίνησης "Ηλίου-πολις, Ανθρώπινη Πόλη", την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στις 7.00μμΆνοιξε ο δρόμος για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων «ΑΠΟΛΛΩΝ» και «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Στην τελική φάση των αποζημιώσεων των ιστορικών κινηματογράφων "ΑΠΟΛΛΩΝ" και "ΑΤΤΙΚΟΝ" προχώρησε η Εθνική Ασφαλιστική.

Μετά απ' αυτό ουσιαστικά επισπεύδεται η ανακαίνιση και η επαναλειτουργία τους 6 χρόνια μετά την ολοσχερή καταστροφή τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η σατιρική κωμωδία «Εξουσιάζουσες» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 7.00μμ


Η ταινία «Caramel» προβάλλεται στο πρώην Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 8.00μμ

Η Γαλλολιβανέζικη κοινωνική ταινία της Ναντίν Λαμπακί «Caramel» (2007) θα προβληθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 8.00μμ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρώην Κάμπινγκ Βούλας.
 
Η προβολή γίνεται στο κτήριο της πύλης εισόδου των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθεσία: Ναντίν Λαμπακί
Πρωταγωνιστούν: Ναντίν Λαμπακί, Γιασμίν Ελμασρί, Τζοάνα Μουκαρζέλ, Ζιζέλ Αουάντ

«Rescue» - Έκθεση Ζωγραφικής της Μαρίας Πετρούλια στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας, από 20 έως 30 Ιανουαρίου

Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας, Λασκαρίδου 120 & Φιλαρέτου

Ο ΔΟΛ δεν είναι παρθένα που "ατιμάζει" ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πόρνη που θέλει να αλλάξει νταβατζή...

Μέχρι πριν μερικές ώρες τα κόμματα της διαπλοκής και τα μιντιακά τους φερέφωνα αγωνιούσαν δήθεν για την τύχη των εργαζόμενων στο ΔΟΛ κι όχι "βεβαίως" για να διασώσουν το προπύργιο της διαπλοκής.

Όλα άλλαξαν όταν ο Στ. Ψυχάρης ανάθεσε στον Βασίλη Μουλόπουλο την προσπάθεια διάσωσης του Συγκροτήματος στο οποίο εργάστηκε επί τρεις δεκαετίες. Μόνο που ο τελευταίος δεν καλύπτει τις προδιαγραφές τού πεπτωκότος συστήματος, αφού είναι συριζαίος...