Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Παραλίγο τραγωδία σε σχολείο του Αλίμου - έπεσε μπασκέτα πάνω σε μαθητές! (φωτογραφιες)

Είχαν Άγιο οι δύο μαθητές του 2ου Λυκείου Αλίμου ( Ελευθερίου Βενιζέλου 4, στο Άνω Καλαμάκι) όταν μετά από κάρφωμα ξεκόλλησε η μπασκέτα από τη βάση της και έπεσε πάνω τους! Ο ένας χτύπησε στο κεφάλι (του έκαναν 4 ράμματα στο νοσοκομείο) και ο άλλος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συμβεί αυτό το περιστατικό αφού η συγκεκριμένη μπασκέτα ήταν σταθερή και δεν υπήρχαν σημάδια (τουλάχιστον με το μάτι) ότι θα μπορούσε να ξεκολλήσει από το έδαφος.

Ήδη από το καλοκαίρι η νέα Δημοτική Αρχή είχε ζητήσει από τους διευθυντές όλων των σχολείων λίστα με τα
προβλήματα. Από το συγκεκριμένο Λύκειο δεν είχε διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη σταθερότητα των μπασκετών.

Σταματάμε τον ΕΝΦΙΑ-λτη

Σάββατο 20 Σεπτέμβρη, στις 10.30πμ, αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48 Β, 2ος όροφος)

Έχουμε συναντηθεί στο πρωτοφανές κίνημα Ενάντια στο “Χαράτσι της ΔΕΗ”. Συνελεύσεις Γειτονιάς, Σωματεία Εργατικά κι Επαγγελματικά, Δημοτικές Κινήσεις, Επιστημονικοί
Φορείς, Πρωτοβουλίες που στήθηκαν σε όλη τη χώρα, Συντονιστικά.


Kαταφέραμε με αμέτρητους τρόπους, με διαφορετικές πρακτικές, να συμβάλλουμε στην κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Κερδίσαμε πολιτικές, κινηματικές και νομικές μάχες. Προστατεύσαμε χιλιάδες ανθρώπους από τη διακοπή ρεύματος.

Και τώρα; Που απέναντι μας έχουμε τη συνέχιση του Παράνομου, Βάρβαρου και Ανάλγητου Χαρατσιού, τον ΕΝΦΙΑ-λτη που συνεχίζει την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών και νοικοκυριών, τι θα κάνουμε; Θα μείνουμε θεατές άβουλοι και θύματα σιωπηλά; 

Φονική πυρκαγιά στο Παλαιό Φάληρο

Τον θάνατο σκόρπισαν οι φλόγες στο Παλαιό Φάληρο, καθώς ένας πυροσβέστης και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους, όπως διαπιστώθηκε όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις τους.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασε πυρκαγιά σε ισόγειο κτιρίου στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο, όπου στεγάζεται κατάστημα με υδραυλικά είδη.

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, επεκτάθηκε και στους άλλους δύο ορόφους του κτιρίου ενώ από τον χώρο ακούστηκαν και εκρήξεις, καθώς, υπήρχαν στο κατάστημα φιάλες ασετιλίνης. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 13 οχήματα και περίπου 40 πυροσβέστες για να δώσουν μάχη με τις φλόγες.

Δεκάδες συλλήψεις στην Καλλιθέα για «φρουτάκια»

Τριανταεπτά άτομα συνελήφθησαν στην Καλλιθέα Αττικής, σε κατάστημα μέσα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια.

Πρόκειται για πέντε υπαλλήλους του και 32 παίκτες, ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια του χώρου.

Στη διάρκεια του αστυνομικού
ελέγχου, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού «Θησέας», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 52 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια», επτά τηλεχειριστήρια και 90 ευρώ.

Στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί σύστημα παρακολούθησης, ώστε οι υπάλληλοι να ελέγχουν την είσοδο και να αποφεύγουν τον αστυνομικό έλεγχο, ενώ η πόρτα άνοιγε με ειδικό τηλεχειριστήριο.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Πηγή: www.tanea.gr

Σκληρή κόντρα της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Γιάννη Σγουρό με αφορμή τα ερωτηματολόγια του Φούχτελ

Με νέα ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ επιτίθεται στον απερχόμενο Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό για τη στενή του σχέση με τον Φούχτελ. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δεν έχει αντιληφθεί ακόμη ο κ. Γιάννης Σγουρός πως οι πολίτες τον έστειλαν σπίτι του γιατί κατάλαβαν πως είχε πάρει «εργολαβία» την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, ειδικά στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και συνεχίζει να επιτίθεται στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. υβρίζοντας την ηγεσία της επειδή αποκάλυπτε τα «παιχνίδια» του ιδίου και της κυβέρνησης που υπηρετούσε.

Αφορμή για τη νέα επίθεση του κ. Γιάννη Σγουρού σε βάρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ήταν η ανακοίνωση Τύπου της Ομοσπονδίας για τα ραβασάκια του κ. Φούχτελ προς τους νέους Περιφερειάρχες και Δημάρχους, του οποίου ο πρώην Περιφερειάρχης ήταν στενός και τακτικός συνομιλητής. 

Κοινή διακήρυξη Δούρου-Γαλιατσάτου

Σε κοινή πολιτική διακήρυξη προβαίνουν οι Περιφερειάρχες Αττικής, Ρένα Δούρου, και Ιονίων Νήσων, Θόδωρος
Γαλιατσάτος, με τους υποψηφίους Περιφερειάρχες - και εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους - του ΣΥΡΙΖΑ στις υπόλοιπες 11 Περιφέρειες της χώρας, ενόψει των εκλογών της Ένωσης Περιφερειών έως τις 15 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνουν, στόχος τους στις αρχαιρεσίες και την εκλογική διαδικασία στον β' βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών, η έξοδος από την οικονομική κρίση με όρους αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης και της ανεργίας, η αποκατάστασης των μεγάλων απωλειών που υπέστησαν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, η δημοκρατική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με την κοινωνία συνοδοιπόρο.

Ασκούν έντονη κριτική στη «λογική που θέλει τους Περιφερειάρχες εκτελεστικά όργανα των κυβερνητικών αποφάσεων, ομοτράπεζους των μεγάλων εγχώριων και ξένων συμφερόντων και εντολοδόχους των υποδείξεων του εκάστοτε κ. Φούχτελ».

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι στην Καλλιθέα

Τους Αντιδημάρχους του Δήμου Καλλιθέας όρισε με απόφασή του ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Δημήτρης  Κάρναβος.

Ειδικότερα ο κ. Κάρναβος ανέθεσε τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής στην κα Άννα Γιαννάκου-Πάσχου και τις Διευθύνσεις Παιδείας και ΚΕΠ στον κ. Γιώργο Κυριακόπουλο. Ο κ. Εμμανουήλ Κωστάκης είναι ο νέος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και ο κ. Ευάγγελος Μπαρμπάκος αναλαμβάνει την Αντιδημαρχία Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Τέλος ο Δήμαρχος όρισε τον κ. Χριστόφορο Σοφιανίδη ως Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Δημοτολογίου και Διεθνών Σχέσεων.

Η θητεία των Αντιδημάρχων διαρκεί μέχρι τις 10 Μαρτίου 2017

Οι νέοι αντιδήμαρχοι και τα όργανα διοίκησης στον Άλιμο

Πραγματοποιήθηκαν οι Δημαιρεσίες στον Άλιμο, δηλαδή η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή οργάνων.

Πρόεδρος του Δ.Σ. εκλέχτηκε η κα. Παναγιώτα Προυντζοπούλου, Αντιπρόεδρος ο κ. Ευάγγελος Ευαγγελίου και Γραμματέας ο κ. Πάνος Νικολάου.

Εκλέχτηκαν, επίσης, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Εκπρόσωποι του Δήμου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Στην ίδια συνεδρίαση ο Δήμαρχος Αλίμου ανακοίνωσε και επίσημα τους νέους Αντιδημάρχους: Αναστασία Σιμητροπούλου (Διοικητικών Υπηρεσιών & διαφάνειας), Δημήτριο Δημάκη (Κοινωνικής Αντίληψης και αλληλεγγύης), Χριστίνα Βράνη (Οικονομικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης), Αρτέμιο Καραμολέγκο (Περιβάλλοντος και Οικολογίας), Ευδοξία Δουδωνή (Τεχνικών Υπηρεσιών).

ΣΥΡΙΖΑ:Ανάγκη στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τη συντήρηση και βελτίωση της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων

Η αθλητική υποδομή της χώρας, η οποία δημιουργήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κοινωνικές ανάγκες σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, με την πάροδο του χρόνου υποβαθμίστηκε από την αδιαφορία της Πολιτείας, με αποτέλεσμα να αφεθεί επί σειρά ετών στη διάβρωση και στην απαξίωση.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες κυριαρχεί η αυθαιρεσία και η ανασφάλεια.

Πολλές από αυτές λειτουργούν με αυθαίρετες κατασκευές, χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο τεχνικές προδιαγραφές, ενώ άλλες δεν διαθέτουν μέχρι σήμερα άδεια λειτουργίας και άδεια τελέσεως αγώνων.

Να τιμωρηθούν άμεσα όσοι δεν εφαρμόζουν τις εντολές Φούχτελ!

Επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει να μπούν τα πράγματα στη θέση τους. Είναι δυνατόν να στέλνει ερωτηματολόγια ο κύριος Φούχτελ στους Δημάρχους και στους Περιφερειάρχες και να μην συμπληρώνονται αμέσως; Είναι δυνατόν να θέλει ο άνθρωπος να μάθει τι περιουσιακά στοιχεία έχει η τοπική αυτοδιοίκηση και να μην του δίδονται
οι απαραίτητες λεπτομέρειες;

 

Να πάρουν θέση τώρα και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ντινόπουλος και ο πρωθυπουργός και να «τρίξουν» τα δόντια σε όσους αιρετούς ή υπαλλήλους δεν εφαρμόζουν τις εντολές του εντεταλμένου συμβούλου της κυρίας Μέρκελ. 

Κύριε Ντινόπουλε όποιος δεν συμπληρώσει τα ερωτηματολόγια να περάσει πειθαρχικό και να τιμωρηθεί πάραυτα.

Κύριε Σαμαρά πάρτε κεφάλια τώρα για να καταλάβουν μερικοί-μερικοί ποιος κυβερνάει τον τόπο. Ποιος τολμάει να σηκώσει κεφάλι στον Γιοακίμ; Πετάξτε τους όλους έξω με τις κλωτσιές.Τώρα που είναι καιρός να αλλάξουμε την Ελλάδα πρόεδρε. (σ.σ. φαντάζεσαι πρόεδρε τι έχει να γίνει αμα το μάθει αυτό η άλλη, η μεγάλη ντε, η Αγγελική...ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω).

Ακους εκεί να μην θέλουν να δώσουν στον εκπρόσωπο της κυρίας Μέρκελ την ακριβή σύσταση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

ΥΓ: Αξιότιμε και πολυαγαπημένε κύριε κύριε Χανς Γιοακίμ Φούχτελ σας παρακαλούμε θερμά μην τους τιμωρήσετε. Μην προβείτε σε επιπλήξεις. Δείξτε την επιείκεια σας και σας υποσχόμεθα ότι θα τα ρυθμίσει όλα ο Αργύρης... Κάντε λίγο υπομονή και θα έχετε στα χέρια σας όλα όσα ζητάτε. Και προς Θεού μην πείτε τίποτα στην... μεγαλειότατη. Μην μάθει τίποτα η Δεσποσύνη της!

Πηγή: www.newsbomb.gr





ΟΑΕΔ: Αυξήθηκε η ανεργία τον Ιούλιο - μόλις το 12,85% παίρνει επίδομα ανεργίας

από τον Βασίλη Αγγελόπουλο

Αύξηση κατά 15.539 άτομα τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, καταγράφηκε από τον ΟΑΕΔ. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό μιας και πρόκειται για επίσημη καταγεγραμμένη ανεργία εντός του καλοκαιριού, δηλαδή της περιόδου που παραδοσιακά στην Ελλάδα αυξάνεται η εποχική απασχόληση, λόγω του τουρισμού.


Παρά λοιπόν την αυξημένη εποχική απασχόληση, η εγγεγραμμένη ανεργία στον ΟΑΕΔ συνεχίζει να κινείται ανοδικά. Προβληματισμό επίσης προκαλεί στο υπουργείο Εργασίας το γεγονός ότι παραμένει πολύ υψηλός ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων, δηλαδή όσων βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ, λαμβάνει επίδομα ανεργίας, για να κάνει ακόμα πιο αρνητικό το σκηνικό, αναφορικά με την στήριξη που παρέχει η πολιτεία στη συντριπτική πλειονότητα των ανέργων της χώρας.

Έντονα παράπονα από γονείς και εκπαιδευτικούς μαθητών της Ηλιούπολης, σχετικά με την διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη, κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ με βάση την Επιστολή της Ένωσης Συλλόγων
Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης (8/9/2014), με αποδέκτη τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σχετικά με τα έντονα παράπονα που εκφράζονται από γονείς και εκπαιδευτικούς μαθητών Γυμνασίων της Ηλιούπολης, για την διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας και ειδικότερα της Γαλλικής και της Γερμανικής.
 
Η καταθέτουσα βουλευτής
Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
enosigonewnilioupolis@yahoo.gr
Ηλιούπολη 08-9-2014

0outopia
 

Προς,
Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α Αθήνας
κ.κ. Λεωνίδα Μάντζο PhD,MSc,MEd
κοινοποίηση: 1. Περιφερειακή διεύθυνση εκ/σης, Τσόχα 15-17, 11521 Αθήνα 2. Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) 3. Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε. (ΣΚΓΓ ΠΕ) 4. Πανελλήνιο Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (ΣΚΓΓΦ ΠΠ) 5. Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π. Ε. (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
6. Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π. Ε. Παράρτημα Βόρειας Ελλάδας (ΠΕΚΑΓΕΠΕ Β.Ε.)


Αξιότιμε κ. Διευθυντή

Πώς στελεχώνονται τα όργανα διοίκησης στην Ηλιούπολη

Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβούλιου Ηλιούπολης για την εκλογή του Προεδρείου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των εκπροσώπων του Δήμου στην ΠΕΔΑ.
 
Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών έχουν ως εξής:

Για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου:
Πρόεδρος ο κ. Σεφτελής Κων/νος από την Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη».
Αντιπρόεδρος ο κ. Καλαντίδης Δημήτρης από την Παράταξη «Ηλίου-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη».
Γραμματέας η κα Κουρή Μαρία από την Παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη».

Τα μέλη που εκλέχτηκαν στην Οικονομική Επιτροπή είναι τα εξής:

Δήμος Καλλιθέας: Ανακοινώθηκαν ο νέος πρόεδρος, τα μέλη των επιτροπών και οι εκπρόσωποι στην ΠΕΔΑ

Ο κ. Αναστάσιος  Γαϊτάνης (από τη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας «Η Καλλιθέα Αλλάζει» εκλέχτηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Σώματος.

Αντιπρόεδρος  εξκλέχτηκε ο κ.Κωνσταντίνος  Πολυχρονίδης (από τη
δημοτική παράταξη «Όλα  για  την  Καλλιθέα  μας Βάσω Μαργαρίτη») και γραμματέας ο κ. Σταύρος  Ζάκας (επίσης από την πλειοψηφία).

Κατά την ίδια συνεδρίαση εκλέχτηκαν ακόμη τα μέλη της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η σύνθεση των οποίων έχει ως εξής κατά  σειρά  εκλογής:

Άγιος Δημήτριος: Κοινωνικό Φροντιστήριο - Εγγραφές έως 26 Σεπτεμβρίου

Μεταξύ των κοινωνικών δομών που έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο Αγ. Δημητρίου για την άμεση ανακούφιση και υποστήριξη των νοικοκυριών της πόλης που έχουν ιδιαίτερα επιβαρυνθεί από τη οικονομική κρίση, συνεχίζει να λειτουργεί και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο!

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχει ως στόχο τη στήριξη μαθητών Λυκείου των οποίων η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ιδιωτικό φροντιστήριο.


Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα γίνουν και φέτος μαθήματα Γενικής Παιδείας και των τριών τάξεων του Ενιαίου Γενικού Λυκείου, και των τριών κατευθύνσεων: Θετικής, Θεωρητικής και Τεχνολογικής, καθώς και προγράμματα των Ειδικών Μαθημάτων των Πανελλήνιων Εξετάσεων.

Ιδέες για φθινοπωρινό στιλ

Το φθινόπωρο στον κόσμο της μόδας είναι γεμάτο στιλ. Το μεταβατικό αυτό στάδιο, κρατάει κάποια βασικά κομμάτια από το καλοκαιρινό σου ντύσιμο και τα
συνδυάζει με κάποια ρούχα που θα σε εισάγουν σιγά σιγά στο χειμώνα δημιουργώντας ένα μοναδικό φθινοπωρινό στιλ! Πάμε να δούμε κάποιες ιδέες που θα σε βοηθήσουν να είσαι μοντέρνα αντιμετωπίζοντας τα πρωτοβρόχια με στιλ!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε υπέροχες ιδέες για φθινοπωρινό στιλ οι οποίες είναι μέσα στις πιο hot τάσεις της μόδας.


Τα τζιν σορτσάκια σιγά σιγά αντικαθίστανται από τα τζιν παντελόνια! Ένα τζιν παντελόνι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη αφού θα σε συνοδεύσει από το πρωί μέχρι το βράδυ σε όλες τις περιστάσεις. Είτε με ένα t shirt για πιο casual στιλ, είτε με μια ανάλαφρη πουκαμίσα για να νιώθεις πιο άνετη είναι το κομμάτι πασπαρτού της γκαρνταρόμπας σου!

Η Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Τα ζητήματα της ασφάλειας και της φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, της Πολιτικής Προστασίας και της Οδικής Ασφάλειας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, η Περιφερειάρχης Αττικής Αττική Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο και Χρήστο Καπάταη.

Αναφορικά με το θέμα της ανάγκης φύλαξης του ΧΥΤΑ Φυλής, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι πρόκειται για κρίσιμης σημασίας ζήτημα που αφορά στην ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία, στο οποίο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μπορεί και οφείλει να παίξει σοβαρό ρόλο σε δύο επίπεδα. Τόσο σε αυτό της περιφρούρησης έτσι ώστε να μην εισέρχονται τρίτα άτομα στον ΧΥΤΑ όσο -και τούτο είναι το κυριότερο -, σε εκείνο της καταπολέμησης των κυκλωμάτων παρανομίας που βασίζονται στην κλοπή υλικών από τη χωματερή. Αστυνομία, δήμοι και περιφέρεια οφείλουν να δράσουν συντεταγμένα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ανυπακοή στην "αξιολόγηση"-λαιμητόμο από τους αιρετούς της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

"Σπάει" στην πράξη η κυρίαρχη νοοτροπία του "τίποτα δεν γίνεται και όλοι ίδιοι είναι". "Εντέλεσθε" έχουν ήδη δώσει οι δήμαρχοι Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

«Σπάνε» στην πράξη την κυρίαρχη νοοτροπία του "τίποτα δεν γίνεται και όλοι ίδιοι είναι" οι αιρετοί της Αριστεράς σε δήμους και περιφέρειες πιστοί και στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Με ένα αποφασιστικό «όχι» απαντούν στη λεγόμενη «αξιολόγηση και στον προσχηματικό επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ΙΔ.ΟΧ (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) σε ΙΔ.ΑΧ (ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) , που οδηγούν σε απολύσεις και διάλυση των υπηρεσιών της ήδη βαριά τραυματισμένης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα οι αιρετοί της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωρούν σε «κύμα» συμπαράστασης υπέρ των εργαζομένων στις υπηρεσίες τους, τηρώντας έτσι όλα όσα έλεγαν προεκλογικά, πριν την εκλογή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας: ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ


Στροφή Νέας Σμύρνης: Πρόταση προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου

Με αφορμή την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική κίνηση ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ κατέθεσε την ακόλουθη δέσμη προτάσεων, προκειμένου ο δήμος να λειτουργήσει με περισσότερη δημοκρατία και διαφάνεια:
  1. Στην πρώτη κανονική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να υπάρξουν προγραμματικές δηλώσεις της νέας δημοτικής αρχής, ώστε να συζητήσουμε (για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια) την πολιτική που θα ακολουθήσει ο δήμος σε κάθε τομέα.
  2. Να διασφαλιστεί ότι οι επιτροπές του δήμου και τα ΔΣ των νομικών προσώπων θα συνεδριάζουν πραγματικά δημόσια. Να μη γίνονται δηλαδή συνεδριάσεις στις 8 το πρωί ή στο γραφείο του δημάρχου, αλλά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε απογευματινή ώρα.
  3. Να καλούνται επισήμως εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων στις επιτροπές του δήμου και στα ΔΣ των νομικών προσώπων, με δικαίωμα λόγου και παίρνοντας την ημερήσια διάταξη και τα εισηγητικά έγγραφα.
  4. Να γίνονται δεκτά θέματα που καταθέτει η αντιπολίτευση στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου (ακόμη αναμένονται θέματα που είχαν τεθεί προς συζήτηση στην αρχή της προηγούμενης τετραετίας).
  5. Να στέλνονται (ηλεκτρονικά) οι εισηγήσεις για τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και όχι μόνο στους επικεφαλής των παρατάξεων, όπως συμβαίνει σήμερα.
Το άμεσο μέλλον θα δείξει κατά πόσο η νέα πρόεδρος, που όπως δήλωσε τη χαρακτηρίζει το αίσθημα του δικαίου, θα προχωρήσει και σε επί της ουσίας κινήσεις για τη δημοκρατικότερη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και για τον έλεγχο των υπερεξουσιών της δημοτικής αρχής έναντι του δημοτικού συμβουλίου.