Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Άνοιξε ο δρόμος για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων «ΑΠΟΛΛΩΝ» και «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Στην τελική φάση των αποζημιώσεων των ιστορικών κινηματογράφων "ΑΠΟΛΛΩΝ" και "ΑΤΤΙΚΟΝ" προχώρησε η Εθνική Ασφαλιστική.

Μετά απ' αυτό ουσιαστικά επισπεύδεται η ανακαίνιση και η επαναλειτουργία τους 6 χρόνια μετά την ολοσχερή καταστροφή τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Η Εθνική Ασφαλιστική κατέβαλε άμεσα αποζημίωση ύψους 365.000 ευρώ που αφορούσε τις ζημιές στο περιεχόμενο και την απώλεια κερδών των δύο κινηματογράφων ενώ εκκρεμούσε η καταβολή του ασφαλίσματος των ζημιών της οικοδομής, το οποίο διεκδικούσαν το «Ίδρυμα Σταματίου Δεκόζη Βούρου» και το ίδρυμα «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη καθώς και οι ενέργειες των στελεχών της Εταιρίας συνέβαλαν ουσιαστικά στο να γεφυρωθούν οι διαφορές ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποζημίωσης λόγω του εμπρησμού των δύο ιστορικών κινηματογράφων.

Κατόπιν αυτών, στις 28 Δεκεμβρίου, η Εθνική Ασφαλιστική κατέβαλε το προβλεπόμενο, συμφωνημένο ασφάλισμα για τις ζημιές οικοδομής, ποσού 670.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτόν γρήγορα οι δύο κινηματογραφικές αίθουσες θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν και πάλι παραστάσεις. Η εταιρεία απέδειξε, ακόμη μια φορά, ότι στέκεται δίπλα στους πελάτες της και υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, επιλύοντας εξαιρετικά δύσκολα προβλήματα που ανακύπτουν σε ορισμένες περιπτώσεις, στις διαδικασίες αποζημίωσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου