Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Tο «μέτωπο του καλού»: Τι προτείνουμε και τι θέλουμε να κάνουμε («Καλώς τους!»)

«Τι είναι αυτό που κάνουμε σήμερα; Είναι μία ιδέα που γεννήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες ανάμεσα στις τόσες ιδέες που τους τελευταίους μήνες αυτή η κοινωνία
παράγει με καταιγιστικό ρυθμό. Ιδέες ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, συγκεκριμένων άμεσων δράσεων για να σωθεί κόσμος».

Το εισαγωγικό σημείωμα του Νίκου Μπελαβίλα στην ιδρυτική παρουσίαση του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες «Καλώς τους» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου:

Τι είναι αυτό που κάνουμε σήμερα;
Είναι μία ιδέα που γεννήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες ανάμεσα στις τόσες ιδέες που τους τελευταίους μήνες αυτή η κοινωνία παράγει με καταιγιστικό ρυθμό. Ιδέες ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, συγκεκριμένων άμεσων δράσεων για να σωθεί κόσμος.

Γροθιά στο στομάχι του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Τον καταυλισμό της Ειδομένης επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού ενημερώθηκε από ΜΚΟ για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, δήλωσε ότι όσα είδε και άκουσε αποτέλεσαν γροθιά στο στομάχι του.

Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η γροθιά στο στομάχι που του ήρθε αναγούλα μετανιώνοντας την ώρα και τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στον καταυλισμό.

Πώς να κρατήσουμε το συκώτι μας υγιές

Το ήπαρ ή αλλιώς το συκώτι, είναι το "γενικό σύστημα καθαρισμού" του σώματός μας και αν είναι υγιές, διατηρεί ορμονικές ισορροπίες και εξουδετερώνει
ουσίες που μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό μας.

Ο τρόπος και οι ρυθμοί της ζωής, μας κάνουν να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την πίεση του οργανισμού μας.

Η καλή φροντίδα του συκωτιού μας, μπορεί να βελτιώσει τη γενική μας υγεία.

Δείτε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάστασή του, εάν αλλάξουμε 8 μικρές καθημερινές συνήθειες:

Καλλιθέα: Ο "Spiderman" στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Καλυψώ", το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 6.45μμ


Ο «γαλάζιος» πρώην δήμαρχος που συνελήφθη για παράνομη μεταφορά μεταναστών - Οι φωτο με γνωστούς βουλευτές της ΝΔ

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης: Συνελήφθη πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και πρόεδρος της Αερολέσχης της πόλης για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μεταναστών με αεροπλάνο με “αμοιβή” 30.000 ευρώ από τον καθένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr πρόκειται για τον αντιπτέραρχο ε.α. Γιώργο Πρεβεζάνο που είχε εκλεγεί (5.381 ψήφους και 44,10% στον α΄ γύρο και 6.140 και 53,90% στον β΄) με τη στήριξη της ΝΔ δήμαρχος Μεσολογγίου από το 2002 έως το 2006, ενώ ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τις δύο επόμενες δημοτικές περιόδους 2006-2010 και 2010-2014.

Μάλιστα, ο κ. Πρεβεζάνος ο οποίος αποχώρησε στις εκλογές του 2014, είχε δηλώσει τη στήριξή του στο σημερινό “γαλάζιο” δήμαρχο της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο.

Εγκύκλιος υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους για προσλήψεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα

Οδηγίες προς τους δήμους για την εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, αλλά και άλλες ρυθμίσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του νόμου 4368/2016 παρέχει το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του.

Επίσης ζητά από τους δήμους
να προχωρήσουν αμέσως στην ολοκλήρωση διορισμών που μένουν σε εκκρεμότητα από παλαιότερες διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο.

Μακεδονία!



Σκίτσο του Soloup Soloup

Περί όνου σκιάς. Μακεδονικού βεβαίως

του Κώστα Βαξεβάνη

Στη μέση ο Μουζάλας και γύρω γύρω έχουν ακροβολιστεί οι πάντες. Ειλικρινά θιγμένοι, πραγματιστές, υποκριτές, πατριδοκάπηλοι, ανόητοι, εξυπνάκηδες της πολιτικής μέχρι και Αδωνοβλεψίες.

Ο Γιάννης Μουζάλας, γιατρός και εσχάτως υπουργός, γύρισε από τις λάσπες της Ειδομένης εκεί όπου οι γιατροί, οι στρατιώτες,οι δημοσιογράφοι, οι ξένοι αναλυτές, οι ντόπιοι πολιτικοί και βεβαίως οι πρόσφυγες αποκαλούν τα Σκόπια, Μακεδονία και διέπραξε το λάθος να εκστομίσει τη λέξη που ο Επίτιμος της ΝΔ, θεωρούσε πως θα έχουμε ξεχάσει ή πως δεν έχουμε λόγο να μας χωρίζει.

Ως υπουργός της κυβέρνησης, δεν εξέφρασε την ελληνική θέση, όχι σε μια διεθνή συνάντηση, αλλά σε μια τηλεοπτική συνέντευξη. Ζήτησε συγνώμη.

Καλλιθέα: Η ταινία "Μέσα απ' τα μάτια σου" προβάλλεται στο "Καλυψώ", την Παρασκευή 18 & το Σάββατο 19 Μαρτίου

Με την πολυβραβευμένη ισπανική ταινία της Icíar Bollaín "Μέσα απ' τα μάτια σου" κάνουν πρεμιέρα οι ανοιξιάτικες προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Καλυψώ", την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 8.30μμ.

Η είσοδος είναι δωρεάν και μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών «Άνοιξη 2016».

Σκηνοθεσία: Icíar Bollaín
Παίζουν: Laia Marull, Luis Tosar, Candela Peña, Rosa Maria Sardà, Kiti Manver, Sergi Calleja, David Mooney, Nicolás Fernández Luna, Elisabet Gelabert, Elena Irureta

Λίγα λόγια για την ταινία από το koinotopia.gr:

"Ο Λέων της Πεντέλης" θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 8.00μμ

"Ο Λέων της Πεντέλης" θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης , την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 8.00μμ.

Η ταινία προβάλλεται στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγγύης και οι προσερχόμενοι καλούνται να συνεισφέρουν με τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Δίκτυο Αλληλεγγύης "ΗΛΙΟΥ-πόλις".

Η ταινία βασίζεται στις τελευταίες ημέρες του περιβόητου Λήσταρχου Νταβέλη. Αναφέρεται στη σύγκρουσή του με τις Αρχές, καθώς και με τους παρανόμους της εποχής του, τη σχέση του με τη Δούκισσα της Πλακεντίας, και την απεγνωσμένη προσπάθειά του για Θείο έλεος.

Σκηνοθεσία - Σενάριο: Τάκης Βογόπουλος
Παίζουν: Κώστας Σταρίδας, Γιώργος Γιαννόπουλος, Τάκης Βογόπουλος, Θανάσης Παπαθανασίου Βαγενάς, Νεκτάριος Σουλδάτος, Διονύσης Ρούσσος, Πέτρος Πετράκης, Ησαϊας Κωνσταντινίδης, Χάρης Συμεωνίδου, Γιώργος Πιλάλης, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ν.Σμύρνης για την Προσφυγική & Ανθρωπιστική Κρίση

Τα τελευταία δύο χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας προσφυγικής κρίσης που συνεχώς κλιμακώνεται, για να φτάσει στις σημερινές τραγικές διαστάσεις που όλοι γνωρίζουμε.

Καθημερινά, άλλοι στα δελτία ειδήσεων κι άλλοι διά ζώσης ακούμε και βλέπουμε το δράμα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν απο τον πόλεμο, να σώσουν τα παιδιά τους από το θάνατο.Ένα δρόμο γεμάτο κινδύνους, κακουχίες και κλειστά σύνορα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ν.Σμύρνης (ΚΙΦΑΝΣ) στάθηκε από την αρχή δίπλα τους. Ήδη από το 2014 γεμίζαμε αυτοκίνητα με πράγματα και τα πηγαίναμε στους πρόσφυγες στο Λαύριο. Αργότερα -τέλη 2014 με αρχές 2015- μαζεύαμε στο ΚΙΦΑ τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα και τα πηγαίναμε στους Σύριους πρόσφυγες στον Ασύρματο.

Το σχόλιο του Αρκά για τα Σκόπια και την Μακεδονία

Αγώνας Μπάσκετ αλληλεγγύης στο Κλειστό Ν. Σμύρνης, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 6.00μμ

Σε έναν πρωτότυπο αγώνα μπάσκετ φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καλεί το περιοδικό «Σχεδία», τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 6.00μμ στο Κλειστό Γυμναστήριο Ν. Σμύρνης στην Αρτάκης.

Αντιμέτωποι θα βρεθούν οι αθλητικοί συντάκτες με αθλήτριες μπάσκετ και όλα αυτά για καλό σκοπό.

Αντί εισιτηρίου οι θεατές θα μπορούν να αγοράζουν το περιοδικό «Σχεδία» από τους εκεί πωλητές και να προσφέρουν τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.